Tilastot: mp-onnettomuudet vähentyneet rajusti vaikka prätkien määrä lisääntynyt

Anonyymi

"Moottoripyörällä kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on laskenut Euroopassa 44 prosenttia vuodesta 2000 vuoteen 2018. Samaan aikaan liikenteessä olevien moottoripyörien määrä on kasvanut 28 prosenttia, kertoo Teknisen Kaupan Liitto.

Myös Suomessa moottoripyöräilyn turvallisuuden kehitys on ollut positiivista. Tilastokeskuksen onnettomuustilastot alkavat vuodesta 2003, jonka jälkeen kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat vähentyneet 13 prosenttia.

Moottoripyöräonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä on niin ikään pienentynyt selvästi. Vuonna 2003 loukkaantuneita oli 493 ja vuonna 2020 342, eli 30 prosenttia vähemmän. Viiden viime vuoden aikana loukkaantuneita on ollut 300–400 vuosittain. Synkimpinä vuosina 2005–2011 loukkaantuneita oli 600–700 joka vuosi.

Samaan aikaan, kun onnettomuuksien määrä on laskenut, rekisterissä olevien moottoripyörien määrä on Suomessa vuosien 2003–2020 aikana yli kaksinkertaistunut."

Vastauksena palstan hullulle joka yrittää maalata moottoripyöräilystä jotenkin vaarallisen kuvan.

Eli ei ole mitään syytä kieltää tai rajoittaa moottoripyöräily, nopeasti kehittyy yhä turvallisemmaksi. Oikeastaan sitä pitäisi suosia verohelpotuksilla keskimäärin 30% pienempien päästöjen takia autoihin verrattuna.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vaarallistako-naiden-vauhtivehkeiden-onnettomuudet-laskevat-kuin-lehman-hanta/819332bd-af2d-4be4-b7ad-6c79ef5617e0

11

127

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ehkäpä joku ei pääse itse ajamaan ja koittaa todistaa postailullaan lähinnä itselleen ettei tässä mitään, vaarallistahan se vain olisi.

   • Anonyymi

    Noinhan se menee. Tietämättömyys luo pelkoa, ja pelko luo vihaa.


  • Anonyymi

   Tuo on ihan täyttä paskaa, että moottoripyörät kuluttaisivat 30% vähemmän kuin autot. Nyt myydään sähköautoja, jotka eivät kuluta mitään ja vaikka sähköntuotanto otetaan huomioon niin CO2-päästö on noin 12 g / km. Kaiken lisäksi ihan tavalliset bensahybriditkin menevät alle neljällä litralla.

   • Anonyymi

    Joo, ja myydään myös rullalautoja, jotka kuluttavat vielä vähemmän, ja päästöt ihan nollassa :D

    Yhteen autoja rahtaavaan laivaan menee 5000 autoa. Sama laiva voisi kuljettaa 30 000 moottoripyörää samalla vaivalla. Kun se laiva reissaa Japanista Suomeen, polttoöljyä se polttaa sen verran, että sillä lämmittäisi koko Suomen asunnot aika monta kuukautta. Ehkä siis kannattaisi kuskata vain laitteita, joita saa kuusi kertaa enemmän samalla vaivalla?

    Mutta silti: aivan yksi ja sama minkä verran kaikki Suomen ajoneuvot tuottaa hiilidioksidia. Koko Suomen hiilidioksidin tuotto (teollisuus, ajoneuvot, kodit...) vuodessa on sama, kuin Kiinan syytämä CO2-määrä 36 tunnissa! Siis vain Kiinan, Intia ja USA tuottaa lähes saman määrän, eli Suomen vuotuinen päästömäärä on jotain parin tunnin luokkaa koko maailman mittakaavassa.

    Siitä sitten potemaan syyllisyyttä kun et ostanut hankalaa ja kallista sähköautoa, vaan haluat nauttia elämästä prätkän selässä.
    Toki jokainen saa masentua mistä haluaa, kyllä maakuoppaankin saa mennä asumaan siksi aikaa kunnes nälkäkuolema koittaa, jos kokee niin pelastavansa maailman :)


   • Anonyymi

    Kommenttisi on täyttä paskaa. Sähköautojen osuus autokannasta niin olematon ettei juuri vähennä keskimääräisiä päästöjä. Kyllä uusista ajoneuvoista mp saastuttaa edelleen keskimäärin vähemmän.


   • Anonyymi

    Klassinen vihreiden ja Marinin näkemys. Katsotaan päästöjä vain aikaikkunassa kuluttajakauppa - muutama ensimmäinen ajovuosi ja unohdetaan iso kuva vaalikauden ulkopuolella.

    Laita googleen: Getting that cobalt for your electric cars as fas as I can Greta.


  • Anonyymi

   Moottoripyörät ovat parempia ja turvallisempia ja kuskeissa keski-ikä on noussut hurjasti. Eiköhän se sieltä löydy syyt.

   • Anonyymi

    Itse sanoisin että vähentyneet onnettomuudet johtuvat nuoremmista kuskeista jotka joutuneet todistamaan ajotaitonsa käsittelykokeessa. Lahja-A:n saaneiden joukossa varmasti paljon sellaisia jotka ei kuuluisi mp:n selkään liikenteessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse sanoisin että vähentyneet onnettomuudet johtuvat nuoremmista kuskeista jotka joutuneet todistamaan ajotaitonsa käsittelykokeessa. Lahja-A:n saaneiden joukossa varmasti paljon sellaisia jotka ei kuuluisi mp:n selkään liikenteessä.

    Jos olet niin typerä tumpula, että pitää käydä ajo-opetuksessa, niin on parempi ettet hanki moottoripyörää ollenkaan.


  • Anonyymi

   Onko lukijoilla enempää tietoa tästä keissistä:

   Espoo 27.7.2004
   Moottoripyöräilijä kuoli tiistain vastaisena yönä Espoossa moottoripyörän ja henkilöauton kolarissa. Onnettomuus sattui kello yhden maissa Suomenojalla Kuitinmäentien ja Finnoonristin risteyksessä. Henkilöauto oli ajanut Shellin pihasta ja törmännyt Finnoontien suunnasta ajaneeseen moottoripyöräilijään. Mies kuljetettiin ambulanssilla hoidettavaksi Helsinkiin Töölön sairaalaan, jossa hän menehtyi saamiinsa vammoihin tiistaina. Espoon poliisi tutkii onnettomuutta.

   • Anonyymi

    Jotain tietoa on. Ainakin sen verran, että median vääristelystä huolimatta auto ei törmännyt moottoripyörään, vaan moottoripyörä törmäsi kolmion takaa eteen ajaneeseen autoon.

    Satuin paikalle ja näin jälkipyykin, siksi tämä kiinnostaa. Puolituttu oli tämä motoristin tappaja ja huhujen mukaan hän on luonnollisesti vähätellyt syyllisyyttään levittämällä valheellista tietoa tapahtuneesta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   42
   1509
  2. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1216
  3. Huh huh hellettä!

   Ja järvisydän tarjoili puitteet.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1166
  4. Mikä kaivatussasi on

   Parasta? Entä huonointa? Asiallista keskustelua kiitos. 💚
   Ihastuminen
   68
   1134
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1097
  Aihe