Metsän suojelu 10v. ja sen jälkeen avohakkuu

Anonyymi

Kysynpä mitä järkeä on esim. vapaaehtoisella metsänsuojelu Metso-ohjelmalla 10v. Tuona aikana tietenkin saa euroja tilille ja mitä parempi, isompi alue sitä enemmän on "säännöllinen tulo" tai kertakorvaus. Hieno juttu vai mitä, kuka nero onkaan tuon keksinyt? Linnut pesii, mahdollisesti lepakot lentelee ja kasvit kasvaa, metsä vahvistuu ja eillaiset eläimet saa tarpeellisen suojan. Metsä on kaunis ja elinvoimainen. 10v. kulunut ja mitä tapahtuu? Ei ilmoitusta muutto tarpeesta elukoille koska eivät kuitenkaan ymmärtäisi meitä "viksuja" ihmisiä. Jämerät työkoneet paikalle ja viikon avohakkuu niin homma laajalla alueella hoidettu ja puut tien laidassa hienosti pinossa. Kaikki osalliset ja osattomat onnellisia, vai ovatko? Mitä järkeä, missä metsänsuojelu? Maa möyhitty telaketjuilla, puun karsinnasta jäävät jätteet peittävät paksulti maapinnan koska niitä ei vaikean maaston takia kerätä (eikä metsän myyjä halua siitä maksaa), eläimet lähtevät etsimään jostain uutta suojaa ja rakentamaan pesää juuri tuhotun tilalle. Suurta huijausta, silmälumetta koko suojelu ohjelma. Onko raharikkaiden ja lisää rahaa haluavien keksimä? Ymmärrän noukinta hakkuun, harvennus hakkuun myös mutta en avohakkuuta kun lähellä on Natura alue ja järvi ympärillä, missä metsänsuojelu. Näin Savonlinnassa ja varmasti muuallakin suomessa.

8

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä tuo on vain yksi pellervolainen tapa lypsää tukia

    • Anonyymi

      Korvaus tulee silloin siitä, että kyseinen määräala rauhoitetaan metsänhoidollisilta toimenpiteiltä 10 vuoden ajaksi. Jo lähtökohtaisesti sopimus kestää vain tuon 10 vuotta.

    • Anonyymi

      Määräaikainen 10 vuoden rauhoitus iljettävin kepulainen venkulointi mitä maassamme on koskaan nähty. Rauhoittamalla päätehakkuualan 10 vuodeksi voi kuitata rahat kahteen kertaan .... ja sillä ensimmäisellä kertaa vielä ilman veroa.... ja mikä parasta; maapuutkin lasketaan mukaan.

      • Anonyymi

        Juuri noin. Metsänomistaja tienaa kahteen kertaan boonukset kun vähän vartoo (10v.) ja lisäksi saa kunnia maineen ja selkään taputtajia kun on "suojellut metsänsä" ja tyyppi naureskelee itsekseen hieroen käsiään. Joskus kyselin metsäohjelmasta että jos rauhoitetulla alueella on rakennustontti jonne ei ole rakennettu vielä mitään niin saako ja voiko sopimuksen rauettua sinne rakentaa. Vastaus oli tuolloin että ei. Tuossakin taitaa olla porsaanreikä....


    • Anonyymi

      turhien tukien maksamista

    • Anonyymi

      Tämä on samaa sarjaa kuin 2000-luvulla kuntien tekemät sopimukset Soneran kanssa ADSL-laajakaistasaatavuuden laajentamisesta. Ylikansalliselle TeliaSoneralle maksettiin verovaroista miljoonia euroja, että viitsivät asentaa ADSL-laitteitaan kylien puhelinkeskuksiin. Tämä ei aina tarkoittanut edes valokuidun vetoa vaan Sonera viritteli runkoyhteyksiä aikansa eläneillä mikroaaltolinkeillä.

      Sopimuksissa unohdettiin vaatia, että asiakkaille myytäisiin myös liittymiä, eli liittymien myynti olikin Soneralle vapaaehtoista. Niinpä kun paikkakunnalle oli tuotu ADSL vuonna 2006, saattoi Sonera jo puolentoista vuoden jälkeen ilmoittaa lopettavansa liittymien myynnin. Verkon ylläpitoa sopimuksissa sentään vaadittiin ruhtinaalliset 5 vuotta, joten Sonera pystyi rullaamaan langat rullalle vasta 2011 tällaisilla paikkakunnilla.

      ADSL-liittymien alasajo aiheutti nettimylläkän, jonka seurauksena Sonera tarkensi strategiaansa kiinteän laajakaistan suhteen. Monia valokuituhankkeita toteutettiin onnistuneesti, erityisesti Utsjoella ja muualla pohjoisessa. Paljon hehkutettu @450-verkko taas vaipui historian hämäriin.

    • Anonyymi

      METSO ohjelman kautta tehty määräaikainen suojelu todennäköisesti muuttuu sopimuskauden jälkeen pysyväksi suojelualueeksi ilman eri päätöstä tai sopimusta.
      Puun ostajat eivät halua eikä kannata ostaa alueelta hakattua puuta. Hakkaaja joutuisi mustalle listalle joka vaikuttaisi hyvin kielteisesti yhtiön maineeseen ja tuotteiden menekkiin. Ostajan ei kannata lähteä sellaiseen sotkuun vaikka sopimus ja laki sen mahdollistaisivat. Poikkeuksia luultavasti olisi ja ne vain vahvistaisivat säännön.

      • Anonyymi

        Voi hulluutta! Olis hyvä, kun saatais lahopuuta metsään monimuotoisuutta lisäämään, mutta arvakkaas jättääkö kukaan pökkelöitä metsään jos palkkiona on hakkuukielto, kukaan ei osta puita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3727
    2. 208
      3029
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      174
      1374
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe