miksi resteliä haukutaan?

simppa9

Syystä tai toisesta, olen useamman kerran lukenut keskustelupalstoilta tms. kuinka paska työnantaja restel on.

valaiskaa mua vähän, koska esim sok, arctia ym isot ketjut eivät juurikaan saa moitteita.

Olen kuullut joistain laaduntarkastajista, mikä nyt olikaan, kuinka hymy pitää olla kuin jenkkileffoissa. Itse olen tavannut muutaman kerran erään restelin ylemmän tahon herran, joka ei ainakaan ole koskaan minun nähteni hymyillyt. (esimerkkiäkö??)

Mutta siis pääkysymys oli: Miksi Restel on epäsuosiossa?

12

2710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiakas

      Monia syitä näkisin restelin haukkumiseen. Olen toiminut yhteistyössä kyseisen ketjun ravintoloiden kanssa n. 10 vuotta, joten uskon omaavani jonkin näkökulman asioihin. Ensinnäkin, laaduntarkastus on uskomaton pelleily, koska laaduntarkkailijoista ei kovin monella ole mitään ravintola-alan kokemusta. Laaduntarkastajat valitaan yhtiön johtohenkilöiden sukulaisista ilman sen suurempia vaatimuksia, vai oletko nähnyt yhdessäkään lehdessä ilmoitusta: "Haetaan laaduntarkkailijaa Restel Oy:lle"?. Tältä pohjalta on kovin surullista, että lähdetään arvostelemaan vaikkapa kiireiltoina iltaravintolan henkilökunnan toimintaa. Kokemuksesta voin sanoa, että hymy hyytyy viimeistään 2-3 tunnin tauottoman viinan lappaamisen jälkeen, lämpötilan ravintolassa lähennellessä 30 astetta. Tämä ei ole liioittelua, ota kokeeksi vaikka lämpömittari mukaan täyteen iltaravintolaan. Olen tavannut useita kouluttamattomia vuoro- ja ravintolapäälliköitä joita on mielivaltaisesti valittu sinne tänne töihin. Vai miltä kuulostaa esim. tuttavani urakehitys: tarjoilija alle 6kk, yleneminen vuoropäälliköksi, vajaa 10kk vpäällikkönä ja siitä suoraan yhden Suomen kovimman yökerhon päälliköksi? Tosin ei ole enää siellä päällikönä, syystä tai toisesta... Palkkaus on pääliköillä usein kiinteä kk-palkka, johon saa tehdä ylimääräisiä tunteja niin paljon kuin kykenet ja usein on pakko, koska hommat eivät muuten hoidu. Rahaa ei tunnu Restelillä riittävän koskaan ainakaan investointeihin: ravintoloiden remontit viivästelevät vuosikausia, ohjelmaan ei ole varaa satsata, äänentoisto ja valotekniikka ovat useimmissa paikoissa vanhentunutta ja rikkinäistä. Joissakin "yökerhoissa" kinastellaan tuttavani ohjelmatoimiston kanssa diskovalojen polttimoiden vaihdosta...
      Jos jotain hyvää pitää yrityksestä sanoa, niin se maksaa palkat ja laskut ajallaan, mutta onko se sitten positiivista vai vain täysin pakollista ylipäätään toiminnan kannalta?

      • Restell Johtaja

        Molemmin puolinen tunne ammattitaidostasi....


      • fenlanren
        Restell Johtaja kirjoitti:

        Molemmin puolinen tunne ammattitaidostasi....

        Jos todella olet johtaja, niin ensinnäkin: Restel kirjoitetaan yhdellä L-kirjaimella... Vai oletko niin ulkona ravintolatoiminnasta hierarkiassa, ettet tiedä edes miten yhtiön nimi kirjoitetaan? Jospa kokeeksi vierailet kyseisen yhtiön ravintoloissa ja toteat tilanteen itse, vai oletko liian kiireinen myydessäsi iltaravintoloita Sedulle..?


      • Restell Johtaja
        fenlanren kirjoitti:

        Jos todella olet johtaja, niin ensinnäkin: Restel kirjoitetaan yhdellä L-kirjaimella... Vai oletko niin ulkona ravintolatoiminnasta hierarkiassa, ettet tiedä edes miten yhtiön nimi kirjoitetaan? Jospa kokeeksi vierailet kyseisen yhtiön ravintoloissa ja toteat tilanteen itse, vai oletko liian kiireinen myydessäsi iltaravintoloita Sedulle..?

        Onko sillä mitään väliä miten se nimi kirjoitetaan ja kenelle ravintoloita myydään kunhan vain rahaa tulee ja sitä kuule tulee aivan uskomattoman paljon :)


      • kyseisestä

        puulaakista. Pitkä oli työtaival ja raskas. Ei ole eikä tule ikävä.


      • jupa2
        fenlanren kirjoitti:

        Jos todella olet johtaja, niin ensinnäkin: Restel kirjoitetaan yhdellä L-kirjaimella... Vai oletko niin ulkona ravintolatoiminnasta hierarkiassa, ettet tiedä edes miten yhtiön nimi kirjoitetaan? Jospa kokeeksi vierailet kyseisen yhtiön ravintoloissa ja toteat tilanteen itse, vai oletko liian kiireinen myydessäsi iltaravintoloita Sedulle..?

        Tuota kyseistä ketjua ei varmaan kymmeneen vuoteen ole olemassa..siis Arctiaa. Miksi siis kysellä siitä. Ihme aloitus.


    • Tarkastaja

      Olet oikeassa: laaduntarkastukset ovat osittain täyttä farssia. Monessa paikassa tarkastajan tulo tiedetään etukäteen. Jos et silloin toimi pilkulleen ohjesäännön mukaan, niin satikutia tulee. Maalaisjärkeä Restelissä ei saa käyttää. Asenne on, että tee niinkuin sanotaan äläkä ajattele. Restel ajattelee valmiiksi jokaisen puolesta.

      • Restell Johtaja

        "Restel ajattelee valmiiksi jokaisen puolesta"

        Ne palkkaakin ihmisiä, jotka eivät pystyisi itse ajattelemaan kuitenkaan :)


      • tiedät

        että osa paikoista saa tiedon etukäteen? Eihän se oo reilua muihin paikkoihin verrattuna jotka saa kuulla käynnistä vasta viikon myöhemmin tulosten muodossa..


      • ex resteliläinen

        laadunmittaus on ihan farssi koko juttu ( olin yli 10 v restelin palveluksessa, onneksi tajusin lähteä ) pilkunnussimista koko mittaus. Henkilökuntaa ja ravintolapäälliköitä uhkaillaan laadunmittajilla ja rangaistuksilla mm. kirjallinen varoitus jos lisämyyntiä ei ole tehty jne. Ja jos et ole "nuollut" ja mielistellyt alue/ ketjunjohtajaa tulee mittauksesta TILATTU NOLLA :( Kaksi nollaa päällikölle/ työntekijälle tietää lähtöjä jne. työntekijöitä ja päälliköitä kyykytetään surutta ym. kusetusta joka päivä. Inhimillisyys on kaukana tästä firmasta ja sen toimintatavoista ikävä kyllä!!


    • osaa

      tehdä tulosta, ja vielä hyvää tulosta mutta työntekijöiden kustannuksella. :/ Nauttisin suunnattomasti siitä, että Restelin johtoryhmä tulisi itse tekemään sitä tulosta itse ravintolaan ja juoksisi niska limassa, pelko korvissa, että laaduntarkastuksesta tulee nolla ja se tietää vähemmän vuoroja. Tätä se on todennäkösesti joka paikassa tänä päivänä mutta se paikka joka alkaa ajatella työntekijöitään ihmisinä, tulee saamaan ammattitaitosta porukkaa ja paljon. Eihän tuollaista Restelin menoa jaksa kovinkaan kauaa.. Nooh, sairaslomalle vaan. :)

    • SälliKeittää

      Kaikkein selkeimmin duunareitaan kyykyttävä natsilafka. Kerran ollut koeajan ja ilmoitin kohteliaasti että en jatka, ja ilmoitin olevani töissä vielä 2 viikkoa. Eli lopettavani KOEAJAN LOPPUESSA.
      PäälikönPlanttu kiljui kurkku suorana että voin lähteä heti kävelemään. "Täällä ei valehtelijoita tarvita"
      oli loppukommentti, en tosin tiedä mitä olin valehdellut? Koeaikana paikasta voi lähteä ihan lain mukaan.
      Minä sentään ilmoitin lopettavani 2 vk aikaisemmin.
      Palkkaa jouduin tiedustelemaan kahdesti.
      Jäi aika paha maku suuhun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      149
      6371
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3848
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe