Yksi parhaista vaipoista

Anonyymi

Olen 31-vuotias mies ja yliaktiivisen rakon ja pidätyskyvyn rajoitteiden takia olen kohta käyttänyt arjessa teippivaippoja 10 vuotta. Molicare Slip Maxi, Abena Abri-Form M4 sekä Drylife Slip XPlus ovat vuosien aikana päiväkäytössä osoittautuneet eräiksi kaikkein parhaimmista vaipoista, paremmiksi kuin Tena Slip Active Fit Maxi ja Ultima, jotka nekin ovat kyllä ihan ok. Viime aikoina olen kokeillut myös BetterDry M10 ja täytyy todeta: vaippa on huippuhyvä. Vaikka vaippa on kohtalaisen paksu on se päiväkäytössä vaatteiden kanssa tosi huomaamaton ja äänetön, istuu hyvin ja miellyttävästi - niin käyttömukava, että voi aivan unohtaa että on vaipat jalassa / housuissa.

Vaippa kestää helposti ilman vaihtoa itselläni ainakin vähintään 6-8 tuntia ja jopa paljon kauemminkin, imukyky on korkea eikä vaippa tunnu pitkänkään käytön jälkeen märältä, vaan kuivalta, pehmeältä ja tosi huomaamattomalta. Tuntuu tosi vapauttavalta, miten tuntienkaan käytön jälkeen ei juuri itse tunne, että on vaipoissa eikä omaan pidätyskykyyn tai pissaankaan kiinnitä huomiota tai varsinaisesti edes huomaa, kun vaippa imaisee heti pissat sisäänsä ja jää kuivan tuntuiseksi. (Noiden muiden vaippojen kanssa tuntee arjen askareiden keskellä hetken aikaa tai jonkin aikaa märän lämmön ja huomaa, että nyt tuli pissat alle / vaippaan, mutta tämän BetterDryn kanssa sitä ei juuri edes huomaa tai se on vain silmänräpäys ja housuissa / vaipassa tuntuu kuivalta niin kuin ei pissoja olisi tullutkaan. Siten näiden vaippojen kanssa ihan unohtaa, että itsellä on vaipat käytössä eikä oikeastaan juuri huomaa, että kastelee tai tulee pissat.)

Tuntuu mahtavalta, kun on löytänyt niin hyvän kunnon vaipan, että arjessa voi huoletta unohtaa oman pidätyskyvyn rajallisuuden eikä oikeanlaisen vaipan kanssa tarvitse stressata koska pissat tulee ja kun voi luottaa ja tietää, että vaippa varmasti ja huomaamattomasti, ilman edes mitään hajuja, pitää sisällään kaiken virtsan. Vasta joskus tuntien kuluttua havahdun, että tuntuu hienoinen märkyyden tai kosteuden tunne - silloin vaippa on jo tosi täysi ja lähes kaikki kapasiteetti, tai ainakin suurin osa, on käytetty ja tuntuu hieman raskaalta päällä. Silloin on aika vaihtaa uuteen kuivaan vaippaan. Eikä pullota mitenkään pahasti edes käyttökapasiteetin ylärajoilla, vaan istuu hyvin päällä. Teipit ovat napakat ja kestävät.

Kirjoitan ja jaan tämän täällä myös etenkin kaikkien niiden muiden nuorten 20- ja 30-vuotiaiden miesten takia, jotka Suomessa joutuvat arjessa ja elämässään käyttämään vaippoja. Koska uskon, että ainakin osalla on joskus sellaisia tunteita, että olenko tyyliin ainut nuori aikuinen tai ikäryhmässäni, jolla on vaipat, en tiedä ketään muuta ja itsestä ehkä hetkittäin tuntuu, että on tosi yksin tabuksikin koetun ja vaietun asian kanssa, että käyttää vaippoja. Älkää kokeko häpeää ja epävarmuutta, itsekin olen sitä aina joskus vuosien varrella kokenut, sekin kuuluu ihmisyyteen. Ette ole yksin. Vaipat ovat osa tavallista normaalia arkea monille nuorille aikuisille, joilla on pidätyskykyongelmia.

2

1360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin vanhempana miehenä allekirjoitan tuon.
      Pari vuotta jo käyttänyt better dry vaippaa.

    • Anonyymi

      Pitääkin kokeilla, kuulostaa hyvältä. Itsekin vaipoissa pidätyskyvyn ongelmien takia ja edelleen olen liian tietoinen, että niitä joudun käyttämään ja etenkin ihmisten ilmoilla olo, että kaikki sen huomaavat. Ja on äärimmäisen epämukava tunne, kun vaippa kastuu ja tuntee sen märkyyden, eikä pääse heti vaihtamaan. Juuri tuollaista vaippaa olen toivonut, ettei märkyyttä tuntisi niin ikäväksi. Toki isomman hädän tullessa on vaippa pakko mennä vaihtamaan heti, kun pystyy, koska sellaista vaippaa tuskin on keksitty, ettei kakkaa huomaisi (itse ja ulkopuoliset hajusta, pullotuksesta ja kävelytyylistä).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe