Hirvenmetsästys

Anonyymi

Jos oman seurueen hirvikoira vie hirven naapuriseurueen puolelle niin onko naapuriseurueella oikeus ampua hirvi heti vai rikotaanko lakia jos ammutaan välittömästi? Pitääkö odottaa se puoli tuntia jonka koira saa laillisesti haukkua vieraalla puolella jonka jälkeen koiran omistajaporukan pitää pyrkiä ottamaan koira kiinni vieraalta alueelta? Mitä laki sanoo oikeasti näihin asioihin?

13

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meillä on ainakin hyvät naapurisuhteet ja on aina ilmoitettu heti, että koira tuli hirven kanssa puolellenne ja saa ampua jos tulee hollille. Sama on toiminut toisinkin päin. Itse viimeksi viimesyksynä ammuin naapurin koiralta sonnin ensin tietenkin luvan saatuani. Olin muutenkin raja alueella passissa ja naapuri ilmoitti hirvestä jota koira tuo ja sanoi, että kaatakaa jos hollille tulee. No se tuli suoraan passiini.
      Muussa tapauksessa puolentunnin oikeus ajaa/haukkua vieraalla alueella eikä eläintä saa silloin kaataa ilman koiranomistajan lupaa.
      Sillehän ei mahda mitään jos hirvi tulee vauhdilla ja koira ei pidä liikkeessä ääntä kuten kuuluukin ja jos naapurin puolelta tulevan elukan kaadat, niin mitään väärää ei tee kun ei voi tietää että se on juuri koiran "ajossa".

    • Anonyymi

      Luovuta vaan aseesi kiltisti pois aamulla, kiitos.

    • Anonyymi

      Nyt kysyttiinkin asian laillisuusperusteita. Aseen luovututuksen suosittelijalta taisi mennä vähän yli hilseen. Eikä tarvitse kommentoida muidenkaan asioista joista ei tiedä mitään. Eli oikeaa tietoa, kiitos!

    • Anonyymi

      Laki ja käytäntö, eivät ole sama asia. Kyllä naapurinkoiran omistaja, hakee koiransa pois mielummin kaadolta, kun etsii kokopäivän, mistä pääsisi edes vähän väliin saadakseen koiransa kiinni.

    • Anonyymi

      Osaako kukaan sanoa mikä se laki on?

    • Anonyymi

      Mistä sen kukaan varmasti tietää minkä koiran ajossa hirvi oli? Ei se käräjillä riitä että "mielestäni", hirvet ja koirat vaihtuivat just vähän ennen.

    • Anonyymi

      Kyllä hirvet menee edellä ja koira perässä. Ei niitä hirviä koirat minnekään vie.

    • Anonyymi

      Ei mikään laki kiellä ampumasta hirveä, mutta käytössä on erilaisia herrasmiessopimuksia ja yleensä seura ilmoittaa toiselle seuralle, jos koira hirvenmetsästyksen yhteydessä menee toisen seuran puolelle.

      53 §

      Koiran pitäminen toisen alueella

      Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella.

      Maanomistajalla tai metsästysoikeuden haltijalla on oikeus poistaa alueelta 1 momentin vastaisesti siellä oleva koira tai ottaa se talteen. Jos koiran avulla metsästettäessä ajo tai haukku poikkeaa vieraalle alueelle, alueen omistajan tai metsästysoikeuden haltijan on kuitenkin annettava ajon tai haukun jatkua häiriintymättä puolen tunnin ajan. Jollei koiran omistaja tämän ajan kuluessa hae koiraa pois, alueen omistajalla tai metsästysoikeuden haltijalla on oikeus keskeyttää ajo tai haukku sekä poistaa alueelta koira tai ottaa se talteen.

      Edellä 1 momentissa sanottu ei koske 51 §:n 2 momentin 3 ja 4 kohdassa tarkoitettuja tapauksia.

      54 §

      Metsästyksen valvojan oikeudet koiranpidon valvonnassa

      Jos 88 §:ssä tarkoitettu henkilö tapaa 51 ja 52 §:n säännösten vastaisesti olevan koiran, hänellä on oikeus ottaa koira talteen.

      2 momentti on kumottu L:lla 18.2.2011/159.

      55 §

      Koiran talteenottoon liittyvät toimenpiteet

      Jos koira on 53 tai 54 §:n nojalla otettu talteen, talteenotosta on viipymättä ilmoitettava koiran omistajalle, jos tämä on tiedossa, tai poliisille.

      Koiran omistajan, joka haluaa saada talteen otetun koiransa takaisin, on lunastettava se kymmenen päivän kuluessa siitä, kun ilmoitus koiran talteenotosta hänelle tehtiin. Jollei koiraa lunasteta sanotun määräajan kuluessa tai 15 päivän kuluessa siitä, kun talteenottaja ilmoitti talteenotosta poliisille, talteenottaja saa koiran omistukseensa. Entisellä omistajalla on kuitenkin oikeus lunastaa koira talteenottajalta takaisin niin kauan kuin koira on tämän hallussa maksamalla 3 momentissa tarkoitettu lunastusmaksu ja korvaus.

      Kun koiran on ottanut talteen muu kuin valtion viranomainen, koiran omistajan on suoritettava talteenottajalle riistanhoitomaksun suuruinen lunastusmaksu sekä korvaus koiran hoitamisesta. Jos koiran on ottanut talteen valtion viranomainen, koiran omistajan on suoritettava korvaus hoitamisesta valtiolle. Hoitamisesta suoritettavan korvauksen määrästä säädetään asetuksella

      • Anonyymi

        Näin toimien, varmasti paranee seurojen väliset suhteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin toimien, varmasti paranee seurojen väliset suhteet.

        ⁷Liikaa koiria ja autolla metsästäjiä, kun on mennyt koko touhu älypuhelin metsästykseksi. Kaasu pohjaan ja hirven eteen on tyyli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ⁷Liikaa koiria ja autolla metsästäjiä, kun on mennyt koko touhu älypuhelin metsästykseksi. Kaasu pohjaan ja hirven eteen on tyyli.

        Etkä edelleenkään malta olla trollaamatta metsästys palstaa.🤣


    • Anonyymi

      Täällä lapinläänissä ainakin on toiminut hyvin, se että on annettu ampua naapuriseuran alueelle mennyt oman koiran ajama hirvi, jossa koira on perässä. Poikani meni hyvälle seisontahaukulle omalle koiralle ja ampui hirven. Laukauksen jälkeen hirven takaa ilmestyi mies, joka oli tullut ampumaan samaa hirveä, ilman lupaa. Paljastui, että ampuja oli ostanut valtion luvan samalle alueelle ja yritti saada nurin. Mainittakoon että on myös ammuttu toisten koirille ja tuotu oma piski haukulle.

    • Anonyymi

      Tänä syksynä kaverini laittoi puhelimeeni ohjelman, jossa näemme kaikki 8 miestä koiriemme liikkeet. Yksi koiristamme tuli noin 14 kilometriä suoraan minua kohti ja kohta soitettiinkin että iso uros se on. Hirvi meni vauhdilla ohitseni ja minuutin kuluttua koira perässä. Ei kuulemma hauku, vaan ajaa vain. Onko tämmöistä jahtia muillakin? Jätin ampumatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      337
      3357
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2063
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1487
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1356
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1091
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      85
      1064
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe