Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pienentynyt kulutus

Anonyymi

Sieltähän se tuli sikalan pitäjältä YLEN jutussa. Tyhmä ylituotti ahneuksissaan, ja nyt vinkuu tukea. Toivottavasti sama tapahtuu turkistarhoilla Viron kieltäessä turkikset. Suomalaisilla hinnoilla ei turkiksi myydä Viroon kabännattavasti.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jokainen voi vaikuttaa jättämällä törsän tuottaman kinkun jouluna lihatiskille.

    • Anonyymi

      Jokainen voi vaikuttaa olemalla syömättä.

    • Anonyymi

      Syökää maailman puhtainta ruokaa...sianlihan tuotannon loppuessa kannattamattona sitä alataan kaipaamaan . Tanskalainen possunkasvattaja käyttää antibioottia enemmän kuin Suomalaiset . Suomen maatalouden tuotanto hiipuu vähitellen...meidän kalliissa byrokratian maassa ei kannata tuottaa elintarvikkeita. Suomessa on liikaa lakipykäliä jotka vaatii sitä sun tätä...jos millinkin poikkeus olosuhteiden pinta-alassa meillä syntyy helvetillinen älä Mölö...viljelijää vahtii, naapurit, eu tarkastajat, yhteiskunta . Sit huudetaan miten isoo rikas yritti vedättää kun virhe oli inhimillinen..en suosittele ketään tähän hullunmyllyyn kun yhteiskunnan mielestä Suomalainen viljelijä on kaikessa suurin vihollinen mitä kansalaisista löytyy. Vihreä puolue esiintyy asiantuntija ympäristö ja ilmasto asioissa...heissä on todellista potentiaalia ryhtyä tuottamaan mitä me kansalaiset haluamme syödä..

      • Anonyymi

        "Suomen maatalouden tuotanto hiipuu vähitellen..."

        Ihanko tosi? Miksi sitten viljan, maidon, sianlihan jne ylituotantoa joudutaan edelleen dumppaamaan ulkomaille tappiolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomen maatalouden tuotanto hiipuu vähitellen..."

        Ihanko tosi? Miksi sitten viljan, maidon, sianlihan jne ylituotantoa joudutaan edelleen dumppaamaan ulkomaille tappiolla?

        Täh, ulkomailla on kysyntää erinomaiset laatuehdot täyttävään ruokaan!


      • Anonyymi

        Ei aleta. Nuorisoon ei enää liha uppoa. Lannoitteiden hinnan noustessa saadaan sikalat lopullisesti nurin, ja hyvä niin.


    • Anonyymi

      Alenevia tuottoja on kautta aikojen koetettu kompensoida kasvattamalla yksikkökokoa. On pitänyt juosta pysyäkseen edes paikallaan tulojen osalta. Nyt yhtäkkiä on tehty äkkipysäys yksikkökoon kasvattamiselle sopimustuotannon kautta niin maito- kuin lihapuolellakin, mutta kustannusten nousu ei ole pysähtynyt. Asiaa tuntemattomille voisi vääntää rautalangasta asian vaikka näin: Sinun on kuljetettava sankolla vettä tietty matka. Mitä nopeammin kuljet, sitä enemmän läikkyy, mutta hyvästä ajasta saa lisäpisteitä (tuet). Saat myös hakea useamman sankollisen vettä, jos ehdit. Nyt nopeus ja sankollisten määrä on rajoitettu (kiintiö) ja sankossa on reikiä (nousevat kustannukset) Joten vaikka läikkyminen estyisi, saat perille vähemmän vettä (tulot).

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Kysyntä ja tarjonta määrää, ei maalaisliitto/kepun suunnitelmatalous kolhoosit. Tukijusseille ei myöskään tule tulvapeltoja korvata, koska muillakin on vakuutus.


    • Anonyymi

      Konkurssiaalto tulee, vaikka Atria kuinka yrittää lohduttaa turhaa törsää. Lihataloudessa on annettava markkinoiden toimia ilman sitä vääristäviä tukia.

    • Anonyymi

      Markkinat toimivat:

      ” PTT: Ruuan hinta lähtee ensi vuonna voimakkaaseen nousuun, syynä kustannusten kasvu.
      PTT:n mukaan elintarvikkeiden hinnan kohoaminen johtuu kustannusten kasvusta. Samaan aikaan kuluttajien ostovoima nousee palkankorotusten myötä, mikä antaa mahdollisuuden siirtää kustannusten kasvua hintoihin.”

      https://www.hs.fi/talous/art-2000008294446.html

      • Anonyymi

        Ei se tarkoita pösilö niille ostajaa. Lihan kulutus vähenee jatkuvasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se tarkoita pösilö niille ostajaa. Lihan kulutus vähenee jatkuvasti.

        Lukihäiriökö? Otsikko oli ” Ruuan hinta lähtee ensi vuonna voimakkaaseen nousuun ”.

        Etkö aio enää syödä kun ruoan hinta nousee?


        ”Globaalisti lihankulutus on noin 35 kiloa henkeä kohti vuodessa. Ennusteen mukaan kulutus kasvaa edelleen. Suomessa lihan kulutus on pysynyt viime vuodet vakaana hieman yli 80 kilossa henkeä kohti.

        Maa- ja metsätalousministeriö järjesti marraskuussa englanninkielisen virtuaalitietoiskun sianlihasektorin markkinatilanteesta. Yhteistyössä OECD:n ja FAO:n kanssa järjestetty tilaisuus käsitteli ennusteita lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.”

        https://www.lihakeskusliitto.fi/globaali-lihankulutus-kasvussa-suomessa-tasaista/


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2464
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2163
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1360
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe