2v puheen kehitys

Anonyymi

Ollakko huolissaan vai ei?
2v 1kk poikani ei osaa puhua vielä ”kunnolla”. Neuvolasta ei vielä oltu huolissaan, laittoivat puheenkehityksen arviointi ajan 2,5 vuoden ikään.
Poikani sanoo noin. 35 sanaa, kaikkia ei käytä päivittäin. Iso osa sanoista ei ole ”täydellisiä” ja osa on ”omia” sanoja. Osa sanoista tulee aika täydellisesti. Kaikki sanat ovat substantiivejä ei sano verbejä esim vielä ollenkaan. Sanat mitä osaa hyvin on tosi erilaisia, esim osaa f sanoa ja s täydellisesti kun sanoo isi. Täydellisesti tulee esim isi, auto, pappa, mummi, kakka, kukka, vauva, faffa(farfar), nenä, Muumi, puppe, oho mm.
Ilmaisee itseään sitten erilaisilla eleillä ja äänillä, millä pystyy kertomaan pidempäänkin asiaa. Esim ajaminen on prmmprmm, syöminen nam nam, eläimiä ei usein sano nimeltä vaan pitää eläimen ääntä. Joo ja ei osaa myös sanoa. Ymmärtämisvaikeuksia meillä ei ole. Ulkopuoliset ei häntä niin hyvin ymmärrä, muuta kuin noita sanoja mitkä tulee tosi hyvin. Sanoo myös päivittäin peräkkäin sanoja esim. Isi auto prmm prmm jos isi ajaa autolla. Tai pappa auto, jos pappan auton näkee tai pappa tulee autolla. Ei vielä taivuta sanoja.
Poika ymmärtää ihan kaiken ja kuulee hyvin. Kuulee ulkona esim pienemmätkin lentokoneen tai mopon äänet kaukaa. Ymmärryksestä olen myös varma, osaa suorittaa monimutkaisempiakin pyyntöjä.
Hän puhuu itseasiassa paljon, mutta iso osa on vielä omia ilmaisuja. Pölisee paljon äänillä. Jos en ymmärrä, että sanoo esimerkiksi että isin traktorissa ei ole kauhaa hän osaa käydä hakemassa leikkitraktorinsa ja osoittaa kauhaa. Hänen passiivinen sanavarastonsa on todella hyvä, ymmärtää kyllä melkein kaiken mitä puhutaan. Osoittaa kuvista oikeat asiat, kun pyydän.

Hän välillä suostuu matkimaan sanoja, kun pyytää mutta juurikaan ei halua sitä tehdä kun yritetään. Luonnollisesti ollaan koko elämä loruteltu, laulettu ja luettu paljon. Ruutuaikaa ei ole. On vielä kotihoidossa, mutta on 2krt viikossa leikkimässä kerhossa samanikäisten kanssa.
Poika on todella liikunnallinen, osaa potkupyöräillä, juosta kovaa, kiipeillä. On myös todella fiksu ja sosiaalinen. Rakastaa toisten lasten seuraa ja menee rohkeasti leikkimään. Syö erittäin hyvin ja itse. Osaa juoda pillillä, puhaltaa saippuakuplia. Kaikinpuolin siis hyvin normaali iloinen poika, puhetta ei vaan ala tulla paremmin... äiti tietenkin on jo huolestunut eikä malta odottaa alkaako puhe vai ei. Isänsä on ollut tässä iässä melko samassa vaiheessa, hieman hitaampi puheen kanssa mutta puhe on sitten tullut kai yhtäkkiä. Itse olen puhunut paremmin jo 2-vuotiaana.
Mitä mieltä te olette, yritänkö rauhoittua ja odotella vaan...

2

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö aloittajalla ole mitään suurempia murheita?

    • Anonyymi

      Kyllähän tässä on useampikin isompikin murhe meneillään, mutta kyllä nuorta äitiä esikoisen puheenkehityskin huolestuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe