Ei kovin houkuta

Anonyymi

Isälläni todettiin 2 viikkoa sitten alzheimer. En tiedä miten pitkälle sairaus edennyt mutta luulen että mennään jo aika pitkällä. Nyt kuvaan tulleet harhat ja aggressiivinen käytös. Harhat sitä luokkaa että joku yrittää myrkyttää hänet ja tänään kun olin töissä yritti soittaa muttei sanonut mitään. Töistä tullessani kävin moikkaamassa ja annoin verenpainelääkkeen, niin ukko valitti että nälkäkuolema tulee. Kotona ruokaa jonka minä teen ja laitan isälle senkun lämmittää kun nälkä. No kun pääsin mökille rauhoittumaan, soittaa ja alkaa huutamaan miksen käynyt ja pidä hänestä huolta. Perkeleen sävyttämä huuto jatkui jonkin aikaa kunnes löi luurin korvaan. Aiemmin päivällä haukkuu minut paskan tärkeäksi myöhemmin sain kuulla olevani törkeä. Niin että tältä pohjalta en ala isäni omaishoitajaksi ikinä. Ennemmin joutaa laitokseen huutamaan ja haukkumaan.

3

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka kamalalle tuntuu sanoa, hyvä ja viisas päätös ettet ala omaishoitajaksi tuossa kunnossa olevalle isällesi.
      Pidä tiukasti kiinni päätöksestäsi vaikka kunnan tai kaupungin taholta painostettaisiin ja luvattaisiin kaikenlaista apua, lupaukset avun saannista on kuin politikkojen vaalipuheet.

    • Anonyymi

      Tuttava valitti, että on toisinaan kuin olisi musta säkki päässä. Aivo ei toimi. Saattoi minulata kysyä samaa asiaa 5 kertaa 10 minuutissa.
      Yllytin tutkimuksiin ja menin itse tukihenkilöksi. Heti ensin otettiin ajokortti pois (samanlainen Alzheimerkoe kuin minulle aina ajokortin uusinnassa). Sitten toisen paikkaan tutkimuksiin. Alzheimerlääkettä annettiin. Sitten pään kuvaukseen ja vahvistus Alzheimerista ja lääkettä lisää.
      Nyt on puolitoista vuotta mennyt. Puhelimessa puhuu ihan järkeviä. En tiedä miten muuten menee, asuu yli 400 km:n päässä.
      Reilun vuoden rukoilin joka ilta ja aamu hänelle parannusta kohteen itsensä tietämättä. En väitä sen tehosta mitään, aika näyttää.
      Itsellä tahtoo tulla samoja oireita eli ei tahdo aivo toimia aina, ei sitten millään. Saattaa johtua osittain unilääkkeestäkin, jota on pakko ottaa jos aikoo vähänkään nukkua. Täällä meluajat möykkää ajoittain yötä päivää oikein Kaupungin Poliitikkojen antamalla luvalla ja vastoin pakottavaa lainsäädäntöä mm hiljaisuudesta. Laithan koskee vain hallintoalamaisia, ei Eliittiä!

    • Anonyymi

      Appiukko oli pitkälle dementoitunut, asui viimeiset vuotensa meillä kun ei olisi yksin kotonaan pärjännyt. Hän ei tiennyt mitä eroa on päivällä ja yöllä. Ei tajunnut pimeän ja valoisan eroa, ei tuntenut kelloa, ei muistanut lääkkeiden ottoa eikä sitä oliko juuri syönyt vai ei.

      Muistisairaat osaavat peittää erittäin hyvin jopa sen etteivät he oikeasti tiedä kenen kanssa puhuvat. Sen vuoksi minä suhtautuisin varauksella siihen miltä muistisairas etänä puhelimessa kuulostaa. Pitää osata lukea rivien välistä, tai siis kuunnella ja ymmärtää, puhelinkeskustelun kulku ja sisältö.

      Appiukko jutteli puhelimessa hänelle soittaneiden kanssa täysin järkeviä. Ei itse koskaan soittanut kenellekään, mutta pari hänen ikiaikaista ystäväänsä pitivät yhteyttä lähes päivittäin. Puhelut saattoivat kestää jopa tunninkin. Sivusta kuunnellessa tuntemattomampi ihminen ei olisi huomannut mitään outoa.
      Kun puhelu päättyi, appiukko totesi aina, en tiedä kuka siellä oli, mutta kiva oli jutella. Ei muistanut koko puhelua enää viiden minuutin päästä. Eikä tuntenut kyseisiä ystäviään kasvokkain tavatessa vaikka olivat olleet läheisiä ystäviä yli 60 vuotta.

      Kun sama kaveri soitti seuraavan kerran, juttu jatkui, tavallaan, aina siitä mihin se oli edelliskerralla jäänyt. Appiukko puhui puhelimessa hyvin ympäripyöreästi. Hän toisti tai myötäili aina vastapuolen sanoja. Aina lyhyitä lauseita ja vastauksia. Appiukko ei enää kertonut vastapuolelle mitään eikä mistään asiasta oma-aloitteisesti, vaikka hän ennen oli hyvinkin puhelias ja kykenevä keskustelemaan esim politiikasta, päivän tapahtumista ja lehdissä olleista jutuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe