yleensä leivon mahdollisimman terveellisiä sämpylöitä, lisään taikinaan esim.oliiviöljyä, leseitä, siemeniä, porkkanaa, pähkinöitä tai vaikkapa kuivahedelmien paloja.
Tänään poikkeuksellisesti leivoin vehnäsämpylöitä, ilman mitään ylimääräistä, vain maitoa vehnäjauhoja, hiivaa, suolaa ja voita, ja voi taivas miten hyvää, päälle voita niin tätä herkkua ei mikään voita.
Maistuu ihan lapsuuden lauantailta, joka oli meidän kotona pulla- ja polakkapäivä.
Millä lapsuutesi herkulla herkuttelet vielä nykyäänkin joskus?
Syntisen hyvää ....
36
181
Vastaukset
- Anonyymi
rieskaa
se oli ihanaa lapsena
kun äiti paistoi loppu uunissa rieskaa
ja sen päällä uunissa oli sian-läskistä pieniä paloja " silmiä" siellä tällä,
ei ollut ihanamaa herrua olemassakaan, kuin laskiais-rieska,,,,
rieskaa leivottiin erikoisesti l a s k i a i s p ä i v ä n ä,,- Anonyymi
Leivotko ite?
Rieskaa käytetään suomessa monenlaisen leivän nimikkeenä. Mun mielestä rieska on ohutta ohraleipää. Sitä syötiin kyllä ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyn uudisrieska oli jotain spesiaalia, sitä sai vain syksyisin, vaikka ei siinä muuta erikoita ollut, kuin se oli sitten uuden sadon viljasta tehtyä, jotenkin juhlavaa, kun oli taas uus sato.
Kaupasta ei saa kunnon rieskaa. Tahtoo olla vehnästä seassa. Lisäks rieskajauhojen jauhaminen ilmeisimmin oma lajinsa, ei sellaisia jauhojakaan kaupasta saa. Rieskajauhot kai jotenkiin hienonpaa jauhatusta, kuin leipäjauhot yleensä. Hikiällä avasivat taannoin myllyn uudestaam ja kylän vanhat akat pani myllärin ettiin vanhat kivet, kun jauhot oli kuulemma kelvottomia rieskajauhoiksi.
Mun mielestä rieska siis on ohutta, melkein kuin pitsa tai pita. Paistetaan nopeesti tosi kuumassa uunissa. Ja uuni siis oltava kuuma, kuin pitsallekin, jotain neljäsätaa astetta.Oli meinaan pirtissä hiton kuumaa, kun mutsi paistoi rieskoja. Meitin rieska on kovempaa, kuin lapinrieska, muuten samantyylistä, mutta puhtaasta ohrasta. Ja sellaisia paksuja rieskoja mä pidän lähinnä pullana. Rieskan pitää olla pikkasen kovaa, sitä pitää purra. Lisäks kuivana se on sitten tosi kovaa, huononpihampainen ei sitä saa syödyksi. Mutta kuivaa rieskaa, voita kovaa puremista, tosi hyvää.
Ite olen kerran koittanut ite paistaa rieskoja. Suteen meni, kun en uskaltanut leivinuunia tarpeeksi kuumaksi lämmittää, pelkäsin, että halkee. Nyt kaupusteltu pieniä pitsauuneja, niissä vois meikäläinenkin onnistua rieskan paistossa. Tavallisessa sähköuunissa homma ei pelitä.
Siitä muutama kymmenen vuotta, kun viimeks kunnon rieskaa saanut. Nykyemännät ei viiti leipoa, eivätkä ehkä osaakaan enää. Sinällään rieska kuitenkin simppeli leipomus, mun mielestä suurin ongelma on toi paistaminen. Eikä kaupanrieskat ole sen paistojutunkaan takia "oikeita" rieskoja. Jos joskus innostun pitsauunin hommaamaan, varmasti paistan sitten ite rieskaa, tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan oikein mistään ole saatavissa muuten.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leivotko ite?
Rieskaa käytetään suomessa monenlaisen leivän nimikkeenä. Mun mielestä rieska on ohutta ohraleipää. Sitä syötiin kyllä ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyn uudisrieska oli jotain spesiaalia, sitä sai vain syksyisin, vaikka ei siinä muuta erikoita ollut, kuin se oli sitten uuden sadon viljasta tehtyä, jotenkin juhlavaa, kun oli taas uus sato.
Kaupasta ei saa kunnon rieskaa. Tahtoo olla vehnästä seassa. Lisäks rieskajauhojen jauhaminen ilmeisimmin oma lajinsa, ei sellaisia jauhojakaan kaupasta saa. Rieskajauhot kai jotenkiin hienonpaa jauhatusta, kuin leipäjauhot yleensä. Hikiällä avasivat taannoin myllyn uudestaam ja kylän vanhat akat pani myllärin ettiin vanhat kivet, kun jauhot oli kuulemma kelvottomia rieskajauhoiksi.
Mun mielestä rieska siis on ohutta, melkein kuin pitsa tai pita. Paistetaan nopeesti tosi kuumassa uunissa. Ja uuni siis oltava kuuma, kuin pitsallekin, jotain neljäsätaa astetta.Oli meinaan pirtissä hiton kuumaa, kun mutsi paistoi rieskoja. Meitin rieska on kovempaa, kuin lapinrieska, muuten samantyylistä, mutta puhtaasta ohrasta. Ja sellaisia paksuja rieskoja mä pidän lähinnä pullana. Rieskan pitää olla pikkasen kovaa, sitä pitää purra. Lisäks kuivana se on sitten tosi kovaa, huononpihampainen ei sitä saa syödyksi. Mutta kuivaa rieskaa, voita kovaa puremista, tosi hyvää.
Ite olen kerran koittanut ite paistaa rieskoja. Suteen meni, kun en uskaltanut leivinuunia tarpeeksi kuumaksi lämmittää, pelkäsin, että halkee. Nyt kaupusteltu pieniä pitsauuneja, niissä vois meikäläinenkin onnistua rieskan paistossa. Tavallisessa sähköuunissa homma ei pelitä.
Siitä muutama kymmenen vuotta, kun viimeks kunnon rieskaa saanut. Nykyemännät ei viiti leipoa, eivätkä ehkä osaakaan enää. Sinällään rieska kuitenkin simppeli leipomus, mun mielestä suurin ongelma on toi paistaminen. Eikä kaupanrieskat ole sen paistojutunkaan takia "oikeita" rieskoja. Jos joskus innostun pitsauunin hommaamaan, varmasti paistan sitten ite rieskaa, tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan oikein mistään ole saatavissa muuten.
=DW=En leivo itse rieskaa,
kaupasta silloin tällöin ostan ohra-rieskaa
se on tuoreena hyvää,
nykyisin kaupoissa on myös peruna-rieskaa, ei sekään pahaa ole,
vaihtelu virkistää,
suosikkini on ehdottomasti ohra-rieska,,, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leivotko ite?
Rieskaa käytetään suomessa monenlaisen leivän nimikkeenä. Mun mielestä rieska on ohutta ohraleipää. Sitä syötiin kyllä ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyn uudisrieska oli jotain spesiaalia, sitä sai vain syksyisin, vaikka ei siinä muuta erikoita ollut, kuin se oli sitten uuden sadon viljasta tehtyä, jotenkin juhlavaa, kun oli taas uus sato.
Kaupasta ei saa kunnon rieskaa. Tahtoo olla vehnästä seassa. Lisäks rieskajauhojen jauhaminen ilmeisimmin oma lajinsa, ei sellaisia jauhojakaan kaupasta saa. Rieskajauhot kai jotenkiin hienonpaa jauhatusta, kuin leipäjauhot yleensä. Hikiällä avasivat taannoin myllyn uudestaam ja kylän vanhat akat pani myllärin ettiin vanhat kivet, kun jauhot oli kuulemma kelvottomia rieskajauhoiksi.
Mun mielestä rieska siis on ohutta, melkein kuin pitsa tai pita. Paistetaan nopeesti tosi kuumassa uunissa. Ja uuni siis oltava kuuma, kuin pitsallekin, jotain neljäsätaa astetta.Oli meinaan pirtissä hiton kuumaa, kun mutsi paistoi rieskoja. Meitin rieska on kovempaa, kuin lapinrieska, muuten samantyylistä, mutta puhtaasta ohrasta. Ja sellaisia paksuja rieskoja mä pidän lähinnä pullana. Rieskan pitää olla pikkasen kovaa, sitä pitää purra. Lisäks kuivana se on sitten tosi kovaa, huononpihampainen ei sitä saa syödyksi. Mutta kuivaa rieskaa, voita kovaa puremista, tosi hyvää.
Ite olen kerran koittanut ite paistaa rieskoja. Suteen meni, kun en uskaltanut leivinuunia tarpeeksi kuumaksi lämmittää, pelkäsin, että halkee. Nyt kaupusteltu pieniä pitsauuneja, niissä vois meikäläinenkin onnistua rieskan paistossa. Tavallisessa sähköuunissa homma ei pelitä.
Siitä muutama kymmenen vuotta, kun viimeks kunnon rieskaa saanut. Nykyemännät ei viiti leipoa, eivätkä ehkä osaakaan enää. Sinällään rieska kuitenkin simppeli leipomus, mun mielestä suurin ongelma on toi paistaminen. Eikä kaupanrieskat ole sen paistojutunkaan takia "oikeita" rieskoja. Jos joskus innostun pitsauunin hommaamaan, varmasti paistan sitten ite rieskaa, tällä hetkellä sitä ei kuitenkaan oikein mistään ole saatavissa muuten.
=DW=Meillä noita rieskoja sanottiin nyrkkirieskoiksi, äiti teki aina kun oli leivontapäivä ja iso leivinuuni lämmitettiin. Ensin paistoi rieskat sillä välin kun ruisleivät kohosi, sitten ruisleivät ja hiivaleivät jos niitä teki ja niiden jälkeen vielä liha- ym padat jälkilämpöön muhimaan.
vn
- Anonyymi
Rössö.
Kakarana suunnalleen lemppariruoka ja hyvää on edelleen. Teen kerran tai kaks vuodessa. Simppeli resepti ja helppo tehdä, näyttää ehkä koiran oksennukselta, maku kuitenkin ainutlaatuisen herkullinen. Lisäks aika harvinaista herkkua, koska veripalttua ei oikein saa ostaa, kuin oulun-seudulta, toki sitä vois itekkin tehdä.
Mulla snadisti kerettiläinen resepti, aidosti rössössä on vettä, rössöä, pottua, läskiä, suolaa ja maustepippuria. Mä laitan lisäks porkkanaa ja chiliä.
On niitä joitain muitakin makumuistoja, joita joskus tekee mieli ja joskus tulee tehtyäkin. Kaikille suunnalleen yhteistä se, simppelit raaka-aineet ja simppelit reseptit, silleen puhtaita ja selkeitä makuja, raaka-aineet saa maistua. Nykyruuathan on usein monimutkaisia ja mausteita vaikka minkälaisia, joskus kaipaa selkeempää makumaailmaa.
=DW=- Anonyymi
Höh.
Kyllä rössöön löökiäkin pitää laittaa. jäi kiireessä pois.....
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höh.
Kyllä rössöön löökiäkin pitää laittaa. jäi kiireessä pois.....
=DW=No mitä hlvt:n sääntöjen vastaista siinä kysymyksessä oli? Mikä / mitä on rössö ja lööki? - Nm. Vai ei mitään
- Anonyymi
En millään, kun ei niitä enää saa😢 Ei ole enää lihakauppaa Viidennellä Linjalla, josta sai suussasulavaa kotiruokaa, jota olivat itse valmistaneet. Ne porsaankyljykset ja kanaviillokki esim., nam😋
- Anonyymi
Wotkinsilla Sörkassa on myymälä, jossa myydään aika hyviä valmisruokiakin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Wotkinsilla Sörkassa on myymälä, jossa myydään aika hyviä valmisruokiakin.
Niin, mutta ei ”syntisen hyviä”, niinkuin Viidennellä Linjalla aikoinaan😋
- Anonyymi
Toivottavasti vehnäjauhosi olivat edes kokojyväsellaisia. - Nm. Ravonnotonta mössöä suolen tukkeeksi
- Anonyymi
Ei todellakaan ollut, kysymyshän oli herkkupäivästä ja paluusta lapsuuden muistoihin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei todellakaan ollut, kysymyshän oli herkkupäivästä ja paluusta lapsuuden muistoihin.
Vehnäjauhoa se on kokojyväinenkin. - Nm. Ravitsevampaa, kuituisenpaa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vehnäjauhoa se on kokojyväinenkin. - Nm. Ravitsevampaa, kuituisenpaa
kokojyväisestä leivotaan graham sämpylöitä
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kokojyväisestä leivotaan graham sämpylöitä
En tarkoita Graham-jauhoja, vaan täysjyvävehnää, esim. Speltti alkuvehnää. - Nm. Ihan vehnäjauhoja
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En tarkoita Graham-jauhoja, vaan täysjyvävehnää, esim. Speltti alkuvehnää. - Nm. Ihan vehnäjauhoja
Grahamjauho on vehnästä kuorineen jauhettua täysjyväjauhoa.
- Anonyymi
Tilliliha, äiti laittoi välillä sunnuntairuokana, vasikan lihasta pitkään kypsennettynä. Isotöinen, mutta aivan valtavan hyvää kun se on oikein tehty.
Itse tulee harvoin tehtyä, ja aina kun teen, niin ihmettelen miksi en tee useammin. - Anonyymi
Iso osa puuttuu kun ei voi tehdä puolukka-ruisjauhopöperöä. Se oli lapsena herkkua. Toivottavasti vielä löydän puolukoita, pari kertaa etsiskellyt huonolla menestyksellä. Varmasti tuo aloittajan vehnäsämpylä hyvää, minulla tuli yhtenä yönä mieliteko ja aloin paistaa lettuja. Voi sitä nautintoa.
- Anonyymi
Tänä vuonna on aivan valtavasti puolukkaa ainakin täällä Keski-Suomessa, alkaa jo vähitellen olemaan paikka paikoin kypsääkin, eilen poimittiin kaksi ämpärillistä.
- Anonyymi
On niitä puolukoita kaupan pakastearkussa. Kokeileppa niistä. Minä olen joskus tehnyt sillätavoin, mutta vehnäjauhopöperöä kun ruisjauhoa ei ole tullut ostettua.
Nyt kun lapsenlapset ( pienemmät tulevat yökylään niin täytyisi leipoa aamiaiseksi gluteenittomia sämpylöitä. Nassikkarassukka saa vatsan kipeäksi nykyään tavallisesta leivästä.
Oisko täällä kellään hyvää reseptiä sellaisiin sämpylöihin ?
Hytinäx1
- Anonyymi
Omena-kaura-hyve, sitä teen tänään.
Omppuja, voita, siirappia, kauraryynejä, kanelia ja kyytipojaksi vaniljakastiketta.
Oikea ihana kaloripommi, joka oli lapsuuden syysherkku.
OOO-miten hyvää ja lihottavaa ;)- Anonyymi
No en sanoisi että kauhean lihottavaa suhteessa ravitsemukseen. Ei ainakaan kauheasti lisäaineita ja arvokkaita ravinto- ja kuituaineitakin on, kaura ja omena.
Jos vielä vaniljakastikkeen tekisit itse niin taas vähemmän lisäaineita. Sen helpompaa lientä ei olekaan. 1 l maitoa, 1-2 rkl vehnäjauhoa, toinen perunajauhoa, 2 rkl sokeria, 1 muna. Vispaa sekaisin ja sekoita liedellä ääressä seisten niin kauan että sakoaa. Vaniljasokeria ja ripaus suolaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No en sanoisi että kauhean lihottavaa suhteessa ravitsemukseen. Ei ainakaan kauheasti lisäaineita ja arvokkaita ravinto- ja kuituaineitakin on, kaura ja omena.
Jos vielä vaniljakastikkeen tekisit itse niin taas vähemmän lisäaineita. Sen helpompaa lientä ei olekaan. 1 l maitoa, 1-2 rkl vehnäjauhoa, toinen perunajauhoa, 2 rkl sokeria, 1 muna. Vispaa sekaisin ja sekoita liedellä ääressä seisten niin kauan että sakoaa. Vaniljasokeria ja ripaus suolaa.En kyllä ihan noinkaan sanoisi. Pelkät omput kaurapuuron kanssa olisi noi 550 kcal.
Kaurahyveeni kalorit tässä:
5 omenaa = n. 300 kcal
2 dl kaurahiutaleita= n. 250 kcal
1 dl sokeria= 350 kcal
150 gr voita= 1075 kcal
1 dl vehnäjauhoja = 220 kcal
1/2 dl siirappia = 165 kcal
Kanelia pari rkl n 30 kcal
Vaniljakastike 360 kcal
terveelliset aineosat, omput ja ryynit = 550 cal /hyve vaihtoehto koko pläjäys n. 2750 cal, eli viisinkertainen määrä kaloreita hyveenä verrattuna puuroon ja omppuihin.
Tietysti vaniljakastikkeen teen itse (Marttojen ohjeella), en osta mitään kaupan valmistuotteita mitkä voisi itse valmistaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En kyllä ihan noinkaan sanoisi. Pelkät omput kaurapuuron kanssa olisi noi 550 kcal.
Kaurahyveeni kalorit tässä:
5 omenaa = n. 300 kcal
2 dl kaurahiutaleita= n. 250 kcal
1 dl sokeria= 350 kcal
150 gr voita= 1075 kcal
1 dl vehnäjauhoja = 220 kcal
1/2 dl siirappia = 165 kcal
Kanelia pari rkl n 30 kcal
Vaniljakastike 360 kcal
terveelliset aineosat, omput ja ryynit = 550 cal /hyve vaihtoehto koko pläjäys n. 2750 cal, eli viisinkertainen määrä kaloreita hyveenä verrattuna puuroon ja omppuihin.
Tietysti vaniljakastikkeen teen itse (Marttojen ohjeella), en osta mitään kaupan valmistuotteita mitkä voisi itse valmistaa.Osuit ytimeen.
Siis kalorien petollisuuteen, asiassa paljon mielikuvia. Viimeks hokasin, tucin tavallisissa kekseissä enemmän kaloreita, kuin joissain kantolan makeissa pisketeissä.
Puurosta juu. Mulla oli pitkä väli, etten syönyt puuroja ja jostain syystä innostuin sitten uusiks niitä syömään. Ei ehkä kaurapuurossa sinällään ole paljoa kaloreita, mutta kyllä se vaatii muutakin. Elikkäs marjoja, sokeria, suolaa ja voi silmän. Meillä kului ennen voita vain paistamiseen ja valkoista sokeria ei oikein mihinkään, lisäks suolaa harvoin tarvi. Nykyisin pitää päntiönään olla ostamassa voi- ja sokeripakettia. Marjat toki terveellisiä niidenkin kulutus lisääntymyt puuron takia, kaloreita niissäkin pikkasen on.
En tiedä, jotain olen ruokavaliostani vähentänyt, kai lähinnä makkaraa. Mutta miten lie todellisuudessa, liekö makkarassa nyt loppupeleissä enenpää kaloreita, kuin puurossa, enpä tiedä. Mutta tosi tuntuis olevan, makkaran sijasta syön nyt sokeria ja voita.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En kyllä ihan noinkaan sanoisi. Pelkät omput kaurapuuron kanssa olisi noi 550 kcal.
Kaurahyveeni kalorit tässä:
5 omenaa = n. 300 kcal
2 dl kaurahiutaleita= n. 250 kcal
1 dl sokeria= 350 kcal
150 gr voita= 1075 kcal
1 dl vehnäjauhoja = 220 kcal
1/2 dl siirappia = 165 kcal
Kanelia pari rkl n 30 kcal
Vaniljakastike 360 kcal
terveelliset aineosat, omput ja ryynit = 550 cal /hyve vaihtoehto koko pläjäys n. 2750 cal, eli viisinkertainen määrä kaloreita hyveenä verrattuna puuroon ja omppuihin.
Tietysti vaniljakastikkeen teen itse (Marttojen ohjeella), en osta mitään kaupan valmistuotteita mitkä voisi itse valmistaa.No joo meni täysi yli ymmärryksen. Jos tuon vedät kerralla niin en enää sano mitään. Minulla kestäisi 5 päivää välipalana, 550 kcal kerta. Syön päivässä n. 2000 kcal, ehkä vähän yli.
Teen omenahyvettä yhden annoksen paistinpannussa ja määrät ovat ruoka- ja teelusikallisia, sokerin määrä aika vähäinen ja voi-ölyseosta.
Olet oikeassa, pommi on. Mutta ei kenenkään syömiset minulle kuulukaan joten oikein hyvää ruokahalua. - Anonyymi
Ette ole sitten kukaan koskaan kuulleet, että sokeri on syövän elatusaine nro 1. - Nm. Vaihtoehtoja löytyy
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ette ole sitten kukaan koskaan kuulleet, että sokeri on syövän elatusaine nro 1. - Nm. Vaihtoehtoja löytyy
Voi kiesus, jos olisi pakko aina elää terveellisesti ilman herkkupäiviä, niin en ole läheskään varma haluaisinko sellaista elämää elää. Saattaa tulla syöpä tai sitten ei, huolimatta siitä sorrunko kerran pari kuukaudessa viettämään yhteistä päivää syntisen hyvän kanssa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No joo meni täysi yli ymmärryksen. Jos tuon vedät kerralla niin en enää sano mitään. Minulla kestäisi 5 päivää välipalana, 550 kcal kerta. Syön päivässä n. 2000 kcal, ehkä vähän yli.
Teen omenahyvettä yhden annoksen paistinpannussa ja määrät ovat ruoka- ja teelusikallisia, sokerin määrä aika vähäinen ja voi-ölyseosta.
Olet oikeassa, pommi on. Mutta ei kenenkään syömiset minulle kuulukaan joten oikein hyvää ruokahalua.Mistäköhän keksit minun syövän koko paistoksen kerrallaan? en minä syö viittä omenaa ja kahden kauraryynidesin puuroakaan kerrallaan. Itselleni n. 2400-2600 kcal päivässä on passeli, jotta painoni pysyy sopivana. Varmaan sitten tarvitsee vähän vähentää kun jään eläkkeelle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mistäköhän keksit minun syövän koko paistoksen kerrallaan? en minä syö viittä omenaa ja kahden kauraryynidesin puuroakaan kerrallaan. Itselleni n. 2400-2600 kcal päivässä on passeli, jotta painoni pysyy sopivana. Varmaan sitten tarvitsee vähän vähentää kun jään eläkkeelle.
Savossa käydessäni anoppini valmisti uuninpellillä rieskaa, joka oli etenkin lämpimänä kylmän maidon kanssa hyvää.
Se oli erikoisesti rieskaryyneiksi jauhetuista ohranjyvistä tehtyä.
Muistaakseni nesteenä oli piimää tai vaihtoehtoisesti maitoa.
Niin ei jauhoja vaan ryynejä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi kiesus, jos olisi pakko aina elää terveellisesti ilman herkkupäiviä, niin en ole läheskään varma haluaisinko sellaista elämää elää. Saattaa tulla syöpä tai sitten ei, huolimatta siitä sorrunko kerran pari kuukaudessa viettämään yhteistä päivää syntisen hyvän kanssa.
Sokeri koukuttaa. Kun syöt sitä tarpeeksi, elimistösi on täynnä hiivaa ja vaatii sokeria lisää ja lisää ja lisää ja ... - Nm. Varo
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sokeri koukuttaa. Kun syöt sitä tarpeeksi, elimistösi on täynnä hiivaa ja vaatii sokeria lisää ja lisää ja lisää ja ... - Nm. Varo
höpö höpö, se on heikkoluonteisten ongelma
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
höpö höpö, se on heikkoluonteisten ongelma
Heikkoluonteisia on hitosti siinä tapauksessa. - Nm. Salakavala valkoinen vaara
- Anonyymi
Yksi lapsuuden herkku oli äidin tekemä kaura-puolukkapuuro joka paistettiin uunissa. Kaurahiutaleita ja puolukkahilloa kerroksittain vuokaan, alimmainen ja päällimmäinen kerros kaurahiutaleita, nesteeksi maitoa jossa hiukan suolaa ja olikohan sokeriakin. Leivinuunissa hitaasti hauduttaen kypsäksi.
Joskus yrittänyt itsekin tehdä mutta eihän siitä sähköuunissa samanlaista ja samanmakuista tule.
vn - Anonyymi
Maha pullollaan verilettuja, vahingossa katsoin kaupan pakastekaapin lasin läpi, edelliset varmaan 5 v. sitten. Ei ollut puolukkaa, söin omenaraasteen kanssa, hyviä silti.
- Anonyymi
Nam, voi kun jostain saisi vielä verimakkaraa. Entisvanhaan oli sellaista mikä oli saman paksuista kuin sininen lenkki, siitä äiti leikkasi siivuja jotka paistoi voissa rapeaksi, niitä popsittiin hillon kanssa. Atrialla on sellaisia grillimakkaran kokoisia 4 kpl paketissa, mutta nykyään sen saatavuudessa on suuria eroja eri paikkakunnilla, täälläpäin sitä ei ole kenenkään valikoimissa :(
- Anonyymi
Tänään laitoin puolukkavispipuuroa, jota nautin maidon ja ruisleivän kanssa, ihan piti välillä pitää silmiä kiinnii, nauttia mausta ja muistoista.
Oli yksi lapsuuden parhaista herkuista.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236965Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421249Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271042- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733