Jumimieltä on hankala auttaa vapauteen

Anonyymi

Tässä muutamia syitä miksi tosiasioiden kertominen ei auta esim ufojen totaalikieltäjiä vapautumaan vääristä kuvitelmistaan.

1. Lähteiden valikoiminen

Ihmiset hakeutuvat sellaisen tiedon pariin, joka vahvistaa heidän maailmankuvaansa ja välttävät tietoa, joka sotii heidän uskomuksiaan vastaan. Tätä kutsutaan vahvistusharhaksi.

Ilmiö korostuu niin sanotussa filtterikuplassa, eli samanmielisten muodostamassa sosiaalisen median verkostossa, jonne erilaiset näkemykset eksyvät harvoin.

2. Mielipide vaikuttaa faktojen omaksumiseen

Ihmiset ovat erittäin puolueellisia asioissa, jotka ovat heille tärkeitä. Ihmiset tapaavat arvioida uutta informaatiota oman arvomaailmansa mukaan. Jos tieto ei sovi ihmisen ennakkokäsityksiin, hän saattaa alkaa sovitella ja järkeillä asiaa uudelleen niin, että uskomukset säilyvät ennallaan uudesta tiedosta huolimatta. Tällöin ihminen myös alkaa aktiivisesti etsiä omiin mielipiteisiinsä sopivia asiantuntijoita ja tietolähteitä.

3. Takaisku-efekti

Kun ihmisen syvimpiä uskomuksia haastetaan, tämä usein vahvistaa näitä uskomuksia. Tästä syystä faktantarkistus ja huhujen alasampuminen on usein vaikeaa.

4. Todellisuuden illuusio

Tutut hokemat alkavat vaikuttaa tosilta, kun niitä kuulee tarpeeksi usein.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/16/valheenpaljastaja-miksi-ihmiset-uskovat-vaaraksi-todistettuun-tietoon

11

69

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo pätee kylläkin hörhöihin ja näinhän se alunperin on kirjoitettukin.

   • Anonyymi

    Aivan, esim raamattuun perustavat ufojen olemassaolon totaalikieltäjät ovat juuri niitä uskossaan sokeita hörhöjä.

    Me kaikki ihmettelemme suuresti miten joillekin raamattu voi olla perusta suhtautumiselle ufoihin ja muukalaisiin, eikä vain suomessa. Luis Elizondo on kertonut että yhdysvaltojen armeijassa on upseereita joiden mielestä ufot ovat demonien juonia eikä niiden kanssa pidä olla missään tekemisissä. Naurettava käsitys!


  • Anonyymi

   Kuinka joku näistä hörhöist edes pystyy arvioimaan minkään laittee nopeuksii?
   Ihan samaa sontaa jos nopeus on 30 km/tunnissa tai 300 m/s. Ei höykäsen pöläyksen liikettä aivoissa suuntaan tai toiseen. Olipa koukussa väkäsiä tai ei.

  • Anonyymi

   Siinä ufohörhö teki taas itestään naurettavan. Vanhan jutun muokkaus toiseksi ei auta yhtään. Kun päässä rivaa, niin silloin rivaa.

  • Anonyymi

   Jos joku on ikinä viettänyt viikkoakaan jenkeissä, niin on jo huomannut sen että kuinka äärettömän lapsellisia ja typeriä he ovat. Ei Suomessakaan normijärkinen haksahda tosissaan johonkin seiskalehden tapaisiin sensaatiouutisiin. Kuitenkin jenkeissä sellaiset ovat jokapäiväistä tavaraa niin tv:stä kuin lehdistäkin ja sikäläinen rahvasväki uskoo kaiken!
   Sitä samaa saastaa täällä toistavat iltapäivälehdet päivät pääksytysten. En kuitenkaan usko että kansan syvät rivit jossain Pihtiputaalla tai Tohmajärvelläkään ovat niin typeriä uskoakseen sellaista soopaa kuin jenkeissä esiintyy. Lapuasta en ole ihan varma.

  • Anonyymi

   Kukapa nyt tunnistamattomia lentäviä kohteita alkaisi kieltämämään?
   Jos aloittaja näkee liikkuvan valopisteen tähtitaivaalla syysyössä, on se hänelle tunnistamaton, ellei hän tarkkaan tiedä mikä se on.

   Maan ulkopuolinen tai muu älykäs organismi, ollen muu kuin ihminen, joka lentelisi rakentamillaan laitteilla täällä, onkin kokonaan toinen juttu, eikä sellaisesta ole edes valokuvaa, saatika, että sen kehoa olisi tutkittu tieteellisin metodein, ja todettu kiistatta olevan jotain muuta kuin Maan elävää.
   Löytyykö niitä todisteita vai ei?

  • Anonyymi

   Ei löydy kerrassaan yhtään todistetta maan ulkopuoliselle elämälle. Kaikki mitä on nähty kautta aikojen on psyykkistä tai psysologista harhaa, uskomuksia, väärinkäsityksiä, luonnonilmiöitä tai vääriä tulkintoja luonnonilmiöistä, uudelleen eläneitä mielikuvitusilluusioita tms. Ufo-höppänät eivät yksinkertaisesti kykene erottamaan harhoja ja todellisuutta erilleen. Mikään ufo-raportti tuolta USA:sta ei heitä vakuuta, vaan sama hullutus jatkuun maailman tappiin.

   • Anonyymi

    << Kaikki mitä on nähty kautta aikojen on psyykkistä tai psysologista harhaa, uskomuksia, väärinkäsityksiä, luonnonilmiöitä tai vääriä tulkintoja luonnonilmiöistä, uudelleen eläneitä mielikuvitusilluusioita tms >>

    Todistit juuri että jumimieli istuu ihmisessä lujassa. Tämä foorumi on täynnä asiafaktaa ufo havaintojen tosiallisuudesta.

    Toimintasi foorumilla on ihmisten kusettamista, valheiden levittämistä ja ylimielistä pilkkaa tosiasioista välittämättä. Hyvä rehellinen ihminen ei tälläistä harrasta.

    Niiden lukijoiden joiden maailmassa kristinusko on tärkeällä sijalla on syytä tuumailla kenen herran palveluksessa siteeratun tekstin kirjoittaja oikeasti onkaan.


  • Anonyymi

   Mutta edelliseen jatkaakseni. Maailmankaikkeudessa on elämää, koska sitä on täälläkin. Olemassaolomme todistaa elämän. Se on kuitenkin todella harvinaista ja saa kulkea valovuosien päähän, että jotain niin harvinaislaatuista löytyy kun me olemme. Älkää uskoko lentäviin lautasiin. Niiden olisi kyettävä matkustamaan valovuosien läpi tai osata siirtyä ulottuvaisuutten yli. Ja miettikää tuota vain myös vaikkapa ekonomian kannalta. Eivät hekään elä vaan "pyhällä hengellä".

  • Anonyymi

   En tiedä onko palstalla yksi, kaksi vai kolme ääriuskovaista, mutta sen tiedän että hän kautta he ovat aivan paniikissa. Ovat häviämässä "taistelunsa" ja viimeiset hätähuudot on menossa. Kyllä se lahkojohtaja jotakin keksii, älkää suotta olko paniikissa.

  • Anonyymi

   Aloituksessa on hyvä pseudoskepon kuvaus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torstaina tulee ulos uutispommi

   Ihan uskomatonta on luvassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   4992
  2. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

   Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
   Maailman menoa
   422
   4115
  3. Ilmaöämpöpumpun tehonkulutus jäähdytyksessä?

   Paljonko kuluttaa, kun jatkuvasti käy täysillä? Mikä on jäähdytyksen COP ?
   61
   3617
  4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

   Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   3051
  5. syy siepin happamuuteen selvisi!

   Voiko paljoa happamampaa ilmestystä olla kuin Sara Sieppi Kaunissaaren rannalla ? ressukka kuvitteli iskeneensä kultasuoneen ja pääsevänsä tämän uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2071
  6. Sofia ja velipoika.

   Sofia on tuonut velipoikansa mukaan psykologin vastaanotolle. Taitaa velikin olla yhtä hömelö kun lähtee ratsastamaan tuon lokin mukaan. Sofialla m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1041
  7. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   86
   925
  8. Katariina Anttila oli saanut väkevää palautetta tänään 21.6. toimituksessa!

   Toimitukseen marssi hyvin harmistunut haapavetinen rouva henkilö. Oli antanut Katariinalle kunnolla palautetta Ilkka Revon jatkuvasta maalittamisesta.
   Haapavesi
   34
   827
  9. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   823
  10. Persujen laiva on uppoamassa!

   Persujen laiva ajoi vaaleissa kiville ja pomopersu otti lopputilin. Kauanko Persulaiva pysyy vielä pinnalla? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6b
   Perussuomalaiset
   236
   693
  Aihe