Lukion lopettaminen matematiikan vuoksi

Anonyymi

Elikkäs tilanne on nyt sellainen että en osaa yhtään lukion matematiikkaa ja haluaisin lopettaa lukion kesken sen vuoksi koska en halua uusia matematiikan kursseja turhan takia, kaverillani on myös sama tilanne ja olemme miettineet että voiko nyt kun tuli se oppivelvollisuus 18v asti että voiko silloin vaihtaa pois lukiosta? apua kaivataan!

12

1100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaihdat ammattikouluun. Eikös niihin ole jatkuvia hakuaikoja?
      Ammattikoulun matikka on helpompaa, peruskoulun kertausta.

    • Anonyymi

      Oliko opettajan palaute se, että kurssit istutaan uudelleen? Niillä voi olla palautetta myös, mitä pitää osata, että saisi kokeen uusinnasta vitosen. Kysy jos voit lykätä kaiken hoitamisen vielä tulevaisuuteen, eli saisitko kuitenkin jatkaa tämän vuoden kurssijärjestystä (niissä voi aihe muuttua niin paljon, että vitosrivi on vielä taattu).

      Jos pääset seuraaville kursseille, tai joudut vanhalle, niin eikö niillä istuminen ole arvosanoista huolimatta kuitenkin parempaa kuin mikään muu oppimisen vuoksi tehty tekeminen? Tai eikö tämä ole ainakin pieni hinta siitä, että lukiossa muutoin on kiinnostavampaa kuin missään muualla?

      Jos tiedät hyviä ammattikouluvaihtoehtoja, niin ota niihin yhteyttä ja kysy, pääsetkö niihin milloin tahansa sisään kesken lukuvuotta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mikä aloittajalla lienee ollut peruskoulun matematiikan arvosana? Ilmeisesti se on ollut riittävä, kun hän on lukioon päässyt. Kyselen tätä vain siksi, että dyskalkulia voidaan sulkea pois. Jos tätä ei ole vaivana, niin lisää harjoittelua ja mahdollisesti tukiopetusta. Ei lukion matematiikan, etenkään lyhyen, oppimiseen neroa tarvita!

    • Anonyymi

      Eikö siellä ole sitä leikki, laulu, laskenta linjaa?

      • Anonyymi

        Niih! Minä kävin tuollaisen linjan, enkä sitten kirjoittanut edes lyhyttä matikkaa. Viisi ällää kumminkin ja pääsin heti yliopistoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niih! Minä kävin tuollaisen linjan, enkä sitten kirjoittanut edes lyhyttä matikkaa. Viisi ällää kumminkin ja pääsin heti yliopistoon.

        Lukion matematiikka on sitä mitä ei koskaan tarvita elämässä. Paras on että kaivaa esiin 1960 luvun matematiikan. Sillä pärjää tietokone aikanakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukion matematiikka on sitä mitä ei koskaan tarvita elämässä. Paras on että kaivaa esiin 1960 luvun matematiikan. Sillä pärjää tietokone aikanakin.

        Juuri näin on asia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukion matematiikka on sitä mitä ei koskaan tarvita elämässä. Paras on että kaivaa esiin 1960 luvun matematiikan. Sillä pärjää tietokone aikanakin.

        Isoisäs lukiomatematiikassa opetettiin derivoinnin ja integroinnin "alkeita" 40- ja 50-luvuilta alkaen, kun kurssikirjana tiedetään olleen K. Väisälän "Algebran oppi- ja esimerkkikirja II".

        https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/78922/gradu03217.pdf?sequence=1

        Tämän gradun mukaan ylioppilaskokeissa sai halutessaan vastata vaikeampiin kysymyksiin ( sivulla 47)

        "Vuonna 1965 matematiikan ylioppilasko e uudistui siten, että kokeessa
        oli aikaisemman kymmenen tehtävän sijaan kaksitoista tehtävää, joista sai
        valinnan mukaan ratkaista kymmenen. Kokeen kaksi viimeistä tehtävää oli-
        vat tavallisten koulukurssien ulkopuolelta annettuja ylimääräisiä tehtäviä
        lähinnä differentiaali- ja integraalilaskennan sekä to dennäköisyyslaskennan
        piiristä."

        Tekniset Korkeakoulut ja yliopistot opettivat matematiikkaa kuitenkin enemmän kuin lukio, jos isoisääsi olisi niihin tarvittu.

        (Matematiikan jonkin asian identifioiminen vuosilukujen kanssa voidaan kuitenkin tehdä alkuperäisten matemaatikoiden mukaan. Eli tulisi sanoa että lukion matematiikka on 1700-luvulta. Mutta se on vähemmän kuin koko 1700-luvun matematiikka, joten viittamalla pelkkään vuoteen ei oikeasti pysty muodostamaan keskustelua.)


    • Anonyymi

      Mikä siinä mättää? Jos lyhyen opiskelee niin ei ole liian vaikeaa jos ei ole add tai adhd. Lukiossa itselläni oli keskittymishäiriötä ja ahdistusta ja kiinnostuksen täysi puuttuminen ja kirjoitin lyhyen huonolla arvosanalla. Muutama vuosi sen jälkeen oltuani sekatöissä muutaman vuoden kertasin yhden kevään ajan lukion matikkaa pääsykoeoppaan ja kouluvihkojeni avulla ja hain AMKiin. Sain tuplapisteet mitä olisi tarvinnut konetekniikkaan ja siellä käytiin lukion matikat pikavauhtia läpi, eikä ollut lainkaan liian vaikeaa. Kävin jopa matikan valinnaisen kurssin ja keskiarvo kursseissa oli yli 3,3. Eli ei se ole vaikeaa jos on oikeasti motivaatiota. Voisiko sen löytää jostakin? Ymmärrän että tilanne voi tuntua hankalalta. Tuossa iässä kun tuntuu että pitää mennä muiden mukana eikä saa tippua kelkasta, vaikka mitään kiirettä ei todellisuudessa ole. Suosittelisin että jatkaa opintoja. Helppoa tietä ei loppujen lopuksi ole olemassakaan. Paitsi että pitkälle opiskelu on kaikista lähinnä sitä "helppoa" tietä Suomessa. Mutta jos on motivaatiota niin siitä tulee paljon helpompaa.

    • Anonyymi

      Sama juttu. Aloitin aikuislukion ja ensimmäiset tehtävät MAY1 jaksossa ei suju. Ylä-asteella mentiin lujaa eteenpäin etten pysynyt perässä ja numeroksi jäi 6.

      Eräs opettaja sanoi että tuollakin arvosanalla voi opiskella pitkän matematiikan hyvin arvosanoin. Pitää vain olla motivaatio kunnossa. Se oli kunnossa mutta kun ei suju niin motivaatiota ei enää ole. Taidan lopettaa koko lukion ja opiskella vaikka parturiksi.

    • Anonyymi

      Uusi vain. Jos tulee 4 niin sano opettajalle että merkkaa kurssin 4 läpi. En muista saako eka kurssi olla 4 mutta myöhemmin ainakin saa. Mullakin oli useita. Läpi se silti on istuttu. Puhuin jopa äidinkielestä yhden 4 kun ei kiinnostanut esseen vääntäminen vaan ryyppääminen. Olen ylioppilas ja Amis myöhemmin.
      Kannattaa vielä yrittää. Opettele ne helpoimmat laskut niin 5 pitäisi irrota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe