Avoin yliopisto, toimeentulotuki ja säästöt

Hei,

Olen lähdössä opiskelemaan uudelle paikkakunnalle avoimeen yliopistoon. Asunto hommattiin tyttöystäväni kanssa pari viikkoa sitten ja idea olisi irtisanoutua nykyisestä työpaikasta kuukauden päästä ja muutto uudelle paikkakunnalle sen jälkeen. Avoimen yliopiston opiskelijana en kuitenkaan ole oikeutettu opintolainaan enkä suoritettujen opintopisteiden takia ole myöskään oikeutettu saamaan liitosta työttömyyskassan rahaa.

Säästöjä on kertynyt jonkin verran n. 5-10k. Tiedän ettei toimeentulotukea saa mikäli säästöjä löytyy. Ajattelin olisiko mahdollista kenties siirtää kyseiset rahat ”velkana” perheen jäsenen tilille, nostaa kuukauden puolentoista aikana jonkin verran käteisenä ja vedota lisääntyneeseen kulutukseen ja ostaa irtaimistoa uuteen asuntoon, jotta olisi mahdollisuus saada toimeentulotukea? Tiedän että kolmen kuukauden tiliotteen joutuu mahdollisesti kelalle toimittamaan, mutta mikäli olisi esimerkiksi jotain tuhansia siirtänyt ”lahjana” tai ”velkana” perheen jäsenen tilille, niin tuleeko kukaan ulisemaan tai voiko kukaan tehdä asialle mitään? Sama kysymys pätee siihen, jos nostaisin pari tonnia käteisenä monessa pienessä erässä seuraavan kuukauden aikana ja ostaisin irtaimistoa.

16

2271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ajatuksesi muutosta, opiskelusta ja elämästä toimeentulotuen varassa ei tunnu ihan loppuun asti ajatellulta.

      Ensinnäkin sinulla ei ole vielä yhtään opintopistettä, joiden vuoksi sinulla ei olisi oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyystukeen.
      Joku karenssi kyllä varmasti tulee, kun itse sanot itsesi irti.
      Mihinkään opintososiaalisiin tukiin ei avoimen yliopiston opiskelija tosiaan ole oikeutettu.

      Ihmettelen minä, kuinka kevyesti olet luopumassa työstä, muuttamassa ja suunnittelemassa opintoja avoimessa yliopistossa tietämättä toimeentulosta. Mitä sinä niillä opinnoilla muuten saavutat?

      Mieti suunnitelmasi vielä uudelleen!

      • Anonyymi

        Minäkin ihmettelin aloittajan tekstiä.
        Avoimen yliopiston opiskelijana ei ole oikeutettu opintotukeen eikä opintolainaan eikä opiskelijan asumistukeen. Avoimessa yliopistossa kannattaa valita ryhmä, jonka aikataulu sopii omaan työnkuvaan (esim. iltaryhmä aamuvuorolaiselle jne.). Käytännössä pääsee vähimmällä byrokratialla, kun ei mainitse avoimen yliopiston opinnoista mitään työkkärissä.

        Avoimen yliopiston ilta- ja viikonlopputoteutukset (yliopistokohtaisia eroja) on tarkoitettu juuri työssäkäyville ja opiskelijoille siinä missä työttömille ja eläkeläisillekin. Jos aloittaja tarkoittaa integroitua opetusta tutkinto-opiskelijoiden kanssa, niin kannattaa kysyä työkkäristä mieluummin kuin Kelasta.

        Muuttoa yliopistokaupunkiin ei tarvita avoimessa yliopistossa, jos useimmat opintojaksot hoituvat itseopiskeluna (esseet, moodle jne.). Yksittäisen tenttipäivän matkan takia ei kannata muuttaa yliopistokaupunkiin.


    • Anonyymi

      Avoimessa opiskellessa kantsii hakeutua ehdottomasti myös työhön. Rinnakkain opiskelua ja työtä. Se on paras systeemi. Mikään ei ole pahempaa kuin 2 rahatonta varpusta ilman duunia samassa asunnossa. Älä turhaan kikkaile niillä raha-asioilla. Haluatko todellakin ja aikuisen oikeasti toimeentulotuella eläjäksi likkakaverisi kanssa? Mikä elämänfilosofia se sellainen on. Camoon. Kumpi nyt vie ja ketä. Sinä vai tyttöystäväsi?

    • Anonyymi

      Mikäli tukia tulee, niin kuin olen laskenut, elämän voisimme rahoittaa helposti. Tottakai töissä voisi käydä sen pari kertaa kuukaudessa ja tienata sen määrän, ettei ne tulot vaikuttaisi tukiin. Miksi kävisin kokopäiväisesti töissä ja opiskelisin samalla yliopiston kursseja harrastukset? Ei sellaisesta elämästä tulisi mitään. Siinä kärsii oma psyyke ja myös kumppanin. Mikäli nykyinen systeemi mahdollistaa tuilla elämisen ja samalla opiskelun, koen että se on ihan helvetin hyvä investointi. Tällä hetkellä kymmenet tuhannet Suomalaiset lorvailevat kotonaan työkykyisinä, mutta eivät tee opiskeluiden tai itsensä kehittämisen eteen mitään. Sitten on niitä satoja tuhansia, jotka jahtaavat jatkuvasti rahaa, opiskelematta ja tekevät viimeisille päivilleen asti töitä, mistä eivät edes pidä ja ovat unohtaneet vuosien varrella pitää itsestään huolta, joten kuolevat surullisina. Itse en kirjoita tarinaani näin.

      • Anonyymi

        Kaikki tulot vaikutta toimeentulotukeen. Olet ihan pihalla todellisuudesta, että miten oikea elämä toimii. Jos kerta töitä löytyy noin helposti ja sinulla on säästöjä niin elät niillä. Tässä maassa on ihmisiä jotka oikeasti tarvitsee toikkaria selvityäkseen eikä vain tehdäkseen rikoksia omaa maataan kohtaan.
        Nuo ihmiset ei lorvaille kotona vaan systeemi on tehty niin, etteivät usein voi kehittää itseään mitenkään, koska on varaa vain selvitymiseen. Etenkin jos on vielä jokin sairaus siihen päälle. Sentään he eivät suunnittele ja tee rikoksia niin kuin sinä.


      • Anonyymi

        Tukia ei tule niin kuin olet laskenut.
        Sinulla on työ ja olet onnistunut kokoamaan vähän säästöönkin. Jatka sillä tiellä!

        Avoimen yliopiston opinnot eivät johda mihinkään, ellet ole töissä. Et pysty edes maksamaan opintojasi ilman työtä. Tai no säästöilläsi. Mutta toimeentulotukea ei tule, vaan sinut ohjataan työkkäriin ensi tilassa.

        Olet täysin ulalla elämän realiteeteista. Tarkista suunnitelmasi! Ja kysy neuvoa viisaammilta! Minun neuvo on: avoimen yliopiston opintojen takia ei irtisanouduta töistä! Voit saada opintovapaata, jos työsuhde on jatkunut jo jonkin aikaa.


      • Anonyymi

        Jos sinun ja kumppanisi elämä ja psyyke ei kestä avoimen yliopiston kursseja kokopäivätyön ohella niin heikoissa kantimissa on elämä ja psyyke.

        Kun opiskelee avoimessa yliopistossa, se on harrastus! Avoimessa yliopistossa ei opiskella päätoimisesti.


    • Anonyymi

      Toimeentulotuen huijaamisesta tulee tutkinta ja pahimmillaan 10 vuotta vankeutta koska olet tehnyt petoksen valtiota kohtaan. En suosittele lähtemään yrittämään.
      Ja "lahja" rahat täytyy olla niin pieniä määriä, ettet tule pärjäämään kumminkaan...
      Säästöt on pakko käyttää ensin.

      • Anonyymi

        Ja kaikki perusteettomasti saadut tuet on maksettava takaisin. Mieti sitäkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kaikki perusteettomasti saadut tuet on maksettava takaisin. Mieti sitäkin!

        Luulis että valtion hommiin olis tunkua, että ei tarvitsis tämmöistä paskaa suoltaa nettiin vuosikymmeniä, mutta olinkin väärässä.


    • Anonyymi

      Kyllä ulinaa voi tulla paljonkin. Nimittäin sinulta itseltäsi siinä vaiheessa, kun luikit häntä koipien välissä tyhjin käsin Kelasta kotiin itkemään. Tyttöystäväkin siinä vaiheessa jo livistänyt.

      • Anonyymi

        Maatuska taas ulisee kun ei ole mitään myytävää.


      • Anonyymi

        Näin kirjoittaa Kelan työntekijä.


    • Anonyymi

      Ei tartte tehdä tollasia virityksiä. Jos työkkäri katsoo, että Avoimen opinnot ovat sinun tapauksessasi hyvä juttu, voit saada luvan kokopäiväiseen opiskeluun. Helpompaa kuin ennen, koska eivät saa enää itse päättää mikä hyödyllistä. Sitten voit saada ansiosidonnaista, jos kuulut kassaan.

      Noi säästöt pitää mainita kassaan, muuten voi tulla seuraamuksia.

      Onnea opiskeluihin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mitä aloittajalla olisi aikomus opiskella avoimessa yliopistossa?

      Avoimessa yliopistossa opiskelua varten ei ole yleensä tarvetta irtisanoutua työstä. Myöskään ei muuteta toiselle paikkakunnalle. Tässä nyt ilmeisesti on muuttohalujen takana jotain aivan muuta, mahdollisesti tyttöystävä vie kaveria kuin litran mittaa.

      Avoimessa yliopistossa opiskelua varten opintovapaakin työstä on hyvin harvoin tarpeellista. Aloittaja on mahdollisesti käsittänyt avoimen yliopiston aivan väärin! Avoimessa yliopistossa opiskelu sovitetaan työn ja olosuhteiden mukaan, ei päinvastoin, sillä opinnoista ei valmistuta miksikään.

      Itseä pystyy kehittämään työssä ja tietysti avoimessa yliopistossakin hienosti. Siihen aloittajalla varmasti on tarvetta. Mutta yhteiskunta ei koko elämää maksa avoimen opiskelijalle.

      Itseä voi kehittää työn ohessa myös kansalais- ja työväenopistoissa, joita on joka kuusen juurella. Opintoja voi valita todella laajasta tarjonnasta, on halpaa ja opetus on illalla. Tenttejä ei ole, joten ei stressaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe