Siitä on aikaa 38 vuotta, kun

Anonyymi

perheen isä kuoli. Ennen tuota perheenisän kuolemaa vanhemmat, isä ja äiti tekivät testamentin niin, että vasta kun tuo vaimo eli siis leski kuolee, niin heidän kolme lastaan jakavat jäämistön niin, että kaikille kolmelle tulee yhtä suuri osa, eli siis jako tapahtuu kolmelle lapselle tasapuolisesti.Perintö siis jaetaan tasna kolmelle lapselle.

Nyt jokunen vuosi takaperin leski teki testamentin, jossa yksi hänen lapsistaan ei saa mitään perintöä muuta kuin lakiosan, mutta sen sijaan tuon perinnöttömän lapsen kaksi lasta saavat jakaa tuon perinnöttömäksi tehdyn lapsen osuuden tasan kahtia.

Voiko tämä olla siis mahdollista muuttaa testamenttia, joka on lakitoimistossa tehty ja oikeaksi todistettu. ? Vai pysyykö alkuperäinen testamentti sellaisena kuin se on ennen perheen isän kuolemaa tehty eli siis kolmelle lapselle kaikille yhtä suuri osa ja lapsenlapsia ei saisi sotkea tähän mukaan?

5

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskinäinen testamentti ei sido osapuolia sen enempää kuin normaali testamenttikään, vaan sen tekijä(t) voivat tehdä uuden testamentin koska vain ja sitä noudatetaan. Mutta toisen tekemä uusi testamentti ei muuta toisen tekemää testamenttia, erityisesti jos se on tullut jo voimaan.

      No mitä tuo tarkoittaa teidän tapauksessa. Lesken jälkeen perinnöt jaetaan ensin puolittamalla omistus, toinen puoli kolmeen osaan ja jaetaan lapsille. Ja toinen osuus teoriassa näiden kahden lapsen kesken. Todennäköisesti kolmas lapsi vaatii lakiosansa, jolloin jako on 1/6 tälle ja 5/12 näille kahdelle muulle.

      Tuo siis annetuilla tiedoilla, jos nyt jäi kertomatta jotain, niin voi mennä toisin.

      • Anonyymi

        " Ja toinen osuus teoriassa näiden kahden lapsen kesken. Todennäköisesti kolmas lapsi vaatii lakiosansa, jolloin jako on 1/6 tälle ja 5/12 näille kahdelle muulle."

        Olkoot sisarukset A, B ja C sekä A:n lapset a1 ja a2. Lesken puolikas jaetaan hänen testamenttinsa mukaan siten, että A saa lakiosan 1/6:n sekä a1 ja a2 kumpainenkin 1/12:n.

        B ja C saavat kumpainenkin 1/3 osan puolikkaasta.

        Ensin kuolleen puolison puolikkaasta A, B ja C saavat kukin 1/3:n.

        Koko lesken jäämistön jako menee seuraavasti:
        - A saa 1/12 1/6 = 6/24
        - a1 saa 1/24
        - a2 saa 1/24
        - B saa 1/6 1/6 = 8/24
        - C saa 1/6 1/6 = 8/24

        Jos a1 ja a2 luopuvat lesken uudesta testamentista, heidän osuutensa saavat heidän lapsensa. Jollei näitä ole, osuudet menevät A:lle.

        Jos kukaan em. testamentinsaajista ei vetoa lesken uuteen testamenttiin, koko jäämistön saavat tasan A, B ja C.


    • Anonyymi

      Leskinainen eli näiden kolmen lapsen äiti on tehnyt tuon uuden testamentin itse ilman lakiasiantuntijaa ja sen testamentin on todistanut oikeaksi kaksi leskinaisen tuttavaa.

      Me kaksi sisarusta olemme keskustelleet asiasta ja haluaisimme ehdottomasti kolmannen sisaruksemme saavan samalla tavalla oman osuutensa aikanaan. Emme haluaisi tuon yhden sisaruksen lapsien puuttuvan tähän omaisuuteen. Omaisuus ei ole mtenkään iso, ihan tavallinen keskiverto tai pienempi. Noilla sisaruksemme lapsilla sen sijaan on suuri omaisuus molemmilla jo saatuna, eikä heillä ole sellaista puutetta lainkaan mikä on tuolla meidän sisaruksellamme. Meidän sisaruksellamme ei ole edes omaa asuntoa, vaan hän on vuokralla ja noilla sisaruksemme lapsilla on miljoonaomaisuuksia yrityksistä.

      Miten tulisi toimia, jotta tämä asia voitaisiin korjata niin, että tässä perheen sisarukset olisivat loppupeleissä kaikki samanarvoisia ja saisivat jokainen oman osuutensa, eikä niin että yksi jätetään ulkopuolelle ja hänen osansa annettaisiin hänen laPSILLENSA?

    • Anonyymi

      Yksi ratkaisu on se että kukaan perillisistä ei vetoa testamenttiin,silloin perintö jakaantuu perintökaaren mukaisesti kaikille yhtäpaljon.

      Perintö niinsanotusti voidaan jakaa myös testamentista poikkeavalla tavalla jos kaikki testamentinsaajat ovat yhtämielisiä.

    • Anonyymi

      Kuolinpesän varat voidaan jakaa osakkaiden haluamalla tavalla, jos he pääsevät tällaisen jaon sisällöstä yksimielisyyteen. Tällaista sopuisaa jakoa kutsutaan sopimusjaoksi tai sovintojaoksi. Sovintojaossa osakkaiden sopimisvapaus on todella laaja: he saavat sopia jaosta jopa tasajaon periaatteesta poikkeavasti. Osakkailla ei kuitenkaan ole näin laajaa sopimisvapautta, mikäli joku osakkaista on alaikäinen tai muuten vajaavaltainen taikka ulosotossa. Vajaavaltaisten osakkaiden etuja pitää olla valvomassa edunvalvoja. Lisäksi sopimusjaosta täytyy aina laatia määrämuotoinen jakokirja.

      Lähde: minilex.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe