Helvettiä ei ole

Anonyymi

Jos tulisi ilmi että helvettiä ei ole ja että kuolleet eivät ole jossain kuolemanjälkeisessä paikassa, mitä siitä seuraisi uskonnoille kuten Islamille?

57

810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luulisi että pahuus ja väkivalta lisääntyisi. Ihmiset kostaisivat itse kokemansa kaikki vääryydet. Uskonnot alkaisivat sen tähden etiikkaa ja moraalia filosofisesti opettaa, jotta saisivat väkivallan vähennettyä.
      Olisi jatkuva sotatila.

      • Anonyymi

        MITÄS NÄMÄ MUUTA PITÄVÄT YLLÄ RAJOJEN YLITÄJÄT KUIN RÄYHÄÄ JA SOTAA


      • Anonyymi

        Se kohta anateemajulistuksissa, joka yleensä liitetään pre-eksistenssioppiin ja luonnollisesti myös jälleensyntymisoppiin kuuluu:

        "Jos joku kannattaa väitettä sielun tarunomaisesta pre-eksistenssistä ja siitä seuraavaa väitettä kauheasta (monstruous) takaisintulosta (kreik. apokatastasis), hän olkoon kirottu." (Ydinihminen, s. 115, Sven Krohn)

        Voidaan kysyä: olisiko koko anateemajulistus ollut tarpeellinen ellei jälleensyntymisoppi olisi levinnyt alkukristikuntaan? Voiko "kauhea takaisintulo" tapahtua ilman sielujen pre-eksistenssiä? Se, että Rooman piispa ei ollut tilaisuudessa läsnä, oikeuttaa tietenkin sanomaan "ettei kirkon ole koskaan tarvinnut ottaa kantaa..."

        Mitä Origenes opetti? Pre-eksistenssiselityksensä jälkeen Origenes sanoo (De prinsiipis, IV luku, 3.10.26):

        "Sen tähden jokainen, joka laskeutuu maahan, määrätään kohtalonsa (karma?) eli asemansa mukaan syntymään tähän maailmaan joko eri paikkoihin tai eri kansakuntiin tai eri toimialoihin tai erilaisiin vaikeuksiin tai hänet määrätään syntymään uskonnollisista tai ainakin hurskaista vanhemmista." (Ydinihminen)

        Kun ottaa huomioon, että vielä tuhat vuotta valtiokirkon perustamisen jälkeen kirkko taisteli suuntauksia vastaan (gnostikot, katarit 1400-luvulla), joilla oli jälleensyntyminen filosofiassaan, ja lisäksi, kun 1-5 vuosisadalla on ollut melkoinen määrä opettajia, jopa kirkkoisiä, jotka ovat opettaneet jälleensyntymää luonnollisena osana uutta oppia, lienee turha kieltää jälleensyntymän ongelmaa varhaiskristinuskossa.

        Ken tutustuu Raamatun syntyyn, ei ihmettele, ettei sieltä enää löydy muuta kuin rippeet jälleensyntymisajattelusta. "Oikeaoppisen" kirjan luominen kuului alkukirkon päätehtäviin. Jo luomisvaiheessa on huolehdittu siitä, ettei kirjassa ole kirkon mielestä väärää oppia. Kysymyksessä on alusta saakka ollut sensurointi.


      • Anonyymi

        Mikäli vaivautuu tutustumaan varhaisten kirkolliskokousten päätöksiin, huomaa, että jälleensyntymisopille merkittävä kokous oli Konstantinopolin toinen kirkolliskokous eli viides ekumeeninen kokous. Keisari Justianus - suuri filosofien vainoaja - kutsui kokouksen koolle v. 553 j.Kr. deviisillä "yksi keisari, yksi piispa, yksi uskonto".


      • Anonyymi

        Länsimaisen reinkarnaatiouskon juuret ulottuvat ainakin 500-luvulle eKr., jolloin se esiintyy orfilaisuudessa ja pythagoralaisuudessa. Platon sai ilmeisesti näistä suuntauksista vaikutteita ja tuo reinkarnaation esiin monissa dialogeissaan. Niistä aiheeni kannalta tärkeimpiä on Faidros. Siinä Sokrates esittää vertauksen, jossa sielut putoavat maan päälle oltuaan taitamattomia taivaallisessa, Zeuksen johtamassa valjakkoajelussa. Kyse on rangaistuksesta...


      • Anonyymi

        Kun Makedonian kuningas Aleksanteri Suuri 300-luvulla eKr. loi Välimereltä Luoteis-Intiaan ulottuneen imperiumin, kulttuurien kanssakäyminen vauhdittui. Tuolloin syntyneestä kreikkalaisen kulttuurin ja itämaisten vaikutteiden sekoittumisesta käytetään nimitystä hellenismi. Vuorovaikutusta oli ollut jo tuhansia vuosia, mutta nyt kreikkalainen ja seemiläinen kulttuuripiiri kuuluivat samaan valtioon. Kreikasta tuli sivistyneistön kieli, ja kreikkalaisten kirjailijoiden ja filosofien teoksia alettiin opettaa kouluissa. Heprealainen Raamattu käännettiin kreikaksi 200- ja 100-luvuilla eKr. Egyptin Aleksandrian suuren juutalaisyhteisön tarpeisiin.

        Varakkaaseen juutalaissukuun kuulunut Filon sai Aleksandriassa erittäin hyvän hellenistisen sivistyksen. Tämä hellenistisen juutalaisuuden tärkein edustaja kirjoitti teoksensa kreikaksi ja siteeraa niissä sujuvasti yli 50:tä antiikin kirjailijaa.


      • Anonyymi

        Kristinusko, islam ja niitä vanhempi juutalaisuus ovat lähisukua. Sukulaisuus perustuu paitsi yhteen Jumalaan, myös samoihin syntyseutuihin ja moniin samankaltaisiin katsomuksiin. Historia ja politiikka ovat kuitenkin kiristäneet uskontojen välejä.


      • Anonyymi

        Abrahamilaiset uskonnot, kaikilla kolmella uskonnolla ovat yhteiset juuret.


      • Anonyymi

        Uskoakseen Jumalaan, ei pidä kuulua mihinkään kirkkoihin, jotka ovat nykyaikana rappiotilassa.


      • Anonyymi

        Ihminen kuolee ja syntyy uudellee. Tämä on elämän kierokulku.
        Raamatusta on poistettu poliittisistä syistä kohdat, jotka liittyvät jälleensyntymiseen ja karman lakiin. Vaikka muutamia kohtia on vielä jäljellä, jos oikein etsiä.


      • Anonyymi

        Elämän tiede, His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupādan kirjoitelmista ja hänen käymistään keskusteluista muodostuva teos on haaste nykyajan elämänkatsomukselle. Se vie lukijansa mukaan mielenkiintoisiin keskusteluihin jälleensyntymästä, kasvissyönnistä, tiedemiesten teorioista ja ihmiselämän tarkoituksesta. Se esittää uudenlaisen vastauksen elämän peruskysymyksiin.
        https://www.antikvaari.fi/k/a-c-bhaktivedanta-swami-prabhupada/elaman-ti...


      • Anonyymi

        "Bhagavad Gitassa" puhutaan reinkarnaatiosta

        Reinkarnaatio kuului alunperin kristinuskoon. Se poistettiin sieltä Nikean ja muiden kirkolliskokousten toimesta poliittisista syistä. Raamatusta poistettiin paljon tekstiä. Jäljellä jäi se, mikä on nyt jäljellä!



        gtr


      • Anonyymi

        Mikäli vaivautuu tutustumaan varhaisten kirkolliskokousten päätöksiin, huomaa, että jälleensyntymisopille merkittävä kokous oli Konstantinopolin toinen kirkolliskokous eli viides ekumeeninen kokous. Keisari Justianus - suuri filosofien vainoaja - kutsui kokouksen koolle v. 553 j.Kr. deviisillä "yksi keisari, yksi piispa, yksi uskonto".

        Tässä kokouksessa julistettiin pannaan ne, jotka ajattelivat toisin kuin keisari ja hänen nimittämänsä - luonnollisesti häntä tukevat - piispat. Niin joutui alkuajan Jeesuksen opin viisaan tulkitsijan ja kristinuskon suurimpiin kuuluvan ajattelijan Origeneen oppi pannaan.


      • Anonyymi

        Hypnologi Michael Newton kehitti tekniikan, jonka avulla hänen asiakkaat saattoivat muistaa asioita menneistä elämistään. Sitä käyttäessään hän teki hurjan havainnon. Hän onnistui viemään sielut paikkaan, jossa ne ovat ennen siirtymää elämästä toiseen. 7000 ihmisestä valtaosalla oli hämmästyttävän samankaltaisia muistoja paikasta, jota useat nimittivät kodiksi.

        Newtonin työn kiinnostavimpia piirteitä on se, että kokemukset olivat samankaltaisia huolimatta siitä, mihin ihmiset ajattelivat sielusta tai reinkarnaatiosta: suuri osa ei uskonut niihin lainkaan. Istunnon jälkeen monet ihmiset eivät enää olleet ennallaan. He pystyivät kertomaan tapahtumia aiemmista elämistään, ja havaitsivat niiden yhteydet nykyiseen elämäänsä.

        Elämä elämien välissä

        Hypnoterapian maailmassa paluu entisiin elämiin on suorastaan yleistä, mutta Newtonin työssä uniikkia on hänen kykynsä saada ihmiset muistamaan muistoja ajastaan kohdussa ja sitä aiemmasta ajasta.Tässä paikassa läsnä oli koko "sieluperhe" avoimin sylein. Monet yllättyivät nähdessään, ketä tässä välitilassa oli – monet heistä olivat niitä henkilöitä, jotka olivat antaneet hänelle haastavia kokemuksia aiemmissa elämissä.

        Newtonin mukaan henkilöiden kokomuksista syntyy kiinnostava, poikkeuksellisen uskottava näkemys elämästä kuoleman jälkeen, sillä raportit ovat hämmentävän yhtenäisiä. Usein henkilöt käyttivät jopa samoja sanoja kuin muut ja kuvailivat hypnoosissa näkemäänsä ympäristöä samalla tavalla. Newtonilla ei ollut syytä uskoa, että kenelläkään olisi ollut halua kertoa keksittyjä asioita, ja hän itse suhtautui kaikkeen henkilöiden kertomaan aivan kuin kuulisi siitä ensimmäistä kertaa. Hän ei siis ehdottanut sanoja tai ideoita, vaan antoi ihmisten kertoa näistä elämistään vapaasti omin sanoin.

        Seuraavat asiat toistuivat ihmisten kertomuksissa hypnologille:

        Ihmisten muistot maanpäällistä kuolemaa seuranneista hetkistä ovat samanlaisia kuin kuoleman rajalla käyneiden ihmisten kertomat kuoleman lähikokemukset.

        Sielut ovat usein kiireessä päästä pois maan päältä kuolemansa jälkeen, ja usein ovat läsnä vain hautajaisiinsa asti ja pari päivää sen jälkeen.


        76


      • Anonyymi

        Aineellinen maailma on yritys rakentaa ”korttitalo”. Täällä kukaan ei rakasta meitä, kukaan ei välitä meistä, kukaan ei tarvitse meitä. Meidän on ymmärrettävä, että meillä on todellinen koti, jossa meitä odotetaan ja rakastetaan.

        Johtaako materialistinen ajattelu meidät korkeampaan henkiseen ymmärrykseen?

        Kun ihminen elää aineellisessa maailmassa, hänen tulisi elää rauhanomaisesti, ja hänen tavoitteenaan tulisi olla oman henkensä kehittäminen.


      • Anonyymi

        ...niin kauan, kuin mieli sekoitetaan henkeen, ei ole mahdollista nousta materian ja sen kahleiden yläpuolelle. Suuri virhe, jonka useimmat länsimaiset filosofit ovat yleensä tehneet, on se, että he samaistavat mielen, väärän egon (ahankara) sieluun tai henkeen.
        8675


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen kuolee ja syntyy uudellee. Tämä on elämän kierokulku.
        Raamatusta on poistettu poliittisistä syistä kohdat, jotka liittyvät jälleensyntymiseen ja karman lakiin. Vaikka muutamia kohtia on vielä jäljellä, jos oikein etsiä.

        Minkä tahansa äänen lähteenä on OM. Emme tiedä, mitä OM tarkoittaa. Mutta tässä OM-äänessä on läsnä Radhan ja Krishnan käsite. Siksi henkilö, jolla on aitoja tunteita ja omistautumista, pystyy määrittämään lähteen, josta OM-ääni lähtee. Erään ilmauksen mukaan tämän äänen [OM] lähteenä on Krishnan huilu. Ja silloin tulee selväksi, että Hän soittaa tätä ääntä huilullaan. Tämän voi sanoa vain henkilö, jolla on tällainen käsite, tällainen idea. Näin tämä totuus paljastuu. Voin sanoa kaikille, että älkää yrittäkö ymmärtää sitä itse. Mutta tämä totuus tulee esille ja tulee avautumaan sydämessä.

        87e


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikäli vaivautuu tutustumaan varhaisten kirkolliskokousten päätöksiin, huomaa, että jälleensyntymisopille merkittävä kokous oli Konstantinopolin toinen kirkolliskokous eli viides ekumeeninen kokous. Keisari Justianus - suuri filosofien vainoaja - kutsui kokouksen koolle v. 553 j.Kr. deviisillä "yksi keisari, yksi piispa, yksi uskonto".

        Aineellinen maailma on yritys rakentaa ”korttitalo”. Täällä kukaan ei rakasta meitä, kukaan ei välitä meistä, kukaan ei tarvitse meitä. Meidän on ymmärrettävä, että meillä on todellinen koti, jossa meitä odotetaan ja rakastetaan.
        t


      • Anonyymi

        ...Olisi jatkuva sotatila.¨

        Juu, nythän maailmassa onkin rauhan tila. Eikä missään päin maailmaa sodita enää uskontojen tähden eikä vääräuskoisia vainota.

        :D


      • Anonyymi

        No se että helvettiä ei RAAMATUN MUKAAN ole olemassa (kuka siittä välittää mitä joku puoli-filosofi on joskus kirjoitellut) ei tarkoita sitä että synnistä/pahuudesta ei ole mitään seurauksia.

        Jumalankin mielestä synnillä (kuten toisen ihmisen tappamisella jne on seuraukset). Seuraus on ikuinen kuolema, siis ikuinen poissaolo elämästä ilman mahdollisuutta saada ylösnousemusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Abrahamilaiset uskonnot, kaikilla kolmella uskonnolla ovat yhteiset juuret.

        Abrahamilaiset uskonnot, kaikilla kolmella uskonnolla ovat yhteiset juuret.

        Paitsi Islam luotiin väkivallalla. Mohammed oli medinassa käänyttämässä ihmisiä ihan rakkaudella ja hänet ajettiin ulos.
        Hän palasi hevosmiesten ja miekkojen kera käännyttäen pakolla ihmiset.
        Näin se alkoi oikeasti!
        Ei ole yhteiset juuret kenelläkkään.
        Juutalaisuus on ankara ja paha muista kohtaan.
        Islam on väkivalloin tehty ja ei rakkautta näy.
        Kristin usko on rakkauden usko,mutta sitä levitettiin väärin pahalla Rakkautta.


      • Anonyymi

        Voiko pahempaa paikaa olla mitä maallisuus on ja tästä vielä meinataan JUMALLISUUTTA
        - NOH vielä nämä joille tästä on neitseet käytetävisä, on se helevetisäkin vielä kauhiaa mitä meinaavat omahyväisyyksisään , nämä sukestioidut lukitut aatoksiset mieliset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko pahempaa paikaa olla mitä maallisuus on ja tästä vielä meinataan JUMALLISUUTTA
        - NOH vielä nämä joille tästä on neitseet käytetävisä, on se helevetisäkin vielä kauhiaa mitä meinaavat omahyväisyyksisään , nämä sukestioidut lukitut aatoksiset mieliset

        täyttävät senkin-paikan vielä lisääntymisin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        täyttävät senkin-paikan vielä lisääntymisin

        Ja muuhun työhön ei sitten näistä olekkaan kuin puhein ja lupauksin almujen jakajista


    • Anonyymi

      KUKIN KANTAA VIHANSA HAUTAAN JA TUOMIO ON SEN MUKAINEN
      - jokainen tuomitsee itsensä uudessa tilassa vihansa mukaisesti

      • Anonyymi

        Jumalahan puetti ihmisen, kun ihminen tajusi olevansa alasti
        - entäs sitten kun ihminen on taasen alasti JUMALANS ESESSÄ
        - ja joutuu itse toimintansa puimaan esittämään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalahan puetti ihmisen, kun ihminen tajusi olevansa alasti
        - entäs sitten kun ihminen on taasen alasti JUMALANS ESESSÄ
        - ja joutuu itse toimintansa puimaan esittämään

        Puettaminen on hämäyksen salaamisen taitamista
        Raamatu esittää juttusa vertausesitelmin, koska kaiki sitä voi tutkia - muta harvat sen merkitykset tajuavat, minut pois lukien kylläkin


    • Anonyymi

      Jos eläisi kuin kaikki olisi omaa, kunnioittaisi vähän toisia ihmisiä, ellei lainkaan.

    • Anonyymi

      Mnä elin venäjällä tsaarin aikaan. Bolsheviikit ampuivat minut ja siitä on vieläkin luodin reikää muistuttava syntymämerkki rinnassani.
      Olen venäjänmielinen ja käynyt monesti venäjällä.

    • Anonyymi

      Helvettiä ei ole
      nehän ovat juosseet sekaamme - sitä tekemään oloistamme

    • Anonyymi

      Jumalaa /Allahia ei ole olemassa eikä vääräuskoisia. Vieläkö tätä täytyy vääntää vuonna 2021!
      Lukekaa hyvät ihmiset kristinuskon ja islamilaisuuden historiaa!

      • Anonyymi

        Käytännön teot sen näyttävät, miten kivi on noille tärkeä ja sitä totellen levitäytyvät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytännön teot sen näyttävät, miten kivi on noille tärkeä ja sitä totellen levitäytyvät

        Kivi ei tule koskaan muutumaan elleivät siitä luovo ja intekroidu nykypäivän yhteiskuntiin ja elämään järestelmiin


    • Anonyymi

      Elävän ihmisen kaikkeus ei elä muuten- kuin uskon kautten

      Uskon kuvaelmaa on koko raamattu tarinana miten lupauksia esintyy ja kunigasta odotetaan, elikkä JEESUSTA hengen vapauttajaa,
      - maaliselle olemukselehan tämä oli ja on täyttä kumousta

      MUT NÄIN SE VAIN ELÄÄ IANKAIKKISUUS EI OLE KUIN USKOA
      - ja kaikkeus sen toteuttaa

      • Anonyymi

        Miksi KAIKEUDEN piti pätkittää ihmisen elän ja siten lupailla ja lipailla vain porkkanoilla vielä höystäen sitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi KAIKEUDEN piti pätkittää ihmisen elän ja siten lupailla ja lipailla vain porkkanoilla vielä höystäen sitä

        Ja parantumattomille kuuluu niellä maan tomua ...


    • Anonyymi

      Täys helvete lyö lasten , kun neitseitä ei misän - muutakuin tyhjyys on avara vastas

      • Anonyymi

        Miksi Lootin vaimo muuttui Raamatun tekstin mukaan katsottuaan taakseen?
        jalattomaksi
        kiveksi
        sokeaksi
        suolapatsaaksi

        JOS IHMINEN YHÄ ELÄÄ MENEITÄ KUMARTAEN ON EDESSÄ PATSASTUMINEN JA ELÄMÄN KUOLETTAMINEN KOHILTAAN


      • Anonyymi

        Ja vielä jot kaikeus järestelisi näille näitä, onhan joo jätetäänpäs sanomatta
        Ken vois kuoletavammin omahyväisempi olla kuniassaan


      • Anonyymi

        Kun huomaavat pohjatomuutensa ONKIN HELVETE EESSÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun huomaavat pohjatomuutensa ONKIN HELVETE EESSÄ

        JA OMAKOHTAINEN


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JA OMAKOHTAINEN

        Muiten hallinta kunialisesti potkasee kyl sitten viimestän takas tämä oikeus näilläh


    • Anonyymi

      Jokainenhan rakentaa ite HELKUTTINSA ja se onnistuu jo maalisessakin elämässä aivan loistavasti sen luominen

      • Anonyymi

        Helvetillisillä teoilla vaikas ne olisivat kuinkas kunniallisia
        EI HELVETEN PALOSTA SELVIÄ
        jokainen käypi sen kohiltaan läpi


    • Anonyymi

      Jos helvettiä ei olisi, niin miksi pitäisi olla taivastakaan. Jos me kaikki siirtyisimme kuoleman jälkeen taivaaseen, niin sehän olisi samanlainen , kuin tämä nykyinenkin. Saatana korjaisi satoaan,kuten enkelien kapinan aikanakin. Me ylösnousu ruumiilliset sotisimme ja lakkoilisime Jumalan komentoa vastaan, kun emme voi hyötyä muitten kustannuksella. Parempi, että jokainen valitsee elämänsä aikana iäisyytensä viettopaikan. Meille on annettu Raamattu, jossa annetaan selkeästi ohjeet Taivasten valtakuntaan haluaville. Mikään saasta ei sinne pääse. Kuka hylkää Jumalan tarjouksen, jää ulos omilleen, vapaasta tahdostaan. Saatana kumppaneineen heitetään tuliseen rikinkatkuiseen järveen. En tiedä, onko se sama,kuin tulinenjärvi. Vai onko tulijärvi kiirastuli, joka polttaa saastan ihmisestä. Ennen Jeesuksen sovitustyötä tuonelaan joutuneet sielut, eivät olleet kuulleet evankeliumia, joten Jeesus julisti sen heille, kun Hän kuoli ja meni ihmisenä tuonelaan. Kaikki ilosanoman vastaan ottaneet pelastuivat. Mutta tulijärveen joutuneet olivat jo kertaalleen hylänneet ilosanoman. Riittääkö Jumalan armo antamaan heille myöhemmin jonkun toisen ikuisuuden jossain muualla?

      • Anonyymi

        Miksi Jumala heittäisi sieluja hukkaan? Eikö hän uskoisi parannukseen seuraavassa elämässä? Eiköhän tää ole nyt se helvetti ja täällä ollaan kaikki parannusta tekemässä. Jos ei onnistu, niin eikun uus yritys….


    • Anonyymi

      Kunniassaan helveteen mites vastaavat totuuvessa kuniassaan
      - onkos oma kunia kaikista ensin tyhjätä ns. pöytä itelleen

      -Sillä tuhat vuotta on sinun silmissäsi niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin öinen vartiohetki

      - Sillä tuhat ajastaikaa ovat sinun edessäs niinkuin eilinen päivä, joka meni ohitse, ja niinkuin vartio yöllä.

      - Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."

      • Anonyymi

        Aloitukseen ( Helvettiä ei ole )
        MUTTA HELVETEN LUOJJIA ON


    • Anonyymi

      Tutustumiskäynti Koivukylän moskeijaan 23.9.2017

      • Anonyymi

        Kommenteeja perässäh
        - Huhuh mitä settiä. Tuo uskonto EI kuulu tänne.

        TÄMÄ ELÄMÄN VIEPÄ TURRUTTAA IHMISELTÄ NORMI ELÄMÄN
        - viis työstä puhumalla elävät vaatimuksin


    • Anonyymi

      Tulijoita on runsaasti. Irakilaisten lisäksi Valko-Venäjälle on saapunut ihmisiä muun muassa Syyriasta ja useista Afrikan maista.

      Puolassa pistetään muuria rajalle valtaavan vaelluksen pysäytämisesksi ja esteeks ja taivaan merkiksi jottei hyväksytä näitten vaeltamista
      ( öljyä ei riitä kaikille neitseillekään jaettavaksi )

      Viisaat ja tyhmät neitsyet, saarna Tuomasmessussa 18.11.2001

      1 "Silloin taivasten valtakunta on oleva tällainen. Oli kymmenen morsiusneitoa, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät sulhasta vastaan. 2 Viisi heistä oli tyhmää ja viisi viisasta. 3 Tyhmät ottivat lamppunsa mutta eivät varanneet mukaansa öljyä. 4 Viisaat sitä vastoin ottivat lampun lisäksi mukaansa öljyastian. 5 Kun sulhanen viipyi, heitä kaikkia alkoi väsyttää ja he nukahtivat. 6 Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' 7 Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon. 8 Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille vähän öljyä, meidän lamppumme sammuvat.' 9 Mutta viisaat vastasivat: 'Emme me voi, ei se riitä meille kaikille. Menkää ostamaan kauppiailta.' 10 Mutta kun he olivat ostamassa öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häätaloon, ja ovi suljettiin. 11 Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' 12 Mutta hän vastasi:Viisaat ja tyhmät neitsyet, saarna Tuomasmessussa 18.11.2001
      1 "Silloin taivasten valtakunta on oleva tällainen. Oli kymmenen morsiusneitoa, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät sulhasta vastaan. 2 Viisi heistä oli tyhmää ja viisi viisasta. 3 Tyhmät ottivat lamppunsa mutta eivät varanneet mukaansa öljyä. 4 Viisaat sitä vastoin ottivat lampun lisäksi mukaansa öljyastian. 5 Kun sulhanen viipyi, heitä kaikkia alkoi väsyttää ja he nukahtivat. 6 Mutta keskellä yötä kuului huuto: 'Ylkä tulee! Menkää häntä vastaan!' 7 Silloin kaikki morsiusneidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon. 8 Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille vähän öljyä, meidän lamppumme sammuvat.' 9 Mutta viisaat vastasivat: 'Emme me voi, ei se riitä meille kaikille. Menkää ostamaan kauppiailta.' 10 Mutta kun he olivat ostamassa öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssaan häätaloon, ja ovi suljettiin. 11 Jonkin ajan kuluttua toisetkin saapuivat sinne ja huusivat: 'Herra, Herra, avaa meille!' 12 Mutta hän vastasi: 'Totisesti, minä en tunne teitä.'

      13 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

      Matt.25: 1 – 13

      13 "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä päivää ettekä hetkeä.

      Matt.25: 1 – 13

      NÄIN MEINATEN paprunsa hävitäneille,
      'Totisesti, minä en tunne teitä.'

      • Anonyymi

        Kun lupaukset ja käytäntö eivät kohtaa,
        -siloin näitä muureja rakentuu myös iankaikkisuudessakin

        Islamin maalinen vallan jano onkin tätä lyhintä näköä, muutamia kymmeiä vuosia kerrassaan aina, miten KAIKEUS näitä siitä palkitsisi ja vielä vähemmän kuniaa antaisi

        NÄitten kunniasa on vain itseluomaa maasta noussutta hetken pölyn pöläystä

        Neitseillä joilla on omat öljyt ja vielä varatuna on TAIVAAN TAHTOA


    • Anonyymi

      MItäs hyvää noiten paatoksellisessa uhossa on, kun se maan tomuun ain jyssähtää ja sieltä taas hetkiseksi kompuroi kontalleen, mitä järkeä siinä on
      - vaikkas mitä runoa siitä olis keksitty ja hoilattu

    • Anonyymi

      Elämän leipää riittää

      Jeesus odotti heitä nuotiolla. Hiilloksella oli paistumassa leipää ja kalaa. Jeesus sanoi: ”Tulkaa syömään.” Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus ilmestyi opetuslapsille.

      Aamuinen kohtaaminen Tiberiaanjärven rannalla oli merkittävä opetuslasten elämässä. Kohtaaminen sai heidät unohtamaan arkiset huolet ja palamaan Jeesuksen antamaan työhön.

      Tänäkin päivänä Jeesus kysyy rakkaasti: ”Lapset, onko teillä syötävää?” Hän murtaa elämän leipää Sanassaan. Nytkin saa olla turvallisella mielellä, Jeesus on luvannut: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

      EI SE NIIN VAIKEAA OLE EIKÄ TIETEELISTÄ KAIKEUDEN JÄRESTEL-MÄSÄ
      - ei hiuskatvakaan jää huomaamatta, niin tarkat on järestelmät

      Ja ytyä riittä kaikeudessa, se senkuin lisääntyy ja kaikella on aiknsa

      • Anonyymi

        JEESUKSEN TOINEN TULEMUS on niinkin älistytävä, kun HÄNEN ILMESTYMÄ on jo meissä sisäisesti ja aina näin on ollut hamasta alusta hamaan loppuun tulee olemaan, välillä vain pimeys peittää valon

        ANTAKAAMME VALON VALAISTA OLEMUSTAMME, NIMENOMAAN KAIKKEUDEN VALON


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JEESUKSEN TOINEN TULEMUS on niinkin älistytävä, kun HÄNEN ILMESTYMÄ on jo meissä sisäisesti ja aina näin on ollut hamasta alusta hamaan loppuun tulee olemaan, välillä vain pimeys peittää valon

        ANTAKAAMME VALON VALAISTA OLEMUSTAMME, NIMENOMAAN KAIKKEUDEN VALON

        On kirjoitettuna - elä etsi mitään eläkä lähe minkään perään se on tuolla tai täällä,,,
        - TAIVAS ON SIIS OLEMUKSESSAMME

        MARIKA - Vie taivaaseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kirjoitettuna - elä etsi mitään eläkä lähe minkään perään se on tuolla tai täällä,,,
        - TAIVAS ON SIIS OLEMUKSESSAMME

        MARIKA - Vie taivaaseen

        Koko ISOKIRJA on tämän esilletuontia, samaten kuin elämän vellomiset monipuolisuus saaha elämä elämäksi ja toiveet siis kaikki tunteet tänne luoden, samatenkuin elämän virtojen ohjaukset kuin taivaan tähtiä oisi, tämä on loputon amme misä seilaamme, vähän suureee kuin kylpyammes


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe