KORONATESTAUS kotona

Anonyymi

KORONATESTAUS
Korona ei sotkenut Milka Koskelan ja Sami Murron polttareita, kun kaikki tekivät kotitestin – nyt pari aikoo pyytää testiä myös häävierailta
Koronan kotitestien kysyntä on kasvanut selvästi elokuussa, ja niitä otetaan paljon perhejuhlien turvallisuuden lisäämiseksi.

2

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun Milka Koskela ja Sami Murto viime vuonna miettivät hääjuhlansa ajankohtaa, syyskuun toinen viikonloppu tuntui turvalliselta valinnalta. He uskoivat, että pandemiasta olisi tähän mennessä päästy eikä koronaa tarvitsisi enää miettiä.

      Toisin kävi.

      Häihin on nyt vajaa kolme viikkoa ja deltavariantin vuoksi elämme koronan neljättä aaltoa. Eilen Suomessa todettiin taas 644 uutta tartuntaa.

      Viime kesänä koronatoimet sotkivat useiden morsianten ja sulhasten suunnitelmia, mutta Koskela kertoo, ettei tilanne häntä juurikaan jännitä.

      Korona ei pilannut polttareitakaan. Koskelan tyttökaverit yllättivät hänet kaksipäiväisillä juhlilla viime viikonloppuna, ja vieraiden turvallisuudesta oli huolehdittu etukäteen koronan kotitesteillä.

      – Itsehän en polttareista ennakolta tiennyt, mutta kaikki vieraat olivat tehneet kotitestin. Sattumalta olin itsekin käynyt koronatestissä varalta, koska olin edellisenä viikonloppuna osallistunut häihin.

      Myös sulhasen polttareissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kaikki osallistujat olivat tehneet pikatestin.

      Nyt pariskunta aikoo toivoa, että myös häävieraat testauttaisivat itsensä ennen juhliin saapumista syyskuussa.

      – Kotitesti on vaivaton ja halpa tapa taata turvallisemmat juhlat kaikille. Me harkitsemme, että kehottaisimme vieraita ottamaan testin ennen kuin saapuvat paikalle, Sami Murto sanoo.

      Juhliin on kutsuttu noin 90 henkeä ja vieraat on jaettu enintään kymmenen hengen pöytäkuntiin. Isossa juhlatilassa on hääparin mukaan mahdollista pitää turvavälejä. Pariskunta arvioi, että juhlapäivään mennessä suurin osa vieraista on saanut jo mahdollisuuden ottaa toinen koronarokote.

      – Toki mietin sitä, jos itse sairastuisi juuri ennen juhlia tai joku läheinen vaikka joutuisi karanteeniin. Siihen en voi täysin vaikuttaa, joten siitä on turha stressata, Koskela sanoo.

      Pari aikoo kuitenkin viettää karanteeninomaista elämää pari häitä edeltävää viikkoa.

      Jos kotitestissä saa negatiivisen tuloksen tänään, jo huomenna voi tartuttaa koronaa
      Sekä S-Ryhmä että Lidl kertovat, että elokuussa testien kysyntä on selvästi kasvanut. Tällä hetkellä kotioloissa tehtävät antigeenitestit käyvät niin hyvin kaupaksi, että Helsingin keskustassa Lidlin hyllystä testit olivat päässeet jo loppumaan ja Tokmannilla oli jäljellä enää yksi kappale.

      THL:n johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra muistuttaa, että kotitestit eivät korvaa terveydenhuollon tekemää koronatestiä.

      Negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, ja positiivinenkin tulos vaatii terveydenhuollon tekemän varmistustestin sekä eristyspäätöksen. Myös tartunnanjäljitykset perustuvat terveydenhuollon tekemään testiin.

      – Kotitestien negatiivisen testituloksen merkityksen arvioiminen on erittäin tärkeää. Negatiivinen tulos ei ole vapaalippu, joka tarkoittaisi, ettei infektiota varmasti voi olla. Tartunnan alkuvaiheessa infektiosta kertovia virusproteiineja ei elimistössä välttämättä ole niin paljoa, että antigeenitesti ne havaitsisi, Savolainen-Kopra sanoo.

      – Esimerkiksi jos tänään saisi kotitestistä negatiivisen tuloksen, jo huomenna hengitysteissä voi olla niin paljon virusta, että henkilö voi levittää tautia eteenpäin, hän jatkaa.

      Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. Testin väärä ajoittaminen voikin antaa valheellisen negatiivisen tuloksen.

      Jos huomaa koronatartuntaan sopivia oireita, THL suosittelee edelleen aina hakeutumaan ammattilaisten tekemään maksuttomaan koronatestiin.

      Katso videolta, kuinka teet koronan kotitestin

      Toimittaja Milka Koskela näyttää videolla, kuinka koronan kotitestin tekeminen sujuu.
      Noin viiden euron hintaiset testisetit sisältävät nenään työnnettävän näytepuikon, testiin tarvittava uuttoliuoksen, aineelle varatun uuttoputken sekä näytekalvon, joka ilmentää tuloksen.

      Testi tapahtuu kaatamalla uuttoliuos uuttoputkeen. Tämän jälkeen näytepuikko työnnetään nenään, sen jälkeen uuttoliuokseen uuttoputkeen. Uuttoputken liuosta tiputetaan tämän jälkeen näytekalvolle, johon ilmaantuu yksi viiva testin ollessa negatiivinen ja kaksi viivaa sen ollessa positiivinen.

      Testin tekeminen kestää reilut parikymmentä minuuttia.

      Lue myös:

      Koronan kotitestien myynti on lisääntynyt päivittäistavarakaupoissa, ja osasta testit ovat jopa loppuneet

      Saksassa aikuiset tarvitsevat koronapassin treeneissä – Voisiko se mahdollistaa harrastustilojen laajemman aukiolon myös Suomessa?

      Lordi sai Rovaniemellä toisen koronapiikin, festivaalikävijöille ehdotetaan maksuttomia pikatestejä

      Suomessa suunnitellaan pikatestejä yleisötapahtumiin – ulkomailla ollaan pidemmällä ja sinne voi kadota myös suomalaisyleisöä

    • Anonyymi

      Olipa aikainen lintu ...kuitenkin eiköhän olisi median aika lopettaa plandemiaShow
      ja kaikki turha tämä hulluus loppuisi kun kukaan ei lietsoisi hysteriaa, unohtuisi kuin sikapiikkihullutus. 😂

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2334
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      355
      2052
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe