Tehoviljely hävittää monipuolisen kukkivien kasvien kirjon ja mehiläiset

Anonyymi

Mehiläiset, kimalaiset ja muut pörriäiset ovat elintärkeitä pölyttäjiä, joita ilman emme voisi kasvattaa ruokaa. Tehoviljely hävittää monipuolisen kukkivien kasvien kirjon, jota mehiläiset tarvitsevat.

Kukkasniittyjä ei enää paljon missään ole. Ihmisten peltoja on niiden tilalla. Pellot jopa salaojitetaan, jotta tila maksimoidaan. Edes ojien penkkoja ei enää ole niin paljon, jossa kukkivia kasveja oli ennen.

20

784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omakotoasujatkin riemurinnoin ottavat osaa tuholaistoimintaan. Nyt on tullu markkinoille oikein kunnon siilen tappokone, ropottileikkurit nimittäin. Ei riitä, että stiigan romuilla tuhotaa kukkanurmet talon ympäriltä silmä karkin takia. J a kukkapenkit pukka vahingollisia vieraslajikkeit oikein jätti hybridi jalosteina. Ja eiköhän o.k.- asujien akkaväki osta vielä Rounduppia marketista, ettei vaan yksikään voikukka nuppuaaan nosta pihanurmelta.

    • Anonyymi

      Menneen ajan maataloudessa riitti yllinkyllin kukkivia rikkakasveja pelloilla, ojanpientareilla ja laiutumilla, tämä suosi pölyttäviä hyönteisiä. Nykyään tehoviljelyn myötä kukkivien rikkakasvien määrä on radikaalisti pienempi.
      Toisaalta kauempana historiassa kun Suomi oli luonnontilassa ei ollut peltoja eikä niittyjä vaan maaperä oli metsän peitossa, sekään ei suosinut niityillä viihtyviä pölyttäjiä. Nykytilanne on ehkä tässä suhteessa lähempänä alkuperäistä luonnontilaa.

    • Anonyymi

      Ameriikasta asti tullut nurmikon leikkuri ja musta miehen turmioksi käyvä roudappi?🤪🤪🤪

    • Anonyymi

      Aloittajan ongelma ratkeaa kun puretaan talot. Saatte kukkakedon.

    • Anonyymi

      Tukijussin elukat niitä hävittää syömällä põlyttäjien kasvit.

      • Anonyymi

        Kumma kun suurinosa eläimiä kasvatetaan pihatoissa ja ennenvanhaan eläimet laidunsi ja ötököitä parveili.
        Kuinka ulkona tää taivasjauheen vetäjä on luonnosta kiviyksiössään?


      • Anonyymi

        Naudat ja lampaat syövät kasveja jotka ovat niiden lajille tyypillisiä. Kaupungin asfalttiviidakaot tuhosi luonnollisuuden.


    • Anonyymi

      Pientiloille tripla tuet ja ympäristö voi hyvin.

      • Anonyymi

        Pientiloja ei enää ole. Eu tappoi jo aikaa sitten. Vain suuri on kaunista !


    • Anonyymi

      Pörriäiset on tärkeitä, mutta ovat vähenemään päin ainakin meidän seudulla kun kukkia ei ole riittävästi. Paikallisen viljelijän epäonnistuneen viljasadon myrkytys ja muokkaus peltoon 2 kertaa ei paljon viljelijää hyödytä kun ilman myrkkyä olisi selvinnyt 1 lisämuokkauskerralla . Tulos olisi ollut varmasti sama tai parempi ilman myrkkyä ja ympäristö voisi paremmin ja kustannukset samansuuruiset tai jopa halvemmat sillä ei myrkkyä ilmaiseksi mistään saa. Tuli surullinen olo, kun katsoi muokkauksen jälkeen lintuja pellolla, mitä myrkky niihin vaikuttaa ja pörriäiset sen lisäksi. Tässäkin tapauksessa oli ilmeisesti jonkinlaisesta oudosta toiminnasta kyse kun kylvö tehtiin myöhään ja rikkaruohot oli päätuote ,tosin muutama kauratupsu sieltä pilkisti ja tällä viljelijällä oli useita samankaltaisia peltolohkoja. En tunne toimintatapoja mutta mielestäni menettelyssä olisi korjattavaa jo pelkästään luonnon ja ympäristön kautta.

      • Anonyymi

        Voi voi viljelijä minkä teit omalla maallasi...etkö ottanut huomioon ekologisuutta ...vaan oman taloudellisuuden. voi voii voi voi itku


    • Anonyymi

      Onnex suomessa ei ole tehoviljelyä.

    • Anonyymi

      Näillä seuduin oli hyvä Pörriäis ja perhooskesä. Naapurin luomuIsännällä oli kymmeniä hehtaareja virnalla. Ja meirän tykönä oli apilasekotus nurmi ja nyt kun oli kuivaa, nii toiselle rehusadolle pukkas aikamoisen apilakasvuston ja kukinnon. Ittellä oli myös Hankkijan kukkanurmea muutama aari kylvösä, että kyllä luonto näiltä osin nyt monipuolistuu. Nuo tosissaan vitutta nuo porsliiniksi sheivatut omakoti, ynnä muiden asuin ja virastotalojen murmikot.

    • Anonyymi

      Pitää myös muistaa, että entisaikojen pelto- ja ketokasvustojen hyönteisrunsaus johtui senaikaisesta agraarikulttuurista, kun metsiä oli raivattu pelloiksi. Jos nämä hyönteiset vähenevät, onko kyse enemmänkin paluusta alkuperäiseen luonnontilaan ennen agraaritaloutta?

    • Anonyymi

      Mitä... eikö Hakaniemen torillakaan ole enää kukkaniittyjä ja "pörriäisiä" ? On siellä sitten tullut paljon viljeltyä. Mutta ei hätää, ehkä vihreät alkavat siellä ensi kesänä viljellä vähän "ytympiä" aineita. Ja sitten jokainen saa käydä hakemassa ikioman "kimpun " ja taas on maailma mallillaan. Kaunista, kaunista....

    • Anonyymi

      maaseutu autioituu melkoista vauhtia..tervetuloa kaupunkilaiset viljelemään 50-luvun kaltaista ekolookista harrasteluviljelyä jota ilmeisesti kaipaatte kaikenlaisten hyönteisten takia. Me maaseudun ihmiset olemme yltäpäätä uupuneita meitä kohtaan jatkuvasti tulleista vaatimuksista...syksyin keväin meitä ahdistetaan tekemään enemmän ja enemmän lisätyötä,täyttämään eu-papereita ,lypsämään halvalla kiintiön ylitysmaitoa, pitämään huolta pelloista sekä metsistä . Me yritämme parhaamme -MUTTA PALSTAA LUKIESSA MENEE VIIMEISIMMÄTKIN HALUT TEHDÄ TYÖTÄ JOSTA SAISI HYVÄN OLON KOSKA MEITÄ HAUKUTAAN JA SOLVATAAN TÄYSIKSI YHTEISKUNNAN PUMMEIKSI, TUKIJULLEIKSI,,YM.YM. MEITÄ EI ARVOSTA KUKAAN- MEIDÄN TYÖSTÄ SAA KERTOA KAIKKEA PAHAA,OLEMME ILMASTON TUHOAJIA-KALLIIN RUUAN TUOTTAJIA. MITÄ MEIDÄN PITÄISI VIELÄ TEHDÄ -ETTÄ OLISIMME JONKIN ARVOISIA .

    • Anonyymi

      Puit oikeiksi sanoiksi nykymaatalouden ongelmat. Onko meillä oikeus edes tuottaa suomalaisille elintarvikkeita ? Kaiken laiset luonnonsuojelijat opettaa meitä miten viljellään oikeaoppisesti hiiliruokaa ... miten turvemaat ei kuulu kasvinviljelyyn ... lehmät ja naudanliha ovat maailmanlopun eläimiä- maaseudulle sysätään lisää ja lisää velvollisuuksia nopealla aikataululla. Lapsilleni en halua maanviljelijän kaltaista elämää ..koska tunnen omia lapsiani kohtaa empatiaa ,heidän ei tarvitse kuunnella ulkoapäin tulevia poliittisia paineita ..riittää että on sukutilan paineet sekä taloudelliset paineet. Odotan sitä aikaa että viher puolue tulee janäyttää suomalaisille miten sujuvasti he osaavat omalla esimerkillään ruuan tuotannon harjoittamisen . Tunteeko he millainen on nauta, heinäkasvi vai makaavatko he minun kotipihallani pitkin poikin elokapinan tavoin tientukkona haittaamalla minun eläkepäivien kulkua polttomoottoriautolla 30 kilometrin päähän ostamaan heidän tuottamaa ruokaa.

    • Anonyymi

      Tehoviljelyä on vaadittu ruuan edullisen hinnan vuoksi. Emme elä enää hevoskaudella vaan tehotraktorien aikakaudella jossa viljelyssä on keskimäärin 50-100 ha . Kaikkea vanhaa emme saa enää takaisin . Kyläkaupay,kyläkoulut , postit,pankit,kaupat,verkkokauppa, liikenneväylät ja ihan kaikki myös meidän ihmisten työ on kokenut tehokkuuden aikakauden. Kiinassa ja Japanissa tehokkuus on meitä edellä sekä työtunnit. Niissä maissa ei lakkoilla vaan painetaan työtä puolta enemmän kuin suomessa .

    • Anonyymi

      Ihmisen ahneus aiheuttaa kukkiville kasveille katoamisreaktion.

    • Anonyymi

      Maatalouden mukana nuo kukkivat kedot ja niiden hyönteiset on aikanaan tänne tulleet. Jos ne maatalouden uudistumisen myötä poistuvat, niin onko se hyvä vasi huono asia? Nehän ovat jotain mikä ei alkuperäiseen luonnontilaiseen metsämaisemaan kuuluneet. Vasta sitten kun metsät kaadettiin tuli tälle keto- ja ojanpiennarluonnolle kasvualustaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe