Geni.com / miten luotettava?

Anonyymi

Täydensin itseni, vanhempani ja isovanhempani tuohon Geni.comiin. Nyt se väittää, että olen Ruotsin kuninkaan Carl Gustavin serkku 17. sukupolvea taaksepäin. Samoin Kustaa Vaasalle verisukulainen ja monelle aatelissuvulle Suomessa, Saksassa, Tanskassa. Tanska kuninksille sukua 1200-1300-luvulta. Avioliiton kautta myös, ei siis verisukulainen.
Saatteko samanlaisia tuloksia sieltä? Onko koko juttu humpuuhia?

31

4313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Geni on juuri niin luotettava, kuin ne sukututkijat jotka sinne henkilöitä lisäilevät, eli jokainen on omasta mielestään paras ja oikeassa. Ylläpitäjän toimesta sinne ei lisätä mitään tietoa, päin vastoin karsitaan pois pahinpien hörhöilijöiden tuotoksia.

    • Anonyymi

      Kun mennään 20-30 sukupolvea menneisyyteen, niin se on melkoinen lauma jälkeläisiä nykypäivänä, jos lasketaan että oli aina keskimäärin kolme sukua jatkavaa lasta (3^20). Ja 12 lasta ei ollut mitenkään harvinaista muinoin.

    • Anonyymi

      Kyllä ne paikkansa yleensä pitää. Hyvä kuitenkin pitää mielessä, että ehkä miljoona tai sadattuhannet Suomalaiset löytyy noiden samojen tyyppien sukulinjoista, perimä leviää niin laajalle.

    • Anonyymi

      Geniin on kopioitu monia huuhaasukupuita. Aikanaan Ruotsissa aateliset loivat 1600- ja 1700-luvuilla melkein tyhjästä sukupuita arvostusta saadakseen ja taaksepäin mentiin ilman järkeviä todisteita Antiikin Rooman aikoihin ja kauemmaksikin.

      Tuoreemmissakin sukupuissa voi olla tahallisia tai tahattomia virheitä. Kärjistäen sanottuna ne sukupuut pätevät, jotka on ammattitaitoinen sukututkija tehnyt ja toiset saman tason tutkijat tarkastaneet.

    • Anonyymi

      Tuosta on paras pysyä erossa. Jos sinulle asia sopii, niin jälkeläiset ja muut sukulaiset voivat olla eri mieltä. Kerran kirjattua ei saa pois ja tietoihin pääsee käsiksi tuhansia ihmisiä, vaikka olisi piilotettujakin. Ei tarvitse maalata mitään piruja seinille, mutta turvallisinta on valita vain sellaisia joihin voi luottaa ja jotka itse tietää.

      • Anonyymi

        Ei kaikki ole rikollisia joiden pitää piileksiä ja salailla olemassaoloaan. Älä peilaa omaa tilannettasi muihin.


    • Anonyymi

      Genissä on virheitä asioista, jotka ova väärin jo kirkonkirjoissa, eli niitä ei saisi oikein kuin oman perheen asianosaiset. Esimerkiksi omassa suvussa on useampikin tieto väärin, kun isoisomummo erosi sekopäisestä miehestään, mutta oli virallisesti kirjoissa. Kaikki lapset ovat silloisesta avoliitosta. Lisäksi yksi on merkitty lähteneeksi amerikkaan, vaikka lähtijä oli tämän veli. Sekaannuksen takana lienee melkein sama oikea nimi ja lempinimet.

    • Anonyymi

      Kaikki me ollaan sukua kuninkaille toiset enemmän, toiset vähemmän.

    • Anonyymi

      Sinulla saattaa näitä yhteyksiä kuninkaisisiin olla yksi tai muutama haara sukupuussa. Jollakin aatelisella saattaa mennä noin 100 haaraa Ruotsin kuninkaallisiin ja noin 1000 haaraa Kaarle Suureen. Vähän siis enemmän kuninkaallista verta.

    • Anonyymi

      No ei muuta kun tilaat kruunun tai jonkun muijen tiaran päähäsi.

    • Anonyymi

      Joo ja Silvia Renate oli 1972 Olympialaisten mittatytönä,nyt kuninkaallinen ???

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista geni.com tuloksissa on minulle ehkä se,
      mistä päin esivanhempani ovat tulleet, siis verisukulaisuus ajassa historiaan ja paikkakuntiin, maihin. Se, että jäljet vievät ristiretkeläisiin Tanskasta, Saksasta, Ruotsista on yllättävää. Pidin itseäni jonkin sortin ”kantasuomalaisena” pienellä twistillä ruotsalaisuutta ja karjalaisuutta, ehkä venäläisyyttäkin. Ilmeisesti tuo suunta länteen onkin yleisempi suomalaisten geneettinen tausta. Puolet esivanhempieni sukulinjoista päättyy tavalliseen 1550-lukuun ja kotikonnuille. Vain toinen puoli vie Tanskaan jne, 1100-1200-luvulle

      Avioliittojen kautta haetut ”sukulaisuudet” pitkälle historiaan ovat mielestäni huvittavaa viihdettä. Siten miltei kaikki Euroopassa ovat ”sukua”. Itse testasin haulla
      eri tunnettuja henkilöitä Stalinista Elisabeth 2:een ja Suomen presidentteihin ja kyllä yhteys löytyy n. 9:ssä kymmenestä. Vain 3.-4. serkku voi hieman yllättää ja olla kiinnostava, jos sellainen uusi löytyy tunnetuista henkilöistä tai jo tutuistani.

    • Anonyymi

      Jos katsoo sukua pitemmälle kuin itse tietää, niin vikaan menee. Nuo yhteydet muodostuvat reittejä, jotka ovat hataria oletuksia ja tahallaan tehtyjä vitsejä sukupuissa.

    • Anonyymi

      Itse olen tutkinut yli kymmentä sukua harrastepohjalta. Käyttänyt GENIä ja muitakin hakemistoja lähinnä vihjeeksi, että tällainenkin jäsen perheessä ja sitten tarkistanut alkuperäislähteistä (seurakunnan syntyneet/kastetut, kuolleet, vihityt,
      myös Suomen asutuksen yleisluettelo on "aika nice" ja tietenkin rippikirjat sekä Kansallisarkiston kokoelmat). Virheitä löytyy, sehän on selvä. Ihmisethän niitä selvityksiä ovat tehneet. Jos ei tee tieteellistä tutkimusta, pieni virhemarginaali on syytä hyväksyä. Tällä hetkellä teen perhekirjoja, jotka keskittyvät uusimpiin suvun jäseniin, joista on vielä mahdollista saada henkilökohtaisia muistoja (haastattelut, jälkeläisten muistelut, kirjeet, kuitit, valokuvat, historiikit... just name it!). Persoonat pääsevät ääneen. Olen todella nauttinut perhekirjojen tekemisestä.

      Sukututkailu on hauskaa, nautitaan siitä. Ei oteta asioita liian tosikkomaisesti (mutta noudatetaan kuitenkin lain kirjanta!). Jokainen tehty selvitys on arvokas, vaikka siinä osoittautuisi myöhemmin olevan virheitäkin. Korjataan ne heti, kun huomataan. Tai jatkaja korjaa. Näin se menee. Älyttömiä juttuja ei kannata uskoa, jos ei voi niitä itse varmentaa.

    • Anonyymi

      Kaikilla meillä on hieno sukupuu ja jos ei ole, niin tehdään. Geni avulla se on helppoa.

    • Anonyymi

      Geniin on tietoja kopioitu sukukirjoista yms. Ihan sellaisia henkilöitä, jotka eivät tunne aluetta kunnolla saati ole sukua. Järkyttäviä virheitä kaiken kaikkiaan, Osa näyttää kuin olisi vasiten tehtyjä virheitä. Ei riitä, että tarkistaa kirjonkirjoista henkilön vaan täytyisi tarkistaa myös johdanto.
      Testasin tekemällä keinotekoisen linjan 1600-luvulta 1400-luvulle ja täydestä meni. Viikon kuluttuua oli Genissä, siitä, kun toisessa palvelussa julkaisin. Satunnaisesti sopivia sivuja linkitin lähteisiin, sellaistas uttua ettei kukaan lue ellei oikeasti osaa.

    • Anonyymi

      Tein sukupuuta Geniin. Ylläpitäjä oli aloittanut ja kirjannut pohjat joistain omista sukulaisistani. Tämä innokas ylläpitäjä oli lisännyt äidin mummolle aivan hatusta vedetyn lisä sukunimen, jota en ollut koskaan kuullut. Perustelin alkuperäislähteisiin vedoten, että nimi oli väärä. Ei suostunut korjaamaan. Jollekin sukulaiselle oli vaihtanut sukunimen. Muu perhe tosin vaihtoi sukunimeä, mutta tämä henkilö oli jo kuollut ennen muun perheen nimenvaihtoa. Sai uuden nimen kuoleman jälkeen. Älkää koskaan ryhtykö yhteistyöhön ylläpitäjien kanssa, jos liitytte Geniin. Poistin tilin ja koko sukupuuni.

    • Anonyymi

      Kikkeli

    • Anonyymi

      Sukujutut on luotettavampi kuin Myheritage

    • Anonyymi

      Sukujutuista löytää tiedot, muista ei löydä

    • Anonyymi

      Virheitähän siellä on, joten kannattaa ottaa tiedot vain vihjeinä ja tarkistaa kaikki alkuperäislähteistä. Joissa niissäkin on virheitä...
      Viimeksi eilen löysin Genin sivustoilta yli 60 -vuotiaalle naiselle syntyneen lapsen...

    • Anonyymi

      Sukujutut on virheetön

      • Anonyymi

        Mitä houraat? Sukujutut on OHJELMA, jonne ihan itse syötät tietoja. Jos väärin syötät, niin väärinä ne pysyy. Tosin joitakin virhelyöntejä yms kyllä huomaa ja ilmoittaa, mutta ei estä jatkamasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä houraat? Sukujutut on OHJELMA, jonne ihan itse syötät tietoja. Jos väärin syötät, niin väärinä ne pysyy. Tosin joitakin virhelyöntejä yms kyllä huomaa ja ilmoittaa, mutta ei estä jatkamasta.

        Mitä itse täällä vääristely. Sukujutut on ainoa virheetön, kun MyHeritagessa ja Genissä yms on hurjasti virheitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä itse täällä vääristely. Sukujutut on ainoa virheetön, kun MyHeritagessa ja Genissä yms on hurjasti virheitä

        " Mitä itse täällä vääristely. "
        Ei taida olla synnyinmaasi Suomi, kun tuo kieli on noin kankeaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Mitä itse täällä vääristely. "
        Ei taida olla synnyinmaasi Suomi, kun tuo kieli on noin kankeaa?

        Itse taidat olla manu. Ihme inttämistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse taidat olla manu. Ihme inttämistä

        Manu?
        Maunoko?


    • Anonyymi

      Ihan samanalaisia tuloksia saamme, itse olen melkein Katariina 2. suora jälkeäinen ja Potjomkinin aloitteellisuuden hedelmä.

    • Anonyymi

      Yhteinen perima laimenee joka sukupolvessa, ei koskaan vahvistu taaksepäin. 4. serkut eivät löydy kaikki geenitestissä, osa on luokkaa 8 serkku ja osa 3 serkkuja.
      6 serkkujen joukossa on jo paljon sattumaosumia, jotja voivat olla hyvinkin kaukaista sukua.
      DNA-testi kannattaa tehdä vain, jos tietää mitä hakee ja on valmis hyväksymään, että todennäköisesti ei löydä.

    • Anonyymi

      Kikkeli

    • Anonyymi

      Kyllä Geninkin sukupuihin pitää suhtautua varauksin, koska aloittajan kaltaisetkin ihmiset voi geniin tietoja lisäillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe