Lopetin harjoittamisen

Anonyymi

Buddhalaisuus on keskiluokan uskonto. Pitää olla korkeakoulu käytynä ja tehdä hyvää tiliä että siitä saa harjoittaa.
Ei saa olla amis ja tehdasduunari. Tämä on huomattu myös muualla koska USA:ssa työnväenluokalla ei ole varaa siihen. Sama on huomattu myös Englannissa.
En tunne myöskään kuuluvani joukkoon koska kun olen tavannut toisen buddhalaisen niin hän on minua paljon korkeammalla yhteiskunnassa.
Sääli koska tämä on minun uskontoni mutta en voi olla mukana uskonnossa joka syrjii alempia luokkia.

19

3959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jospa et yrittäisi harjoittaa uskontoa, vaan ihan vain sitä buddhalaisuutta, niinku elämäntapana vaikka.

    • Anonyymi

      Minun kanssa jos tulee harjoittamaan niin lähes kaikkien pitäisi tuntea olevansa korkeammalla. Enkä ole itse kokenut suomes tai pohjoismais että yhteiskunnallista statusta tuotais esiin.

    • Anonyymi

      Mutta mitä on "buddhalaisuuden harjoittaminen"?

      Eri kulttuureissa se tietysti näkyy erimuotoisina ulkoisina asioina jotka ovat vaihtelevassa määrin enimmälti paikallista kulttuuria ja buddhalaisuuden jotain suuntausta.

      Buddhan alkuperäiset opit löytyvät kuitenkin alkuperäisistä sutrista, joita voi lukea vaikka internetistä, koska ne on nykyään käännetty ainakin melkein kaikki englanniksi.

      Buddhalaisuuden harjoittamisessahan on eri tasoja. Maallikko buddhalainen pyrkii pitämään viidestä moraalisesta periaatteesta (5 precepts), eli ei tappamista, ei varastamista, ei valehtelemista, ei vahingollisia seksuaalisia suhteita, eikä alkoholia tai huumeita. Toisin sanoen: älä tee muille sitä mitä et haluaisi itsellesi tehtävän.

      Nuo ovat siis perusta "harjoitukselle". Sitten voidaan laajentaa kolmeen, niin että moraali, meditaatio ja viisaus. Aloittaja voi aloittaa haluamallaan minuuttimäärällä meditaatiota, mutta sen pitää olla säännöllistä. Voi keskittyä vaikka seuraamaan hengitystä silmät kiinni pitäen. Siis seuraten kuin sivusta, eikä kontrolloiden hengitystä. Viisautta voi kehittää esim. lukemalla sutria. Nämä kolme asiaa myös tukevat toisiaan ja ovat limittäin ja yhtä aikaa. Viisaus kehittyy myös meditaatiossa, koska siinä voi saada oivalluksia. Nämä ovat perusasioita. Mutta perusasiat ovat myös perustukset ja perustukset ovat tärkeitä mille tahansa minkä halutaan olevan tukeva ja kestävä.

      Moni yrittää oikotietä jonkinlaiseen valaistumiseen ja vapautumiseen, mutta se on sitä että mieli hyppää itsensä edelle, eikä seuraukset ole silloin kovin kestäviä.

    • Anonyymi

      En ole itse mukana missään toiminnassa Suomessa, mutta onko kyse siitä, että ryhmät ovat jotenkin akateemispainotteisia täällä? Ja muuallakin länsimaissa ehkä. Eli korkeasti koulutetut ohjautuvat buddhalaisuuden pariin erinäisistä syistä.

      • Anonyymi

        Suomessa ei tietääkseni ole ainakaan theravada sanghaa. Olisi hienoa jos olisi. Monissa Euroopan maissa niitä on. Aasian maissa munkeille lahjoitetaan niin paljon ruokaa ja tarvikkeita joka päivä, että jakavat niitä pois tarvitseville. Mutta siten ihmiset saavat hyvän mielen, kun tekevät hyvää, antamalla hyvään tarkoitukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa ei tietääkseni ole ainakaan theravada sanghaa. Olisi hienoa jos olisi. Monissa Euroopan maissa niitä on. Aasian maissa munkeille lahjoitetaan niin paljon ruokaa ja tarvikkeita joka päivä, että jakavat niitä pois tarvitseville. Mutta siten ihmiset saavat hyvän mielen, kun tekevät hyvää, antamalla hyvään tarkoitukseen.

        Sepä, mutta kun se on tuolla Aasiassa valtauskonto. Suomessa on vaikea kuvitella, että täällä pärjättäisiin kovin hyvin lahjoituksilla, kun kansa ei ole buddhalaista, porukka vaan katsoisi että mitä lahkolaisia tuolla on kadulla kerjäämässä.


      • Anonyymi

        Kuten aivostollisesta rasituksesta johtuen.


    • Anonyymi

      Itse lopetin koska se tukahduttaa kaikki tunteet. MIkään meditaatio ei minun ajatuksiani laimenna eikä mieltäni tyynnytä. Väkisin pidin suuttumukseni sisällä aina kun oli tarvetta suuttua, ja nsitä tapahtuu päivittäin koska ihmiset on kusipäitä ja kun päätin että lopetan niin päästin kaiken ulos. Osansa sai suvakit, rasitit, valkoiset, matut, lesbot, homot, transut vittu ihan kaikki.
      Tunteitaan ei saa tukahduttaa, Ihminen ei ole silloin ole illoinen. Olen luonteeltani ikuinen kyynikko ja mielestäni kaikki on paskaa. Niin on hyvä ja saan voimaa alakulosta. Ukko on minun Jumalani, ollut ja tulee aina olemaan.
      Kaikki ostamani buddhalaisuuteen liittyvät kirjat heitin takkaan.

      • Anonyymi

        Totta on että ihmisten kyvyssä ymmärtää asioita on suuria eroja. Jos vain painetta lisää kattilassa loputtomiin niin jostain kyllä paukahtaa. Koska menneisyyttä ei voi muuttaa, niin miten olisi silloinkaan voinut? Voi vain yrittää oppia toimimaan järkevämmin.


      • Anonyymi

        Et varmaan ymmärtänyt buddhalaisuuden tarkoitusta. Buddhalaisuus selvästihän opettaa, että melkein kaikki kärsimys tulee juuri negatiivisista tunteista. Se kuka suututtaa sinua, se myös sinua hallitsee. Onhan se ymmärrettävää kun elää yhteiskunnassa monet asiat painaa. Mutta sehän onkin juuri paras henkinen koulu sinulle. Kun oppii olla reagoimatta kaikkeen negatiiviseen ja myös yrittää samalla puhdistaa sisäistä negatiivisuutta niin silloin kukaan eikä mikään pysty sinua enään suututtamaan, koska huomaat, että kaikki tapahtuu sinussa. Sinä olet elämäsi ohjaaja, eikä kukaan muu.


    • Anonyymi

      Buddhalaisuutta täytyy ymmärtää; ei sovi useimmalle - siksi se on pieni uskonto.
      Itä-Aasiassa on täysin buddhalaisia maita, ja useimmalle se on palvonnallista, jo mainituista syistä, vaikka palvonnallinenkin on yksi tie, joka vallitsee erityisesti juutalaisuuspohjaisissa uskonnoissa, joilla myöskin voi saavuttaa, ainakin hindulaisuuden mukaan.

      • Anonyymi

        Sen huomaa, eikä väärin ymmärtäminen ole ymmärtämistä lainkaan.


    • Älä takerru keskiluokkaisuuteen tai mihinkään muuhunkaan , eikös se niin toimi ?

    • Anonyymi

      Itse lopetin koska en tarvitse sellaista. Minun arvoni on täysin buddhalaisuutta vastaavat, oli jo ennen kuin löysin koko uskonnon tai filosofian. Toiseksi, en koe kuuluvani joukkoon koska olen jotenkin täysin erilainen muihin harjoittajiin verrattuna enkä ole hyvä ihmisten kanssa, se on jotenkin omaa luontoa vastaan. Lisäksi olen melko melankolinen mieleltäni, jota en näe lainkaan pahana asiana, koska se olen minä. Nämä toiset oli jotenkin ihan happy happy tekopirteitä.

      Tämä on hyvä ja sopii minulle, koska Dalai Lama sanoi, jos et voi auttaa muita niin älä ainakaan aiheuta muille harmia. Lisäksi hän on sanonut ysärillä, että ei kannata vaivautua olemaan buddhalainen, vaan oppimaan siitä jos kokee sen hyväksi mutta tekemään sen sellaisena kuin jo on.

    • Anonyymi

      Juuja siinä on kovin vähän noita asennon muutoksiakin vieläpä.

    • Anonyymi

      Lopetin koska oikein miettimällä mietin että mitä jos olisin isä ja tyttäreni puoliso hakkaisi tyttäreni. Näin kävi eräälle ystävälleni jonka tytärtä hakkasi tämän aviomies. Buddhalaisuudessa pitäisi antaa anteeksi hakkaajalle.
      Tämä kaverini ei antanut anteeksi vaan hakkasi sairaalaan tyttärensä aviomiehen, ei pelkästään nyrkillä vaan käytti mailaa apuna.
      Kaverini joutui linnaan. Itsekään en anteeksi antaisi vaan tekisin samoin.
      Silloin tajusin että buddhalaisuus on valetta samoin kuin kristinusko.
      Anteeksianto on heikkojen ominaisuus, ihmisen tulee olla kova koville ja lempeä apua tarvitseville.

    • Anonyymi

      Itse lopetin buddhalaisen meditaation siksi että tapasin maailmalla liian monta harjoittajaa jotka olivat meditoineet vuosikausia, enkä usko että he olisivat löytäneet mitään erityistä vapauden kokemusta.

      Useat ihmiset lopettavat buddhalaisuuden harjoittamisen juuri tästä syystä, vuosikausien "harjoittamisen" jälkeen. Kokemus ei vastaa lähimainkaan sitä mitä ideologian teoriassa lupailtiin.

      Tapaamani länsimaalaiset buddhalaiset näyttäytyivät ulospäin myötätuntoisina yms yms ihmisinä, mutta paremmin tutustuttuani heihin näin tämän päälle liimatun ns jeesustelun läpi ja sen alta paljastui rikkinäinen, usein aika sekaisin oleva ihminen

      Toisaalta, jos uskolla johonkin ideologiaan jaksaa elää, antaa mennä vaan. Kunhan ei yritä kusettaa muita

      • Anonyymi

        Olen käsittänyt, että buddhalaisuudessa tarvitsee pitkäjänteisyyttä. Se prosessi ei yleensä ole tämän elämän pituinen, vaan lukemattomien elämien – joten siinä menee pieni hetki.


    • Anonyymi

      Aivan.

      Laittaa vuosia/vuosikymmeniä valtavat määrät rahaa retriitteihin, kirjoihin, maksuihin buddhalaisille meditaatio opettajille, ja tuhansien meditaatio tuntien jälkeen on viimeinkin ymmärtänyt että itseä ei ole ja asiat ovat jatkuvassa muutoksessa.

      Ja tämä ei tunnu erityisemmin vapauttavalta, vaikka olisi saanut minkä auktorisoinnin että kokemus on autenttista buddhalaisuutta. Tämähän onkin vain treeniä seuraavia elämiä varten.

      Tässä vaiheessa lopulta tajuaa että olisi pitänyt elämässä keskittyä johonkin ihan muuhun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2804
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      520
      2642
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe