Kavereiden menettäminen pelottaa

Anonyymi

Moi! Mulla alkoi just kesäloma ja kesän jälkeen olisi tarkoitus mennä lukioon. Mua on ruvennut pelottamaan, että menetän siellä kaikki yläaste aikaiset kaverini jos joudumme eri kursseille. En nää heitä hirveästi vapaa-ajalla, mutta koulussa viihdyin heidän kanssaan todella hyvin. Nytkin kun on kesäloma olen maannut kotonani muutaman päivän ja olen jo todella tylsistynyt ja yksinäinen. Voisin kysyä kavereitani olemaan kanssani, mutta pelottaa että he eivät voi tai he ihmettelevät miksi kysyn kun emme muutenkaan yleensä ole yhdessä vapaa-ajalla.

Onko kenelläkään antaa neuvoja tälläiseen tilanteeseen?

3

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmiset kehittyy. Kavereita tulee ja menee. Sitä ei ole hyvä pelätä, koska uusia ovia aukeaa ja sinäkin muuttuessasi varmasti saat uusia kavereita.
      Jos etukäteen stressaat, että menetät kaverit - niin tavallaan varmistat sen, että menetät heidät, koska yrität liikaa tai muuta vastaavaa; mikä sitten muuttaa käytöstäsi niin, että et ole enää omaitsesi.
      Ota rennosti, opiskele mikä sinua kiinnostaa ja sovitte, vaikka ruokatauot sen mukaan, että olette yhdessä. Muista kumminkin aina, että jos ihmiset kasvaa erilleen, ei pidä väkisin yrittää tai tulee riitoja sekä katkeruutta.

      Hyvä myös oppia olemaan itsevarma yksinään. Keksiä esim. sellaisia harrastuksia mitkä on se oma juttu ja kokeilla itsekseen uusia turvallisia asioita. Voi kysyä vaikka vanhemmiltaa/huoltajiltaan ehdotuksia mitä voisi yrittää kun on yksin.

      Korona on tietysti vaikeuttanut mahdollisuuksia kokeilla asioita, mutta niin paljon kun vain mahdollista niin löydä se oma juttusi mikä on itseäsi varten silloin kun olet yksin. Tärkeää on pystyä olemaan itsekseen samalla tavoin kuin kavereiden kanssa - myös sinä olet sinun kaverisi.

      Monesti kun osaa olla kaveri itselleen niin vetää puoleensa muita ihmisiä ja toiset jäävät pidemmäksi aikaa kavereiksi kun toiset jatkaa matkaansa.
      Nykyaikana muutenkin täytyy muuttaa koulutuksen ja työnperässä sen verran, että lopulta harvemmin asutaan edes samassa kaupungissa tai maassa. Eri kurssit ei vielä ole niin iso juttu ja pärjäät kyllä hyvin kun luokkatilanteet muuttuu - usko vain itseesi ja omiin voimavaroihin. Jos opiskelu menee vaikeaksi niin pyydä apua opettajalta tai koulupsykologilta, ne on sitä varten - etenkin koulupsykologi auttaa huolissa.

      Opin itse liian myöhään, että ylimääräinen stressaaminen asioita joihin ei voi täysin itse vaikuttaa on usein haitaksi ja parempi yrittää vaikuttaa niihin asioihin mitä itse voi hallita - keksiä esim. niitä ideoita miten olla yksin. Miten viihtyy itsensä kanssa ja jaksaa, ettei ole vain koko aika yksinäinen olo.

      • Anonyymi

        Anteeksi jos olen epäselvä ja toistan itseäni. ADHDn kanssa on välillä vaikea jäsentää ajatuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi jos olen epäselvä ja toistan itseäni. ADHDn kanssa on välillä vaikea jäsentää ajatuksia.

        Kiitos vastauksesta, siitä todella oli paljon apua❤️

        Ap


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe