Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vinkkejä kaivataan

Anonyymi

Tienoollamme liikkuu kulkukissoja, joita kyllä syötämme ja nyt kun kylmä tulee , nukutamme missä ne nyt suostuvat yleensä olemaan. Omakotitalossamme on ns. rossipohja , jonne olemme vieneet styroxilevyjä ja vanhoja mattoja alustoiksi. Terassejen alustoihin olen hakenut esim. k-kaupan liha-ja kalaosastolta niitä kalalaatikoita, teipannut yhteen ilmastointiteipillä ja tehnyt "oven" mattoveitsellä, vielä joku vanha villapusero tai pyyhe tms sisälle. Kysyinsinkin, onko teillä vielä muita ideoita ??? Talvikin tulee. KIITOS.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Älä ruoki kulkukissoja, älä tee niille asuinpaikkoja vaan ota ne kiinni, loukuta tai pyydä apua ja neuvoja kuntasi löytöeläintalosta, eläinsuojeluyhdistykseltä, eläinsuojeluneuvojalta, valvontaeläinlääkäriltä tai poliisilta.

      Kulkukissat on saatava pois luonnosta etteivät ne lisäänny ja lisää villiintyneiden kissojen joukkoa. Mikään kissa ei kuulu luontoon, ei talvella, eikä kesällä. Ruokkiessasi ja taatessasi kulkukissoille suojan, ylläpidät samalla niiden populaatiota.

      Kulkukissapopulaatioita vaivaavat monet taudit ja loiset, sekä sukusiittoisuuden tuomat vakavat ongelmat.

      Jos todella välität kissoista, pidä huoli että ne tienooltanne laillisin keinoin poistetaan. Jos jatkat toimintaasi, on se eläinsuojelullisesti todella väärin.

    • Anonyymi

      Ota yhteys paikkakuntasi lötöeläinsuojaan. Tai eläinsuojeluyhdistkseen jonka tilojen sijainti on lähin.
      Jokaisella kunnalla on velvollisuus huolehtia löytöeläimistä lain määrittämä aika löytöeläinsuojassa, tai muussa sellaisessa.
      Sen jälkeen eläin voidaan myydä tai lopettaa.
      Älä ruoki kulkukissoja! Niitä kertyy asuintalosi ympäristöön noin, ja eipä aikaakaan, kun siellä on ihan aito villiintyneiden kissojen populaatio kun lisääntyvät keskenään. Mieluiten toimi siis eläinsuojelulain hengessä, ja järkkää kissoille sitä apua mistä ne hyötyisivät, eikä syntyisi (pakkaseen?) populaatiopentuja, joista osa ei saa riittävästi ravintoa, osa kituu pakkasissa.
      Eläinsuojeluyhdistykset myös lainaavat loukkuja kissojen loukuttamiseen, samin riistanhoitoyhdistyksiltä voit kysellä loukkuja.
      Jos oletat, että vähän ruokkimalla autat, se on väärä oletus. Populaatio syntyy heti kun muutama kissa elää suhteellisen pienellä alueella, että voivat lisääntyä.
      Parhaiten autat näitä muutamaa, toivottavasti vain muutamaa, kissaa, hankkimalla niille apua, että pääsevät lämpimään, ihmisn hoiviin, steriloitaviksi- ja jonkun rakastetuksi lemmikiksi/tai lopetetuksi jos eläimen kunto ei salli kotikissaksi järjestämistä.

    • Anonyymi

      Toivoa sopii, että kissojakin aletaan rekisteröimään tai jopa veroa kantamaan, niin niistä tulisi enemmänkin seurattavia. Itsekin kyllä ruokin kulkijoita ja karanneita, annan yösijankin tms.... Jos oma lemmikki joutuisi jostakin syystä ulos, niinhän toivoisi toistenkin toimivan. Enkä tajuu sitä tyhmyyttä, että paljon on kyllä sirutettu eläimiä, löytyy pitkä litania numeroita, mutta ei olla viety yhteystietoja mihinkään kantaan ! Jätetty koko homma puolitiehen.

      • Anonyymi

        Kulkijat ja karanneet on otettava kiinni ja vietävä löytölään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe