Google myy kuulemansa?

Anonyymi

Ei voi olla sattumaa kun puhuttiin töissä LED-valaisimista, niin samana päivänä soittaa kaksi eri firmaa ja tarjoaa LED-valaisimia. En keksi muuta syytä kuin Google kuunteli Android-puhelimien kautta keskustelun ja myi tietoa eteenpäin.

6

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletuksena kuuntelee kyllä, ellei poista tai ota pois käytöstä Androidin Google-sovellusta. Samalla häviää myös äänihaku- ja komentotoiminnot, mutta ainakaan itse en ole kokenut sellaista tarvitsevan.

      • Anonyymi

        Juuri näin. Itse olen poistanut käytöstä kaikki mahdolliset Googlen palvelut. Duckduckgo-selaimella olen pärjännyt monta vuotta. Mikäli tietosuoja ja oikeasti avoimet sovellukset kiinnostavat, kannattaa kokeilla F-Droid-nimistä vaihtoehtoista sovelluskauppaa. Toimii siis Google Playn rinnalla. Kaikki sovellukset ei ihan täydellisiksi hiottuja, mutta suurin osa ihan hyviä, eikä tarvi mainoksiakaan katsella :)


    • Anonyymi

      Nykyiset anterot on hiukan ärsyttäviä "kuuntelunsa" takia. Huomannut kanssa, että hakuihin tulee asioita, joista on juuri puhuttu. Ominaisuuden pois kytkeminen on tehty varsin hankalaksi: Piti laittaa kolmesta eri paikasta pois päältä ennen kuin uskoi, ettei mikkiä käytetä: Puhelimen asetuksista estettiin äänikomennot - joka ei vaikuttanut jo asennettuihin ohjelmiin - googlen app:lta kiellettiin mikin käyttö ja mikähän se kolmas kohta oli? "OK Google" äänikomennot piti poistaa käytöstä - muuten säilyi 30 vrk. tiedot äänihistoriassa.

    • Anonyymi

      Muutamia vuosia sitten olin harkitsemassa muuttoa. Mainitsin siitä puhelimessani tasan kerran kaverilleni, en missään muualla. Tämän jälkeen Facebookissa oli varsinainen mainostykitys muuttofirmoista ja pakettiautovuokraamoista. Eli kyllä sitä informaatiota on kerätty pitkään ja sillä käydään bisnestä eri somealustojen kanssa. Nykyään on custom romilla fläshätty puhelin ja tietokoneesta blokattu kaikki mahdollinen blokattavissa oleva, koska vastustan vakoilua ja henkilökohtaisen tiedon kalastelua, sekä sen hyväksikäyttöä. Sekin tuli huomattua, että kun lopetin perinteisen TV:n katselun ja estin kaikenlaisen mainonnan, on mielikin rauhallisempi. Se valtava mainostykitys ei tee hermoille hyvää.

    • Anonyymi

      Miksei tuo voisi olla sattuma? Ei kovin mahdottomalta kuulosta.

    • Anonyymi

      Salakuuntelun huomasin itse joitakin vuosia sitten. Juttelin puhelimessa kaverin kanssa ja yhden kerran mainitsin muutostani uuteen asuntoon. Ei mennyt kauaa, kun Facebookissa, valtamedioiden sivustoilla yms. alkoi ilmestymään lukuisia muuttofirmojen ja pakettiautovuokraamojen mainoksia. Sittemmin olen käyttänyt Android-luureissani custom-ROMia ja tietokoneestani on blokattu parhaalla mahdollisella tavalla yhteydet mainos-, tietojenkeruu yms. palvelimiin. En tietenkään tiedä, onko salakuuntelu estetty edelleenkään. Voisihan sitä testata ottamalla palvelinblokkaukset ja mainostenestot pois päältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe