Täyskuidun tarjoama valokuituyhteys uhka vai mahdolllisuus?

Anonyymi

Oli postilaatikkoon tullut Täyskuidun tarjous täällä Alakylässä, jossa mainostettiin valokuitua 0€ liittymähinnalla ja kuidun saisi avausmaksun 150€ hinnalla kotiin asennettuna. Kuukausimaksullinen nettiliittymä puolestaan näytti alkaen 29,90€ tarjoushintaa. Sen verran huonosti toimii tuo nykyinen Telian kaapelimodeemiyhteys, että itse näen pelkkänä mahdollisuutena tarttua nyt tuohon tilaisuuteen tilata Täyskuidun tarjoama valokuituyhteys.

22

6948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sen verran piti googletella että Täyskuidun taustalla oleva Adola tuottaa tappiota, mutta mukana on Cinia, jonka taustalla luvataan olevan valtio-omistus ja muutkin omistajat vakaita. Valtiolla 77% omistus. Eli voisi kuvitella jonkinlaista varmuutta olevan lupauksille.
      Se tässä huolestuttaa että säilyykö operaattorihinnat samana vielä muutaman vuoden päästä. 5G on jo Lappeenrannassa ja vaikka ainut operaattori tällä hetkellä Elisa, niin kun muut saavat verkon valmiiksi, voi kilpailuttaa halvinta liittymää.
      Omaa liittymisinnostusta laimentaa se, että nykyisellä 4G yhteydellä tuntuu pärjäävän aivan mainiosti. Sujuu niin etätyö kuin samaan aikaan lasten Netfilixin käyttö yms. Ja kun purkkiin pudottaa dataliittymän sijaan tavallisen puhe-sim kortin niin saa aika edullisia käyttökuukausia.

    • Anonyymi

      Kuinkahan pitkästä sopimuksesta on kysymys ja
      onko satavarmaa, että verkko rakentuu?!

    • Anonyymi

      Tuolla netissä löytyy jo juttua halvoista kuiduista joista todellisia kuluja ei ole kerrottu. 5g ei edes ole kuin Lappeenrannan keskustassa hyvin pienellä alueella.Mobiili liittymän voit kilpailuttaa milloin tahansa, mutta et kuitua.

    • Anonyymi

      Meillä on toiselta paikkakunnalta kokemusta valokuidusta. Ero mobiiliverkkoihin on iso, ilmoitettu tiedonsiirtonopeus on valokuidulla käytössä aina. Laitettiin tilaus Lappeenrantaan myös. Meidän talon kohdalla mobiiliverkkojen nopeudet vaihtelee todella ärsyttävästi. 5g taitaa olla melkoista utopiaa vähänkin laajemmalla alueella.

    • Anonyymi

      Useampia kuituverkon edustajia/kauppaajia pyörinyt lpr alueella. Liekö kaikki edes oikeita kun kaikenmaailman huijareitakin on liikkeellä. Myyvät ikäihmisille vaikka mitä kun ei enää ymmärretä kunnolla. Ei tarvetta valokuidulle jos ei edes nettiä.

    • Anonyymi

      Noissa saa olla tarkkana. Sopimusehdot kannattaa lukea. Tässä tietoa eri toimijoiden paketeista. https://valokuituvertailu.my.canva.site/

    • Anonyymi

      Älä missään tapauksessa ota täyskuidulta! Lupaavat kuun taivaalta ja kun nimi on paperissa niin sen jälkeen alkaa piinaava odotus. Mitään tietoa ei tuu vaan kaiken joudut itse etsimään ja soittelemaan ja sekään tieto ei pidä paikkaansa. Jos on vaihtoehtoja niin valitse joku muu. Terveisin petetty asiakas täyskuitu alue 13

      • Anonyymi

        Mietin myös taulukkoon seuraavan kohdan lisäämistä: Tiedottaminen tai asiakaspalvelu. BLC (Heikko), Global Connect (heikko), Lounea (tyydyttävä tai hyvä), Valokuitunen (heikko), Valoo Täyskuitu (heikko). Mitä asiakaspalveluun tulee, niin kaikkiin muihin yrityksiin, paitsi Lounealle voi lähettää Facebookilla viestiä. Heillä tuntui enemmän painottuvan ongelmat asiakaspalveluun kuin viestintään.

        Aikatauluista on mahdotonta laittaa vertailua, koska alueellisia eroja on aivan liikaa. Viivästyksiä tapahtuu kaikilla.

        Tässä koostetta Facebookista. Joissakin tapauksissa sama henkilö käy valittamassa useampaan viestiin. Kaikkia negatiivisia viestejä en käynyt läpi:

        BLC: "Eivät edes vaivaudu vastaamaan kirjalliseen tiedusteluun valokuidun asentamisen aikataulusta Simpeleellä.", "Kunhan sais ees ton valokuidun toimintakuntoon.Ei mitään hajua milloin.", "Saimaanharjulla liian alhainen nopeus. Tein testin monta kertaa. Valokuitu, eikä muita koneita liitettynä. 94.7"....

        GlobalConnect/Onefiber: "Kuvaava...ei ole vielä valokuituja näkyvissä Hyvinkäällä ja yli vuosi odotettu, eikä tiedossa vieläkään tarkempaa tuloaikaa?", "Tietooni tuli juuri tapaninvainioon muuttamassa olevalta henkilöltä että ovat teiltä kysyneet kuitua valakkatielle ja vastaus oli kielteinen?!?! Siis mitä tämä tarkoittaa??? Olen tehnyt teidän kanssa sopimuksen että viimeistään keväällä kuitu tulee valakkatielle! Huijasitteko myynnissä?", "Loppuvuodesta tuli tiedote hkään osalta, että lupa- asioita vielä viilaillaan. Onko asia edennyt yhtään sen jälkeen? Alkaa kohta talven selkä taittumaan ja roudat väistymään."....

        Lounea: "Onko asiakaspalvelu oikeasti vähäpätöinen asia teille. ", "Odottavan aika on pitkä", "asiakaspalveluun ei saa yhteyttä", "ONNEKSI OLKOON Lounealle kun sai myytyä taloyhteyhtiölle kuituyhteyden joka EI toimi"....

        Valokuitunen: "Internetyhteys toimi hyvin muutaman päivän, mutta nyt ei toimi. Missä vika? Palveluntarjoaja sanoo että vika on Telialla. Yhteys ei ole toiminut nyt kahteen päivään. Onko vian selvittäminen ja korjaus teillä aina näin hidasta?!", "Koska yrityksenne ei vastaa puhelimitse tai sähköpostitse tehtyihin reklamaatioihin, kokeilen tätä kautta.", "Täällä sama juttu. Muutamia päiviä ollut käytössä ja nopeudet n.300 ympärillä. Ei lähelläkään edes minimi lupausta. Joku kyllä mättää nyt näissä asennuksissa/yhteyksissä"....

        Valoo Täyskuitu: "Julkaiskaa ne Lappeenrannan paikkaansa pitävät kytkentä päivämäärät!", "Missä vaiheessa on tarkoitus tulla tekemään Kotkassa alue 5 maanrakennustyöt loppuun, keväällä vai syksyllä ja arviolta minä vuonna?", "Tiedotamme lähiviikkojen aikana? Odotukset on kieltämättä vähän korkeammalla, kun käyttöönottojen on pitänyt käynnistyä "pian" jo viikkokaupalla."...

        Entisenä asiakaspalvelija minulla tuli näiden läpikäymisestä oikeasti paha olo. Nyt puhutaan kuitenkin vain nettiyhteydestä.

        Jos alan käyttämään sivustoa jokaisen yrityksen likasankona, niin ei se ainakaan edistä Suomen valokuituverkon rakentamista. Vihdoinkin kun sellaista tehdään vauhdilla monen toimijan voimin. Parannettavaa löytyy aina. Sen takia tuo sivusto on luotu, mutta valokuidun mustamaalaamiseen en sitä ryhdy käyttämään. Se ei palvelisi kuin 5G:n myyntiä, jota mainostetaan jo nyt kyseenalaisten väitteiden voimin. Molemmille yhteyksille on paikkansa.

        Valokuituyhteys on paras nettiyhteys minkä voi hankkia. Hinnoista, saatavuuksista, viivästyksistä voidaankin kuitenkin väitellä vaikka joka päivä. Kenenkään oloa se ei paranna.
        Minulla ei ole miltään toimijalta valokuitua käytössä. Valokuitua olen odottanut kolmisen vuotta. Toiset ovat odottaneet kylällä reilut 10 vuotta. Kun valokuitu on käytössä, niin voin tyytyväisin mielin sulkea Facebook-tilini ja poistua keskustelupalstoilta. Tämän alan seuraaminen on hyvin ahdistavaa. Jos kehitysideoita tulee, niin niitä otetaan vastaan sivuilla olevaan sähköpostiin.

        Jos 5G toimisi. sivua en olisi tehnyt. Tänne viisgee tuli reilu vuosi sitten. Kuten sanoin. Näistä voidaan väitellä.


    • Anonyymi

      5G toimii hyvin ja nopeasti murto-osan hinnalla. Ei mitään järkeä sitoa itseään vuosiksi. Ehkä sitten, kun on useampia palveluntarjoajia.

      • Anonyymi

        "Hyvin" ja "nopeasti" ovat suhteellisia käsitteitä. Hyvä jos sinulle riittää.
        Miksi ostaa Mersua, kun Daciallakin pääsee ihan hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hyvin" ja "nopeasti" ovat suhteellisia käsitteitä. Hyvä jos sinulle riittää.
        Miksi ostaa Mersua, kun Daciallakin pääsee ihan hyvin.

        Mulle riittää ihan 4 G selailuun + youtube/Netflix mut lisäks 50 mbits kiinteä.

        Kokenu 5 G hypen turhaks kun en laitaile pahemmin mitään. Tuntuu lippatukat lähinnä kehuvan väkisin ja tyrkyttävän provisioiden toivossa. Ihan sama minulle lautuuko sivusto 0,3 vai 0,5 sekunnissa.

        Dacia vs mese vastakkainasetteluun vastaisin, että se riippuu omista arvoista, mieltymyksistä ja rahatilanteesta. Onhan niiden välissä mm. Toyotakin tuttuna ja turvallisena tuulipukukansan autona. Se on sit mitä lopulta saa kun ostaa premiumin. Täyttääkö se jonkun sisäisen tyhjyyden?

        Kalliimmalla mesellä saa statusta, lisävarustetta, mukavuutta, tehoa, nahkapenkkiä mut kyl se Daciakin ne kauppakassit sun muut kuskaa ja matkan taittaa. Rellun koneisiin en toisaalta luota suuremmin.

        Mesen arvo kuten muidenkin autojen, laskee ja sehän on se karkea noin -10 % per vuosi tyypillisesti vaik merkkikohtasii eroi on. Lisäksi se erotus mikä mesen ostoon män, on pois muusta. Sen vois tyrkätä taloon tai sijoittaa. Must auto on huono sijoitus mut ökyrikkaana tai 200 kiloo per vuos tuloilla en toki miettisi järkevyyttä.

        Nettiasioissa en aio maksaa liikanopeudesta kun en hyödy siitä. 5 G on meikäläiselle jo turha. Vähän sama kuin auto, jonka hehkutetaan kulkevan yli 300 km/h ja Suomessa saa laillisesti ajaa vain 120 km/h. Eipä se vaikka kulkis 500 km/h paljoa mieltä lämmitä kuin myyntimiehen taskuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulle riittää ihan 4 G selailuun youtube/Netflix mut lisäks 50 mbits kiinteä.

        Kokenu 5 G hypen turhaks kun en laitaile pahemmin mitään. Tuntuu lippatukat lähinnä kehuvan väkisin ja tyrkyttävän provisioiden toivossa. Ihan sama minulle lautuuko sivusto 0,3 vai 0,5 sekunnissa.

        Dacia vs mese vastakkainasetteluun vastaisin, että se riippuu omista arvoista, mieltymyksistä ja rahatilanteesta. Onhan niiden välissä mm. Toyotakin tuttuna ja turvallisena tuulipukukansan autona. Se on sit mitä lopulta saa kun ostaa premiumin. Täyttääkö se jonkun sisäisen tyhjyyden?

        Kalliimmalla mesellä saa statusta, lisävarustetta, mukavuutta, tehoa, nahkapenkkiä mut kyl se Daciakin ne kauppakassit sun muut kuskaa ja matkan taittaa. Rellun koneisiin en toisaalta luota suuremmin.

        Mesen arvo kuten muidenkin autojen, laskee ja sehän on se karkea noin -10 % per vuosi tyypillisesti vaik merkkikohtasii eroi on. Lisäksi se erotus mikä mesen ostoon män, on pois muusta. Sen vois tyrkätä taloon tai sijoittaa. Must auto on huono sijoitus mut ökyrikkaana tai 200 kiloo per vuos tuloilla en toki miettisi järkevyyttä.

        Nettiasioissa en aio maksaa liikanopeudesta kun en hyödy siitä. 5 G on meikäläiselle jo turha. Vähän sama kuin auto, jonka hehkutetaan kulkevan yli 300 km/h ja Suomessa saa laillisesti ajaa vain 120 km/h. Eipä se vaikka kulkis 500 km/h paljoa mieltä lämmitä kuin myyntimiehen taskuja.

        Autojen vertailu valokuidun kanssa on väärin. 5G:n kanssa 300km/h kulkeva auto kulkee max. 30km/h, kun sitä oikeasti tarvitaan. Valokuidun kanssa 300km/h kulkeva auto kulkee aina tuota nopeutta, myös peruuttamalla, ja omalla kaistalla, johon muilla ei ole asiaa. Valitettavasti moni uskoo ostavansa 300M 5G liittymän ja vielä saavansa tuollaista nopeutta siitä irti. 5G on merkittästi kalliimpi kuin valokuitu, jos lähdetään vertaamaan rahalla saatua oikea nopeutta. Tätä ei sinulle kukaan kerro. Miksiköhän?


    • Anonyymi

      Valoo täyskuitu olisit tarjolla tänne Joutsenoon. Nyt ilmaiseksi, jatkossa 2500€. Sitten pitäisi tehdä 2 vuoden kihlaus heidän kanssaan. Epäilenpä tuon saatavan ilmaiseksi myöhemminkin, jos ja kun haluavat lisää maksavia asiakkaita.

      • Anonyymi

        Niinhän ne lupaa mutta tuleeko? Ei toimi Lappeenrannassa vielä missään


    • Anonyymi

      4G modeemi, nopeutesti tehty muutama minuutti sitten. Teen milloin vaan, niin lukemat ovat aina samaa luokkaa:
      Latausnopeus: 110.74 Mbit/s
      Lähetysnopeus: 13.95 Mbit/s
      Viive: 55 ms
      Hajonta: 3.89 ms

      Toimii täydellisesti, kahteen vuoteen ei pienintäkään ongelmaa. Aiemmalla modeemilla oli, mutta 2 v sitten vaihdoin Huaweihin ja murheet loppui siihen.
      Netti, s-posti, Netflix, Youtube toimii täydellisen hyvin, kuten myös Teams, whatsappweb jne...
      Enpä näe valokuidulle tarvetta, en ainakaan toistaiseksi edes 5G liittymälle.

      • Anonyymi

        Moi Telia-botti!


      • Anonyymi

        missähän noin hyvää palvelua saa 4g verkosta... täällä purki elisa ystävällisesti kuparit pois ja kanto joka torppaan 4g tukiaseman ja sitte ihmeteltiin ku tuli alle 2mbps vauhdilla tavaraa ja 16:00-22:00 välisenä aikana iltalehden lukeminenki oli haastavaa ku latenssit oli yli 6 sekunttia...


    • Anonyymi

      Tyypillistä toimintaa operaattoreilta kupareiden purun jälkeen. Tukiasemat ruuhkautuu.

    • Anonyymi

      Tehty on valokuitu töitä. Mutta pahasti on kesken kadun reunus alueet. Nurmikot, kadun reuna kiveykset. Sekä onko tuo asfaltti laadultaan mitä, nyt ei näytä tiiviisti tehdyltä.
      Näitä on moni naapuri jutellessa tuonut esiin, toivotaan parasta pelätään pahinta.
      Eli onko alue ennallistettu ennen lumien tuloa. Kannattaa olla valo kuitu yrityksiin yhteydessä. Jos ihmetyttää toiminta omalla alueella.

    • Anonyymi

      Just. Luvataan ummet ja lammet, vauhtia on kun o ripuli. Muutoi ei mitää kiirettä. Sama laulu joja yrityksellä kaakossa,.

    • Anonyymi

      Ylen uutiset toi esiin miten Alakylän ja kai muidenkin kaupungin osien alueella on valokuitu töiden Jäljet hoidettu , laitettu multa sisältää kertoo Jukka Nakari,
      lasin paloja metallia kiviä oksia ja jopa jätti palsamia ?
      Tämän Jukka on todenut omalta kadulta ,mutta näin moni Alakylän asukas voi tämän todistaa omalta osaltaan . Kuten myös Lappeenrannan kaupungin kunnossapito päälikkö Topi Kangas on todenut .
      Hän sanoo ,että asia on heille tuttu ennen Jukka Nakarin Ylelle antamaa lausuntoa .! Kaupungin tahto on ,että valokuitua laittavat yritykset hoitavat nurmikot kuntoon . Tähän voi lisätä, että Alakylä on ns. Puutarha kaupungin osa ,johon on mallia käyty ottamasta Tapiolasta aikanaan .

      • Anonyymi

        5 g pelittää hyvin ja tiedät mistä maksat tuo kuitu on kysymysmerkki kustannusten osalta,kun pääomasijoittelijat vaihtelevat pelimerkkejä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe