turtunut ja tunteeton olo

Annu

Onko kaikilla tämmöinen olo? Mikään ei tunnu miltään ja jos tuntuu niin enimmäkseen aika paskalta. Olen itkenyt jo niin paljon, etten sitäkään enää jaksa. Oon ehkä kolme viikkoa syönyt Cipralexia 5 mg/päivä, mulla on todettu masennus sekä paniikkihäiriö. Yhessä vaiheessa tuntui jo vähän paremmalta, mutta nyt tuntuu,e ttä kaikki on taas ihan huonosti. Töissä en jaksaisi millään käydä, oon vasta nyt sairausloman jälkeen taas aloitellut. Kai sitä pitäisi töissä siis käydä, ettei ihan kokonaan ulkomaailmasta eristy, mutta kun ei jaksa. Kuinka kauan oikein pitää odottaa, että ne lääkkeet auttaa. Psykologille tai mikä lieneekään, pääsen vasta tossa kuukauden päästä, kun täällä on niin hirveet jonot. En viitsis ystävillekään koko aikaa tästä samasta jutusta, ei kai niitäkään loputtomasti kiinnosta, että joku on vähän masentunut. Mulla ei oo elämässä mitään, miksi en antaisi itseni siis vajota pohjaan asti?

10

2632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mary

      Saman olen käynyt läpi ja ylöspääseminen on sellaista jojottelua; välillä olo on parempi ja sitten on taas veto pois. Jos et jaksa töissä käydä, hae lisää sairaslomaa terveyskeskuslääkärin kautta. Kysy samalla lääkkeestä, minulle se on outo, ilmeisesti joku uusi tuote. Lääkkeet auttavat, mutta hitaasti ja yksilöllisesti. Voi olla, että annostus ei ole kohdallaan, kun et ole huomannut mitään muutosta.
      Onko sinulla ystäviesi lisäksi perheenjäseniä? Yksin masentuneena on tosi paha olla. Olin toissa talvena siinä tilanteessa. Ja kun kevät tuli teki mieli maata pussata ja iloita, kun olin siitä helvetistä hengissä selvinnyt. Ulkoilu ei kiinnostanut vaikka kaikki patisti liikkeelle, makasin olkkarin sohvalla kaukosäädin kädessä, kirja avattuna ja ikkuna auki.
      Masennus loppuu ja vähenee joskus, se lohdutuksena sinulle, mutta aikaa ei voi ennustaa kukaan.
      Minä hankin menneenä talvena koiran kaveriksi ja se on kohottanut kuntoa ja mielialaa. Toivottavasti sinäkin löydät jotain mieleistä itsellesi.

    • karbidi

      Ite pistelen 20mg/päivä ja lisäks 30mg Remeronia!

      Soita vaikka legurilles ja kerro tilanteesi. Toi 5mg on kyllä sikapieni määrä, joskin monien masis-rohtojen vaikutus alkaa vasta monen viikon päästä!

      Näissä ropeissa on just se pirullinen puoli, että ekaks alotetaan pienellä annoksella ja katotaan, aiheuttaaks se mitään sivuoireita. Sit annosta suurennetaan tarpeen mukaan ja tähän kaikkeen yhden lääkkeen kokeiluun saattaa mennä kuukausia, joka on masentuneelle ihmiselle järkyttävän pitkä aika!

      Lisäks siihen voidaan yhdistää joku muu masislääke, niinku mulla, aluks lähinnä univaikeuksien vuoks. Nukuttaa muuten ihan sikana 7,5mg Remeronia aluks, niin ettei edes päiväks meinaa herätä! Tietty nää vaikutuksethan on yksilöllisiä, mut näin mulla!

      Älä luovuta, mäkin oon tapellu asian parissa ainakin 15 vuotta, enkä vieläkään oo ihan reilassa, kai just sen takii, niinku Sä sanoit, että jonot on pitkät ja aikaa palaa!

    • Annu

      Kiitos. Tällästähän tämä on. Tänään jo parempi päivä.

    • Kaapo

      Mulla on kanssa viikon verran ollut tosi paska olo. Töissä ei huvittaisi yhtään käydä, ei kiinnosta ja väsyttää - tänäänkin pääsin puolelta päivin sängystä ylös, vain kun pyysin avopuolisoani kiskomaan mut ylös.

      Mä olen popsinut, aluksi 10 mg lääkettä päivässä, mutta kuuden viikon jälkeen annos puolitettiin, kun tuli karseena sivuvaikutuksena väsynmys. Annoksen puolittamisen jälkeen on taas masennus ja ahdistus pahentunut, joten varmaankin ensi viikolla lääkkeen vaihto edessä. Onneksi on lekuri ensi viikolla, en enää tiedä ketä rasittaa näillä jutuillani.

      Niin, että samanlaista ylä- ja alamäkeä tää kai on kaikilla. Koita kestää, kyllä varmaan parempia aikoja on taas tiedossa. Mäkin yritän...!

    • suski

      Sinulla ei ole elämässä mitään vai? Herran pieksut, mutta SINÄ OLET OLEMASSA!!!! Mitä sinä vielä haluat?
      Olet paniikissa siksi, että olet olemassa? Tai ei - olithan NOLLA.
      Mitä tehdä? Sinullahan pitäisi oikein kunnolla selkään antaa, sitten huomat kenties, että ai- ai -OLEN KYLLÄ OLEMASSA.
      Astu pois tästä omasta "tunteettomasta" minästä.
      Mikä estää? Haluat muuttaa elämää - muutu itse.
      Ei kukaan ULKOPUOLINEN voi hoitaa sitä sinun puolestasi. Rahat, jotka käytät lääkkeisiin, voisit yhtä hyvin käyttää hierontaan. Sielläkin tunnet,ETTÄ VAU, OLEN OLEMASSA. Anna itsellesi UUSI ELÄMÄ. Muuta asenteita, älä odota muilta mitään, ole kiitollinen kaikesta, mitä sinulla on..
      Muutu odottajasta ANTAJAKSI, anna vaikka aluksi pieni söpö hymy itsellesi jokaikinen aamu. Suorista selkäsi ja nosta leukasi - hitsi olethan nainen. Ja joka päivä vähän onnellisempi, kuin eilen. Ja kun tuleekin takaiskuja - niin mitä sitten - elämä ei ole vain hyvää, siihen mahtuu kaikkea muutakin- JA TÄMÄ ON NORMAALIA. Samoin on ihmisten kanssa. Mehän olemme ihmisiä - NORMAALEJA , ei hyviä eikä pahoja, jotka saattavat joskus tehdä myöspahojakin virheitä. Mutta - ne ovat korjattavissa. Samoin on sinunkin laita.
      Voi hyvin, ruusunnuppu. Pian avaudut elämälle kauniina ruusuna! Tietenkin - jos haluat vajota alas - kuka tietää, mikä hyvää sieltäkin vielä mahtaa löytyää... Vajoaa, jos valitset tämän.
      Jotenkin minusta tuntuu, että sinussa on voimia noustaa polviltasi... Onhan?

    • Anonyymi

      Mä ehkä kaipaisin turtunutta oloa,koska äiti kuoli,lapsi huostaan ja minua syytetään perättömästi.

    • Anonyymi

      Sinulla on ystäviä? Pääset psykologille? Mikä sulla oikein on pielessä?
      Mulla ei ole kumpaankaan mahdollisuuksia ja koen katkeruutta tilanteestasi. Ota tämä voimaannuttavana kehuna.

      • Anonyymi

        Joo kiitos,ei mulla oikein ole kuin pari ystävää. En halua mennä lääkäriin enkä psykologille. Ehkä vaan odotan että aika kuluu ja kuolen🌞


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo kiitos,ei mulla oikein ole kuin pari ystävää. En halua mennä lääkäriin enkä psykologille. Ehkä vaan odotan että aika kuluu ja kuolen🌞

        Parikin ystävää riittää, etenkin jos he ovat hyvä ystäviä.
        Miksi et halua mennä lääkäriin tai psykologilla ?
        Ihminen saa itse valita, haluaako tehdä jotain vai ei. Itse ainakin hakisin apua, jos elämä menisi hankalaksi, eikä omat voimavarat riittäisi.
        Onko se mukavampaa kiduttaa itseään kärsimällä, kun voi hakeutua jonnekin juttelemaan ?


    • Anonyymi

      Mulla on tuntunut olo ,äiti kuoli, lapsi huostattiin. En jaksa pitää yhteyttä ihmisiin. Laahaudun vain päivästä toiseen. En jaksa pian enää töihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe