Kaupallisten sivuaineiden hyöty teknisissä tutkinnoissa

Anonyymi

Opiskelen paraikaa konetekniikan DI-maisteriohjelmassa ja teknisen osaamisen lisäksi olisi myös kaupallista osaamista tarkoitus kartuttaa.

Onko mielestänne relevantti vaihtoehto opiskella tekniseen tutkintoon 2 kaupallista sivuainetta, joista toinen sivuaine olisi ylimääräinen 120 op päälle? (Esim. tuotantotalouden innovaatiojohtamista ja kauppakorkean puolelta liiketoimintaosaamista) Pääaineena on digitalisoitu valmistustekniikka DI-opinnoissa.

Vai olisiko parempi vaihtoehto tehdä DI tutkinto teknisiin aineisiin painottuen ja opiskella myöhemmin KTM:n tai MBA:n paperit?

Onko kenelläkään mielipiteitä tai kokemusta asiaan liittyen?

4

811

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Opiskele mieluummin liiketoimintaosaamista. Innovaatiojohtaminen on turhaa.

  • Anonyymi

   itse suosittelen ensisijaisestii oikeanlaisen työpaikan etsintää ja varmistamista hyvissä ajoin. Bisnesalueen eli industryn valinta nyt vaan päälle. Ethän halua olla ajopuu.

  • Anonyymi

   Nyt tuntuu olevan trendinä opiskella mahdollisimman paljon ja laajalti. Suosittelisin kuitenkin harkintaa, kannattaisiko työssä menestymiseksi sittenkin keskittyä yhteen asiaan ja itse työhön.

   Hyvin laaja opiskelu antaa panostukseen nähden heikon tuoton. Oikea työpaikkojen valinta ja työkokemus on tärkein uran ja palkkakehityksen kannalta.

   • Anonyymi

    jep. parempi keskittää omat resurssit itselle parhaiten sopivaan bisnesalueeseen. Olla omassa tekemisessänsä (industry) todella hyvä. Sillä tavalla tulee alansa tunnetuksi tekijäksi. Time is money. Nopeasti valmiiksi ja ohjauspyörästä kiinni. Yleissivistyksen hankinta on plussaa ja koko elämänpituinen projekti. Siihen ei varsinaisesti muodollisia kouluja ja kursseja ole tarjollakaan. Nyrkkisääntö on 30 vuoden ikä. Siihen mennessä täytyy olla selvillä mitä ammattia ja bisnestä haluaa tehdä. On osattava tehdä valintansa ajoissa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   236
   6762
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   95
   2156
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   445
   1624
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1473
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1457
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1201
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   260
   1100
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1014
  9. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   955
  Aihe