japanilaiset miehet

meikä

Joops...oon kirjotellu täsä yhen japanilaisen miehen kaa ja huomanu et se on sovinisti.... Onks ne kaikki tollasii?? Et pitävät naista ku eri elukkana joka ei missään tapauksessa voi olla yhtä älykäs ku mies?

Sit toinen kysymys koskee yhtä videota jonka kahtoin ko maasta..... siinä sanottii et ehkäisy on kiellettyä japanisa.. voiko tuo ny ennää olla totta?

Sit tosta kielestä: Joku tosa aijemmin sano ettei niil oo ku kaks aikamuotoa...mikkä? Oletan et preesens ja imperfekti...oikein?

31

6642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • japanissa

      Ehkäisy ei ole kiellety japanissa.
      Kortsuja on käytetty piiitkään aikaan siellä.
      Jos meet vaikka ns. "love hotel"iin, tyynyjen päällä on ainakin 2kpl :)

      Pillereiden saanti on ollut ainakin 10v. sitten vaikeampi juttu kuitenkin.
      Alle 20v. piti saada vanhempien allekirjoitukset ja yleensä menivät yksityisiin, vaikka olisi jo yli 20v. Jonka käynti maksaa paaaljon. Pillerit itsessäänkin maksoi tietääkseni paljon.

      Mutta pillereiden reseptien saannin suhteen on tullut jotain muutoksia sen jälkeen, en vaan muista mikä...

      • Sasae

        Nykyisin pillereitä saa ihan samalla tavalla kuin Suomessakin. Kondomit on tosi yleisiä, ja siellä täällä Tokiossa on Condomeria-nimislä puotejakin, joista saa kaikkia malleja ja makuja.


    • meiksä-san

      O-HAJOO ja tulinpahan juuri jälleen kerran Japanista, että tässä suhteellisen tuoretta tietoa

      Japani on erittäin kehittynyt maa. Japanilaisten on ollut jo maantieteellisistä seikoista johtuen pakkokin kehittyä selviytyäkseen siinä missä suomalaistenkin. Pienellä maalla on naapurina ollut suuri Kiina siinä missä Suomella Venäjän valtava Karhu. Teknologia Japanissa on erittäin korkealla tasolla ja mitä kulttuuriin tulee, niin sekin on ollut erittäin jalostunutta jo pitkään. Maan aivan omat perinteet ulottuvat paljon pidemmälle kuin esim. Ruotsi-Suomen tai Venäjän-Suomen, saatika sitten itsenäisen Suomen lainatut perinteet.

      Mitä tulee Japanilaisiin miehiin ja sovinismiin, niin japanilaiset naiset ovat jo kauan aikaa sitten ymmärtäneet sen luonnollisen totuuden, että miehissä ja naisissa on pieni biologinen ero, se että Miehen on luonto luonut naisen yläpuolelle.

      Naisen asema Japanissa, aivan kuten Suomessakin, on jo pitkään ollut paljon parempi kuin monessa muussa maassa. Historia tulee näyttämään, kuinka Suomi tulee selviytymään jälleen kerran yhdestä uhasta, feminismistä, mitä ei vielä ymmärretä uhaksi aivan kuten ei ymmärretty kommunismin uhkaa silloin kun vanhaa vallattiin.

      Kesti aikansa monien ihmisten monissa maissa ymmärtää se tosiseikka, että kommunismi on kaunis aate, haavekuva, mutta ihmisluonnon vastainen mahdottomuus, sairauteen verrattava kieroutuma, syöpä. Kuinka kauan kestääkään kunnes kommunismin levittämät syöpäpesäkkeet kuten feminismi saadaan kitkettyä pois häiritsemästä kaikkien kansojen yhteistä hyvinvointia?

      Kyllä, Japanilaiset Miehet eivät siis pidä naista elukkana, päin vastoin. Japanilainen mies kunnioittaa naistaan ja perhetttään niin paljon, että on koska vain valmis vaikka antamaan oman henkensä vaimonsa kunnian puolesta avioliitossaan epäonnistuessaan. Tietenkin, jos joku suomalainen nuppu on puhkeamassa kukkaan ja onnistuu kirjeenvaihdonkin kautta välittämään feminismin mädälle haiskahtavia aatteita, niin silloin vastaukset voivat olla varsin myrkyltä tuosuaviakin.

      Tuollaista videota, että ehkäisy olisi kiellettyä Japanissa, en ole vielä nähnytkään!
      Uskonnollinen ihminen en itse ole, mutta eikös Japanin uskonnot kuitenkin kallistu tuonne Shintolaisuuden ja Buddhalaisuuden puoleen? Juuri kupsahtanut Paavi (kristitty, onkx ne katolliset kritittyjä?) kuten seuraajansa taitaa olla enemmin ehkäisyä vastaan?

      Mulla on Japanissa yksi varsinainen tyttöystävä oikein silmäätekevien perheestä ja sitten pari vakkari rakastajarta ja ei kyllä koskaan ole ollut kenenkään muunkaan kanssa minkäänmaalaista ongelmaa kortsuni käytön suhteen. Ainoa ongelma tuli kerran kun Miako yritti sovitella liian pientä kordaria mun päälle. Mulla on yleensä aina omat kordarit mukana, mut olin sillä kertaa niin Sakessa, et en ollu muistanut purkaa niitä omiani suihkuhuoneen hyllylle, ja koko tonkin episodin juttu oli kai itseasiassa vitsi. Eli olin vähän liian sakessa ja mun muija halusi herätellä mua. En kerro tätä siksi, että haluaisin leuhkia penikseni koolla. Kerron tämän siksi, että ajatelkaapa mitä olisi vastaavassa tilanteessa tehnyt Made in Finland telaketju älykkö? Ymh, ymh ja vastaan itse, oletettavasti hän olisi katkeroitunut lisää; siinä missä aasian siskonsa sai pari orkkua hän olisi kuitenkin jäänyt ilman.

      • tosi hyvä juttu

        Hehee Meikä-San, sä oot ihan kuningas:)


      • Sasae

        Niinpä. Feminismi, tuo Amerikan lahja maailmalle. Itse pidän sitä yhtenä parhaimmista Amerikan maailmalle antamista asioista.


      • Sasae

        Minkämaalainen Miako oli? Miakohan ei ole japanilainen nimi.

        Ja mitä tää lause tarkoittaa: "Japanilainen mies kunnioittaa naistaan ja perhetttään niin paljon, että on koska vain valmis vaikka antamaan oman henkensä vaimonsa kunnian puolesta avioliitossaan epäonnistuessaan." Miten se vaimon kunnia menee, jos mies epäonnistuu avioliitossaan? Ja mitä on avioliitossa epäonnistuminen japanilaisittain?

        Suomalaisten nuppujen ei tarvitse levittää naisaatetta Japaniin. Japanilaiset naiset ovat jo niin itsekkäitä, etteivät suostu synnyttämään lapsia edes sen vertaa mitä suomalaiset.


    • Docomo

      Varsinkin keski-ikaiset seka vanhemmat miehet ovat yleensa sovinisteja. He kaipaavat edelleen aikoja jolloin naista sai kohdella oman mielen mukaan. Reilu 10 vuotta sittenhan oli aivan normaalia firmoissa, etta "pomo" sai hieman puristella naisduunaria.
      Nyky nuoriso on jo sen verran fiksua, etta he ovat ymmartaneet tasa-arvon ja sen merkityksen. Toki kotoa opittuja, huonojakin esimerkkeja viela valitettavasti loytyy!

      Ehkaisy ei ole taalla kielletty eika tabu. mm. radiossa tulee kondomimainoksia ja valistusta, aivan kuten muuallakin sivistysvaltioissa. Tosin kaupoissa myydaan kondomeja koon mukaan, aivan kuten paitoja tai sukkia, s-, m-, l- ja xl-kokoja. Niinpa jollekin lansimaalaiselle voi tuottaa suurta egon nousua kun s-kokoa oleva kondomi ei mahdukkaan omaan nahkasauvaan.

      Japanin kielessä sekä verbit että adjektiivit taipuvat, mutta eivät persoonamuodoissa. Kun kirjoittaa Japania on huomattava, etta kanjeilla kirjoitettu sanan ydin ei koskaan muutu. Taivutusmuodot kirjoitetaan sanan perään kana-merkeillä (okurigana eli "saattava kana").

      Japanin kielessa ei toisaankaan ole kuin preesens (-ru) ja imperfekti (-ta). Ja kuten suomen kielessä, futuuria ei tunneta. Taivutukset voivat silti olla varsin monimutkaisia: taberu (syödä) voi taipua muotoon tabesaserareta (syötätettää). Apuverbejä käytetään runsaasti erityisesti puhekielessä. Onkin yleistä että lause koostuu yksinomaan verbeistä: motte kite iru, kirj. "ottaen-tullen-on" olisi tyypillinen tapa ilmaista "otin mukaani", jos tekijä ja kohde tiedetaan.

      Adjektiivit taasen eivät taivu suomen lailla substantiivin mukaan, vaan verbien lailla mm. kielteiseksi ja aikamuodon mukaan: akai (punainen) akakunai (ei punainen) akakunakattara (jos se ei olisi ollut punainen).

      Japanin substantiivit eivät taivu koskaan.

      Tassa hieman lyhykaisyydessaan kielioppia.

      Nihon e yokoso !

      • meikä

        Asiallisesta vastauksesta!
        Asukko nää Japanis?


      • Docomo
        meikä kirjoitti:

        Asiallisesta vastauksesta!
        Asukko nää Japanis?

        Taallahan sita yritetaan muiden mukana olla.


      • meikä
        Docomo kirjoitti:

        Taallahan sita yritetaan muiden mukana olla.

        Niin utelempa sulta muutamia asioita.....

        Ekaks
        Onko se aivan jumalattoman kallis paikka elää?
        Mitä japanilaiset juo ruoan yhteydessä?Vettä? Onksiel samanlaiset rajoitukset alkoholin ja tupakan suhteen ku Suomes et alle 18- vuotiaana ei alkoholia ja tupakkaa saa ostaa...
        Onko siellä "sivistysvaltiosa" bordelleja vai mitä noi Love- hotellit oikee on?
        Sori nää typerät kysymykset....

        ainiin ja lopuks...mitä tuo sanahirviö Dooitashimashite oikee tarkottaa???????


      • Docomo
        meikä kirjoitti:

        Niin utelempa sulta muutamia asioita.....

        Ekaks
        Onko se aivan jumalattoman kallis paikka elää?
        Mitä japanilaiset juo ruoan yhteydessä?Vettä? Onksiel samanlaiset rajoitukset alkoholin ja tupakan suhteen ku Suomes et alle 18- vuotiaana ei alkoholia ja tupakkaa saa ostaa...
        Onko siellä "sivistysvaltiosa" bordelleja vai mitä noi Love- hotellit oikee on?
        Sori nää typerät kysymykset....

        ainiin ja lopuks...mitä tuo sanahirviö Dooitashimashite oikee tarkottaa???????

        Moikka,
        Japani ei ole aivan jumalattoman kallis paikka elaa. Hinnat ovan suurin piirtein Suomen hintatasossa. Jotkut ovat kalliimpia ja jotkut halvempia. Asunnon tai maan ostaminen on kallista, varsinkin suurkaupunkien alueella, mutta niinhan se on joka maassa.

        Japanilaiset eivat yleensa juo mitaan ruuan kanssa. Tietysti ravintoloissa olutta tai vetta, mutta kotiruokailussa harvemmin mitaan juotavaa.

        Tupakan ja saken ,eli viinan, seka oluen ikaraja on 20-vuotta.

        Varsinaisia bordelleja taalla ei ole. Seksia on kuitenkin tarjolla eri muodoissa kun osaa etsia. Love-hotellit tai business-hotellit kuten niita hienommin sanotaan eivat ole bordelleja. Niista ei voi ostaa seksia mutta niissa harrastetaan seksia. Tavallisessa hotellissa kun tyynyn paalla on jokin makeinen, niin naissa hotelleissa siina lepaa kaksi kondomia.

        Jakaisin hotelleissa kaviat kolmeen ryhmaan.
        -Pariskunnat jotka haluavat sekstailla rauhassa, poissa kodin ahtaudesta.
        -Salarakastajat
        -Liikemiehet jotka maksavat seksista tavaroilla.
        Taallahan on yleista etta business-miehilla on joku "vakio pano" (nuori opiskelija) jolle he maksavat tavaroilla. Eli vievat syomaan hienoihin ravintoloihin, ostavat Vuittonia, Dioria ja Pradaa, mutta varsinaista rahaa ei anneta. Ja talla touhulla on todella pitkat perinteet. Yleensa juuri nama miehet ovat pahimpia sovinisteja.

        Doo itashimashite = Ole hyva
        Dansei = Mies, miehet


      • meikä
        Docomo kirjoitti:

        Moikka,
        Japani ei ole aivan jumalattoman kallis paikka elaa. Hinnat ovan suurin piirtein Suomen hintatasossa. Jotkut ovat kalliimpia ja jotkut halvempia. Asunnon tai maan ostaminen on kallista, varsinkin suurkaupunkien alueella, mutta niinhan se on joka maassa.

        Japanilaiset eivat yleensa juo mitaan ruuan kanssa. Tietysti ravintoloissa olutta tai vetta, mutta kotiruokailussa harvemmin mitaan juotavaa.

        Tupakan ja saken ,eli viinan, seka oluen ikaraja on 20-vuotta.

        Varsinaisia bordelleja taalla ei ole. Seksia on kuitenkin tarjolla eri muodoissa kun osaa etsia. Love-hotellit tai business-hotellit kuten niita hienommin sanotaan eivat ole bordelleja. Niista ei voi ostaa seksia mutta niissa harrastetaan seksia. Tavallisessa hotellissa kun tyynyn paalla on jokin makeinen, niin naissa hotelleissa siina lepaa kaksi kondomia.

        Jakaisin hotelleissa kaviat kolmeen ryhmaan.
        -Pariskunnat jotka haluavat sekstailla rauhassa, poissa kodin ahtaudesta.
        -Salarakastajat
        -Liikemiehet jotka maksavat seksista tavaroilla.
        Taallahan on yleista etta business-miehilla on joku "vakio pano" (nuori opiskelija) jolle he maksavat tavaroilla. Eli vievat syomaan hienoihin ravintoloihin, ostavat Vuittonia, Dioria ja Pradaa, mutta varsinaista rahaa ei anneta. Ja talla touhulla on todella pitkat perinteet. Yleensa juuri nama miehet ovat pahimpia sovinisteja.

        Doo itashimashite = Ole hyva
        Dansei = Mies, miehet

        yks kysymys: Onksiel niinku usasa kuolemantuomio- rangaistusta?


      • Docomo
        meikä kirjoitti:

        yks kysymys: Onksiel niinku usasa kuolemantuomio- rangaistusta?

        On kaytossa Japanissa.


      • Tokioon

        Olen tulossa sinne Tokioon reiluksi kuukaudeksi,
        ja kysyisin, kun kerran tunnut noita naisasioita
        tietävän, missä noihin japanilaisiin naisiin
        kannattaa yrittää kontaktia? Vierailin Tokiossa muutaman päivän pari vuotta sitten, ja tuli käytyä parina iltana Roppongissa, mutta paikka vaikutti
        vähän liikaa gaijin-alueelta. Suosituksia?


      • Docomo
        Tokioon kirjoitti:

        Olen tulossa sinne Tokioon reiluksi kuukaudeksi,
        ja kysyisin, kun kerran tunnut noita naisasioita
        tietävän, missä noihin japanilaisiin naisiin
        kannattaa yrittää kontaktia? Vierailin Tokiossa muutaman päivän pari vuotta sitten, ja tuli käytyä parina iltana Roppongissa, mutta paikka vaikutti
        vähän liikaa gaijin-alueelta. Suosituksia?

        No ei tassa mitaan asiantuntijaa olla sentaan.

        Olitko ajatellut lyhytaikaista suhdetta vai oikeenko naimisiin tahtaat?
        Roppong on tosiaan taynna ulkomaalaisia (gaikokujin-gaijin) kuten olit havainnut.

        Japanilaiseen naiseen voi tutustua missa vain. Kadulla, baarissa, diskossa... Useinmiten he kehraavat kun pikkutytot jos heille heittaa muutaman sanan.
        Tosin han on ujohko aluksi, joten jos muutaman lauseen jalkeen ei keksi mitaan muuta sanottavaa, niin sitten voi pidella aika hiljasta.
        He eivat yleensa heti lahde kyselemaan tai kertomaan itsestaan , mutta jos voitat heidan luottamuksensa on peli selva.

        Parhaat paikat on, yllatys yllatys, yliopistojen lahella olevat ravintolat. Sielta voi bongata paljon asiallisia opiskelijoita, jotka joskus ottavat sakea aikas reippaastikin.
        Japanilainen nainen ei ole kuitenkaan helppo nakki joten tyota se vaatii. Tietysti jos onni potkii niin eihan sita koskaan tieda?

        Paikat jossa on paljon ulkomaalaisia eli kilpailijoita ovat; Shibya, Ikeobukuro, Harajuku (tosin siella paljon tyrkylla olevia teineja), Tokion aseman ymparisto ja Shinjuku. Viimeksi mainitusta loytyy kylla maksullisia jos ei onni muuten potki. Tosin siella voi tulla myos helpoiten putsatuksi. Ei siis suoranaisesti ryostetyksi mutta "tummien miehien" houkuttelemiin baareihin EI KANNATA menna!
        Sisaanpaasy saattaa olla halpa tai ilmainen mutta naiset poydassa maksavat ja PALJON. Ja sina maksat halusit niita tai et!

        Kaikkea hyvaa suunnitelmille ja tervetuloa.
        Nihon e yokoso !!


    • Natsu

      Heissan,

      Miten hyvin niin miehet kuin naiset puhuu englantia siellä Japanin isoimmissa kaupungeissa esim.Tokio? Suunnittelen vaihtarivuotta ja tuli mieleen :) Olisi kiva tietysti opetella japania, jos vaan löydän luentoja Suomessa.
      Miten, kuulin että Kiinassa vessat on tosi alkeellisia. Mitens Japanissa? :) Mitkä on niitä suurimpia "kulttuurishokkeja" mitä olet suomalaisena Japanissa kokenut?

      Arigato!

      Kiva jos vastailet!

      *Natso*

      • hachidori

        On tainnu mennä Docomolta ohi tää sun kysymykses, joten sanon tähän ite jotain viisasta.

        Omalla kohdallani ehkä suurin shokki Japanissa on ollut se, kun huomasin etten ole yllättynyt oikeastaan mistään. Toisin sanoen ei se niin ihmeellinen paikka ollutkaan. Tämä tietysti riippuu kulttuurin, kielen ja ihmisten tuntemuksesta ennen ensi kontaktia Japanin maaperään.

        Ihmeellinen maailma Japani kyllä on, ja EHDOTTOMASTI avartava paikka.

        Lämmitettyä vessanpönttöä en itse pidä alkeellisena, mutta toisaalta lattiakourujakin on.
        Ei pelkoa kumminkaan. Sitä paitsi vessan löytäminen on useimmiten miltei turhauttavan helppoa, mikäli on auttavasti luku- tai kyselytaitoinen. Puistoissakin on ilmaisia vessoja
        avoinna yötä päivää.

        Paras tapa oppia kieltä on tietysti asua kieltä puhuvien keskuudessa, mutta pohjataitoakin on hyvä
        hankkia. Elokuisin alkaa kursseja useissa Suomalaisissa kaupungeissa, mutta oppimateriaalin hankinta on kursseille pääsemistäkin hankalampaa.

        Nuoriso puhuu usein jonkin verran englantia, nimenomaan suurissa kaupungeissa. Ilman sitä tai japanin taitoakin selviää useista asioista viittoen ja piirtämällä.

        Dooitashimashite.

        Tanoshindene!


      • Natsu
        hachidori kirjoitti:

        On tainnu mennä Docomolta ohi tää sun kysymykses, joten sanon tähän ite jotain viisasta.

        Omalla kohdallani ehkä suurin shokki Japanissa on ollut se, kun huomasin etten ole yllättynyt oikeastaan mistään. Toisin sanoen ei se niin ihmeellinen paikka ollutkaan. Tämä tietysti riippuu kulttuurin, kielen ja ihmisten tuntemuksesta ennen ensi kontaktia Japanin maaperään.

        Ihmeellinen maailma Japani kyllä on, ja EHDOTTOMASTI avartava paikka.

        Lämmitettyä vessanpönttöä en itse pidä alkeellisena, mutta toisaalta lattiakourujakin on.
        Ei pelkoa kumminkaan. Sitä paitsi vessan löytäminen on useimmiten miltei turhauttavan helppoa, mikäli on auttavasti luku- tai kyselytaitoinen. Puistoissakin on ilmaisia vessoja
        avoinna yötä päivää.

        Paras tapa oppia kieltä on tietysti asua kieltä puhuvien keskuudessa, mutta pohjataitoakin on hyvä
        hankkia. Elokuisin alkaa kursseja useissa Suomalaisissa kaupungeissa, mutta oppimateriaalin hankinta on kursseille pääsemistäkin hankalampaa.

        Nuoriso puhuu usein jonkin verran englantia, nimenomaan suurissa kaupungeissa. Ilman sitä tai japanin taitoakin selviää useista asioista viittoen ja piirtämällä.

        Dooitashimashite.

        Tanoshindene!

        Kiitos vastailusta =)
        Kyllä mielenkiintoista tulisi varmasti olemaan elämä Japanissa.

        Hyvää kesää


      • hachidori
        Natsu kirjoitti:

        Kiitos vastailusta =)
        Kyllä mielenkiintoista tulisi varmasti olemaan elämä Japanissa.

        Hyvää kesää

        Näin on. Rohkeutta vaan matkaan.

        Hyvää kesää sinnekin. (^_^)


      • Docomo
        hachidori kirjoitti:

        Näin on. Rohkeutta vaan matkaan.

        Hyvää kesää sinnekin. (^_^)

        Kiitokset "kolibrille" asiallisista vastauksista (puolestani?)!!! Kesälomaa kotosuomessa vietellessä jää nämä surffailut hieman vähemmälle. Oletko itse (hachidori) kesän Japanissa? Hyvää kesää !!! Tanoshii natsu o !!


      • Sasae

        Suomalaiset vessat on tosi alkeellisia verrattuina japanilaisiin. Niissä on pyllysuihkut ja lämpimät istuimet ja kaikki mukavuudet. Lisäksi yleiset vessat ovat paljon siistimpiä kuin Suomessa. Joku japanilainen kauhisteli sitä, että Suomessa wc-pytty on samassa tilassa kuin kylpyamme. Heidän mielestään tosi likaista.


      • hachidori
        Docomo kirjoitti:

        Kiitokset "kolibrille" asiallisista vastauksista (puolestani?)!!! Kesälomaa kotosuomessa vietellessä jää nämä surffailut hieman vähemmälle. Oletko itse (hachidori) kesän Japanissa? Hyvää kesää !!! Tanoshii natsu o !!

        Ohoh, pitäisi huolellisemmin lukea tätä palstaa. Sama tilanne täällä, DoCoMo. Kesää Suomessa viettelen. Eee.. vietän.
        Huomasin, että Natsun viesti oli odottanut vastaustaan päiväkausia, joten sen lisäksi, että käynnistin suuretsinnät vuoksesi, tekaisin myös vastauksen (joskus) polttavan kuumaan vessakysymykseen.
        Tuota, nimestä päätellen saatat tietää jotakin puhelinasioista. Onko antaa minkäänlaista vinkkiä, mihin tämä Nokia Saunalahtineen kannattaa vaihtaa taas Japaniin palatessa?
        Leppoisaa taifuunikautta!


      • Docomo
        hachidori kirjoitti:

        Ohoh, pitäisi huolellisemmin lukea tätä palstaa. Sama tilanne täällä, DoCoMo. Kesää Suomessa viettelen. Eee.. vietän.
        Huomasin, että Natsun viesti oli odottanut vastaustaan päiväkausia, joten sen lisäksi, että käynnistin suuretsinnät vuoksesi, tekaisin myös vastauksen (joskus) polttavan kuumaan vessakysymykseen.
        Tuota, nimestä päätellen saatat tietää jotakin puhelinasioista. Onko antaa minkäänlaista vinkkiä, mihin tämä Nokia Saunalahtineen kannattaa vaihtaa taas Japaniin palatessa?
        Leppoisaa taifuunikautta!

        Kesa on vietetty ja tyot aloitettu joten ehtii taas surffaamaan ihan urakalla. Taidat olla jo vaihto hommat suorittanut? Mulla ois ollu pari docomon Foma puhelinta tossa ihan kayttamattomana niin ei tarvi vuokrailla... Ki o tsukete...


      • Docomo
        Sasae kirjoitti:

        Suomalaiset vessat on tosi alkeellisia verrattuina japanilaisiin. Niissä on pyllysuihkut ja lämpimät istuimet ja kaikki mukavuudet. Lisäksi yleiset vessat ovat paljon siistimpiä kuin Suomessa. Joku japanilainen kauhisteli sitä, että Suomessa wc-pytty on samassa tilassa kuin kylpyamme. Heidän mielestään tosi likaista.

        ...ihmiset jotka koko perheen voimalla kylpevat samassa kylpyvedessa useita paivia perakkain?


      • Vieläköhän
        Docomo kirjoitti:

        Kesa on vietetty ja tyot aloitettu joten ehtii taas surffaamaan ihan urakalla. Taidat olla jo vaihto hommat suorittanut? Mulla ois ollu pari docomon Foma puhelinta tossa ihan kayttamattomana niin ei tarvi vuokrailla... Ki o tsukete...

        Osaisitko vastata mitä tarkoitetaan, kun sanotaan Japanilaisilla olevan erilainen aikakäsitys kuin meillä? Vaikuttaako se tavalliseen kanssakäymiseen?


      • O-tsukare-sama!
        Docomo kirjoitti:

        Kiitokset "kolibrille" asiallisista vastauksista (puolestani?)!!! Kesälomaa kotosuomessa vietellessä jää nämä surffailut hieman vähemmälle. Oletko itse (hachidori) kesän Japanissa? Hyvää kesää !!! Tanoshii natsu o !!

        Docomolle: Go-kuroo-san desita sanotaan itseään alempiarvoisille. Ei voi käyttää esim. tällä palstalla tuntemattomille.


      • Hirvi'tys
        Sasae kirjoitti:

        Suomalaiset vessat on tosi alkeellisia verrattuina japanilaisiin. Niissä on pyllysuihkut ja lämpimät istuimet ja kaikki mukavuudet. Lisäksi yleiset vessat ovat paljon siistimpiä kuin Suomessa. Joku japanilainen kauhisteli sitä, että Suomessa wc-pytty on samassa tilassa kuin kylpyamme. Heidän mielestään tosi likaista.

        Japanin hotelleissa wc-ja kylpy on samassa tilassa. Onpa likaista! Heh! Sasae, ota kaverisi mukaan kauhistelemaan japanilaista hotellia.


      • Too'hem'boku
        hachidori kirjoitti:

        On tainnu mennä Docomolta ohi tää sun kysymykses, joten sanon tähän ite jotain viisasta.

        Omalla kohdallani ehkä suurin shokki Japanissa on ollut se, kun huomasin etten ole yllättynyt oikeastaan mistään. Toisin sanoen ei se niin ihmeellinen paikka ollutkaan. Tämä tietysti riippuu kulttuurin, kielen ja ihmisten tuntemuksesta ennen ensi kontaktia Japanin maaperään.

        Ihmeellinen maailma Japani kyllä on, ja EHDOTTOMASTI avartava paikka.

        Lämmitettyä vessanpönttöä en itse pidä alkeellisena, mutta toisaalta lattiakourujakin on.
        Ei pelkoa kumminkaan. Sitä paitsi vessan löytäminen on useimmiten miltei turhauttavan helppoa, mikäli on auttavasti luku- tai kyselytaitoinen. Puistoissakin on ilmaisia vessoja
        avoinna yötä päivää.

        Paras tapa oppia kieltä on tietysti asua kieltä puhuvien keskuudessa, mutta pohjataitoakin on hyvä
        hankkia. Elokuisin alkaa kursseja useissa Suomalaisissa kaupungeissa, mutta oppimateriaalin hankinta on kursseille pääsemistäkin hankalampaa.

        Nuoriso puhuu usein jonkin verran englantia, nimenomaan suurissa kaupungeissa. Ilman sitä tai japanin taitoakin selviää useista asioista viittoen ja piirtämällä.

        Dooitashimashite.

        Tanoshindene!

        Hachidori:
        parempi sanoa tanoshindeite! kuin tanoshinde!
        "Tanoshii hito-toki-o! on myös hyvä sanonta.


      • Kareeraisu
        O-tsukare-sama! kirjoitti:

        Docomolle: Go-kuroo-san desita sanotaan itseään alempiarvoisille. Ei voi käyttää esim. tällä palstalla tuntemattomille.

        Koska Docomo on senpai Hachidoriin nahden han voi sita kayttaa. Tassa tapauksessa asunut Japanissa kauemmin. Palstaa seuranneena luulenpa etta nimimerkit toisensa tietavat?


    • Komenteleva miekkone

      Kyllä Japanissa on yhä vielä selvä ero poikien ja tyttöjen kasvatuksessa. Tämä korostuu teini-iässä. Pojilta ei vaadita mitään kotitöiden auttaimseksi, mutta tyttöjen pitää auttaa äitiä keittiössä ja muissa kotitöissä.

      Aikuinen japanilainen mies on nykyäänkin aivan naisten varassa. Hän ei osaa mitään kotityötä, ei edes veden kuumentaminen taida onnistua. Naimisiin mentyä mies turvaa täysin vaimoonsa, josta tulee pian hänen äitinsä korvike. Tosin, vaikka olisi kuinka pieni mies, niin hän katsoo oikeudekseen komennella vaimoaan kuten myös omaa äitiään. Hyvin, hyvin monet miehet ovat impotenttejä ja he pelkäävät aikuista naista. Sen sijaan koulu-uniformuiset tytöt kiinnostavat monia aikuisia japanilaisia miehiä ja pornosarjakuvalehdet.

      Tällaisia on noin 70% japanilaisista miehistä.

      • yaku-ni tatan' otoko

        Sivusta olen usein joutunut/saanut seurata japanilaisia miehiä. Heidän avuttomuutensa monen käytännön asian kanssa on joskus käsittämätöntä. Voi sanoa, että he osaavat tai ainakin yrittävät osata työnsä hyvin. Muista asioista siis työn ulkopuolella he ovat pihalla kuin heinäseipäät. Kotona vaimo hoitaa kaikki korjaus- ja huoltotyöt ruuanlaiton, siivouksen ja mikä tärkeintä, lasten kasvatuksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe