Mikä maistuu helteellä?

Anonyymi

Silliä en voi sietää, ei meetvurstikaan maistu. En jaksa keittää mitään ja keittiökin kuumenee siinä entisestään. Paino on pudonnut, ei oikein mikään maistu ja veden juontikin tökkii. Olisko jotain vinkkiä helposta kesäruuasta?

34

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maalla syntyneenä ja lapsuuden viettäneenä,
      ennenvanhaan heinäpellolla oli kuuma ja helteistä

      väälliin pidettiin ruoka tauko,
      siihen kuuluin
      ruisleipää voin kanssa,
      viiliä ja tietenki kotona tehtyä koti-kaljaa,
      myös kahvia jossain termospullossa,
      taisi olla joskus jotain suolasta lihaa , mutta hyvin harvoin,


      nyt vanhan olen huomannu kaikkein parhaaksi ruisleipää juustoa
      ehkä jotain leikkelettä, mutta ei välttämättä kurkkua tai suolakurkkua viipaleina,
      aina VIILIÄ,
      -- aamupalana, välipalana, pääruokan ja iltapalana,
      tietenki mansikoita aina jälkiruuaksi,
      juomaksi vaihdellen maitoa, vettä, vichyä tai pepsiä jossa ei ole sokeria,

      salalaatit ei enään kiinosta,
      jos haluu lämmintä ruokaa niin pelkkiä keittettyä perunoita
      voin kanssa, ehkä joskus sipulia lisukkeena,
      tietenki ruisleipää juuston kanssa ja maitoa,
      keitettyjä kanamunia joskus,
      nykyisin paistan usein maukkita maistuvaisia " lättyjä " joissa ei ole juurikaan sokeria,

      joskus teen pelkkää puuron se on hyvää ruokaa,

      yksinkertanen ruoka on nykyisin vanhana maukkainta ja parasta,

      suuria määriä ei enään tarvi syödä ,

      ostan myös silloin tällöin Beibi purkki- ruokia ,
      siis vauvan ruokia,
      ihan kivoja välipalana silloin tällöin syötynä,
      niissä on kaikki vitamiinit sun muut tärkeät hivenaineet,

      • Anonyymi

        Hyvä idea nuo vauvan purkkiruuat, varsinkin hedelmäsoseet.
        Juustot onkin parempia kuin makkarat ja ruisleipä itsessään täydellistä ruokaa.


    • Anonyymi

      On vinkkiä. Mikrokeittoja. Kylmänä syön. Kaikkeen tottuu.
      On niin tukahduttavaa, että en voi syödä mitään lämmintä ruokaakaan,
      puhumattakaan, että alkaisin tehdä. En ala.

      Vetelen lämmittämättä mikrokeittoja suoraan purkista (esim. Saarioisten).
      Voi lämmittää haaleaksi, ruoan maku pääsee paremmin esiin.
      Kylmää karjalan- tai Vuoksenpiirakkaa kylmän keiton kanssa
      ja jotain kylmää juomaa, vettä tai AB-piimää, niin pysyy maha paremassa kunnossa.
      Kropan "ydinlämpökin" viilenee hetkeksi.


      Bataattisosekeittoa menee eniten, vaikka se on ihan litkua eikä mitään gourmeeta.
      Siinä on hyvin vähän kaloreita, että muutakin täytyy syödä
      ja sopivasti suolaa, että neste pysyy elimistössä.

      Eikös ulkomailla syödään helteellä kylmiä keittoja, esim jotain lajia tomaattikeittoa.
      Olen ollut "ulkomaalainen" lähes koko kesän, kylmää soppaa vaan syön ;)))

    • Anonyymi

      Syökää myös jossain muodossa riiittävästi proteiineja. muuten kunto pettää.
      Ei pääse kohta sängystä ylös eikä jalat kanna alla.

      • Anonyymi

        Hyvä muistutus. Ei ole maistunut ruoka päivällä kuumuudessa mutta kun aurinko on laskenut, olen laittanut yöpalaa. Olen siis minäkin kuin ulkomaalaiset, siis kuin muslimit ramadan aikaan. Paistoin pekonimunakkaan , ai kun oli hyvää. Nyt vielä iso lasi maitoa ja tutumaan . Hvää yötä!


    • Anonyymi

      Olen nyt pari päivää syönyt vain rahkaa ja leipää, jonka päällä on kylmäsavustettua lohta.

      • Anonyymi

        Piimä maistui nyt parhaiten! Perunasalaatti meni just ja just alas, lisukkeena pikkuripsu leppäsavukinkkua. Muuta ei tässä kaivatakaa


    • Anonyymi

      Eilen saunasta ku vilvoittelin kyllä kylmä kalja maistui :D

      Skånepåg

    • Anonyymi

      Jäätelö maistuu joskus, siitäkin saa energiaa, rasvaa ja sokeria,
      vaikkei se ruokaa korvaa tietenkään.

    • Viili tuntuu maistuvan monelle helleruokana, ja onhan se raikasta ja vatsaystävällistä, ja siihen voi laittaa marjojen lisäksi mysliä tai talkkunajauhoja ruokaisuuden lisäämiseksi. Joskus ostan pienen pussin lapsuusmuistojen verestämiseklsi kaurasta paahdettua ja jauhettua talkkunaa, jota lapsuuskodissa käytettiin omatekoisen viilin kanssa. Äiti teki itse viiliä, laittoi ensin kulhojen pohjalle edellisen satsin siemenviiliä, johon lisättiin tuoretta käsittelemätöntä täysmaitoa. Pinnalle nouseva samettisen kermainen kerros oli ihanaa, vähän sokeria päälle. Onnistuisikohan se nykyisestä pastöroidusta kaupan maidosta ?

      Jäätelöllä minäkin herkuttelen minkä sielu (tai paremminkin linjat) sietää, välillä vähäkalorisia marja- ja hedelmäsorbetteja, joita saa valmiina ja itsekin valmistaa. Myös suolaista jäädykettä teen: smetana-kermavaahtoseokseen sitruunaa ja pieneksi hakattua kylmäsavulohta tai silliä ja vihreää silppua, juhlavuutta saa mädillä. Pakastan yleensä pienissä annosvuo´issa ja tarjoan varhaisperunoiden tai tumman saaristolaisleivän kanssa.

      Vesimelonia on jääkaapissa, siitä saa apua nesteytykseenkin, jos ei pelkkä vesi aina maistu. Fetan kanssa siitä saa pienen lounassalaatin auttamaan suolatasapainoa.

      • " Onnistuisikohan se nykyisestä pastöroidusta kaupan maidosta ?"

        Onnistuu varmasti, paitsi ei ehkä näillä helteillä, tai en ole kokeillut jos sen laittaisi jääkaappiin "valmistumaan" .ennen maidon "myrtymistä" hapantumista.

        Itse valmistan sitä näin; litra punaista maitoa ja yksi purkki (kaupan) viiliä. Maidon, kuumennan microssa litran lasisessa kahvipannussa (siis ylimääräinen, joskus jäänyt) "sormen lämpöiseksi", johon sekoitan viilin hieman vispaten, että sekoittuu.

        Muutama tunti odottelua ja sitten jääkaappiin ja taas on litra viiliä.

        Harmi, että on hyvät neuvot "ketulla" jolla ei ole viiliä, saati sitä punaista maitoa, vesi-meloneista puhumattakaan, mutta on aivan liian kuuma lähteä tuohon kauppaa, tai edes rantaan, koska sinnekin menisin autolla ja tulisin tietenkin takaisin, niin sama helle olisi kotona.

        Tämä päivä vielä kärvistelyä, mutta on luvassa hetken helpotusta, joten ostoslista on valmiina. Onneksi hieman raejuustoa on iltapalaksi ruisleipä juustoineen.


    • Minulla ei ole syömisen kanssa ollut mitään ongelmaa. Samoilla eväin mennään helteellä kuin vilpoisemmilla keleillä.

      Puuro marjoilla aamupala, kolmen maissa jotain pientä ja illalla kuuden ja seitsemän maissa päivällinen.

      Vesipullo kulkee mukana kaikkialle.

      • Anonyymi

        Ei se mikään ongelma ole, jos keventää syömistään helteellä.


      • Anonyymi

        Noin iso ihminen tarviikin joka päivä lohet, kalkkunat, siat ja kymmenet lisut että jaksaa huhkia helteessä kiviä vääntämässä ja moottorisahalla huitomassa.


      • Anonyymi

        Kesään kuuluu yleensä grillaaminen, eikä näillä helteillä grillata. Ei paljoa tee mieli myöskään hellan edessä seisoa eli meillä on ihan eri sapuskat näillä helteillä.

        Ensi viikolla taitaa ilmat suosia grillausta ja ehkä puuronkin keittoa hellan ääressä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noin iso ihminen tarviikin joka päivä lohet, kalkkunat, siat ja kymmenet lisut että jaksaa huhkia helteessä kiviä vääntämässä ja moottorisahalla huitomassa.

        Kävin kaupassa, mukaan lähti bataatti, perunoita ja purjoa. Päivällisellä bataatti-peruna-purjokeittoa. Lisuna tonnikalalla täydennettyä salaattia.

        Jälkkäriksi mansikoita.


    • Anonyymi

      Suolakurkku, tuore kurkku,, mehujää. Silli ja kananmuna leivät.

    • Anonyymi

      Rantavedessä voi käydä myös pulahtamassa, niin tulee vilpoinen olo!😮😮

      • Anonyymi

        Samalla voi hörpätä janoon sitä rantavettä, jossa on mukana paljon ravinteita, kun näyttääkin ihan ruskealta. Käy ihan vellistä.


    • Normaali kesäpäivä tänään antoi vihdoin puhtia sitruunamarinoidun lohen valmistamiseen riisipedillä. Kevätsipulilla ja sitruunamehulla lisäraikastettuna maistui ruuasta pieni annos.
      Avomaan kurkku tuntui kylmänä herkulta, joten en vieläkään välitä päivällä.lämpimistä annoksista.

      Iltapäivän teehetki hunajalla ja Lemon Flavored,..äh pikku vohveleilla, ans'kattoo koska kiinaksi on luettava 😂
      !

      • Anonyymi

        Minun yhdellä tädillä oli aina vohvelikeksejä, hän sanoi kyllä että ottakaa vohveliseksiä! Ne oli uutena rapeita mutta muuttui nahkeiksi ja oli äklönmakeita. Vieläkö sellasiamyydään?


    • Anonyymi

      Piapo maistuu kuumalla ilmalla. Itse teen sen viiliin mutta voi siinä piimääkin käyttää. Vielä kun löysin kaupasta sellaisia talkkuna jauhoja missä on kauran lisäksi hernettä niin heti piti ostaa.

      Piapon kylkeen sitten vaan siivu ruisleipää jonka päälle silliä tai vaikka kinkkuleikettä niin tulee suolaisennälkäkin tyydytettyä.

      Jääkaapissa ananas josta veistelen siivuja niin viilentää kivasti.

      • Anonyymi

        Voi herttinen, olen unohtanut talkkunat kokonaan! Ennen oli mustikkamutti kesäherkkua, siinä oli talkkunajauhoa, mustikkaa ja sokeria pöperöksi sekotettuna. Tosi täyttävä ruoka, helppo tehdä ilman hellan lämmitystä. Me lapset saatiin tehdä sitä keskenämmekkin, kun vanhemmat oli töissään navetassa tai pellolla.


    • Anonyymi

      Noin helppoa on viettää terveellistä elämää , painon pudotessa itsestään .

    • Anonyymi

      Uudet perunat ja matjessilli. Jälkiruoka viili ja juuri poimitut lakat. Kylmä piimä. Lapsena mamman (isoäidin) mustikkamuru. (Juuri poimituista mustikoista, pullan muruista ja sokerista tehty survos, karjalainen perinne jälkiruoka)
      Paloma01, nostalgian pauloissa.

      • Oi' miten ihanan supisuomalaista 😋)), en ihmettele nostalgiaasi, lähes voi sen myötäelää lukiessa.

        Ihanan sunnuntaipäivän sain kokea minäkin eilen , perehtyessäni jo aikuiseen tyttärenpoikaani. Pyysin ammattilaisena häntä siirtämään sukukirjat jälkipolvieni näyttöpäätteille, ja niinpä loppupäivä olikin vilkkaan keskustelun aikaa.

        Nuori mies on luova, yhtymäkohtia löytyi arvomaailmassamme uskomattoman paljon,..ihan kiitollisuudella tajusin saaneeni kuin lahjan ( molemmin puolista tunsin sen olevan) Niin t.poika suunnittelee/valmistaa videopelejä ja aloittaa nyt omassa yrityksessään tänään.
        Raikkaimpien aamutuulien myötä: antoisaa lomailua! kotimaassa Paloma,.. 😋 🛶🌲🏠


    • Mikä maistuu helteellä ? No ei mikään. Olisin hyvin voinut olla syömättä ja juomatta, pakkosyöttöä ja -juottoa oli kaikki, vaikka yritin herkuillakin...

      Yritin kuitenkin pitää proteiinit mielessä ja tuo Ramoonan viilimuistutus oli paikallaan. Kristiina jo siihen vastasikin, että onnistuuko nykytuotteilla. Sama kokemus minulla: täysmaitoa ja "siemen" pohjalle. Huoneenlämmössä itse valmistin aikanaan. Samoin valmistin jugurttia: Bulgarian jugurtti - onkohan sitä enää markkinoilla? - siemeneksi ja täysmaitoa. Minulla taitaa vielä olla tallessa jugurttikone, joka huolehti oikeasta lämpötilasta valmistuksessa.
      Nyt olen kyllä ollut valmiilla. Kananmunien lisääminen aamuruokailuun on myös ollut listalla, ja vähän pakkopähkinöitä..))
      Edes nuorten monipuoliset kattaukset eivät saaneet ruokahaluani heräämään: jälkiruuista, joille joskus olin perso, mansikkakakkua on vieläkin syömättä, juustokakusta tekivät "vieraat" selvää viikonlopun kokoontumisen aikana.

      Tätä on tietysti jatkunut jo pitemmän aikaa, mutta enpä siitä ole huolta kantanut. Paino pysyy normaalissa lukemissa - ei putoa kuitenkaan liikaa - sekään ei välttämättä ole hyväksi. Voi olla jopa jonkin piilevän sairauden merkki.

      Kai se suurin syy tuohon ruokahaluttomuuteen on se, että "yksinään ei kukaan nauti edes näkinkengästään", eli ei oikein ole motivaatiota nähdä kovasti vaivaa oman ruokailun eteen ja myös niin, että kun tuntuu, ettei enää "osaa" valmistaa ruokaa - on muuten monien ikätovereidenkin kokemus - niin tekee vain sen välttämättömän...

      En ole myöskään vielä oppinut tuohon kulttuurin muutokseen: että ruokailutapahtumalla olisi vahvasti sosiaalinen ja elämyksellinen merkitys, että ystäviäkin tavataan enemmän "ulkona", ravintolassa kuin kodeissa, tai että halutessani irtiottoa, menisin "ulos syömään"...
      Arvokonservatiivisyys lyö taas vahvasti läpi omissa elintavoissani..))

      Silti on ollut kiva lukea muiden ruuista ja -valmistuksesta, kyllä niistä vinkkejä saa, innoitustakin joskus...

      • Anonyymi

        Ainahan yhdessä ruokailu on kuulunut suomalaisten juhliin, niin häihin kuin hautajaisiin. Ei se mikään kulttuurin muutos ole. Ennen oli pitoemännät jotka tuli kotiin ja nyt niitä sanotaan Cateringiksi. Ravintoloissa syöminen on sekin jo vanhaa perua. Missähän olet kasvanut kun se on nyt mielestäsi uutta Suomessa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainahan yhdessä ruokailu on kuulunut suomalaisten juhliin, niin häihin kuin hautajaisiin. Ei se mikään kulttuurin muutos ole. Ennen oli pitoemännät jotka tuli kotiin ja nyt niitä sanotaan Cateringiksi. Ravintoloissa syöminen on sekin jo vanhaa perua. Missähän olet kasvanut kun se on nyt mielestäsi uutta Suomessa?

        Taidan sitten olla näitä tynnyrissä kasvaneita, Ano 15.42..)) Sovitaan näin, ettei mene tarkoituksen selittelyksi kuten niin helposti käy...


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Taidan sitten olla näitä tynnyrissä kasvaneita, Ano 15.42..)) Sovitaan näin, ettei mene tarkoituksen selittelyksi kuten niin helposti käy...

        Jaa mikä maistui helteillä, meni jo. Nyt onkin sopiva ilmanala, ja aion herkutella hetken haudutetulla varkaiskaalilla.
        Suolan lisäksi kaipaan pinnalle hiukkasen hyvää hunajaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa mikä maistui helteillä, meni jo. Nyt onkin sopiva ilmanala, ja aion herkutella hetken haudutetulla varkaiskaalilla.
        Suolan lisäksi kaipaan pinnalle hiukkasen hyvää hunajaa.

        Tuo pieni makean lisäys antaa kaalille herkullisen säväyksen. Kaalikääryleitäkin valellaan siirapilla. Mutta ensimmäiset kaalit maistuu kyllä ihan sellaisenaan hetken pehmitettyinä, laitan vähän öljyä ensin pannuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pieni makean lisäys antaa kaalille herkullisen säväyksen. Kaalikääryleitäkin valellaan siirapilla. Mutta ensimmäiset kaalit maistuu kyllä ihan sellaisenaan hetken pehmitettyinä, laitan vähän öljyä ensin pannuun.

        Niin maistuu, minäkin laitoin pinnalle oivariininokareen! ihana liemi kulhon pohjalla, oli hörpättävän iloinen yllätys


    • Anonyymi

      Aiakin sexxi maistuu kuumalla(kin).

    • Anonyymi

      Justiin maistui Koskenkorva ja appelsiinimehu :D

      Per-kel

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe