Ilmalämpöpumppu asumisoikeusasunnossa

Anonyymi

Onko kokemuksia häiritseekö muita asukkaita (joutunut poistamaan) ja onko joku laittanut tämän parvekkeelle? Onko putsaaminen työlästä ja vaikuttaako huoneilman laatuun? Luin jostain, että viilennyksellä saattaa kertyä homeitiöitä, joten hieman arveluttaa.

17

2283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarvitset luvan.Asennus omalla kustannuksella.

      • Anonyymi

        "Tarvitset luvan.Asennus omalla kustannuksella."

        Ei pidä paikkaansa... Luvan tarvitset, se on totta, mutta Ason kumppanilta se on hankittava ja hinta sisältää asennuksen eli pumppu ja asennus omalla kustannuksella


    • Anonyymi

      Ilman länpöpunppua paras. Polkupyöränrenkaantäyttöpunppu riittää lämpimällä. Viilemmykseen

    • Anonyymi

      Jos parveke ei ole lasitettu ja muut esteet hoituvat kuntoon, niin ulkoyksikkö sinne vain. Huoleton peli ilmalämpöpumppu on. Ei kaipaa juuri muuta kuin sisäyksikön suodattimien imuroinnin kerran kuussa.
      Jäähdytyksessä kertyy kennoon vettä, mutta nyky ilpeissä on kennon kuivastoiminto. Jos ei ole, kenno kuivuu hyvin kun laittaa ilpin vähäksi aikaa lämmitystoiminnolle.

      • Anonyymi

        Eikö ulkoyksikköä voi sijoittaaa lasitetulle parvekkeelle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö ulkoyksikköä voi sijoittaaa lasitetulle parvekkeelle?

        Kyllä voi, jos se saa riittävästi ulkoilmaa. Muuten se pakastaa talvella parvekkeen ja kuumentaa sen kesällä. Hyötysuhdekin jää huonoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä voi, jos se saa riittävästi ulkoilmaa. Muuten se pakastaa talvella parvekkeen ja kuumentaa sen kesällä. Hyötysuhdekin jää huonoksi.

        Mikä on riittävästi ulkoilmaa? Pitäisikö esim. yksi lasi olla auki, mikä ei onnistu kissataloudessa? Miten se talvella pakastaa parvekkeen, kun eihän sitä talvella pitäisi päällä, koska ei sitä tarvitse lämmitykseen, kun talossa on tietenkin keskuslämmitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on riittävästi ulkoilmaa? Pitäisikö esim. yksi lasi olla auki, mikä ei onnistu kissataloudessa? Miten se talvella pakastaa parvekkeen, kun eihän sitä talvella pitäisi päällä, koska ei sitä tarvitse lämmitykseen, kun talossa on tietenkin keskuslämmitys.

        Pitää, sanoisin täytyy olla vähintään yksi lasi auki - mieluummin kaksi. Muutoin hyötysuhde huononee ja parvekkeesta tulee sauna. Voinee aiheuttaa myös laitteen rikkoontumisen, en suosittele kokeilemaan,
        Ei tietenkää tarvita lämmitykseen keskuslämmitystalossa, eli ei pakasta mitään.
        Tee kissalle kulkueste vaikka verkkoaidan pätkästä. Kyllä sen jollain saat viriteltyä aukkoon.


    • Anonyymi

      Polkupyöränrenkaantäyttöpunppu ei tahdo riittää palstojen aktivointiin kovinkaan hyvin !

    • Anonyymi

      Ilman taloyhtiön lupaa ei saa asentaa yhtään mitään, koskee sekä ASO:ja, että asunto-osakeyhtiöitä!!

      Asennuslupa taas tarvitsee molemmissa tapauksissa tarkat suunnitelmat, jotka maksavat. ASO:ssa ei maksa vaivaa, omistusasunnossa voi toki olla järkeäkin (silloinkin pitää olla rahallisesti varsin arvokas asunto).

      Eikä asennuksessa lasitetulle parvekkeelle ole mitään järkeä, pumpusta kun loppuu teho, eli ei viilennä yhtään.

      P.S. Kerrostalossa ei ILP:iä asenneta tonnilla tai kahdella, joten miksi edes miettiä ASO:ssa? Nopeasti laskettuna viisi tonnia rahaa kiinni laitteeseen suunnitelmineen ja asennuksineen sekä tarkastuksineen (siis mikäli saat asennusluvan), etkä voi edes ottaa sitä mukaan seuraavaan asuntoon...

      Miksi niiden kissojen pitää olla parvekkeella, onhan asunnossa sisätilojakin?

      • Anonyymi

        On asennettu hieman alle 2000 eurolla Hason kerrostaloasuntoon ilmalämpöpumppu. Ei todellakaan maksa viittä tonnia.


      • Anonyymi

        Oletkohan nyt ihan kartalla ilmalämpöpumpusta? Hinnasta sun muusta. Koneikon hinta 1000-1500 asennus 500 Asunto- osakeyhtiössä luvan myöntää hallitus sekä antaa asennus ohjeet. Osakkalle ne ei maksa mitään. Lasitetun parvekkeen lasit auki niin kuin moni avaa ne muutenkin kuumalla, niin sama teho kuin olisi missä tahansa muussakin tilassa.


      • Anonyymi

        Ja höpön pöppö.
        Asennettiin kerrostalon parvekkeelle Vantaalla 3 v sitten ja maksoi töineen 1500 € timanttiporaus betoniseinään 500 €. Tuskin hinnat tästä 2,5 kertaisiksi ovat nousseet. Tarjouksia kannattaa kyllä kysyä useammasta paikasta, hintaeroa on melkoisesto.

        Suunnitelmaksi kelpasi tee-se-itse suunnitelma isännöitsijälle. Asennuslupaa ei muuten voida evätä ilman todella painavia perusteita. Kukaan ei asennusta käynyt tarkastamassa, ilmoitus työn valmistumisesta ja todistus asentajalta riitti.
        Ilp on meilläkin lasitetulla parvekkeella. Teho ei lopu, kunhan viitsii edes yhden lasin avata, mieluummin kaksi.
        Ei ole rahallisesti kuin 200 te kämppä. Vaan kun kesällä tässä ylimmän kerroksen huoneistossa oli pahimmillaan 34 lämmintä, niin ilppi oli pakko laittaa.

        ASO-asuntoonkin tarvittaessa laittaisin, mutta pitäisi olla joku 10 v luokkaa oleva varmuus tulevaisuudesta. Mukaan sitä ei voi ottaa.


    • Anonyymi

      Kerrostalossa huoneeseen sijoitettava ilmalämpöpumppu toimii hyvin. Tästä ei tarvitse johtaa kuin yksi ilmakanava ulos eikä asennus ole kiinteä. Laitteita on monen kokoisia ja tehoisia eikä niiden asennus vaadi mitään lupia.

      Jos vuorostaan puhutaan kiinteistä ilmaämpöpumpuista, niin niiden asentamiseen tarvitaan aina lupa. Asennus ei välttämättä ole yksinkertaista, sillä ulkoseinään joudutaan tekemään läpivienti ja sähköistys. Lisäksi sisäyksikön kondenssiveden johtaminen voi olla ongelmallista, sillä sitä ei saa johtaa vain ulos tippumaan pitkin julkisivua. Ääni ja värinäongelmiin täytyy myös paneutua.

    • Anonyymi

      Kiitos vinkeistä. Taidan hankkia huoneeseen sijoitettavan tai kunnon tuulettimen. Jäähdyttää se liikkuva ilmakin varmaan riittävästi 1/12 osaa vuodesta.

    • Anonyymi

      Kussakin asumisoikeusyhtiössä on vähän eri ohjeet ilmalämpöpumppujen asentamiseen. Käytännössä tarvitaan kuitenkin parveke, jonne ulkoyksikkö asennetaan. Ja käytetään vain viilennykseen, tietenkin.

      Käsittääkseni kerrostaloasunnoissa on varmaan 2 - 3 kuukautta vuodessa turhan kuuma, ainakin 25 astetta. Eikä öisin saa kunnolla nukuttua, kun asunto ei viilene oikeastaan ollenkaan.

      Ilmalämpöpumppu (tai siis viilennin) on ainut järkevä hankinta. Sellaiset siirrettävät romut pitävät kovaa ääntä, niin kovaa, ettei yöllä saa nukuttua. Ja kuuman ilman poistoputki pitää johtaa tuuletusikkunasta ulos ja ikkuna vielä tiivistääkin, ettei kuuma ilma tule takaisin.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe