Onko elinvoimalautakunta tehtäviensä tasalla?

Anonyymi

Luettuani tätä palstaa ja paikallislehteä, vaikuttaa mielestäni siltä, että elinvoimalautakunta ei ole tehtäviensä tasalla.

Lautakunnan jäsen Kristiina Ketomäki kirjoitti lehdessä 3.62021 mm. siitä, että kaupunki on kasvattanut elinvoimaansa.
Minun mielestäni mitään konkreettista elinvoiman kasvamista ei ole kyetty osoittamaan. Heinola ei ole menestynyt elinvoimamittauksissa, vaan tulokset ovat lähinnä päinvastaisia. Tyhjäksi jääneen yrityspuiston hehkuttaminen ei lohduta, sillä se maksoi aivan turhaan kaupunkilaisille saman verran kuin Kirkonkylän koulun korjaaminen. Hanke oli sekä täysin ylihintaisen, että tarpeeton.

Maanantaina 7.6.2021 Jaakko Asikainen vastaa Ketomäen mielipidekirjoitukseen omassa kirjoituksessaan varsin osuvasti. Kirjoittaja kritisoi kaupungin virkamiesten sekä elinvoimalautakunnan toimintaa Sinitaipaleen tonttivarailujen suhteen. Niistä on kirjoitettu Itä-Hämeessä 23.3.2021 ja 27.3.2021.
Mielipidekirjoittaja on tehnyt tonttivarausmenettelystä hyvin perustellun oikaisuvaatimuksen ja kirjoittaa lehdessä mm. seuraavasti:

"Moni on kysellyt, mihin toimiin Heinola on ryhtynyt Sinitaipaleen tonttisekoilun kanssa (IH 23.3 ja 27.3.). Vastaus on: ei mihinkään.
Viimeisimmänä elinvoimalautakunta, jossa Ketomäkikin siis istuu, hylkäsi oikaisuvaatimuksen yksimielisesti viranhaltijoiden valmistelun perusteella - siitäkin huolimatta, ettei valmistelussa ollut vastattu asian käsittelyn kannalta olennaisiin asioihin. "

Kiitokseni Jaakko Asikaiselle silmiä avaavasta kirjoituksesta ja asioiden esiin tuomisesta.

Elinvoimalautakunnan tulisi huolehtia siitä, että kaupungin päätöksenteosta syntyy avoin ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteita noudattava kuva kaikille kuntalaisille. Mielestäni lautakunta on epäonnistunut tehtävässään.

Mielestäni Heinolassa turhaa valittaa turhista valituksista ja muutoksenhauista, kun päätöksenteko on omiaan synnyttämään niitä.

7

207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tähän on helppo vastata: ei ole. Niin moni asia on tässä kaupungissa tällä hetkellään niin pielessä että toivottavasti kaupunkilaiset herää ennnen kuin on liian myöhäistä. Rahaa tuhlataan kuin viimeistä päivää eikä päätökset kestä päivänvaloa monessa muussakin kohdin kuin elinvoimassa. Hehkutetaan muutaman ihmisen muuttamista Heinolaan vaikka nähdään ketä ne muuttajat on. Tuollahan ne pyörii pää sekaisin torin kulmalla ja rantapuistossa.

   • Anonyymi

    Niin, se on sitä halpaa vuokra-asumista. Rahaa jää, sitten muuhun käyttöön, näillä sossupummeilla. Varma tieto.


   • Anonyymi

    Väkiluku on painunut huhtikuussa alhaisimmilleen koko seuranta-aikana, kuukaudessa -18 hlö ja väkiluku ennakkotiedon mukaan 18460 kun maaliskuussa 18478. Mäkilän hehkutus ei kantanut ja tapahtunee se joka aiemminkin; kun noususuhdanne tulee, Heinolan väkiluku laskee. Vetovoimasta on kirjoitettu paljon ja tilastot osoittavat selkeästi räikeän epäonnistumisen elinvoiman kasvatuksen osalta. On aivan perusteltua kysyä onko elinvoimatoimi tehtäviensä tasalla. Minunkaan mielestäni ei ole.


  • Anonyymi

   Puheet Heinolan elinvoiman kasvusta eivät pidä paikkaansa. Mikään faktatieto ei tue sitä ja toivoisi, että kaupunkilaisille kerrotaan vain faktatietoa.
   Heinolassa aktiiviväestön määrä laskee laskemistaan ja asukaslukukehitys on kokonaisuutena hyvin huonolla tolalla. Asukkaiden kokonaismäärä vaikuttaa kunnallisverotuottoon ja Heinolassa asukasluku ja verotulot laskevat.
   Heinolan elinvoimatoimeen satsatuille valtaville summille ei ole saatu kunnollista vastinetta. Pöhöttynyt toimiala on kaupunkilaisille sekä aivan liian kallis, että tehoton.

   Elinvoimalautakunta on ottanut toimialan linjan mukaisesti tavakseen kehuskella hienoilla mielikuvilla ja tekemisen meiningillä, mutta kaikki konkretia loistaa poissaolollaan. Mahtaako olla niin, että oikeiden tulosten puuttuessa keskitytään hokemaan sitä, kuinka jatkuvasti on vireillä kaikenlaista suurta ja mahtavaa?

  • Anonyymi

   Keisarin uudet vaatteet ilmiö, joskus se kupla puhkeaa

  • Anonyymi

   Joko sunnuntaina puhkeaisi?
   toivottavasti äänestäjät ovat valveutuneita ja äänestävät etunsa mukaisesti muutosta Heinolan päätöksentekoon.

  • Anonyymi

   Elinvoimaa kaupungin rahoilla
   RantaCasinon omistajan sopimus satamapalveluiden tuottamisesta irtisanotiin kaupunginpuutarhurin toimesta. Puutarhanhoito elinvoimaa!
   Kylpylän alueelle tulee korvaavaksi toimijaksi saunayrittäjä Pöyhönen katumestari Ari Matteisen päätöksellä, mutta millä ehdoilla.
   Yrittäjä saa rakentaa saunansa 5 m rannasta, kun kuntalaisten täytyy rakentaa 10 m:n päähän.
   Yrittäjä saa rakentaa saunansa, vaikka vuokrasopimusta ei ole. Muilta kuntalaisiltsa vaaditaan omistusoikeus tai vuokrasopimus.
   Kaupunki huolehtii vessojen ym siisteydestä. Oikea yrittäjä hoitaa huussinsa itse.
   Saunayrittäjä saa kaupungilta korvausta 2500 euroa vuodessa. Oikea yrittäjä maksaa kaupungille oikeudestaa harjoittaa liiketoimintaan kaupungin maalla ja rakennuksissa.

   Elinvoimtoimen harmaa eminenssi Heikki Mäkilä käyttää teknisen toimen viranhaltijoita peitelläkseen Kylpylän ja satama-alueen jalostamishankkeeseen 2019 uhratut veroeurot, joilla niilläkään ei saatu mitään aikaan.
   Jatkossa kaupunki siis edistää elinvoimaa hankkimalla uusia yrityksiä maksamalla näille palkkioita.

   Lopputuloksen kokoomuksen kaupunkiryhmä sai joukkoonsa saunamajuri Pöyhösen. Maalaiskunnan ryhmällä oli jo toimitusjohtaja Ilkka Jakkola. Jaakkola pärjäsi urakkakilpailussa kun käytti toisen yrityksen referenssejä laatupisteiden hankkimiseksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   9238
  2. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   50
   866
  3. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   45
   863
  4. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   825
  5. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   60
   712
  Aihe