Lopetin harjoittamisen

Anonyymi

Buddhalaisuus on keskiluokan uskonto. Pitää olla korkeakoulu käytynä ja tehdä hyvää tiliä että siitä saa harjoittaa.
Ei saa olla amis ja tehdasduunari. Tämä on huomattu myös muualla koska USA:ssa työnväenluokalla ei ole varaa siihen. Sama on huomattu myös Englannissa.
En tunne myöskään kuuluvani joukkoon koska kun olen tavannut toisen buddhalaisen niin hän on minua paljon korkeammalla yhteiskunnassa.
Sääli koska tämä on minun uskontoni mutta en voi olla mukana uskonnossa joka syrjii alempia luokkia.

13

1747

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jospa et yrittäisi harjoittaa uskontoa, vaan ihan vain sitä buddhalaisuutta, niinku elämäntapana vaikka.

  • Anonyymi

   Minun kanssa jos tulee harjoittamaan niin lähes kaikkien pitäisi tuntea olevansa korkeammalla. Enkä ole itse kokenut suomes tai pohjoismais että yhteiskunnallista statusta tuotais esiin.

  • Anonyymi

   Mutta mitä on "buddhalaisuuden harjoittaminen"?

   Eri kulttuureissa se tietysti näkyy erimuotoisina ulkoisina asioina jotka ovat vaihtelevassa määrin enimmälti paikallista kulttuuria ja buddhalaisuuden jotain suuntausta.

   Buddhan alkuperäiset opit löytyvät kuitenkin alkuperäisistä sutrista, joita voi lukea vaikka internetistä, koska ne on nykyään käännetty ainakin melkein kaikki englanniksi.

   Buddhalaisuuden harjoittamisessahan on eri tasoja. Maallikko buddhalainen pyrkii pitämään viidestä moraalisesta periaatteesta (5 precepts), eli ei tappamista, ei varastamista, ei valehtelemista, ei vahingollisia seksuaalisia suhteita, eikä alkoholia tai huumeita. Toisin sanoen: älä tee muille sitä mitä et haluaisi itsellesi tehtävän.

   Nuo ovat siis perusta "harjoitukselle". Sitten voidaan laajentaa kolmeen, niin että moraali, meditaatio ja viisaus. Aloittaja voi aloittaa haluamallaan minuuttimäärällä meditaatiota, mutta sen pitää olla säännöllistä. Voi keskittyä vaikka seuraamaan hengitystä silmät kiinni pitäen. Siis seuraten kuin sivusta, eikä kontrolloiden hengitystä. Viisautta voi kehittää esim. lukemalla sutria. Nämä kolme asiaa myös tukevat toisiaan ja ovat limittäin ja yhtä aikaa. Viisaus kehittyy myös meditaatiossa, koska siinä voi saada oivalluksia. Nämä ovat perusasioita. Mutta perusasiat ovat myös perustukset ja perustukset ovat tärkeitä mille tahansa minkä halutaan olevan tukeva ja kestävä.

   Moni yrittää oikotietä jonkinlaiseen valaistumiseen ja vapautumiseen, mutta se on sitä että mieli hyppää itsensä edelle, eikä seuraukset ole silloin kovin kestäviä.

  • Anonyymi

   En ole itse mukana missään toiminnassa Suomessa, mutta onko kyse siitä, että ryhmät ovat jotenkin akateemispainotteisia täällä? Ja muuallakin länsimaissa ehkä. Eli korkeasti koulutetut ohjautuvat buddhalaisuuden pariin erinäisistä syistä.

   • Anonyymi

    Suomessa ei tietääkseni ole ainakaan theravada sanghaa. Olisi hienoa jos olisi. Monissa Euroopan maissa niitä on. Aasian maissa munkeille lahjoitetaan niin paljon ruokaa ja tarvikkeita joka päivä, että jakavat niitä pois tarvitseville. Mutta siten ihmiset saavat hyvän mielen, kun tekevät hyvää, antamalla hyvään tarkoitukseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa ei tietääkseni ole ainakaan theravada sanghaa. Olisi hienoa jos olisi. Monissa Euroopan maissa niitä on. Aasian maissa munkeille lahjoitetaan niin paljon ruokaa ja tarvikkeita joka päivä, että jakavat niitä pois tarvitseville. Mutta siten ihmiset saavat hyvän mielen, kun tekevät hyvää, antamalla hyvään tarkoitukseen.

    Sepä, mutta kun se on tuolla Aasiassa valtauskonto. Suomessa on vaikea kuvitella, että täällä pärjättäisiin kovin hyvin lahjoituksilla, kun kansa ei ole buddhalaista, porukka vaan katsoisi että mitä lahkolaisia tuolla on kadulla kerjäämässä.


   • Anonyymi

    Kuten aivostollisesta rasituksesta johtuen.


  • Anonyymi

   Itse lopetin koska se tukahduttaa kaikki tunteet. MIkään meditaatio ei minun ajatuksiani laimenna eikä mieltäni tyynnytä. Väkisin pidin suuttumukseni sisällä aina kun oli tarvetta suuttua, ja nsitä tapahtuu päivittäin koska ihmiset on kusipäitä ja kun päätin että lopetan niin päästin kaiken ulos. Osansa sai suvakit, rasitit, valkoiset, matut, lesbot, homot, transut vittu ihan kaikki.
   Tunteitaan ei saa tukahduttaa, Ihminen ei ole silloin ole illoinen. Olen luonteeltani ikuinen kyynikko ja mielestäni kaikki on paskaa. Niin on hyvä ja saan voimaa alakulosta. Ukko on minun Jumalani, ollut ja tulee aina olemaan.
   Kaikki ostamani buddhalaisuuteen liittyvät kirjat heitin takkaan.

   • Anonyymi

    Totta on että ihmisten kyvyssä ymmärtää asioita on suuria eroja. Jos vain painetta lisää kattilassa loputtomiin niin jostain kyllä paukahtaa. Koska menneisyyttä ei voi muuttaa, niin miten olisi silloinkaan voinut? Voi vain yrittää oppia toimimaan järkevämmin.


   • Anonyymi

    Et varmaan ymmärtänyt buddhalaisuuden tarkoitusta. Buddhalaisuus selvästihän opettaa, että melkein kaikki kärsimys tulee juuri negatiivisista tunteista. Se kuka suututtaa sinua, se myös sinua hallitsee. Onhan se ymmärrettävää kun elää yhteiskunnassa monet asiat painaa. Mutta sehän onkin juuri paras henkinen koulu sinulle. Kun oppii olla reagoimatta kaikkeen negatiiviseen ja myös yrittää samalla puhdistaa sisäistä negatiivisuutta niin silloin kukaan eikä mikään pysty sinua enään suututtamaan, koska huomaat, että kaikki tapahtuu sinussa. Sinä olet elämäsi ohjaaja, eikä kukaan muu.


  • Anonyymi

   Buddhalaisuutta täytyy ymmärtää; ei sovi useimmalle - siksi se on pieni uskonto.
   Itä-Aasiassa on täysin buddhalaisia maita, ja useimmalle se on palvonnallista, jo mainituista syistä, vaikka palvonnallinenkin on yksi tie, joka vallitsee erityisesti juutalaisuuspohjaisissa uskonnoissa, joilla myöskin voi saavuttaa, ainakin hindulaisuuden mukaan.

   • Anonyymi

    Sen huomaa, eikä väärin ymmärtäminen ole ymmärtämistä lainkaan.


  • Älä takerru keskiluokkaisuuteen tai mihinkään muuhunkaan , eikös se niin toimi ?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   107
   5599
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   286
   4648
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   125
   3635
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3006
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   2006
  6. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1642
  7. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   66
   1501
  8. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   1087
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   168
   975
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   311
   845
  Aihe