Karstulassa syytellään kesämökkiläisiä jätepisteiden sotkemisesta.

Anonyymi

Kesämökkiläisten jätehuolto Karstulassa leväperäisesti ohjattu. Asiattomuuksiin menneet syyllistämiset jätepisteiden sotkemisesta koetaan maksukykyisten kesäasukkaiden piireissä hyvin loukkaavina. Kesäasukas on hyvin usein valveutunut sekä kaupunkiseudun jätehuollonpiirissä marinoitunut palvelunkäyttäjä.

Kesäasukas joutuu Karstulassa ongelmatilanteen eteen jätteineen. Leväperäisesti sijoitetut jätepisteet on iso ongelma Karstulassa . Maksut kyllä tipahtavat Sammakkokankaalta sähköpostiin ja raha kelpaa kauppojen kassoilla liikkeissä asioidessaan. Tärkein kesäaukkaan palvelu, kunnollinen jätehuolto on hakusessa.

Sammakkokankaan työkalupakki sisältää ko. ongelmatapauksessa aluekeräyspisteen tai jätteen keräyksen lopettamisen. Sammakkokankaan kyykyttäessä kesämökkiläisiä asiattomilla jätepisteiden sijoituksilla ja kovilla maksuilla on myös lieveilmiönsä. Seuraavana pääsevätkin paikkakunnan vakituiset asukkaat maksavia kesäasukkaita kyykyttämään. Pursuavat jätepisteet, niistä on turha syyllistää ja kyykyttää jätepisteiden käyttäjiä.

9

1563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maksut kyllä peritään. Palvelureitillä Isokyläntie-Lahdentie-Kivijärventie ja Humpintie Karstulan palveluiden äärelle ei tarjoa ainoatakaan jätepistettä. Rinki pitää yllä kirkolla, mutta sekäjätettä sinne ei voi laittaa. Mökkiläisen 47,74€ osavuotinen maksu peritään yhteisjätepisteen käytöstä. Ainoa mahdollinen täyden palvelun jäteasema olisi tarjolla Humpilla 13 tien ja Löytökoskentien risteysalueella, jonne matkaa Enojärven rannalta 20 kilometriä. Edellyttää poikkeamaan Kyyjärven suuntaan kauppareisuilla.
      Sammakkokankaan sivuilla Karstula aluekeräyspisteet alaotsikolla ei esiinny lainkaan.

      • Anonyymi

        Sinulla on väärä suunta. Pitää katsoa mihin "palvelureitille" rattia kääntää. Kannonkosken Jukkalan K-kaupan erinomaisen palvelun palvelureitiltä pikitien varrelta löytyy ainakin kaksi jätepistettä. Hautalantiellä ja Kannonsahalta. Rinki Salen takana. Lisäksi Selänrannantien iso piste, sekään ei ole kaukana palvelureitiltä.


    • Anonyymi

      Pelkkää rahastusta.

    • Anonyymi

      Ei tämä ole pelkästään kesämökkiläisten ongelma. Paikallisilta sivukylien asukkailta peritään tietenkin jätepisteidenkin käytöstä jäteastiansa tyhjennyskustannuksissa. Maksu menee tyhjennyskertojen ja säiliön kookoon suhteutettuna. Ei sinne jätepisteisiin paikallinen asukas ilmaiseksi purnukoitaan ja pahvejaan kanna.

      Tilanne on tämän kaltainen, että maksut peritään, mutta kohtuullista jätepalvelua maksulla ei saakkaan. Tämänhetkiseen tilanteeseen ei pidä tyytyä. Kukaan ei Humpille Enojärven rannoilta jätteitään kanna. Huolta herättää, että minne ne jätteet päätynevätkään.

      Mielestäni on koittanut aika valittaa Sydän-Suomen jätelautakunnalle kelvottomasta palvelusta. Pitää vaatia maksujen kohtuullistamista tai maksusta vapauttamista, perusteena, koska kohtullista jätepalvelua ei ole rahalla saatavana.

      • Anonyymi

        Pekkasen Raimolle kuntaan pitää valitus tehdä.
        Maksuvelvollisella on oikeus tehdä 14 päivän kuluessa jätelaskun saamisesta muistutus kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Tämän on tehtävä muistutuksen johdosta päätös ja lähetettävä muuttuneesta maksusta maksuvelvolliselle uusi jätelasku.

        Kunnan jätemaksua koskevia säännöksiä sovelletaan myös silloin, kun kunta on siirtänyt jätehuollon järjestämiseen liittyvät palvelutehtävät tätä varten perustetulle 43 §:ssä tarkoitetulle yhtiölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pekkasen Raimolle kuntaan pitää valitus tehdä.
        Maksuvelvollisella on oikeus tehdä 14 päivän kuluessa jätelaskun saamisesta muistutus kunnan jätehuoltoviranomaiselle. Tämän on tehtävä muistutuksen johdosta päätös ja lähetettävä muuttuneesta maksusta maksuvelvolliselle uusi jätelasku.

        Kunnan jätemaksua koskevia säännöksiä sovelletaan myös silloin, kun kunta on siirtänyt jätehuollon järjestämiseen liittyvät palvelutehtävät tätä varten perustetulle 43 §:ssä tarkoitetulle yhtiölle.

        Jätteen haltijalla on oikeus hinnanalennukseen, jos jäteastiaa ei tyhjennetä tai jätehuoltoa ei järjestetä muutoin kunnan jätehuoltomääräysten tai sopimuksen mukaisella tavalla taikka jos >>jätehuoltopalvelussa on muu vastaava virhe<<.

        Jätteen haltijan on kohtuullisen ajan kuluessa huomautettava virheestä sille, joka hoitaa palvelun laskutusta, sekä vaadittava hinnanalennusta. Hinnanalennuksen tulee vastata virheen laajuutta ja kestoa. Virheestä johtuva hinnanalennus voidaan hyvittää seuraavan laskutuksen yhteydessä.


    • Anonyymi

      Palvelureiteistä Kannonkosken Kannonjärvellä ja Saarijärven suuntaan on todella erinomaisesti järjestetyt.
      Kannonjärvi isohkona järvenä omaa ympärillään peräti kuusi aluekeräyspistettä tai kesäaikaisia sekajätepisteitä. Kannonjärven kaupalla Harjuntien Selänrannantien Kannonsaha ja Hautalantien pisteet. Lisäksi lähialueella on vielä Korsutien piste. Sekä tietenkin palvelureitillä Saarijärvelle oleva Sammakkokangas. Missään muualla Sammakkokankaan vaikutuspiirissä jätepisteitä ei ole näin tiheässä.
      Tokkohan vaan näin laadukasta palvelua pidetä yllä naapurikuntien jätepisteiden alasajolla.

    • Anonyymi

      Karstulan kuntaan valitus.

    • Anonyymi

      Enkä nyt syyttäisi jätepisteen ylitäytöstä laisinkaan mökkiläisiä, Kyllä osaa ihan vakiasukaskin viedä jätteitään myös sekajätepisteille, kun eivät halua maksaa Helapuron jäteasemalle ylimääräisistä, jos ei omaan pönttöön kaikki mahdu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe