Uusi Eränkävijät kausi.

Anonyymi

Tuli sitten jo paria jaksoa vaille katsottua areenasta tuo uusi kausi.
En tiedä, mutta tuntuu menevän surkeammaksi vuosi vuodelta. Onhan se eräänlaista lavastettua niinsanottua metsästystä ja kalastusta jne, mutta jotenkin tympeä katsoa ohjelmaa jossa sanotaan ääneen ne asiat jotka metsästyksestä tietämättömien halutaan olettaa kuulevan. Tyyliin "metsästys on vain makkaranpaistoa, ulkoilua ja kavereiden kanssa hengailua, saalistakaan ei ole pakko saada"

Ensinnäkin jos saalis ei ole pääroolissa, niin ulos voi lähteä retkeilemään ilman torrakkoakin. Itse ainakin lähden metsälle saalis mielellä, olkoonkin ettei ihan joka reissulla mitään saa ei se saaliiton reissu huono silti ole.
En mene paistamaan makkaraa, koska syödä voi kotona lähteissä tai kotiin tullessa. Tulien virittely vie vain aikaa itse metsästyksestä ja usein pimeinä loppukauden syksyinä tai talvina valosa aika alkaa olemaan muutenkin kortilla.
En ajata koiria vain sen takia, että näkisin mahdollisimman usein pakenevan saaliseläimen, vaan kaatoa yritetään heti kuin mahdollista. Jahtiinkin menen yleensä yksin, koska se on silloin mielekkäämpää. Yhden tai kahden samanhenkisen kaverin kanssakin se on mukavaa, mutta hirvihommissakin mukana olevana se porukkatouhu ei ainakaan minua kiinnosta yhtään. Mukavampi kaataa hirvi yksin kuin porukan kanssa joihin mahtuu aina yksi tai kaksi nillittäjää pilaamaan tunnelmat.

Ohjelmaan oli tullut pari uutta kaupunkilaiskalastajaa ja touhukin sitten sen näköistä pääkköstelyä. Syy löytyy kyllä aina kalojen takaisin laskuun, mutta ruuaksi laittamisista ei puhuta mitään. "Tämä on alimittainen, tämä liian suuri kuteva raskasmetallinen" jne. Touhu muutenkin sunnuntaikalastajan oloista, joten eikö tuohonkin olisi osaavampia voitu valita tekemään ohjelmaa.
Ainiin jonkun ahvenen vissiin söivät kun oli "tarpeeksi suuria" Liekkö nyt iso lovi paikallisessa ahven kannassa?

Koirakuiskaaja esiintyy nyt vähemmän Äijän kanssa, mutta kyllä tuo koiralle juttelu on mielestäni jäänyt niihin alkukausiin, kun se oli vielä hellyyttävää ja hauskaa seurattavaa. Kun Aki on jäänyt vähemmälle, niin voi sitä myötähäpeän määrää kun tämä hänen eksänsä nyt imitoi Akia ja höpöttelee teennäisesti omalle lapinkoiralleen. Tekisi mieli vajota maan alle. Ei enää tätä. Keskittyisi vaikka kalastukseen, mutta ei vaan jaksa enää sitä lässyttämistä.

Aina haulikot taitettuna kulkevat ei koskaan mitään saava kanakoira pariskunta välineurheilee taas osaavan oloisina, mutta sekä vuosia vanhat koirat eivät ikinä pelaa edes jotenkin eikä se ampumataitokaan näytä koskaan kohentuvan. No kun ilmeisesti heidän haulikoissaan ei ole varmistinta, niin eihän sitä lintuunkaan ehdi jos piiput lyö kiinni juuri silloin kun lintu jo lähtee.
Kokeet menee aina mönkään ja koirakin "tiedottaa" joka kerta, mutta kummasti lintua edestä ei tiedotuksen jälkeen koskaan lähde. Tiedottaa mitä? Nälkää, silittelyä, kotiin lähtöä vai mitä?
Kanakoira touhu muutenkin on mitä kummallisinta. Ensin huudetaan niin, että mettä raikaa ja sitten ammutaan ja taas huudetaan minkä palkeista lähtee. Ei soveliasta luontoon. Puuhun haukkuva pystykorvametsästys se on rauhaisaa ja hiljaista. No enemmän näin koirattomana metsästäjänä lintusaaliille näytän pääsevän kun tuo pariskunta. Metsoja, teeriä, riekkoja ja pyitä tullut jo tälle kaudelle ihan vain kytistelemällä ja joku pompusta.

Isä ja poika kaksikko on ihan ok mutta tuo pojan pikkuvanha olemus ja selkeästi suuhun laitetut sanat ei oikein tuo pisteitä. Lisäksi pojalle erikseen lavastettu hirven kaatokin oli vähän niin ja näin. Kuka lienee senkin lopulta kaatanut.
Nuoret mukana on mahtava juttu, mutta tuo käsikirjoituksen paistaminen läpi vie mielenkiintoa.

Kuusamon naista on ihan mukava seurata lapsineen, mutta turhan teennäistä touhua kanssa.

Mutta! Manu kavereineen on ohjelman ehdotonta aatelia. Manulle pitäisi olla oma ohjelma tai koko eränkävijät tehdä vain hänen harrastuksiin.
Hauskaa huumoria kylvävä pellepeloton, jolla aina joku uus innovaatio on parasta antia. Manu kalastaa syödäkseen ja metsästää syödäkseen ja rehellisesti sanoo paljonko viime vuonna kaatoi peuroja jne. Asioita ei kierrellä, vaan ne kerrotaan totuuden mukaisesti. On milloin jänis tutkimusta, kutupurojen kunnostusta, perhosten tutkimusta, metsästystä, kalastusta, kolari peuran hakua jne jne.
Aivan parasta antia tuossa ohjelmassa joka pitäisi omistaa kokonaan hänen tekemisilleen. Kuten sanoin toivottavasti hän saisi ihan oman ohjelmansa.

Muuten jos verrataan suomalaisia metsästysohjelmia ruotsalaisiin tai norjalaisiin on suomi kaukana näistä huippu metsästysmaiden filmeistä. Ruotsalaisissa ja norjalaisissa ohjelmissa metsästetään aidosti eikä pyydellä anteeksi sitä että metsästetään kuten suomalaisessa eränkävijöissä näkyy olevan tapana tyyliin "en mä nyt täältä mitään halua saada kunhan vaan paistan makkaraa"
Ottakaa edellämainituista maista vinkkejä, jos muuten ette osaa tehdä ohjelmaa.

8

756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvin kirjoitettu , olen samaa mieltä , siinä ohjelmassa halveerataan katsojia .

      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus. Nuo kanakoira metsästäjät on omanlaisensa, nainen huutaa palkeistaan ; paikka!
        Lyö taitettua haulikkoa yhteen, ampuu ohi taas.
        Mitä himskattia , ottais vielä patit pois.

        Manu on joo yliveto kaikessa.

        Onko se kiljuva-kalastajatyttö vielä mukana, huuti kuin jokihinaaja, kun oli tärppi?


      • Anonyymi

        Isä ja Poika. Äiti ja pieni lapsi.

        Hyvänen aika mitä eläintenvihaa ja pyssynkäsittelyn opettelua lapsena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isä ja Poika. Äiti ja pieni lapsi.

        Hyvänen aika mitä eläintenvihaa ja pyssynkäsittelyn opettelua lapsena.

        Se että sinä kaupunkilais ituhippi vihaat eläimiä, niin turhaan sä sitä projisoit metsästäjiin jotka tekevätkin niiden eläinten eteen jotain että kannat kukoistaisi.


    • Anonyymi

      Kait se on hyvä ohjelma aloittelijalle ja sellaisia lienee sitä katsovat.

    • Anonyymi

      Älä huuda, älä pauhaa riko luonnonrauhaa.

    • Anonyymi

      En kulje haulikko taitettuna, jos vaikka kanahaukka sattuu kohdalle niin jään riistan tuholainen ampumatta.

      • Anonyymi

        Sinun kommenttisi tällä palstalla tuntien et onneksi edes omista haulikkoa. Niitähän ei teille ituhipeille edes myönnetä, kun pällitestissäkin heittää heti ja vaikka niitäkään ei enää tehdä niin pällin näkee jo päällepäin. xD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe