Abloy Pulse, ongelmia muillakin taloyhtiöllä? Kokemusta reklamoinnista Abloylle?

Anonyymi

Suurehkossa taloyhtiössämme uusittiin lukot vuosi sitten. Meille tuli Abloy Pulse -lukot. Suurimmalla käytöllä olevien lukkojen lukkopesät ovat jo ehtineet hajota, joistain lukoista useammin kuin kerran. Lukkopesän hajoamisen jälkeen lukko ei enää aukea avaimella, mikä on ollut esim. porraskäytävien osalta ihan käytännössä ongelma ihmisille. Huolto on toki tullut muutaman tunnin kuluessa. Abloyn myöntämä takuuaika on kaksi vuotta.

Onko muilla taloyhtiöllä vastaavia kokemuksia Abloy Pulsesta?
Entä onko kokemusta reklamoinnista Abloylle tämän tyyppisessä tilanteessa?

17

5845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan paska se on.

    • Anonyymi

      Harkitsemme omassa taloyhtiössämme lukituksenuusimista ja kuulisin mielellään ihan taloyhtiön nimellä kokemuksia, joihin voisin viitata esitellessäni asioita. Voisitko lähettää lisätietoja osoitteella [email protected]?

      • Anonyymi

        On kokemus Iloq ja Abloy pulse lukituksesta. Kummatkin avaimet ovat avainnipussani. Pulse on kimurantimpi käyttää, sohlaa. Abloyn avain menee nahkeasti sisään ja ulos, kuluminen on vääjäämätön asia, ei myöskään saa kääntää heti eikä liian myöhään. Iloq toimii kuin junan vessa kun vain oikeinpäin työntää sisään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kokemus Iloq ja Abloy pulse lukituksesta. Kummatkin avaimet ovat avainnipussani. Pulse on kimurantimpi käyttää, sohlaa. Abloyn avain menee nahkeasti sisään ja ulos, kuluminen on vääjäämätön asia, ei myöskään saa kääntää heti eikä liian myöhään. Iloq toimii kuin junan vessa kun vain oikeinpäin työntää sisään.

        Iloqissa havaittavissa kulumista ajan myötä, saa renkata edes takaisin yleisten tilojen lukoissa. N. 5 vuotta menee että rupeaa ilmenemään. Uusiminen auttoi kummasti jo yhdessä lukossa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meidän taloyhtiössä tämä Abloy Pulse tuli käyttöön muutama vuosi sitten. Onneksi olemme asuneet pari vuotta etupäässä mökillä, niin ei ole joutunut kamppailemaan lukkojen kanssa.

      Viimeksi eilen en saanut avaimellani ulko-ovea auki. Ja siitä en pidä, että on kovin tarkkaa, millä nopeudella ja voimalla avaimen työntää reikään, jotta ovi aukeaa. Miten joku vanhus, jolla ei ole voimia käsissään, on ehkä parkinssonintauti tai reuman runtelemat sormet pystyy oven avaamaan tuolla avaimella? Jatkuva haitta avaimessa on, että siinä on viive, joka pitää aina odottaa ennenkuin voi vetää avaimen pois reiästä, useampi sekunti. - En suosittele! Kalliskin tämä on, ja lukkopesien uusiminen tulee kalliimmaksi kuin niiden vanhojen.

      Meidän taloyhtiössämme on varsinkin vanhuksilla ollut paljon ongelmia päästä koteihinsa ja myös lukkoseppää on tarvittu.

      Lisäksi pelottaa mahdolliset hakkerit. Ei tunnu kivalta, että jokainen avaimen käyttö rekisteröityy johonkin, ja voidaan lukea, missä ja milloin olen liikkunut.

    • Anonyymi

      Ei päästy sisälle, alakerran ovi toimi, mutta asunnon ei. Myöskään huoltoyhtiön miehen yleisavain ei toiminut. Nyt tässä odotellaan 40 kilometrin päästä lukkoseppää. En voi suositella,

    • Anonyymi

      Abloy Pulse avaimet on tarkoitettu hidasjärkisille.
      -Taloyhtiöömme tulevat vuokralaiset eivät osaa käyttää niitä.
      -Kun vuokralaist tökkäävät avaimen liian joutuin sisään niin avain ei ehdi reagoida ja vihreä valo ei syty jolloin sisäänpääsy aiottuun tilaan on estetty.
      -Olen moneen otteeseen joutunut ohjeistamaan heitä.
      -Sama on tosin meillä kokeneemmillakin käyttäjillä kun kiirus tulee.
      -Abloy Pulse avaimet on siis tarkoitettu hidasjärkisille.
      -En suosittele missään nimessä kyseisten avainten hankintaa!
      -Siis tangon ja hitaan humpan miehiä kaikki avaimen kehujat. Avain ei missään nimessä ole nykyaikaa.

    • Anonyymi

      Taloyhtiössä tulipalo-ongelma Abloy Pulsen avaimen takia eli meno on kuin kehitysmaissa

      -Taloyhtiössämme on jouduttu kolme kertaa kutsumaan kiinteistöhuoltomme ja Abloy Pulsen edustaja paikalle kun me asukkaat emme pääse sisään tai ulos ulko-ovestamme.
      -Jostakin syystä sisäänpääsy estot ovat sattuneet aina viikonloppuna eli ongelman kustannukset ovat olleet myös sen mukaiset eli kaksikertainen laskutus (tähän mennessä uhrattu asiaan rahaa reilut 450 e ja osa laskuista vielä tulematta (oletus yhteensä n. 900 e).
      -Siis rahastusta paskalla. Kolme kertaa sama tilanne saman vuoden aikana.

      -Kuvitteleppa jos taloyhtiössä sattuu tulipalo tuona aikana niin sieltä ei pääse pois mitenkään saati sitten pääse auttamaan tulipalossa olevia.
      -Samanlainen tilanne kuin meidän suomalaisten kauhistelemissamme Intian tai vastaavan paikan halpaompelomoiden tulipaloissa joissa liki joka vuosi palaa satoja ihmisiä kun eivät pääse tulipaloa pakoon ovien ollessa suljettuina.
      -Eli ihmisiä paistuu kuin makkaraa hiilloksella.

      -Avain siis missään nimessä sovi tänne sivistyksen sekaan!

    • Anonyymi

      Sijoittajat käyttävät Abloy Pulse avaimia hyväkseen
      -Taloyhtiömme osakkeista on suurin osa sijoittajien hallussa eli he vuokraavat niitä edelleen vuokralaisilleen.
      -On ilmennyt tapaus että sijoittaja on vuokrannut taloyhtiön hallussa olevan autotallin itselleen ja vuokannut sen sitten suuremmalla kuukausivuokralla vuokralaiselleen.
      -Tämä sama vuokranantaja on sitten pitänyt varsinkin talvisaikaan autoaan tuossa samassa tallissa missä autoaan pitää myös hänen vuokralaisensa. Talvisin siksi että saa kuivattua autonsa lumesta ja kaikki siitä valuva moska jää taloyhiön omistaman tallin lattualle.
      -Siis kaksi eri tahoa käyttää samaa tallia ja vain yksi maksaa . Tallit on mielestäni tarkoitettu vain taloyhtiön asukkaille ja talliin pitäisi olla vain yksi avain eli se joka on vuokralaisella mutta Abloy Pulsen tapauksessa avaimia on osaketta kohti oletukseni mukaan kolme eli tässä tapauksessa osakkaalla yksi ja vuokralaisella kaksi eli niin osakkeeseen kuin autotalliinkin (ja saunaan yms.) pääsee kaikilla kolmella avaimella.
      -Lisäksi sijoittaja rahastaa taloyhtiön kustannuksella eli saa voittoa jälleen vuokrauksestaan isännöitsijämme tietäen asiasta.

      • Anonyymi

        Miten avainjärjestelmä liittyy avainten määrään? Voihan täysin mekaanisiakin avaimia teettää haluamansa määrän. Yleensä niitä on joka tapauksessa vähintään se kolme.

        Ja miten eroaa käyttääkö tallia yksi käyttäjä joka päivä, vai kaksi käyttäjää vuoron perään? Ei mitenkään.


    • Anonyymi

      Isännöitsijätoimisto, sijoittajat ja lukkoliike rahastaa Abloy Pulse avaimilla
      -Suurin osa taloyhtiömme osakkeista on sijoittajien hallussa ja vuokralaisten vaihtuvuus on vuosittain suurta.
      -Jos vuokralainen haluaa taloyhtiöstämme saunavuoron tai autotallin itselleen niin tämä vuokralainen joutuu isännöitsijän kautta hankkimaan luvan avaimeen tehtävään sähköiseen muutokseen kyseisessä lukkoliikkeessä.
      -Isännöitsijän anatama lupa maksaa noin 20 e. Ja kun vuokralainen menee lukkoliikkeeseen niin siellä tehtävä avainmuutos maksaa n. 30 e.
      -Nämä muutokset joudutaan tekemään kun joku tila vuokrataan ja tietenkin myös sitten kun se poisvuokrataan vuokralaisen poistuttua. Eli tuo noin 50 e vuokraus ja 50 e poisvuokraus tulee jollekkin maksamaan n. 100 e. No kuka sen maksaa? Vuokralainenko? Enpä usko sillä kuka hullu maksaa tyhjästä 100 e
      -Isännöitsijä tietenkin maksattaa tuon 100 e taloyhtiön osakkailla eli meillä omistajilla ja sijoittajat saavat viettää taloyhtiössämme kissanpäiviä kun taloyhtiössä omissa kodeissaan asuvat osakkeenomistajat maksavat heidän ja vuokralaistensa puolesta heille kuuluvia maksuja.
      -Reilua toimintaako Abloy Pulsen nimissä?

    • Anonyymi

      Abloy Pulsen kauppias ei ollut tietoinen kaikkien yleisavaimien olemassaolosta
      -Ihmettelin taloyhtiössä olevien yleisavainten määrää kun tapasin hallituksemme puheenjohtajan, sijoittajan joka itse asuu 100 km päässä taloyhtiöstämme, taloyhtiön sellaisissa tiloissa mihin hänen osakkeensa avaimilla ei pitäisi päästä.
      -Hän oli saanut yleisavaimen isännöitsijän antaman luvan kautta käyttämästämme lukkoliikkeestä.
      -Ihmettelin asiaa isännöistijälle sillä taloyhtiömme on yli 60 vuotta vanha ja aikaisemmista puheenjohtajista kukaan ei ole ottanut yleisavainta itselleen sovun säilymisen takia. Kulttuuri on nyt sitten isännöitsijämme ja hallituksen pj:n tempulla muuttunut isoveli kiertää sinunkin osakkeissa systeemiin.
      -No kyselin sitten isännöitsijältä että kellä muilla kuin hpj:llä avaimia on niin hän ei edes tiennyt sitä. Siis isännöitsijä ei tiennyt missä taloyhtiömme yleiasvaimet ovat ja montako niitä edes on. Hän kuitenkin selvitti asiaa ja kävi ilmi että avaimia oli siis silloin oli 7 kpl ja 2 niistä oli kiinteistöhuollollamme (talkkari + siivooja) ja yksi oli jäänyt vuoden 2021 pidetyn linjasaneerauksen vetäjälle/valvojalle ja 4 oli lukkoliikkeen ”kassakaapissa”.
      -No lukkoliikkeen edustaja ja myyjä ei siis tiennyt että yksi avaimista oli hallituksemme puheenjohtajalla eli se siitä turvallisesta ”kassakaapista”.
      -Saa käsityksen että avaimet eivät ole turvassa lukkoliikkeessä.
      -Ihmetyttää tosin miksi yleiavaimia pitää olla noin paljon eli 8 kpl. Ja miksi ne pitää olla lukkoliikkeessä, eikö isännöitsijä voi pitää niitä omassa "kassakaapissaan" jotta tietää kenellä, missä ja miten paljon niitä on.
      -Yksinkertainen asia on saatu mahdollisimman monimutkaiseksi Abloy Pulsen takia ja kyseisellä monimutkaisella toimella on mahdollista rahastaa asiakasta mielin määrin. Siis täyttä riistokapitalismia sanan varsinaisessa merkityksessä.

    • Anonyymi

      Abloyn pitäisi ihan suosiolla pysyä vaan mekaanisissa avaimissa, kyllä sen jo CLIQ näytti että ei ne sitä osaa. Pulsekin ihan täyttä paskaa.

    • Anonyymi

      Tänään juuri odottelin 3 tuntia lukkoseppää paikalle että tuli poraamaan lukon irti asuntoni ovesta ja vaihtamaan alle vuosi sitten asennetun lukkopesä uuteen. Avain toimi kyllä alaoveen mutta kappas vaan, asunnon lukko rikki. Kaipaan tavallista avainta, jos kokoajan saa stressata että pääseekö tänään kämppään sisälle.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Sai edellisestä firmasta kenkää hakkeritoimien takia


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe