"Seppo Kuvajan mainonta on voinut rikkoa EU:n tietosuoja-asetusta"

Anonyymi

HäSan sivuilla 1.6.2021
"Hämeenlinnalainen valtuutettu käytti yrityksensä henkilötietoja vaalimainontaan: "Virheen tein". Seppo Kuvajan mainonta on voinut rikkoa EU:n tietosuoja-asetusta.

Isännöinti Kuvajan yrittäjä ja toimitusjohtaja Seppo Kuvaja on käyttänyt yrityksensä hallinnoimien taloyhtiöiden osakastietoja vaalimainontaan. Kuvaja on lähettänyt oman ja vaimonsa Annemari Kuvajan yhteisiä vaalimainoksia taloyhtiöiden osakkaille. – Virheen tein. Myönnän, että virhe on tapahtunut, sanoo Seppo Kuvaja.

Osakeyhtiöiden osakastiedot ovat julkisia, ja yritykset saavat käyttää välttämättömiä henkilötietoja omassa liiketoiminnassaan. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja Suomen tietosuojalaki kuitenkin kieltävät yritysten henkilötietojen käytön muuhun toimintaan ilman suostumusta.
– En tajunnut asiaa silloin, kun laitoin kirjeet, Kuvaja sanoo.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus, joka on vuodelta 2016, säätelee erittäin tiukasti henkilötietojen käsittelyä. Asetuksen rikkomisesta voidaan yhteisöille myös antaa erittäin kovia sanktioita."

Ei hyvää päivää Seppo, tämän verranko arvostat haltuusi annettuja asiakastietoja?

21

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hämeenlinnassa tällainen toiminta on enemmän sääntö kuin poikkeus, eikä kukaan yleensä välitä mitään. Varsinkin huonon hallinnon piirissä eletään näiden ja monien muidenkin asioiden suhteen kuin pellossa. virkamiehet saavat rauhassa rahastaa veronmaksajia omien bisnestensä kautta, eikä lahjusten ottamista pidetä minkäänlaisena rikkeenä. Tämä kaikki heijastelee tietenkin kaupungin muuhunkin toimintaan, eivätkä kuntalaiset ole voineet luottaa hallintoon pitkiin aikoihin.

  • Anonyymi

   Kuvaajat saa hyvin ilmaista mainosta, kiitos.

   • Anonyymi

    Ei vaikuta mainokselta.

    Jos ei ole omaan toimialaan liittyvät perusasiat hallinnassa, miten oli pätevyyttä hoitaa yhteisiä asioita?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei vaikuta mainokselta.

    Jos ei ole omaan toimialaan liittyvät perusasiat hallinnassa, miten oli pätevyyttä hoitaa yhteisiä asioita?

    Kyllähän tässä paistaa läpi, miten Seppo ei ole asiakkaita varten, vaan asiakkaat Seppoa varten.


  • Anonyymi

   Sepon Asthton Marttiiniin autovero oli 70.000 euroa. Kiitos hämeenlinnalaiset taloyhtiöasukit !

  • Anonyymi

   Niin jos minulle tulisi joku Hei Joni! Äänestä minua. Nimellä. Niin en äänestäisi. Sama kun tulee joskus optikolta Hei Joni sinun olisi aika tarkistaa näkösi. Niin eipä ole. Ainakaan kyseisen ketjun liikkeissä. Pidän ajattelu ja harkintakykyäni sen verran hyvänä että tuollainen mainonta tuntuu siltä että olisin holhottava lapsi tai vammainen.

   • Anonyymi

    Oikein! Hyvä olla jonkun verran jääräpää ja epäillä markkinointia. Tässähän ei kuitenkaan ole kyse siitä että miten kukin mainostaa, vaan siitä, että on saanut luottamustehtävässä asiakasrekisterin ylläpidettäväksi ja käyttää sitä omiin tarkoituksiin ilman että rekisteröity on siihen antanut lupaa tai ollut tällaisesta tarkoitusperästä edes tietoinen. Jos kyseessä on ollut lain velvoitama henkilörekisteri ei rekisteröidyllä ole edes oikeutta kieltäytyä rekisteriinnkuulumisesta eikä oikeutta vaatia tietojansa poistettavaksi. Aika kova gdpr rikkomus. Puhumattakaan kolauksesta luottamukseen. Aika näyttää miten tällainen sanktioidaan. Tietosuojavaltuutettu on aiemmin omatoimisesti puuttunut pienempiinkin rikkeisiin.


  • Anonyymi

   Mitä se nyt haittaa jos tutuille itseään mainostaa. Normaalissa ihmiskontakteissa tätä tapahtuu luonnostaan. Nyt on aika torjua Seppoon kohdistuva aivan turha lokamyrsky. Onko joku mainoksen saanut närkästynyt. Ei. Miksi tämä on ongelma jollekin ja miksi? Vaalimainoksia tippuu jatkuvasti luukkuun. Ne voi kätevästi viedä paperinkierrätykseen. Ilman välimerkkiin yhtymistä.

   • Anonyymi

    Siksi, että se ei ole henkilötitolain mukaista.
    Luottamustehtävissä on ensiarvoisen tärketä tehdä valmistelut ja päätökset laillisesti. Meillä Hämeenlinnassa on ikävä kyllä kokemusta myös muunlaisesta toiminnasta.


  • Anonyymi

   Henkilökohtaisia kaunoja vuosien takaa.

   • Anonyymi

    Pitää noudattaa henkilötietolakia.


  • Anonyymi

   Mikähän sitä vielä kiinnostaa näissä Hämeenlinnan asioissa? Päästäisi jo irti ja menisi eteenpäin, olisi itselläkin helpompi olla.

  • Anonyymi

   "Mikähän sitä vielä kiinnostaa näissä Hämeenlinnan asioissa?".

   Yllä olevaan kysymykseen kiteytyy ehkä koko surkean hallinnon keskeisimmät ongelmat. Hallinnossa ollaan sitä mieltä, että Hämeenlinnassa ei tarvitse noudattaa minkään valtakunnan lakia, eivätkä yhteiskunnan yleiset moraalikoodit kosketa kaupungin hallintoa. Virkamiehen kolmois rooli ei haittaa mitään ja lahjusten ottaminenkin on ihan OK. Hallituksen puheenjohtaja valehtelee tämän tästä kaupunkilaisille, eikä näe itse siinä mitään moitittavaa. Jos joku kokdemin sisältä aiheuttaa satojen tuhansien tai miljoonien tappiot kaupungille, siitä ei edes keskustella millään tasolla, ja jos joku näistä mainitsee, niin se on populisti. Niin ja tuohon kysymykseen vielä voisin vastata, että ehkä sitä kiinnostaa se, että asiat tehtäisiin oikein ja lakien mukaisesti.

   • Anonyymi

    Tavastehusissa demokratia vierasta.


  • Anonyymi

   Ehkä sen kannattaisi laittaa ensin oman puolueen asiat kuntoon ja vasta sitten tulla neuvomaan muita.

   • Anonyymi

    Kiitoksia Kari!
    Ison kalan pyynti jatkuu.... Hämeenlinnassa tarvetta kalastuksenvalvojalle!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiitoksia Kari!
    Ison kalan pyynti jatkuu.... Hämeenlinnassa tarvetta kalastuksenvalvojalle!!!

    Ja pysäköinnin.


  • Anonyymi

   Mitäköhän haittaa tuollaisesta mainonnasta kellekään on? Eiköhän tässäkin ole taas joku ampunut tykillä kärpästä?

  • Anonyymi

   Kuvaja maksattaa asiakkaidensa talojen huoneistojen omistajilla vaalimainoksensa postituskulut.
   Se kertoo, miten Kuvaja ei osaa erottaa yksityisen ja yleisen edun toisistaan.

  • Anonyymi

   Mieluummin äänestän vaikka narkkaavaa persua kuin valehtelevaa nokkelia.

  • Anonyymi

   Pulinassa ääni sanoi (ääni tuntematon, käikäälä?): täällä ei kukaan tee enää mitään (00:35)
   Pulinassa ääni sanoi (ääni tuntematon): noo kyllä täällä vielä ihan töissäkin käydään ja ruokaa ja kahvia saa kaupoista ja kahviloista (00:36)
   Pulinassa ääni sanoi (ääni tuntematon): te olette väärässä juttunne kanssa (00:37)

   Vaadin sulkemaan luvattoman viestiyhteyden.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   9883
  2. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   56
   1123
  3. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   957
  4. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   915
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   61
   811
  Aihe