Julkiset rakennukset

Anonyymi

Maassamme puhutaan oleva kymmenien miljoonien korjausvelka ja suurin syy julkisten rakennusten korjausvelkaan ovat kuntapäättäjät, jotka junailevat koulujen ja päiväkotien remontit tutuilleen ja jopa sukulaisilleen, joilla ei ole minkäänlaista ammattitaitoa, eikä osaamista, miten viedä korjausurakat kunnolla läpi ja sovitussa budjetissa pysyen.
On jo nähty, että vasta muutama vuosi sitten täysin remontoitu koulu, tai päiväkoti on ilmenneiden sisäilmaongelmien takia laitettu käyttökieltoon ja urakoitsijat ”kilpailutetaan” uudelleen . Firmojen nimet ovat saattaneet vaihtua, mutta samat osaamattomat tumpelot voittavat kulpailutuksen ja käyttävät osaamatonta työvoimaa remontissa joka kierre on valmis!

Senaattikiinteistöt on taas erinomaisen hyvä esimerkki, miten huonolla ammattitaidolla valtion kiinteistöjä hallitaan.
Sinne on pesiytynyt rahanahne ja ammattitaidoton sakki, kuppaamaan valtion rahavaroja oikein urakalla!
Urakat voittaa ja pyörittää täysin kouluttamattomat ja ammattitaidottomat, sekä jopa rikollisryhmät!
Esimerkkejä epäonnistuneista valtion kiinteistöremonteista on lukuisia ja hintalappu per kiinteistö on useita miljoonia!

1

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan. Tuossa naapurissa on 1-tasoinen reilut 350 m2 päiväkoti jolla ikää oli n. 30 v kun kunta päätti teettää siihen remontin. Konsultit sitten tekivät suunnitelmat ja budjetiksi saatiin 1,7 milj. alv 0%. Tietoa ei ole mitä kaikkea sinne tehtiin, mutta sivusta seuranneena päällepäin laitettiin uusi huopa vanhan päälle (ja varmaan rännit yms. uusittiin). Rakennus on tiilipintainen joten puuosat pääosin vain maalattiin (ehkä jotain uusittiin). Yllättävää oli, ettei ikkunoita uusittu. Ulko-ovista en tiedä. Lisäksi pienehkö leikkikenttä vedettiin uusiksi: pinnat ja laitteet ja tontin parille sivustalle asennettiin tumma n. 120 cm verkkoaita. Mitä sitten sisätiloissa tehtiin, sitä en tiedä. Home- tai kosteusongelmia siinä ei ole ollut (sen kuulin ko. päiväkodin tuntevalta ihmiseltä).

      Aika kova kustannusarvio?

      Eräs tuttava rakennutti samankokoisen ok-talon n. 5 v sitten. Se on sentään pari kertaluokkaa hulppeempi, 2-tasossa ( kellari). Erillinen iso autotalli ja harraste-/varastotila. Tontin ja liittymien yms. lisäksi kaikelle rakentamiselle tuli hintaa 800 tonnia alveineen.

      En tiedä mikä tuossa päiväkodissa oli euromääräinen toteutuma mutta ei se yleensä alle budjetin jää.

      Mielenkiintoista tässä on, että itse asun samana vuonna rakennetussa pienessä as.osakeyhtiössä (n. saman kokoinen kun ko. p-koti), jossa toki 30 v aikana on jo joitain remppoja tehty. Tuossa ynnättiin isompia remppoja ja saatiin summaksi n. 100 000 € ja pikkujutut siihen päälle ehkä 20 000€. Isännöitsijän säestämänä totesimme, että mitään isompaa ei ole tiedossa seuraavaan 10 vuoteen. Sitten tulee jossain vaiheessa ikkunaremppa ja varmaan kv-putket pitää uusia. Tällä mennään kohtuu hinnalla vielä seuraavat 30 v ilman miljoonaremonttia. Huoneistojen tämänhetkinen myyntihinta yhteensä on jotain 800 tonnia, että jos rempan suhteen aletaan puhua 7-numeroisista summista, silloin kannattaa miettiä ennemmin purkamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe