nöffi ulkokoirana?

secret idol

onko nöffi hyvä vahtikoira? voiko sitä pitää ulkona 24/7? kiitos jo etukäteen!

7

1560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta..

      en pitäisi aina ulkona, sillä nöffi on erittäin seurallinen rotu ja tarvitsee paljon ihmisseuraa. Pentuvaiheessa varsinkin koiran on oltava paljon sisällä, että oppii sisäsiistiksi ja ihmisten tavoille.
      Meillä nöffit ovat suurimman osan päivästä kuitenkin ulkona, aivan omasta tahdostaan. Asumme maalla ja koirilla on iso piha nuuskittavana ja tutkittavana, joten puuhaa riittää. Silti haluamme ottaa koirat välillä sisälle, vaikka vietämmekin paljon aikaa ulkona niiden kanssa. Talvella koirulit ovat aina yöt sisällä ja kesällä aina välillä.

      Ei pelkästään ulos, jo pelkästään siksi, et jos karva ei pääse koskaan kuivumaan voi tulla iho-ongelmia. Tämä on minun mielipiteeni!

    • mutta...

      en pitäisi jatkuvasti nöffiä ulkona, koska nöffi on hyvin seurallinen rotu (eikä koira seura pelkästään riitä) ja rakastaa ihmistä yli kaiken.
      Meillä nöffit ovat suurimman osan päivästä ulkona (josta osan aikaa me olemme koirien kanssa). Koirat ovat kuitenkin tuolla ulkona omasta tahdostaan ja sisälle halutessaan voivat tulla myös.
      Meille nöffit ovat niin tärkeitä perheenjäseniä, että en voisi kuvitellakaan pitäväni nöffiä aina ulkona. Jos koirat eivät pääse välillä sisälle niin eikö ole odotettavissa myös iho-ongelmia, koska ulkona on lähes aina kosteaa (kosteus pääsee koppiinkin).
      Varsinkin pentuvaiheessa on koiran kuin koiran oltava paljon sisällä, että oppii sisäsiistiksi ja ihmisten tavoille.

      Vahtikoirasta meidän nöffit ei ainakaan käy, kun nuolevat kaikki vähänkin elävältä näyttävät. Kun sekarotuinen koiruutemme haukkuu jotain, niin nöffit säestävät ja katselevat hämillään ympärilleen, et mitä tässä nyt sitten haukutaan.

      • mutta

        viestini lähti kaksinkertaisena, kun luulin ettei edellinen mennyt perille ja kirjoitin sen uudelleen, joten se on sitten sama viesti vähän eri muodossa.


      • =:)

        miten teillä kun nöffi on ulkona ja sisällä,ni eikö teillä koko kämppä haise?meillä nöffi pääsääntöisesti ulkona,mutta myös sisällä.ja haluaisin pitää enempiki sisällä,mutta kun se haisee niin kovasti.ulkona kun turkki väkisten kostuu niin se haju tarttuu sitten joka paikkaan.


    • Koera

      Nöffi viihtyy pihalla mainiosti. Mutta se on myös seurakoira, eli sen TÄYTYY saada olla ihmisten kanssa, oman perheensä kanssa. Ja ei , nöffi ei ole vahtikoira missään nimessä. Omani ei edes herää kun vieraita tulee, tai jos herää kaikki ovat äärimmäisen tervetulleita. se ei myöskään hauku.
      Jos taas nöffin edelleen haluat niin harkitse vielä paria juttua: Nöffi kuolaa ja tiputtaa karvaa sekä kantaa rapaa, jolloin tassut on pestävä joka lenkin jälkeen. Ulkonakin olevan koiran tassut voivat tulehtua, jos se ei likaa sisälle tuokaan. se on harjattava useamman kerran viikossa ja kuolaa saa luututa päivittäin. Jos et tähän ollut varautunut, niin älä ota nöffiä. Yhtään niin hienoa koiraa en halua kiertolaiseksi kodista toiseen. Nöffi on kaunis ja ylväs koira, mutta siinä on omat haasteensa.
      jos tarpeesi on saada pihalle vahti, on nöffi aivan väärä rotu sinulle. Kasvattajilta saa tarvittavat tiedot rotukohtaisista ominaisuuksista.
      Ethän ota nöffiä ja hylkää sitä hoitamattomana pihalle, niitä on nähty liian monta tapausta. esimerkiksi kastuessaan nöffi kehittää todella helposti hankalasti hoidettavan hot spot- tulehduksen iholleen, ellei sitä asianmukaisesti hoideta. Takkuinen nöffi ei myöskään ole ylpeyden aihe.
      Jos taas haluat koirankokoisen, suurisydämisen ystävän, jonka terveyteen(lonkat/ruokinta jne) olet valmis todella panostamaan, on nöffi ihan hyvä vaihtoehto.Kaikista tuntemistani roduista(niitä on paljon) nöffi on ehdottomasti upein ominaisuuksiltaan, mutta minun tarpeeseeni, jos näin sen muotoilen.

      Toivottavasti jaksoit saarnan loppuun. Tarkoituksenani ei ole pelotella, vaan vain osoittaa, että tietty rotu sopii tiettyyn tehtävään ja joku muu toiseen. Myös hoidolla on rotukohtaisia eroja. Nöffi ei ole helpoin tapaus, mutta jos harkinnan jälkeen siihen päädyt, niin onnellisia vuosia koirasi kanssa.

      • hilfan

        Ei voi mun mielest vaikka pihalla selviäis paksun turkin ansiosta...Mutta kun se on niin seurallinen...Tässä pieni tarina joka osoittaa että ainakaan meidän mörri ei sovi tarhakoiraksi: Olimme
        tutuillamme uittamassa Mörriä ja uimasta
        tullessaan Mörri oli märkä eikä voinut tulla
        sisälle. Siellä asuvalle PK Saksanpaimenkoiralle oli
        tehty tarha ja jouduin pistämään Mörrin sinne vähäksi aikaa. Ja kun poistuin niin Mörri alkoi huutamaan kuin viimeistä päivää ja huudolle ei tullut loppua...Kun menin sinne niin huuto lakkasi... heh heh...


    • omistaja

      Nöffit viihtyvät ulkona. tai ainakin minun nöffini. Ne eivät ole tarkoitettu vahtimaan! Ja ne haluavat sisälle aina silloin tällöin!
      Ne vahtivat ennemminkin perheen jäseniä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1733
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1350
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1148
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      969
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      77
      937
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe