Ilmeinen lain rikkominen käräjäoikeudessa etupäässä päällikkötuomarin johdolla

Anonyymi

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on tullut ilmi asianosaisjulkisuutta vaarantavia toimitapoja, joilla on voitu estää rikoksen uhria – asianomistajaa saamasta tietoa siitä, että vastaaja voi käyttäytyä aggressiivisesti, vaikka tätä tietoa on pidetty haastemiesten työturvallisuuden kannalta tärkeänä.

https://tykistomies.blogspot.com/2021/09/8-ilmeinen-lain-rikkominen.html

”Se, että laamanni on rikosasian R 20/3898 haastemiestiedoksiantotehtävän päiväkirjakorttia koskevassa selvityksessään esittänyt, että kortin lisätietokenttään ”voidaan kirjata muun ohella tieto aggressiivisesta vastaanottajasta, jolle tiedoksianto ei ole mahdollinen haastemiehen turvallisuutta vaarantamatta” ja pitänyt muun muassa tätä tietoa tärkeänä haastemiesten työturvallisuuden kannalta, mutta kuitenkin osaltaan estänyt asianomistajaa saamasta haastemiestiedoksiantotehtävän päiväkortin tietoja, antaa viitettä siitä, että rikoksen uhrin – asianomistajan turvallisuus on laamannille vähemmän tärkeä asia.”

11

1323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeusjärjestelmän tulisi nimenomaan antaa suojaa rikoksen uhrille ja siten laamannin johtamaa menettelyä, jolla uhria voidaan estää saamasta tietoa viranomaisten tiedossa olevasta vastaajan aggressiivisesta käytöksestä, on pidettävä kestämättömänä.

    • Anonyymi

      Näyttää siltä, että on tietoisesti irtaannuttu niistä oikeudellisista lähtökohdista, jotka liittyvät oikeusvaltion yhteiseen arvoperustaan, vaikka asianomistajan haastemiestiedoksiantotehtävän päiväkirjakortin tietojen saamista koskeva pyyntö olisi voitu hoitaa täysin laillisesti. Vastuu asiasta, on siten yksiselitteinen, sillä laamannin tulee osaltaan huolehtia siitä, että hänen johtaman käräjäoikeuden toiminta täyttää lainalaisuuden ja lakisidonnaisuuden vaatimukset. Toki kaikkien viranomaisten tulisi kieltäytyä lainvastaisesta toiminnasta sekä olla sitä seuraamatta kritiikittömästi.

    • Anonyymi

      Eikös se ole aika erikoista että tuollaisia tietoja aggressiivisesta käyttäymisestä saa säilyttää ties kuinka kauan kun poliisikaan ei saa kerätä tietoja tarpeettomasti ja rikosrekisteristä hävitetään pienet rikokset tietyn ajan kuluessa, vai hävitetäänkö, ainahan ne luetellaan kun joku jää kiinni jostakin vakavammasta. Sinänsä kulostaa hyödylliseltä tiedolta ja pitäisi saada jos keran on luvallista kerätä ja antaa.

    • Anonyymi

      Haastemiehen päiväkortissa ollut tieto toimeksiannon ohjeituksesta on viranomaisen sisäiseen käyttöön laadittu, joka ei ole julkinen asiakirja. Viranomaisen ei tarvitse antaa sellaista tietoa ulkopuoliselle lain mukaan.

      • Anonyymi

        Toisin kuin näytätte virheellisesti ymmärtäneet, otsikon asiassa on kyse siitä, että ”käräjäoikeudessa on vastaanotettu asianomistajalta asianosaisjulkisen asiakirjan saamista koskeva pyyntö 12. syyskuuta 2020, mutta se on jätetty etupäässä laamannin johdolla käsittelemättä asianmukaisesti rikkoen muun muassa viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 11 §:n 1 momenttia ja ylittäen yli yksitoistakertaisesti mainitun lain 14 §:ssä määrätty kuukauden ehdoton määräaika asiakirjatietojen antamiselle”.


      • Anonyymi

        Eikös sitä ollut pyytänyt toinen haastemies, mutta onko tuollaiset henkilörekisterit silti laillisia, eihän ne olleet moottoripyöräkerhostakaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös sitä ollut pyytänyt toinen haastemies, mutta onko tuollaiset henkilörekisterit silti laillisia, eihän ne olleet moottoripyöräkerhostakaan..

        Otsikon asiassa kyse näyttää edelleen olevan siitä, että käräjäoikeudessa on vastaanotettu asianomistajalta asianosaisjulkisen asiakirjan – haastemiestiedoksiantotehtävän päiväkirjakortin saamista koskeva pyyntö 12. syyskuuta 2020, mutta se on jätetty etupäässä laamannin johdolla käsittelemättä asianmukaisesti rikkoen muun muassa viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 11 §:n 1 momenttia ja ylittäen yli yksitoistakertaisesti mainitun lain 14 §:ssä määrätty kuukauden ehdoton määräaika asiakirjatietojen antamiselle.


    • Anonyymi

      Ko. rikosasian asianomistajaan kohdistettuun menettelyyn on käräjäoikeudessa päällikkötuomarin ja sihteerin lisäksi osallistunut nähtävästi ko. rikosasian tuomari ja ilmeisesti myös ko. osaston johtaja. Ottaen huomioon edellä todetun lisäksi se, mitä käräjäoikeudesta ja sen tehtävistä on säädetty, päällikkötuomari ja hänen myötäjuoksijansa ovat onnistuneen luomaan itsestään kuvan valtion lainkäyttöviranomaisina, joille asianomistajan oikeudet eivät ole merkityksellisiä ja siten on pidettävä ilmeisenä, että asianomistaja – jonka ylimmälle laillisuusvalvojalle osoittaman pyynnön johdosta edellä tarkoitettujen tekoja on jo osaltaan tutkittu ja tulisi edelleen tutkia, viedä syytteeseen ja tuomita, sillä rikos täyttyy, kun se on tehty – ei voi saada oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä rikosasiassaan ko. päällikkötuomarin ja hänen myötäjuoksijoidensa toimiessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

      • Anonyymi

        Paha sauma tuollainenkin keissi: päällikkö tuomari ja hänen peesaajat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paha sauma tuollainenkin keissi: päällikkö tuomari ja hänen peesaajat!

        Niinpä.

        Ne jotka ovat ko. päällikkötuomarin kohdanneet, ovat voineet todeta tämän tekevän, itse minkäänlaista ujoutta tuntematta, ratkaisuja omien sääntöjensä mukaan.


    • Anonyymi

      En ole huomannut median kirjoitelleen otsikon aiheesta.

      Onkohan sellaista havainnut joku muu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe