Porakaivon vaihtaminen kunnalliseen veteen?

Anonyymi

Jos täällä on kokemuksia tai tietoa siitä, miten se käytännössä menee kun liittyy kunnalliseen vesijohtoverkostoon niin otetaan tietoa vastaan kiitollisena.

Elikä meillä on tähän saakka tullut vesi omasta porakaivosta mutta nyt kymmeniä vuosia vanha kaivo on alkanut kiukuttelemaan. Vettä tulee vielä jotenkin mutta pumppu on kovilla, se vaihdettiin juuri uuteen, vanhalla pumpulla vettä ei tullut enää ollenkaan.

Kysymys kuitenkaan tuskin on siitä, että kesä oli kuiva ja porakaivon vesi olisi ehtynyt. Meillä on siis rengaskaivo, jonka keskeltä menee maahan porakaivoputki. Rengaskaivossa vettä riittää vaikka Erkille jakaisi, itse asiassa se ei ole koskaan kuivunut eikä porakaivokaan ole tätä ennen alkanut yskimään.

Nykyistä porakaivoa ei kauheasti kannata korjailla, kokonaan uuden porakaivon toki voisi tehdä mutta jotenkin tuntuu hullulta, kun tontin laidalla on kunnallisen veden liittymä.

Millainen projekti ja byrokratia viidakko se olisi, kun liittyy kunnan veteen? Jonkinlainen LVI-suunnitelma varmaan tarvitaan. Ja mitä tulisi maksamaan? Joku on ehkä tehnyt vastaavanlaisen projektin.

Vaatiiko kunnallinen vesijohtolaitos siihen liittyessään, että talossa on uudehkot vesijohtoputket? Meillä kun ne on kymmeniä vuosia vanhat, eli täytyisikö ne vaihtaa samalla?

Ja pitäisikö jätevesijärjestelmä samalla uudistaa, tämä talohan ei ole pohjavesi alueella eikä 100 metrin päässä vesistöstä, joten ei ole ollut välitöntä tarvetta jätevesijärjestelmän korjaamiselle, kun se kuitenkin toimii hyvin edelleen. Mutta jos talossa tehdään isompaa remonttia niin silloin kai lain mukaan myös jätevesi järjestelmä pitäisi uudistaa. Kunnallista viemäriähän täällä ei ole, joten jonkinlainen pienpuhdistamo pitäisi siis hankkia.

Jos vesiputket ja varsinkin jos tuo jätevesijärjestelmä pitää samalla kertaa uusia niin sitten tulee hintaa niin tolkuttomasti, että ei kerralla onnistu kaikkea hankkimaan.

Toki vaatimuksissa varmaan on jonkin verran kuntakohtaisia eroja mutta varmaan yleiset suuntaviivat on siitä mitä tarvitaan kun vanhemman talon liittää kunnalliseen vesijohtoverkostoon, jos tosiaan jollakulla on tietoa tai kokemuksia tästä arvostan sitä, ja jos on vielä melko tuoretta tietoa aina parempi.

11

1247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tontilla kunnallinen vesijohto olemassa? MIkäli on, kiinteistöön asennetaan ja kaivuutyö, liitos-satulan hankkiminen , menee omaan piikkiin, vesimittari tulee kunnalta, ja maksat siitä vuokraa... Omia putkia nyt ei tietenkään tarvitse uusia, ellei oma järki sano, että niin olisi tehtävä. Kuntaan vaan, tekemään sopimus vesiverkkoon liittymisestä, siitä se lähtee. Viemäriin ei tietenkään tarvitse liittyä, ellei sitä ole..

    • Anonyymi

      sekoilein tuossa alussa, piti lukea että asenne taan vesimittari, juu niin tehdään, ja sen omistaa kunta.

    • Anonyymi

      "Onko tontilla kunnallinen vesijohto olemassa?"
      Vesiliittymä on tontin laidalla, sieltä pitäisi siis tehdä kaivanto talolle saakka, tiedän että se pitää toki maksaa itse, eikä varmaan maksa tolkuttomasti, alue on ihan pehmeää maata.

      Se mietityttää että välittääkö vesilaitos siitä millainen putkisto talossa on vesimittarista eteenpäin? Suostuuko se lainkaan liittämään vesijohtoverkkoon taloa jossa on kovin vanhat putket... ja vaatiiko kunta tai kunnan vesilaitos että tällaisessa tilanteessa pitäisi samalla uudistaa jätevesijärjestelmä?

      • Anonyymi

        Vesiosuuskuntaa tuo ei ainakaan kiinnostanut, talon sisäinen putkisto. Minulla putket eivät kestäneet uutta painetta, mutta vanhassa talossa vuorovedet menivät lattian alle monttuun.

        Paskakaivopuoli on eri juttu. Sehän pitää rempata suurehkon rempan yhteydessä, jos ei ole muovisäiliöitä. Vesijohdon veto ei pitäisi niin suuri juttu olla että poistopuoli pitäisi rempata. Eihän tuossa taloon tule juuri mitään muutosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesiosuuskuntaa tuo ei ainakaan kiinnostanut, talon sisäinen putkisto. Minulla putket eivät kestäneet uutta painetta, mutta vanhassa talossa vuorovedet menivät lattian alle monttuun.

        Paskakaivopuoli on eri juttu. Sehän pitää rempata suurehkon rempan yhteydessä, jos ei ole muovisäiliöitä. Vesijohdon veto ei pitäisi niin suuri juttu olla että poistopuoli pitäisi rempata. Eihän tuossa taloon tule juuri mitään muutosta.

        Lisään vielä että minulla pettänyt vesiputkiliitos oli aikoinaan jonkun paikallisen virtuoosin tekemä, kupariputki tinatulla liitoksella. Liittimiä ei kai sillin juuri käytetty.


    • Anonyymi

      Mikähän kohta seuraavaksi mietityttää ?

    • Anonyymi

      Kannattaisiko enimmäisenä kokeilla ns painehalkaisua olemassaolevaan porakaivoon? Maksaa n 400 - 700 € ja lisäsi ainakin meidän porajaivon "vedentuotanto" monta sataa prosenttia. Ennen tyhjä kerran / vrk, nyt ei kertaakaan tyhjä kys operaation jälkeen n 2 vuotta sitten.

      • Anonyymi

        Onhan kunnan vedessä se hyvä puoli että vesi on tutkitusti kunnollista. Meille vesi tulee Kouvolasta, ja siitä on poistettu fluoria, kun sitä täällä päin on maaperässä liikaakin. Aika paljon näkyvät ihmiset ostavan vettä kaupasta, kai siksi että putkesta tuleva vesi arveluttaa.


    • Anonyymi

      ”Kannattaisiko ensimmäisenä kokeilla ns painehalkaisua olemassaolevaan porakaivoon?”

      Sinänsä hyvä ajatus mutta ei voi tehdä tässä tapauksessa, eikä siitä todennäköisesti olisi hyötyäkään. Porakaivo on todella vanha ja sen on tehnyt varmaan joku tee-se-itse mies, alkaa näyttämään siltä, että koko porakaivo kanava on romahtanut. Nykyään kai ns. hengitysputki varsinaisen porakaivoputken ympärillä on haponkestävää terästä mutta siihen maailmanaikaan, kun tämä on tehty, on käytetty tavallista terästä ja arvelen että se on ruostunut puhki.

      Hyötyä painehalkaisusta ei luultavasti olisi senkään takia koska vedestä tuskin on sinänsä pulaa, tämä on aluetta, jossa pohjavesi ei koskaan merkittävästi laske, rengaskaivo josta porakaivo lähtee on aina suorastaan pursunnut vettä ja on hyvin luultavaa vesi imeytyisi suht nopeasti myös alempiin maakerrostumiin. Tämä on porakaivoksi hyvin matala, itse asiassa rengaskaivon pohjasta porakaivo putken päähän ei ole edes kymmentä metriä.

      Alamme nyt vähän taipua sille kannalle että ottaisimme vettä tuosta rengaskaivosta, tai sitäkin voisi kokeilla jos mahdollista että lyhentäisimme porakaivoputkea niin että vesi otettaisiin ylempää… kiitos kuitenkin kaikille kommenteista.

    • Anonyymi

      HSY ei vaatinut minkäänlaisia papereita. Kaivoin itse ja laiton PEM putkea. HSY liitty pääät ja toi mittarin sisätiloihin.

      Käytännössä kaupunki pakotti liittymään vesijohtoon vaatimalla vuosittaisia selvityksiä veden laadusta. HSY;n vesi on merkittävästi kaivovettä kalliimpaa. Ennen maksoin arvion mukaan jätevedestä, liittymisen jälkeen mittarin mukaan.

      Kulut nousi tuhannella eurolla vuodessa. Veden laadussa ei ole eroa.

      Kaivon pidin puutarhan kastelua varten. Kesällä oli kiva läträtä halvan kaivoveden kanssa, kun naapurit säästivät vettä ja anoivat nurmikkojensa palaa.

      • Anonyymi

        Minulla vasta on kaupunkitalossani kallis vesi. Talo kun on tyhjillään, kului viime vuonna 1 m3 vettä. Perusmaksujen kanssa sille tuli hintaa joku satanen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe