Miksi helluntalaiset piiloutuu ?

Helluntalaisuus lienee samanlainen uskonto kuin luterilaisuus tai mikä tahansa muu uskonto mutta kukaan ei halua tunnustaa tai myöntää sitä julkisesti.

Missähän mahtaa olla syy ... onko se kenties vain peiteorganisaatio jonkinlaiselle hyvä veli - verkostolle vai mistä siinä on kysymys ?.

Itsekin asun helluntalaisen perheen vieressä ja yrittävät kaikin keinoin pitää piilossa ja kieltää uskontonsa ... sain itse tietää asian ihan sattumalta.

2

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ainakin täällä sekä helluntaikirkkolaiset että muut hellarit esiintyvät kaikkien kristittyjen ja koko oikean kristinuskon edustajina. Tämä ei olisi mahdollista, jos he tunnustaisivat karvansa.

  • Anonyymi

   Monissa kriittisissä uskonlahkoissa on omat kieltonsa ja sääntönsä ja jäseniä valvotaan. Esimerkiksi sinun tulisi olla seurakunnan palvelijana ilmaiseksi. Kahvinkeittäjänaiset, leipojat jne. Mutta saatko tehdä kaikkea sellaista, mitä nyt yleensä yhteiskunnassa ihmiset tekevät, kuten harrastavat jalkapalloa, voimisteluryhmissä voimistelevat ym. Aikoinaan oli hyvinkin tiukkaa, että perheen lapset eivät saaneet esimerkiksi pelata jalkapalloa urheiluseurassa.
   Moni lahkolaisen lapsi jäi yksin, kun ei voinut olla muiden kanssa ja seurakunnassa ei ollut juurikaan sellaisia harrastuksia lapsille muuta kuin kesäleiri.

   Niin moni lahkolaisten lapsista on tullut huumeenkäyttäjäksi tai alkoholistiksi, tai muuta. Ei ihme, jos lapsi kuulee joka sunnuntai kuolemanläheisistä asioista ja saa itkeä tilaisuuksissa, joiden sanomaa ei edes ymmärrä.

   Vielä tänäpäivänä fundamentalistisissa liikkeissä itketetään naisia. Valitaan niin liikuttavia lauluja, että kyynelet valuvat. Onko se hyvä asia, se ei ole Jumalasta, vaan fundamentalistiliikkeen oma juttu, jolla saadaan itkut esille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   1681
  2. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   89
   1225
  3. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   1177
  4. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   159
   959
  5. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   11
   742
  6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   18
   688
  7. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   50
   644
  8. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   46
   622
  9. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   560
  Aihe