80- luvulla rakennettu kerrostalo-osake kannattaako ostaa?

Anonyymi

Hyvällä itselle sopivalla paikalla. Sopiva huonejärjestys.
Hesarissa arkkitehti kehui näiden vanhempien asuntojen pohjapiirrustuksia, mm isot huoneet.
Mitä mieltä, tämän ikäisen saisi edullisesti. Mutta paljon moitittuja.
Mitä kannattaisi huomioida? Putkiremppa, pohjaviemäriremppa, muuta?

12

2965

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tuohon nyt muutamaan kymmeneen vuoteen mitään putkiremppaa pitäisi tulla. Joku vakaakavimäri tai pihaviemäri on halpa uusia . Onhan tuon ikäiseen tosin tulossa remppoja, kuten julkisivut, ikkunat, katto, hissit, sokkeli ja salaojat yms. Mutta osa on todennäköisesti jo tehtynä, eikä niiden kustannukset muutenkaan ylipääsemättömiä ole.

      Sen kun lukee 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksen ja päättää sen pohjalta.

      • Anonyymi

        Halloo pahvi! 80-luvusta on kulunut melkein 40 vuotta. Isoja remontteja olisi jo pitänyt tehdä. Osaan 80-luvun taloja on jouduttu tekemään parvekeremontti tai uusimaan ikkunat jo 20 vuoden iässä. KPH pinnat ja vesieristykset kuuluisi uusia viimeistään 30 vuoden kohdalla. 80-luvun alkuperäisenä ratkaisuna on saattanut olla muovimatto ja tapetti, joiden päälle on 90-luvulla lätkitty laatat - nykyään kielletty ratkaisu. Voi näyttää kivalta, mutta muovimatto alla riks ja raks. Eli kosteutta on jo rakenteissa ja korjaus kestään pitkään, kun ensin kuivatellaan 3 kk rakenteita. Tämä nähty jo 80-luvun puolivälin taloissa.

        Ns. putkiremontissa maksaa juuri nämä rakenetekniset työt (KPH repiminen "betonille", vesieristys ja sitä rataa) eikä putket.


    • Anonyymi

      Alle 15.000€ neliöhinnalla ei kannata ostaa mitään asuntoa.
      Mielellään kannattaa maksaa yli 20k€ / m2 niin tuntuu hyvältä et on ostanut arvoasunnon.

    • Anonyymi

      Tuon ikäisessä alkaa olla kaikki siinä iässä, että ne pitää joko uusia muutaman vuoden sisään, tai sitten ne on jo uusittu. Kylppäriremppa ei enää ole mikään halpa remppa, kun laki vaatii asbestikartoituksen ennen rempan tekoa, ja tuon ikäisessä sitä jossain päin taloa on. Kiinnitä huomiota myös tontin omistukseen, jos kyseessä vuokratontti, sen vuokra räjähtää taivaisiin jossain vaiheessa.
      Sijainti, sijainti, sijainti, ne on tärkeimmät, koska sitä ei voi enää rakentamisen jälkeen vaihtaa. Taloyhtiölainojen saanti on kiristynyt, joten pankki ei välttämättä lähde rahoittamaan putkiremppoja ym. jos talo sijaitsee pankin mielestä korvessa, joten osakkaiden pitää rahoittaa kaikki rempat henkilökohtaisella pankkilainalla. Muutama kilometri yliopistokaupungin keskustasta on turvallinen ostos. Kaikki muu on jo arpapeliä.

    • Anonyymi

      Mitä pienempi ja kalliimpi luukku, sitä parempi. Sitä kutsutaan elämänlaaduksi.

    • Anonyymi

      Asbestia käytetty ennen vuotta 1995. Kiinnittäisin huomiota myös siihen, onko taloyhtiössä tehty asbestikartoitus ja mikä vaikutus asbestin purulla ollut remonttikustannuksiin, mikäli asunto on alkuperäiskuntoinen tai muuten remontin tarvetta. 1980-luvun asunnoissa on usein hyvä pohjaratkasiu ja ulkoseinien elementit paksumpia eivätkä asunnot talvella kylmiä, mutta äänieristys on yhä kohtalaisen heikko. Yläkerrassa asuvan lapsiperheen laminaattilattia voi olla ikävä yllätys.

      • Anonyymi

        80-luvun taloissa ikkunat saattavat olla pienet "ampuma-aukot". Lisäksi ovat mallia lähiöikkuna eli 6 lasipintaa pestävänä ja puitteet tummaksi petsattuja. Kaikenkaikkiaan hölmöjä ratkaisuja eikä nämä kovin kestäviäkään ole. Moneen taloon uusittu jo aikoja sitten.

        Korvausilmaventtiileitä ei näissä ole alkujaan ollut, mutta usein tilanne on paikattu vetäisemällä moottorisahalla läpireikä yläkarmiin = karmiventtiili. Tämän avustamana saa paitse pölyn, niin myös liikenteen melun paremmin sisälle.


    • Anonyymi

      Kaikki nuo mainitut rempat lukuunottamatta putkiremppaa ovat pilipalijuttuja ja tulevat jokaisen asunnon kohdalle ennemmin tai myöhemmin. Eikä ne tule kaikki kertaheitolla. Tuon ikäisessä talossa ne on kaikki ainakin jo kertaalleen tehty. Putkirempan tuloonkin voi mennä vielä helposti parikymmentä vuotta tai enemmänkin. Jos kaikki vaikuttaa hyvältä itse ostaisin heti jos hintakin vaikuttaa sopivalta. Vastaavanlaisessa kämpässä itse olen asunut tyytyväisenä jo yli 30 vuotta.

      • Anonyymi

        80-luvun talojen tiililaattapintaiset julkisivuelementit ovat kestävämpiä kuin 70-luvun pesubetoniräpellykset. Niinpä 80-luvun taloihin ei vielä paljoa ole julkisivuremontteja tehtynä - tämä laji on vasta alkamassa. Siihen päälle sitten niitä muita normaaleita eli KPH:t todennäköisesti mallia "olisi pitänyt remontoida jo 10 vuotta sitten", piha-alueet, katot jne.

        Parvekeremontteja sen sijaan on joihinkin taloihin jouduttu tekemään jo 10-20 vuotta sitten. Näissä voi pian olla jo toinen kierros edessä.


    • Anonyymi

      Asuntovaunu taitaisi olla parempi kuin paska 80 luvun betoni skeida!!!🆘🆘

    • Anonyymi

      Tyytyväisenä asunut jo 20 vuotta 1983 rakennetussa pienkerrostalossa tapaninkylässä helsingissä.
      Asunto 38 neliötä kaksio omalla saunalla ja jättiparvekkeella.
      Parempaa en löydä enkä hae on kiva asunto ja kaumis tiiliverhoiltu taloyhtiö.
      Omaksi maksettu Jess.

    • Anonyymi

      Osasit sitten kysyä oikeasta kohteesta tuota asiaa. No, vastauksia tuli ratkaisun tekemiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe