Ulkomaisten osaajien Suomeen saamisen suurin ongelma

Anonyymi

On palkka ja tarkemmin sen pienuus:
https://yle.fi/uutiset/3-12003805

Onhan se melko hyvin tiedossa, että Suomessa maksetaan IT-alalla pientä palkkaa, mutta joillekin se tulee edelleen yllätyksenä:

"– Sitten totuus iski. Palkkataso on paljon huonompi, kuin osasimme odottaa. Ajattelimme, että täällä ansaitsisi ehkä puolet siitä, mitä palkat New Yorkissa ovat. Emme osanneet ajatella, että palkka olisi vain viidenneksen."

Toki Suomessa ei tarvitse hankkia ihan kaikkeen vakuutusta, kuten Yhdysvalloissa (sosiaaliturvamme on ainakin toistaiseksi riittävän hyvä), mutta eihän se hyvältä näytä ulospäin, kun tieto viidenneksen palkoista leviää maailmalle. Ihan turha tänne on saada oikeasti työssäkäyviä ja oikeasti tienaavia maahanmuuttajia, jos palkka ei ole riittävä.

Vahinko, koska Suomella on ilmeisen hyvä maine maailmalla. Maailman onnellisin maa jne.

7

271

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saatiin lööppiainesta siitä, että konteksteista irroitettuja lukuja vertaillaan keskenään sellaisenaan. Ammattialan arvostus vaikuttaisi toki olevan korkeampi ( viitaten taloussanomien tilastoon että Hgin palkkataso olisi 62.7 % NY:n palkkatasosta ), mutta meillä tuloverotus huolehtii siitä, että on turhaa alkaa tanssimaan isomman bruttopalkkasumman ympärillä. Konkreettisempaa on se, että (UBS-pankin vertailun mukaan) Helsinkj häviää selvästi ostovoimassa NY:lle. Älkäämme olko huolissaan, että euroluvut toisivat meille huonoa mainetta - houkutelkaamme osaajia Suomeen muilla arvoilla.

   • Anonyymi

    "houkutelkaamme osaajia Suomeen muilla arvoilla."
    No houkutelkaamme vaan, mutta tosiasia on, että IT-alan palkat ovat Suomessa huonot.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "houkutelkaamme osaajia Suomeen muilla arvoilla."
    No houkutelkaamme vaan, mutta tosiasia on, että IT-alan palkat ovat Suomessa huonot.

    "IT-alan palkat ovat Suomessa huonot" paremmat toki kuin esim. Valko-Venäjällä, sitä en kiellä.


  • Anonyymi

   Aikamoiset palkat nykissä sitten. Itse rivi-inssi ja koodailen mielestäni perus-softaa (ei full stack) ja palkkani on omasta mielestäni varsin hyvin 4700e kuussa. Alalla kaksi vuotta.

   • Anonyymi

    Kyseinen PhD fyysikko lady liioitteli palkkatasoja new yorkissa, Jotain piti kaiketi hänenkin keksiä. Payscale, glassdoor ja muut salary- portaalit kertovat aika hyvin tyypillisen palkkatason vaikka new yorkissa. Suomen palkkatason new yorkissa voinee kertoa kahdella. Sen yli tuskin mennään. Joku yksittäinen "suuruus" voi saada poikkeuksellisesti parempaa palkkaa kuin muut alan ihmiset.


   • Anonyymi

    "Itse rivi-inssi ja koodailen mielestäni perus-softaa (ei full stack) ja palkkani on omasta mielestäni varsin hyvin 4700e kuussa. Alalla kaksi vuotta."

    Tuolla palkalla et voi olla missään isossa yrityksessä töissä (CGI, Tieto jne.), koska silloin sinulla pitäisi joku head/lead tms. alkuinen titteli, jonka saamiseksi työvuosikokemuksia pitäisi olla vähintään joku 20-30 ja ikää alle 40 vuotta, koska sitä vanhemmat yleensä potkitaan pois.

    Joten olet jossain pikkufirmassa töissä, etkös olekin?

    Ja kyllä, alan työkokemukseen nähden palkka on erittäin hyvä. Ehkäpä olet hankkinut meriittejä joiltain toiselta alalta tätä ennen?


  • Anonyymi

   Ne tulee tietoverkkoja pitkin töihin tänne eikä sitä mikään laki estä. Vanhanaikaista vääntää kättä siitä kuka saa tehdä muuttokuorman Helsinkiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   10403
  2. 73
   2896
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1518
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1258
  5. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1227
  6. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1180
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1102
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1086
  Aihe