kotimajoitus

jiipee

Kotimajoitus Havannassa
Olemme varanneet 5 päivän kotimajoituksen Havannasta. Loput matkastamme on vielä auki. Tarkoitus olisi vähän kierrellä maaseudulla. Voiko kotimajoitukseen luottaa ja mitä hienoja kohteita on Havannan ympäristössä 200-300 km säteellä? Minua kiinnostaisi kalareissu, onko kellään kokemusta asiasta?

10

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chiquita

      Mitä tarkoitat kotimajoitukseen luottamisella? Sitäkö, että tavarat ovat turvassa vai jotain muuta?

      Jos en ihan väärin muista, tällä palstalla jossain viestiketjussa tulivat jo esiin nämä asiat. Oletko lukenut vanhat viestit?

      Yleisesti ottaen ainakin omasta mielestäni ja sen mukaan mitä olen kuullut, casat ovat varsin luotettavia. Eli casan omistaja ei hevillä ota sitä riskiä, että menettäisi lupansa casan pitämiseen vain sen takia, että saisi joitakin chavitoja nyysimällä asiakkaiden tavaroita.

      Tietty varovaisuus on kuitenkin tarpeen. Joitakin varkauksiakin on tapahtunut, vaikkakin harvoin. Ei kannata jättää mitään erityisen arvokasta (esim. koruja, rahaa tms.) lojumaan nähtäville; kiusaus voi tulla liian suureksi, jos ei omistajalle niin sitten esim. siivoojalle. Itse pyrin pitämään tärkeät dokumentit yms. vastaavat esim. lukitussa matkalaukussa, joka on mahdollisuuksien mukaan vielä vaijerilukolla kiinni jossain. Mutta vielä siis yhteenvetona: henkilökohtaisesti minusta casat tuntuvat turvallisemmilta kuin hotellit.

      Jos taas tarkoitat sitä, onko varattu majoitus varmaan odottamassa sinua kun paikalle saavut, on vastaus hiukan kielteisempi. Ei nimittäin aina ole. Monet casat ottavat sen asiakkaan, joka ensinnä ovesta sisään kävelee ja varmasti ottaa huoneen vaikka jollain toisella varaus olisikin. Näissä tapauksissa yleensä casan omistaja auttaa etsimään jonkun toisen casan tilalle. Eli harvoin jää pulaan taivasalle....

      Miksikö näin tapahtuu? No, monet vastuuntunnottomat matkailijat varaavat huoneen, eivätkä kuitenkaan koskaan saavu paikalle. Casanpitäjällä ei ole tällaiseen varaa, koska verot (tms. maksut) ovat valtiolle suuret. Eli casa on pidettävä mahdollisimman täytenä, että niistä selviytyy.

    • chiquita

      Vielä tuosta kiertelystä: olisin kysynyt kuinka kauan olette yhteensä reissussa, millä kulkuvälineellä liikutte?

      Viazul -bussi on varsin kätevä (kotisivut www.viazul.cu ), mutta jos vuokraatte auton, muistakaa varata liikkumiseen paikasta toiseen enemmän aikaa kuin esim. Suomessa: teitä voi hidastaa esim. ajoittainen teiden huono kunto, viittojen puuttuminen, muut tiellä kulkevat (esim. hevoskärryt, sokeriruokoa kuljettavat kuorma-autot, pyöräilijät...), tien yhtäkkinen loppuminen.... Lisäksi pimeällä ajo on todella riskaabelia, enkä sitä suosittele: monissa kulkuneuvoisssa ei ole valoja eikä tievalaistusta paljon ole.

      Vuokra-auto ei ole Kuubassa mikään halpa. Lisäksi ehdottomasti kannattaa ottaa vakuutukset. Bensakaan ei ole halpaa. Ja jos valitsee "väärän" autovuokrausmestan ja/tai väärän auton, se voi hajota tms..... Mutta toisaalta omalla autolla voi kulkea paljon vapaammin, vapaalla aikataululla ja pääsee paikkoihin, joihin ei muuten välttämättä pääsisi; tuo julkinen(kaan) liikenne kun ei välttämättä Kuubassa ole niin hirveän toimivaa.... Vielä sellainen, että jos vuokraatte auton, pysäköikää se AINA sellaiseen paikkaan, jossa sitä vahditaan.

      Kohteita mm. Viñales (Pinar del Ríon alueella), Playas del Este (rantakohde Havannan lähellä, jos haluaa viettää aikaa rannalla), Trinidad ja ehkä Bahia de Cochinos (Sikojenlahti) joitakin mainitakseni. Kyseiset kohteet löydät kyllä matkaoppaista ja selostukset siitä, mitä nähtävää/tekemistä siellä on. Kalastamista en itse ole Kuubassa harrastanut, mutta haepa Googlesta esim. fishing in Cuba, niin kyllä linkkejä löytyy.

    • mjm

      Pari vinkkiä. Kysy casan isännältä/emännältä kalareissun järjestelyä. Tiedän, että tätä kautta asia on järjestynyt. Jos taas casa, johon sulla varaus, onkin täynnä, sama juttu: Isäntä/emäntä voi järjestää sinulle toisen casan. Näin ainakin minulle on käynyt. Mene Pinar del Rioon bussilla.

    • www

      Olimme kotimajoituksessa koko kaksi vkoa maaliskuussa eikä mitään ongelmia ollut koko aikana. Vajaan viikon vietimme Havannassa ja loppuajan reissasimme. Casat olivat erittäin turvallisia, voin lämpimästi suositella!!

    • chiquita

      Kun menette teille uuteen casaan, maksakaa vain esim. yksi yö kerrallaan ( ei ainakaan montaa heti). Seuraavana päivänä tiedätte nimittäin jo enemmän siitä, minkälainen ko. casa, sen pitäjät yms. ovat. Jos casa on mukava, sinne on kiva jäädä. Mutta jos casa ei miellytä, on kurjaa, jos on pakko jäädä, kun on jo majoituksen monelta päivältä etukäteen maksanut...

      • kivirta

      • chiquita

        ...löydät mm. tämän keskustelufoorumin aikaisemmista viesteistä.
        Linkkejä niin casa particulareihin, karttoihin, turistikorttiasioihin, ym ym


    • -Mojito-

      Vai onko matka jo ohi?

      Playas del Este oli siinä mielessä vallan upea paikka, ettei siellä ollut muita turisteja lähes ollenkaan (kävin v. 2002). Se ei ole mikään suosittu "turistikrääsä"-kohde, vaan sellainen jossa todella saa rauhoittua. 5 päivän Havannan-reissun jälkeen kaipasin sellaista rauhoittumista, joten suosittelen!

      Paikalliset ovat varmasti innokkaita neuvomaan kalastusasiassa kuten tuli jo ilmi..

      • jiipee

        Olemme lähdössä kesäkuun 9 ja perillä 10 päivää.


      • -Mojito-
        jiipee kirjoitti:

        Olemme lähdössä kesäkuun 9 ja perillä 10 päivää.

        Berlitzin Kuuban matkaopas. Siinä kerrotaan Havannan eri kaupunginosista ja niiden nähtävyyksistä. Lisäksi kirjan lopussa on pieni kartta johon on merkitty vanhan Havannan nähtävyyksiä, mm. museoita.

        Kyllä sitä tekis mieli minunkin lähteä käppäilemään Malecónille..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2243
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1468
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1310
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1039
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe