Vuosien hormonikorvaushoito ilman haittavaikutuksia

Anonyymi

Heissan!
Olen kuullut niin paljon pelottelua hormonikorvaushoidosta niin olisko täällä kokemuksia monien vuosien käytöstä ilman rintasyöpää, veritulppia jne... siis ihan 10-20 vuoden käyttökokemuksia ja kaikki mennyt hyvin?
Mietityttää myös tuo estrogeenin ja progesteronin suhde. Täytyykö estrogeenia olla aina määrällisesti enemmän, kun kohtu tallella vai miten nämä menee?
Kiitos etukäteen!

5

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaksi tätiäni on käyttänyt estrogeenia yli 20 vuotta, ovat tosi terveitä kaikin puolin, kummallakaan ei ole enää kohtua, joten progesteronia ei ole tarvittu. Progestroni on isompi riski syövälle.

      On hyvä tietää, että suurin osa rintasyövistä tulee kuitenkin sellaisille, jotka eivät ole koskaan käyttäneet hormonikorvaushoitoa tai hormonaalista ehkäisyä. Runsas ylipaino, reipas alkoholinkäyttö, liikkumattomuus ja tupakointi - kukin erikseen - lisää riskiä suunnilleen yhtä paljon tai enemmän kuin hormonikorvaushoito.

      Jos olet normaalipainoinen, syöt terveellisesti, harrastat liikuntaa (vaikka päivittäin kävelyä), et tupakoi tai käytä alkoa, olet hormonikorvaushoitoa käyttäessäsikin melkoisen hyvässä turvassa.

      • Anonyymi

        Olet kuullut pelottelua loppuelämän korvauskäytöstä. Minullekin on puhuttu käyttökokemuksista, en koe sitä pelotteluna, vaan asiallisena keskusteluna. Ystäväpiirissäni on sekä hormonien käyttäjiä, että vaihtoehtoisia hoitoja saavia. Ei pelotella, riidellä eikä agiteerata. Jokainen tekee, kuinka hyväksi näkee. Hyvä, että molemmat tätisi ovat terveitä. Rintasyöpäasiaan en uskaltaisi kuitenkaan ottaa kantaa, että kenelle se tulee, kenelle ei. Aika vastuullista.


    • Anonyymi

      Kiitos tästä tiedosta!
      Pakko tässä on jotain hoitoa aloittaa, mietityttää tuo estrogeenin ja progesteronin suhdekin, onko se aina kaikille sama vai riippuuko lääkäristä kuinka määrää. Siis voiko pillerien lisäksi ottaa myös geeliä, jos tuntuu, että tarvitsee lisäestrogeenia. Pelottaa, että toista on liikaa tai liian vähän ja sitten alkaa syöpää pukata.

    • Anonyymi

      Itse otan progesteronin erillisinä tabletteina (Terolut) joka toinen kuukausi, eli en käytä sitä jatkuvasti. Muulloin pelkkää estrogeeniä. Nostaa gynen mukaan rintasyöpäriskiä äärimmäisen vähän. Ystävättäreni ottaa progesteronikuurin vain neljästi vuodessa, kuulemma riittää hyvin, kohdun limakalvo pysyy kurissa eikä ongelmia ole ollut 10 vuoden käytön jälkeen lainkaan.

      Jatkuvasti en progesteronia edes haluaisi syödä, kun se tekee olon turvonneeksi ja laskee mielialaakin selvästi, vaikka rinnalla käyttäisi korkeahkoa estrogeeniannostakin. Eli tästäkin syystä päätin "sietää" kuukautisia edelleen, tosin minulla ne ovat aina olleet varsin siedettävät niin vuodoltaan kuin kestoltaankin.

    • Anonyymi

      Tämä oli uusi tieto mulle, kiitos oikein paljon helpottavasta vastauksesta! Tuo progesteronin määrä hirvittikin. Hyvä kuulla, että hyviä kokemuksia monien vuosien osalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe