Karhuasiantuntijat

Netin Iltalehden aiheena on jo muutaman kerran ollut uutinen, jossa kerrotaan pienraudoilla haavoittuneesta karhusta, jolla on neljä pientä pentua. Ja nyt asiantuntijaraadiksi on nimetty Luonnonvarakeskus, jolla kerrotaan olevan parhaat edellytykset karhun loukkupyyntiin.

Ajattelen, että miksi ei haaskaa voi käyttää tällaisessa erikoistapauksessa esim. karhun nukutukseen. Ja vaikka laki kieltää karhun yleisen haaskametsästyksen, niin kyseisessä tapauksessahan ei kuitenkaan ole tarkoitus tappaa karhua ja pentuja, mikäli mahdollista, vaan nukuttaa karhu ja poistaa raudat tassusta.

Haaska metsään, lava puuhun, ukko tai akka nukutuskiväärin kanssa lavalle kytikseen, pam, karhu kenttään, raati poistamaan raudat ja se on siinä.

12

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Karhu liikkuu laajalla alueella, joten ei ole mitään takeita, että ko. karhu sille haaskalle tulee. Ko. karhun löytäminen näin lumettomaan aikaan on vähintäänkin haasteellista kymmenien neliökilometrien alueelta.

      Ko. alueen asukkaiden pitäisi olla apuna ja ilmoittaa välittömästi havainnosta ja metsästäjät nopeasti havainnon perään, tämä taitaisi olla ainoa keino. Kalliimpi keino olisi helikopteri, mutta kuka maksaisi helikopterin kustannukset?

    • Anonyymi

      Ei sitä karhua välttämättä kiinnosta tulla tuoreelle haaskalle näin kesällä, kun luonto on marjoja ja sieniä täynnä.

      • Anonyymi

        Kyllä karhu suon laidassa sopivasti haisevasta haaskasta kiinnostuu. Raadonsyöjä kun on. Ja helppo ateria on näin syyskesällä herkkuva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä karhu suon laidassa sopivasti haisevasta haaskasta kiinnostuu. Raadonsyöjä kun on. Ja helppo ateria on näin syyskesällä herkkuva.

        Ei se ehdi haaskasta kiinnostua, kun sille on poliisien toimesta annettu tappopäätös. Ja vaikka muitakin vaihtoehtoja olisi, tappopäätös on ja pysyy.


    • Anonyymi

      Voisko niitä räjäytää miinoilla.

      • Anonyymi

        Niin karhuja kuin hirviä ja susia on Itä-Suomen rajalla saattanut tallustella miinakenttään. Jotenka sieltähän ne esimerkit varmaankin löytyvät asiasta kiinnostuneille. Sen vyöhykeluvan saaminen alueelle kyllä saattaa tyssätä alkuunsa, ellei syyksi löydy muuta kuin uteliaisuus.


    • Anonyymi

      Miksi täytyi tappaa Lieksan rautakäpäläkarhun pennut? Olisi ne voineet jättää rauhaan. Erauspennut kyseessä,Joita emo opettanut elämään omillaan ja ehtineet eraus pentujen ikään. Ei ole metsästäjällä paljon käynyt mielessä,tunnepuolella mitään. Sama jos kasvattaa lapsiaan suurella työllä ja lapselle tapahtuisikin onnettomuus,varmasti sattuisi tuteisiin,mutta kun karhunpennusta kyse,sen henki ei haittaa. En arvosta tällaista harrastusta millään tavoin.

      • Anonyymi

        Justiinsa luin netin lööpeistä, että Lieksan rautakäpäläkarhua koskevassa tapauksessa kyllä kerrottiin vajaan vuoden ikäisten pentujen paenneen metsään teille tietymättömille, koska viranomaisten mielestä ei ollut mitään syytä tappaa pentuja emokarhun ohella.


      • Anonyymi

        Viranomaispäätös, mutta sekin riittää metsästysvastaiselle syyttämään karhun ampumisesta metsästäjiä.
        Jos pudotat kotonasi muumimukin laitat ilmeisesti senkin paikallisen metsästäjän syyksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viranomaispäätös, mutta sekin riittää metsästysvastaiselle syyttämään karhun ampumisesta metsästäjiä.
        Jos pudotat kotonasi muumimukin laitat ilmeisesti senkin paikallisen metsästäjän syyksi?

        Van jos paikallinen metsästäjä sattuu puottamaan kotonaan sen muumimukin lattialle..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Van jos paikallinen metsästäjä sattuu puottamaan kotonaan sen muumimukin lattialle..

        Nii jotta metästyksen vastustajain syykö tuo muumimukin puottaminen sitten lienee.. Meinaan jos se puottaja on vastustajille suivaantuneena huolimattomuuttaan töpeksiny mukinsa kanssa kiukkuisine ajatuksineen..


    • Anonyymi

      On mielestäni jotenkin erikoista, etten koskaan aikaisemmin ole lukenut karhuista, joilla olisi hetitappavat raudat käpälässään? Mikä tämän ilmiön on saanut aikaiseksi? Joku arveli jossain kirjoituksessa, että onko asialla metsästyksenvastustajat, jotka tällä haluavat saada aikaiseksi hetitappavilla raudoilla pyytämisen.

      Jokainen hetitappavia rautoja käyttänyt tietää, että jos karhu yrittäisi rikkoa hetitappavien rautojen suojakoteloa, raudat laukeavat, ennen kuin karhu niihin rautoihin pääsee käsiksi. Tietämättömille tiedoksi, että hetitappavien rautojen suojakotelon tarkoitus on juuri se, ettei esim. karhu saa rautoja käpäläänsä tai ettei hetitappaviin rautoihin mene mikään ei toivottu eläin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe