Anbox ja äppejä?

Anonyymi

Kannattaako Anbox asentaa Ubuntu 20.04:n software-valikosta vai kannattaako ladata sudo-komennolla?
Haluaisin käyttää sillä Google Playn ilmaisia ohjelmia. Saako ne asennettua Anboxilla vain klikkaamalla, vai pitääkö ensin ladata appin apk, ja jos tarvitsee niin kuinka ne apk:t ladataan?

5

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on sama asia: Käyttöliittymä vain on GUI tai tekstipohjainen - molemmat asentavat apt:lla ohjelmat joka tapauksessa Ubuntussa.

    • Anonyymi

      Suosittelen tutustumaan siihen mikä sudo on ja mikä se ei ole. Sudo -komennolla ei ladata yhtään mitään, koska se ei ole mikään työkalu, jolla ladataan tai asennetaan ohjelmia. Sudo ei siis ole paketinhallintatyökalu tai mikään muukaan ohjelmien asennustyökalu.

      sudo on työkalu, jonka avulla voidaan suorittaa komentoja ja ajaa ohjelmia toisena käyttäjänä kuin minä ollaan kirjautuneena. Yleisimmin sudoa käytetään komentojen ja ohjelmien suorittamiseen root -käyttäjänä , eli systeemin pääkäyttäjänä.

      Eli siis nämä kolme tapaa asentaa haluttu ohjelmapaketti ovat toisiaan vastaavat. Kaikki kolme tapaa tekevät saman asian.

      Tapa 1:
      1) Avataan komentorivi-ikkuna

      2) Siirrytään root -käyttäjäksi komennolla:

      su -

      3) Asennetaan haluttu paketti:

      apt install paketin_nimi

      4) Suljetaan komentorivi-ikkuna, tai palataan takaisin tavalliseksi käyttäjäksi komennolla:

      exit


      Tapa 2:
      1) Avataan komentorivi-ikkuna

      2) Asennetaan haluttu ohjelmapaketti:

      su -c "apt install paketin_nimi"


      3) Suljetaan komentorivi-ikkuna, jos sitä ei enää tarvita


      Tapa 3:
      1) Avataan komentorivi-ikkuna

      2) Asennetaan haluttu ohjelmapaketti:

      sudo apt install paketin_nimi
      3) Suljetaan komentorivi-ikkuna, jos sitä ei enää tarvita



      Edellä olevissa esimerkeissä haluttu ohjelmapaketti siis asennetaan Debianin paketinhallintatyökalua apt käyttämällä.

      Sudo on oikeasti varsinaisesti tarkoitettu siihen, että sen avulla voidaan antaa tavalliselle käyttäjälle oikeus suorittaa joitakin komentoja root -käyttäjän oikeuksin. sudoa ei ole koskaan tarkoitettu siihen, että sillä korvattaisiin root -käyttäjä ja annettaisiin tavalliselle käyttäjälle oikeus tehdä mitä tahansa rootin oikeuksin. Valitettavasti Ubuntun tapaiset distrot väärinkäyttääsudoa vaarallisella tavalla niin, että käytännössä tavallinen käyttäjä voi oletuksena tehdä sudon avulla ihan mitä tahansa rootin oikeuksin. ja se on todella typerää. Käyttäjälle ei ikinä pitäisi antaa sudon avulla oikeutta suorittaa mitään muita komentoja ja ohjelmia kuin mikä on aivan välttämätöntä. Käyttäjälle pitäisi antaa oikeus suorittaa vain yksittäisiä komentoja rootin oikeuksin sudoa käyttäen,. Sitä ei pitäisi tehdä, että käyttäjälle annetaan sudon avulla oikeus tehdä rootin oikeuksin ihan mitä tahansa kuten asia on esimerkiksi Ubuntussa.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Ubuntu on oikein joustava sudon suhteen (jolla mm. ladataan ohjelmia), että voi olla admin ja silti ei pääse pöpö tekemään tuhojaan (paitsi kuten Windowsilla asennuspaketille annetun luvan kylkiäisenä - niinku terminaalista ladattuna), ja on vapaat kädet adminina.

        Muut käyttäjät ei ole admin, että eivät voi käyttää sudoa eli roottia eli adminia. Adminkaan ei voi mennä käyttiksen puolelle linuksella tekee mitä vaan, vaan täytyy ottaa root-oikeudet terminaalilla ja toisaalta mm. Vim-appilla, jos haluaa editoida tiedostoja.

        Jos on windows myös konessa, niin ainakin Ubuntulla pääsee myös sille puolelle käymään, kunhan on admin, josta voi olla tietosuojahaittaa pöpön taholta, kun taas ei-adminin suhteen ei, kun se ei sinne pääse.


    • Anonyymi

      Kokeilin Linuksella Anboxia mutta se ei varsinaisesti toimi tai sen tilalla on Waydroid nykyään, johon saa toimivia ei-arm appeja apkmirrorista, mutta tärkeimpiä appeja ei saa, kun ne on arm (voi kokeilla arm-mobiililla, jos toimisi - varsinaista tietoa asiasta ei ole muilla), jotka ei toimi linux pc:ssä, eikä Winukassa ilmeisimmin. Googlen kauppa ei toimi Waydroidilla.

      Käytännössä hyödyttömiä, että Android-tabletti on tarpeen - jotka päivittyy kaksi vuotta ja ne omaa 1K-näytön. Pankkiapeissa kannattaakin käyttää sellaisia joissa on verkkosivut (joku harva saattaa omata ei-arm-version tai olla jopa linux appi), vaikka tosin mobiilipankki voi olla tarpeen mm. ulkomaansiirroissa - se toimii vain Androdilla/iOS:lla.

      Sitten moni ohjelma ja peli ei toimi Winella, riippuen myös omasta hardwaresta, ja senkin vuoksi on usein pakko olla Android-tabletti. Puhelimella ei ole riittävää kuva-alaa ja vanhan älypuhelin toimii puhelimena vaikkei netissä (kuin satunnaisesti).

    • Anonyymi

      Kokeilin Linuksella (siis ei ubu) Anboxia ja toimii aivan niin kuin sen on tarkoituskin, mutta on mielestäni täysin tarpeeton. Asennetaan ja poistetaan samalla tavalla kuin kaikki muutkin ohjelmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4274
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1799
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe