Islannin kokeilu lyhennetystä työviikosta osoittautui menestykseksi.

Anonyymi

Tutkijoiden mukaan työntekijöiden tuottavuus pysyi samana tai jopa parantui kokeilun aikana.

Lisäksi työntekijät kertoivat, että he tunsivat stressin vähentyneen ja loppuunpalamisen riskin pienenneen.
Tutkijat huomioivat julkaistussa raportissa lisäksi, että työntekijät kokivat terveytensä parantuneen sekä tasapainon työn ja muun elämän kohentuneen.

Kokeilujen seurauksena ammattiliitot ovat neuvotelleet työehtoja uusiksi, ja peräti 86 prosenttia Islannin koko työvoimasta on joko siirtynyt lyhennettyyn työviikkoon tai on saanut oikeuden siihen.

9

240

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitäs se sinua loisijaa liikuttaa

  • Anonyymi

   Upm haluaa mennä toiseen suuntaan! On kylmää kyytiä seuraava "tessi". Työaika tulee lisääntymään reilusti ja väki vähenemään. Mutta eihän työläisellä saa olla aikaa muulle kuin työlle.

   • Anonyymi

    saunalisä on saatava!


  • Anonyymi

   Islanti kulkee kehityksen edellä, tosin kaikkihan me tiedetään, ettei kahdeksan tunnin työpäivää kukaan jaksa 100 lasissa painaa.

  • Anonyymi

   Miksi käydä töissä lainkaan ? Eihän Suomessa tarvitse !

  • Anonyymi

   Heinäkuun 20. päivän tienoilla julkaistava EU-komission metsästrategialuonnos on saanut viime päivinä osakseen rajua kritiikkiä.

   Komission metsästrategialuonnos vuoti julkisuuteen viime viikolla. Se aiheutti saman tien kohun sekä metsäalan, että EU:n metsäisten maiden keskuudessa.

   Luonnoksessa otettiin muun muassa jyrkkä kanta avohakkuisiin. Ne pitäisi kieltää kokonaan, ellei luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen niitä edellytä. Lisäksi komissio vaatii, että lyhytikäisten puutuotteiden valmistus pitäisi minimoida, mikä tarkoittaisi käytännössä sitä, että suomalaiselle metsäteollisuudelle tärkeiden sellun, paperin ja kartongin valmistusta pitäisi supistaa.

  • Anonyymi

   Selvis ny, miksi mm. kaipolankin paperi tehdas lopetettiin, ei kukaan jaksa kun eu, koko ajan tekee kaikesta niin vaikeeta.
   suomella ei ole oikeestaan mitään vietiä enää.

  • Anonyymi

   Mikäs siinä jos palkka ei putoa.

  • Anonyymi

   Olen tehnyt 4 päivää viikossa, jää tämä Perjantai aikaa vittuilla täällä. No eipä niin. Verotus muuttuu suotuisammaksi, ei siinä nyt edes tavan työläinen menetä vuodessa paljoakaan. Ei suostu työnantaja maksaa täysiä tunteja, mikähän sitäkin riivaa.
   Mutta suosittelen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   11712
  2. 78
   3676
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1853
  4. Veneessä asuminen

   Moi Tässä on mieleen hiipinyt ajatus että muuttaisin veneeseen kun lapset tuosta katoaa omille teilleen. Se ei tapahdu ihan heti niin tässä oon koitta
   Yleistä veneilystä
   43
   1780
  5. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   1650
  6. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1578
  7. Neekererijoukko nöyryytti suomalaispoliisia

   Poliisin oli pakko sanoa jatkakaa rikastamista.
   Oulu
   125
   1485
  8. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   57
   1407
  9. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   1403
  10. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1328
  Aihe