Onko elinvoimalautakunta tehtäviensä tasalla?

Anonyymi

Luettuani tätä palstaa ja paikallislehteä, vaikuttaa mielestäni siltä, että elinvoimalautakunta ei ole tehtäviensä tasalla.

Lautakunnan jäsen Kristiina Ketomäki kirjoitti lehdessä 3.62021 mm. siitä, että kaupunki on kasvattanut elinvoimaansa.
Minun mielestäni mitään konkreettista elinvoiman kasvamista ei ole kyetty osoittamaan. Heinola ei ole menestynyt elinvoimamittauksissa, vaan tulokset ovat lähinnä päinvastaisia. Tyhjäksi jääneen yrityspuiston hehkuttaminen ei lohduta, sillä se maksoi aivan turhaan kaupunkilaisille saman verran kuin Kirkonkylän koulun korjaaminen. Hanke oli sekä täysin ylihintaisen, että tarpeeton.

Maanantaina 7.6.2021 Jaakko Asikainen vastaa Ketomäen mielipidekirjoitukseen omassa kirjoituksessaan varsin osuvasti. Kirjoittaja kritisoi kaupungin virkamiesten sekä elinvoimalautakunnan toimintaa Sinitaipaleen tonttivarailujen suhteen. Niistä on kirjoitettu Itä-Hämeessä 23.3.2021 ja 27.3.2021.
Mielipidekirjoittaja on tehnyt tonttivarausmenettelystä hyvin perustellun oikaisuvaatimuksen ja kirjoittaa lehdessä mm. seuraavasti:

"Moni on kysellyt, mihin toimiin Heinola on ryhtynyt Sinitaipaleen tonttisekoilun kanssa (IH 23.3 ja 27.3.). Vastaus on: ei mihinkään.
Viimeisimmänä elinvoimalautakunta, jossa Ketomäkikin siis istuu, hylkäsi oikaisuvaatimuksen yksimielisesti viranhaltijoiden valmistelun perusteella - siitäkin huolimatta, ettei valmistelussa ollut vastattu asian käsittelyn kannalta olennaisiin asioihin. "

Kiitokseni Jaakko Asikaiselle silmiä avaavasta kirjoituksesta ja asioiden esiin tuomisesta.

Elinvoimalautakunnan tulisi huolehtia siitä, että kaupungin päätöksenteosta syntyy avoin ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteita noudattava kuva kaikille kuntalaisille. Mielestäni lautakunta on epäonnistunut tehtävässään.

Mielestäni Heinolassa turhaa valittaa turhista valituksista ja muutoksenhauista, kun päätöksenteko on omiaan synnyttämään niitä.

29

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tähän on helppo vastata: ei ole. Niin moni asia on tässä kaupungissa tällä hetkellään niin pielessä että toivottavasti kaupunkilaiset herää ennnen kuin on liian myöhäistä. Rahaa tuhlataan kuin viimeistä päivää eikä päätökset kestä päivänvaloa monessa muussakin kohdin kuin elinvoimassa. Hehkutetaan muutaman ihmisen muuttamista Heinolaan vaikka nähdään ketä ne muuttajat on. Tuollahan ne pyörii pää sekaisin torin kulmalla ja rantapuistossa.

      • Anonyymi

        Niin, se on sitä halpaa vuokra-asumista. Rahaa jää, sitten muuhun käyttöön, näillä sossupummeilla. Varma tieto.


      • Anonyymi

        Väkiluku on painunut huhtikuussa alhaisimmilleen koko seuranta-aikana, kuukaudessa -18 hlö ja väkiluku ennakkotiedon mukaan 18460 kun maaliskuussa 18478. Mäkilän hehkutus ei kantanut ja tapahtunee se joka aiemminkin; kun noususuhdanne tulee, Heinolan väkiluku laskee. Vetovoimasta on kirjoitettu paljon ja tilastot osoittavat selkeästi räikeän epäonnistumisen elinvoiman kasvatuksen osalta. On aivan perusteltua kysyä onko elinvoimatoimi tehtäviensä tasalla. Minunkaan mielestäni ei ole.


    • Anonyymi

      Puheet Heinolan elinvoiman kasvusta eivät pidä paikkaansa. Mikään faktatieto ei tue sitä ja toivoisi, että kaupunkilaisille kerrotaan vain faktatietoa.
      Heinolassa aktiiviväestön määrä laskee laskemistaan ja asukaslukukehitys on kokonaisuutena hyvin huonolla tolalla. Asukkaiden kokonaismäärä vaikuttaa kunnallisverotuottoon ja Heinolassa asukasluku ja verotulot laskevat.
      Heinolan elinvoimatoimeen satsatuille valtaville summille ei ole saatu kunnollista vastinetta. Pöhöttynyt toimiala on kaupunkilaisille sekä aivan liian kallis, että tehoton.

      Elinvoimalautakunta on ottanut toimialan linjan mukaisesti tavakseen kehuskella hienoilla mielikuvilla ja tekemisen meiningillä, mutta kaikki konkretia loistaa poissaolollaan. Mahtaako olla niin, että oikeiden tulosten puuttuessa keskitytään hokemaan sitä, kuinka jatkuvasti on vireillä kaikenlaista suurta ja mahtavaa?

    • Anonyymi

      Keisarin uudet vaatteet ilmiö, joskus se kupla puhkeaa

    • Anonyymi

      Joko sunnuntaina puhkeaisi?
      toivottavasti äänestäjät ovat valveutuneita ja äänestävät etunsa mukaisesti muutosta Heinolan päätöksentekoon.

    • Anonyymi

      Elinvoimaa kaupungin rahoilla
      RantaCasinon omistajan sopimus satamapalveluiden tuottamisesta irtisanotiin kaupunginpuutarhurin toimesta. Puutarhanhoito elinvoimaa!
      Kylpylän alueelle tulee korvaavaksi toimijaksi saunayrittäjä Pöyhönen katumestari Ari Matteisen päätöksellä, mutta millä ehdoilla.
      Yrittäjä saa rakentaa saunansa 5 m rannasta, kun kuntalaisten täytyy rakentaa 10 m:n päähän.
      Yrittäjä saa rakentaa saunansa, vaikka vuokrasopimusta ei ole. Muilta kuntalaisiltsa vaaditaan omistusoikeus tai vuokrasopimus.
      Kaupunki huolehtii vessojen ym siisteydestä. Oikea yrittäjä hoitaa huussinsa itse.
      Saunayrittäjä saa kaupungilta korvausta 2500 euroa vuodessa. Oikea yrittäjä maksaa kaupungille oikeudestaa harjoittaa liiketoimintaan kaupungin maalla ja rakennuksissa.

      Elinvoimtoimen harmaa eminenssi Heikki Mäkilä käyttää teknisen toimen viranhaltijoita peitelläkseen Kylpylän ja satama-alueen jalostamishankkeeseen 2019 uhratut veroeurot, joilla niilläkään ei saatu mitään aikaan.
      Jatkossa kaupunki siis edistää elinvoimaa hankkimalla uusia yrityksiä maksamalla näille palkkioita.

      Lopputuloksen kokoomuksen kaupunkiryhmä sai joukkoonsa saunamajuri Pöyhösen. Maalaiskunnan ryhmällä oli jo toimitusjohtaja Ilkka Jakkola. Jaakkola pärjäsi urakkakilpailussa kun käytti toisen yrityksen referenssejä laatupisteiden hankkimiseksi.

    • Anonyymi

      Kyllä Heinolan satamapalveluasiat ja vaikkapa tonttivuokrauskäytännöt osoittavat, että elinvoimalautakunta ei ole tehtäviensä tasalla.

      Hävettää lukea, kuinka Heinolan olemattomat satamapalvelut saavat sosiaalisessa mediassa huomiota. Näyttää suhteellisen selvältä, että kaupungin elinvoimajohdossakin olisi paikallaan harkita henkilövaihdoksia.

      • Anonyymi

        Kyllä nyt vaalien alla on helppoa selitellä kuinka asioita "viedään eteenpäin".
        Lautakunnassa on ollut aikaa viedä asioita eteenpäin neljä vuotta! Aika heikosti on mielestäni onnistuttu.


    • Anonyymi

      No nyt on vaalit käyty ja varmastikin saamme lautakuntiin uudet jäsenet. Annetaan tilaa uusille ajatuksille, eikö niin.
      Itse olisin sitä mieltä, että lautakunnan jäsenten tulisi olla äänestäjien valitsemia valtuutettuja.

      Nyt on tärkeää, ettei kukaan takerru valtaan, vaan saamme uutta verta laittamaan elinvoima-asiat kuntoon.

    • Anonyymi

      Vahinko vain, että se "Heinolan-tosivaikuttaja" ei päässyt edes ehdolle vaan joutuu täällä parantelemaan maailmaa. Kaava on aina sama kaikkien "epäkohtien" kohdalla. Kaikki tekee väärin, mutta tämä eliitti-heinolalainen tietää ratkaisun omasta mielestään. Kaipaamme edelleen sitä kirjaa, jota hehkuttanut vuosia sitten. Miksi homma kusi perseestään! Kerro se.

      • Anonyymi

        Heinolan elinvoimatoimi on tasoistensa tehtävien tasalla, ja tästä johtuen hankkeet ovatkin pääosin epäonnistuneet.
        Mielenkiinnolla odotamme heikkimäen yrityspuiston kukoistusta. Puisto rakennettiin, koska kysyntää uusille yritystonteille oli.
        Nythän sen sitten voi kaikki todeta omin silmin: 2 vuotta tontti on ollut jo tyhjillään. Kalliita tv- ja lehtimainoksia on tehty. Montako uutta suurta yritystä on tullut / tulossa?

        Tässäkin nyt syödään heinolaa, kun kommentoidaan veronmaksajien rahojen tuhlausta, niinkö?


    • Anonyymi

      Heinola-syöjä ei ole mikään elinkeinoasiantuntija. Siksi esitykset puppua. Ei muista omia "teollistamisaikojaan", kun yritykset kaikkosi Heinolasta. Ei tullut Tähtiniemeen "kivoja" helsinkiläisten tontteja järvinäköaloineen, joista yhteydet moottoritielle. Niitä luvattiin. Nyt Heinola-syöjä kantaa huolta tavallisen kaupunkilaisen elämän ulkopuolisista asioista, joille ei voi mitään. Eikä pidäkkään voida. Voisi mennä ruokkimaan puluja!

      • Anonyymi

        Rauhoitu, sähän et ollut edes ehdolla :)

        Heikkimäkitunarointia ei avita yhtään se, että joskus aiemminkin on tunaroitu. Eikö virheistä olis pitänyt oppia, sinunkin?

        Ei tarvitse olla elinkeinoasiantuntija nähdäkseen, että nämä Heinolan elinkeinohankkeet, sinua lainatakseni, kusevat perseestään 😂


      • Anonyymi

        Juuri mainitsemasi "tavallinen kaupunkilainen" se tässä nyt huolissaan onkin. Ei "heinola syöjä", niinkuin aina vakiovastauksenasi kommentoit.


    • Anonyymi

      Paikkakunnan elinvoimaa lisäisi merkittävästi se, että saisimme vihdoin takaisin Sulkavankosken myllyn kadonneen betoniponttoonilaiturin.

    • Anonyymi

      Heinola-syöjä ei ole mikään elinkeinoasiantuntija. Siksi esitykset puppua. Ei muista omia "teollistamisaikojaan", kun yritykset kaikkosi Heinolasta. Ei tullut Tähtiniemeen "kivoja" helsinkiläisten tontteja järvinäköaloineen, joista yhteydet moottoritielle jne...jne.
      Niitä luvattiin. Nyt Heinola-syöjä kantaa huolta tavallisen kaupunkilaisen elämän ulkopuolisista asioista, joille ei voi mitään. Eikä pidäkkään voida. Voisi mennä ruokkimaan puluja!

      • Anonyymi

        Rauhoitu, sähän et ollut edes ehdolla :)

        Heikkimäkitunarointia ei avita yhtään se, että joskus aiemminkin on tunaroitu. Eikö virheistä olis pitänyt oppia, sinunkin?

        Ei tarvitse olla elinkeinoasiantuntija nähdäkseen, että nämä Heinolan elinkeinohankkeet, sinua lainatakseni, kusevat perseestään 😂


    • Anonyymi

      Eihän elinkeinotoimen ratkaisut ole perusteltuja ja tasapuolisia. Kaverilta kaverille.
      Onkohan uskonveljetkin potilla ? Helluntailaisen ovat pelureita bisneksessä.
      Vältän heidän firmoja. Onko herra Mäkiläkin helluntailainen vai lessu ?

      • Anonyymi

        Vältän kaikkia pakanoiden firmoja.


    • Anonyymi

      Älä horise, painu maate! Ettet menetä uniasi pulunpaskojen takia. Ala tehdä sitä kirjaasi! Hehehehheee........buaaah....eeeee.

      • Anonyymi

        Syöjättärelle tiedoksi: Kirja Suur-Heinolasta, joka nielaisi Lahden -on tulossa. Kustantaja: elinkeinotoimi ja Sulkavankosken laituriyhdistys.


    • Anonyymi

      Ei ole! KIrja kusi perseestään komeasti. Piti aiheuttaa pelkoa paljastuksilla, mutta vellit tuli housuun. Kyllä "syöjä" tietää projektinsa itsekin.

    • Anonyymi

      Elinkeino voi olla rauhassa. Heinola-syöjä ei sitä kaada, vaikka suoltaa typeryyksiä "veronmaksaja", hehehhehehee...deeee...
      Eipä ole näyttöjä mistään!

      • Anonyymi

        Ei ole, eikä tule! Väkiluku heinolassa vain laskee laskemistaan ja kurjistuminen uhkaa velkamärien noustessa. Ylisuuriin kouluihin on investoitu, siksi näyttöjäkään ei ole.


    • Anonyymi

      Jäljelle jäävälle porukallehan jää silloin paljon enemmän nuppia kohti jaettavaa, Taas sitä horinaa väestökadosta. Moneen kertaan todettu, että pääkaup.seutu ainoa porukan vetäjä. Syöjä jauhaa samaa virttä. Jos ei ole muuta pyöreää kuin napit ja pyllynreikä kannattaa lähteä. Näin sanoo vanha kansa!

      • Anonyymi

        Älä,älä, sehän voi olla käytettävissä oleva tavara.mistä sitä tietää, jos vaikka toinen olisi tiukempi.


    • Anonyymi

      Heinola laajentaa.....

    • Anonyymi

      Jäljelle jäävälle porukallehan jää silloin paljon enemmän nuppia kohti jaettavaa, Taas sitä horinaa väestökadosta. Moneen kertaan todettu, että pääkaup.seutu ainoa porukan vetäjä. Syöjä jauhaa samaa virttä. Jos ei ole muuta pyöreää kuin napit ja pyllynreikä kannattaa lähteä. Näin sanoo vanha kansa!

      Heinola on hyvä paikka asua. On tänään (la) ollut maksimilämpötilakin!
      Lautakunta on OK.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe