Kehitysvammaisuus mediassa

Anonyymi

Uusimassa Alibissa on juttu väkivaltaisesta kehitysvammaisesta. Ei ole pitkä aika kun ylen jossain ohjelmassa oli myös väkivaltainen kehari. Media on julma kun nostaa tälläisiä juttuja koko kansan nähtäväksi.

On paljon kehitysvammaisia, joita kohdellaan huonosti. Ne tapaukset ei pääse julkisuuteen.

1. Vuosia jatkuva työharjoittelu(avotyötoiminta) lievästi kehitysvammaisilla. Oikea työ on harvinaisuus. Niitäkin on. Jos työnantaja palkkaa kehitysvammaisen oikeaan työhön se olisi sen arvoinen juttu, että se pitäisi ottaa ylen tai mtvn uutisten materiaaliksi.

2. Rahan käyttö. Avotyötoiminta tarkoittaa köyhyyttä. Tälläisiä rahankäyttöohjeita on annettu. Jos lievästi vammainen pystyy kävelemään tai polkupyöräilemään ,taksia ei saa tilata alle 10 kilometrin matkalle. Sää ei ole syy tilata taksia. Jos on kyseessä avotyömatka ja on oikeasti paha sää(ukkosmyrsky tai 40 astetta pakkasta) on asiasta ensin juteltava puhelimessa työpaikan kanssa. Polkupyörän korjaamista vaaditaan osaamaan itse, vaikka se ei onnistu. Toimintakeskukset voisi järjestää polkupyörän korjauskursseja.
3. Ammattiopisto Luovissa aikoinaan hölmöiltiin myös. Koulu tunnettiin tapahtuma-aikaan eri nimellä. Koulussa on kursseja, joiden tarkoitus selvittää mikä ammatti sopisi. Kurssin tarkoitus on myös itsenäistä. Kurssilla opiskellaan myös työelämän pelisääntöjä, opiskelutaitoja ja oli käytännön osuus. Luokanvalvoja ei kysynyt mitä vammainen haluaa tehdä vaan tilasi tutustumisen autonasentajan koulutukseen. Vammainen ei edes osannut korjata polkupyörää eikä ollut kiinnostunut tekniikasta.

4

178

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onhan keharin itsemääräämisoikeus mennyt liian pitkälle. Kyllä keharihuollon asiat ovat paremmin kuin vanhus- tai mielenterveyspuolella johtuen heidän yliaktiivisista omaisista, jotka eivät koskaan ole tyytyväisiä vaikka saisivat miljoona euroa tilille. Samaan aikaan joku normaaliälyinen pienituloinen kitkuttelee pienillä tuloilla. Normaaliälyisellä on kuitenkin velvollisuuksia: hae töitä karenssin uhalla tai nosta opiskelijana opintolainaa ennen kuin voit olla oikeutettu tt-tukeen tai sitten sössii luottotiedot opiskelijana tt-tuen takia.

  • Anonyymi

   Itsemäräys kuulu kaikille olipa siten vammainen tai terve ei ole
   Totta että rasisteja on suomalaiset
   Omia vastaan kuin mielenterveys
   Ongelmia ja vammaisia sorsittaan

   • Anonyymi

    Aiotko opetella kirjoittamaan joskus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aiotko opetella kirjoittamaan joskus?

    Hän kirjoittaa ihan hyvin. Lapsellista tuommoinen huomauttelu. En usko että olet yli 16 vuotias


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   3672
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   100
   1881
  3. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1754
  4. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1668
  5. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   53
   1453
  6. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1428
  7. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1302
  8. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   85
   1187
  9. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1152
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   980
  Aihe