KORONATESTAUS kotona

Anonyymi

KORONATESTAUS
Korona ei sotkenut Milka Koskelan ja Sami Murron polttareita, kun kaikki tekivät kotitestin – nyt pari aikoo pyytää testiä myös häävierailta
Koronan kotitestien kysyntä on kasvanut selvästi elokuussa, ja niitä otetaan paljon perhejuhlien turvallisuuden lisäämiseksi.

2

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun Milka Koskela ja Sami Murto viime vuonna miettivät hääjuhlansa ajankohtaa, syyskuun toinen viikonloppu tuntui turvalliselta valinnalta. He uskoivat, että pandemiasta olisi tähän mennessä päästy eikä koronaa tarvitsisi enää miettiä.

      Toisin kävi.

      Häihin on nyt vajaa kolme viikkoa ja deltavariantin vuoksi elämme koronan neljättä aaltoa. Eilen Suomessa todettiin taas 644 uutta tartuntaa.

      Viime kesänä koronatoimet sotkivat useiden morsianten ja sulhasten suunnitelmia, mutta Koskela kertoo, ettei tilanne häntä juurikaan jännitä.

      Korona ei pilannut polttareitakaan. Koskelan tyttökaverit yllättivät hänet kaksipäiväisillä juhlilla viime viikonloppuna, ja vieraiden turvallisuudesta oli huolehdittu etukäteen koronan kotitesteillä.

      – Itsehän en polttareista ennakolta tiennyt, mutta kaikki vieraat olivat tehneet kotitestin. Sattumalta olin itsekin käynyt koronatestissä varalta, koska olin edellisenä viikonloppuna osallistunut häihin.

      Myös sulhasen polttareissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kaikki osallistujat olivat tehneet pikatestin.

      Nyt pariskunta aikoo toivoa, että myös häävieraat testauttaisivat itsensä ennen juhliin saapumista syyskuussa.

      – Kotitesti on vaivaton ja halpa tapa taata turvallisemmat juhlat kaikille. Me harkitsemme, että kehottaisimme vieraita ottamaan testin ennen kuin saapuvat paikalle, Sami Murto sanoo.

      Juhliin on kutsuttu noin 90 henkeä ja vieraat on jaettu enintään kymmenen hengen pöytäkuntiin. Isossa juhlatilassa on hääparin mukaan mahdollista pitää turvavälejä. Pariskunta arvioi, että juhlapäivään mennessä suurin osa vieraista on saanut jo mahdollisuuden ottaa toinen koronarokote.

      – Toki mietin sitä, jos itse sairastuisi juuri ennen juhlia tai joku läheinen vaikka joutuisi karanteeniin. Siihen en voi täysin vaikuttaa, joten siitä on turha stressata, Koskela sanoo.

      Pari aikoo kuitenkin viettää karanteeninomaista elämää pari häitä edeltävää viikkoa.

      Jos kotitestissä saa negatiivisen tuloksen tänään, jo huomenna voi tartuttaa koronaa
      Sekä S-Ryhmä että Lidl kertovat, että elokuussa testien kysyntä on selvästi kasvanut. Tällä hetkellä kotioloissa tehtävät antigeenitestit käyvät niin hyvin kaupaksi, että Helsingin keskustassa Lidlin hyllystä testit olivat päässeet jo loppumaan ja Tokmannilla oli jäljellä enää yksi kappale.

      THL:n johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra muistuttaa, että kotitestit eivät korvaa terveydenhuollon tekemää koronatestiä.

      Negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, ja positiivinenkin tulos vaatii terveydenhuollon tekemän varmistustestin sekä eristyspäätöksen. Myös tartunnanjäljitykset perustuvat terveydenhuollon tekemään testiin.

      – Kotitestien negatiivisen testituloksen merkityksen arvioiminen on erittäin tärkeää. Negatiivinen tulos ei ole vapaalippu, joka tarkoittaisi, ettei infektiota varmasti voi olla. Tartunnan alkuvaiheessa infektiosta kertovia virusproteiineja ei elimistössä välttämättä ole niin paljoa, että antigeenitesti ne havaitsisi, Savolainen-Kopra sanoo.

      – Esimerkiksi jos tänään saisi kotitestistä negatiivisen tuloksen, jo huomenna hengitysteissä voi olla niin paljon virusta, että henkilö voi levittää tautia eteenpäin, hän jatkaa.

      Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. Testin väärä ajoittaminen voikin antaa valheellisen negatiivisen tuloksen.

      Jos huomaa koronatartuntaan sopivia oireita, THL suosittelee edelleen aina hakeutumaan ammattilaisten tekemään maksuttomaan koronatestiin.

      Katso videolta, kuinka teet koronan kotitestin

      Toimittaja Milka Koskela näyttää videolla, kuinka koronan kotitestin tekeminen sujuu.
      Noin viiden euron hintaiset testisetit sisältävät nenään työnnettävän näytepuikon, testiin tarvittava uuttoliuoksen, aineelle varatun uuttoputken sekä näytekalvon, joka ilmentää tuloksen.

      Testi tapahtuu kaatamalla uuttoliuos uuttoputkeen. Tämän jälkeen näytepuikko työnnetään nenään, sen jälkeen uuttoliuokseen uuttoputkeen. Uuttoputken liuosta tiputetaan tämän jälkeen näytekalvolle, johon ilmaantuu yksi viiva testin ollessa negatiivinen ja kaksi viivaa sen ollessa positiivinen.

      Testin tekeminen kestää reilut parikymmentä minuuttia.

      Lue myös:

      Koronan kotitestien myynti on lisääntynyt päivittäistavarakaupoissa, ja osasta testit ovat jopa loppuneet

      Saksassa aikuiset tarvitsevat koronapassin treeneissä – Voisiko se mahdollistaa harrastustilojen laajemman aukiolon myös Suomessa?

      Lordi sai Rovaniemellä toisen koronapiikin, festivaalikävijöille ehdotetaan maksuttomia pikatestejä

      Suomessa suunnitellaan pikatestejä yleisötapahtumiin – ulkomailla ollaan pidemmällä ja sinne voi kadota myös suomalaisyleisöä

    • Anonyymi

      Olipa aikainen lintu ...kuitenkin eiköhän olisi median aika lopettaa plandemiaShow
      ja kaikki turha tämä hulluus loppuisi kun kukaan ei lietsoisi hysteriaa, unohtuisi kuin sikapiikkihullutus. 😂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe