Tuloveroprosenttiin messukorotus?

Anonyymi

Paikallinen lehti otsikoi, että valtuusto jätti tuloveroprosentin pöydälle odottamaan kokonaiskuvaa kuntataloudesta. Se oli rkp:n esitys. Tuloveroprosentin nykyiselle tasolle vahvistamisesityksen toisena valmistelijana on talousjohtajan lisäksi kaupunginjohtaja, joka toimi myös asian esittelijänä. Eikö rkp:n esitys pöydälle jättämisestä tarkoita epäluottamusta kaupunginjohtajan kykyyn arvioida kuntatalouden tilaa? Voiko olla myös niin, että kaupunginjohtaja pesee kätensä tuloveroprosentin korotuksesta ja on suostutellut rkp:n ns. likaiseen työhön? Kaupunginjohtajan julkisuuteen haluama (?) käsitys: "Eihän kaupunginjohtaja esitä veroprosentin korottamista, vaan valtuusto sitä haluaa."
Rkp taas puolestaan sotkee muut puolueet asiaan ja yrittää saada ne yksimielisesti hyväksymään veroprosentin korotuksen, ettei rkp:ta päästä kutsumaan verojen korottajaksi? Jokainen vähänkin asioita seuraava ymmärtää kaupungin talouden todellisen tilan. Asian pöydällepanoa esittänyt rkp:läinen mainitsi valtuustossa mm. Soten tulemisen, josta tosin eräs yksittäinen valtuutettu turhaan varoitteli messuhuumassa ollutta edellistä valtuustoa. Veroprosentin korotus tulee ja sitä voi hyvällä syyllä kutsua myös messukorotukseksi.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valtuuston päättäessä 2018 asuntomessujen hakemisesta sille annettiin taloudesta väärä kokonaiskuva kertomalla, että käyttökatetta tulee 200 000 ja tulevat vuodet plussan puolella. Tosiasiallisesti vuonna 2018 alijäämää tuli 6,7 miljoonaa ja vuonna 2019 yli 9 miljoonan edestä!

    • Anonyymi

      Kaupunginhallitus teki 11.10.2021 päätöksen:
      Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto päättää vahvistaa Loviisan kaupungin vuoden 2022 tuloveroprosentiksi 20,25 %.

      Huvittavaa ja epäluottamusta herättävää on, että sama kaupunginhallituksessa istuva porukka olikin valtuustossa sitä mieltä, että asia on pantava pöydälle, jotta saataisiin kokonaiskuva kaupungin taloudesta. Tämä taas osoittaa, että hallitus hyväksyi muitta mutkitta esittelijän esityksen siitäkin huolimatta ettei hallituksella ollut kokonaiskuvaa kaupungin taloudesta ja hallituksen hyväksyvän ihan mitä tahansa sille esitetään? Ovatko hallituksen jäsenet koskaan kuulleet sellaisesta velvoitteesta kuin selvittämisvelvollisuus?

    • Anonyymi

      Hallintolaki

      31 §

      Selvittämisvelvollisuus

      Viranomaisen on huolehdittava asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot sekä selvitykset.

    • Anonyymi

      Nyt kyllä palaa niin paljon rahaa, että talousarvioon tulee soveltaa lakia palo- ja pelastustoimesta.

    • Anonyymi

      Jos Loviisan muuttotappiota ei saada käännettyä muuttovoitoksi niin verot tulee nousemaan huimasti SOTEn takia. Yhden vuoden asuntomessut on pisara meressä.

      SOTE tulee joka vuosi.

      • Anonyymi

        Pisaran hinta on kaikkine oheiskuluineen 10 - 20 miljoonan haarukassa!


      • Anonyymi

        Kuntaverothan eivät nouse soten takia, vaan tulee erillinen maakuntavero (tms). Kunnilta sen sijaan poistuu noin 60-70% kuluvelvoite kun sosiaalimenot siirtyvät aluehallinnoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pisaran hinta on kaikkine oheiskuluineen 10 - 20 miljoonan haarukassa!

        Pisara hinta vain nousee, kun otetaan huomioon vielä infrastruktuurin ylläpitokulu. Esimerkiksi kelluvan sillan ylläpitäminen tulee kalliiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuntaverothan eivät nouse soten takia, vaan tulee erillinen maakuntavero (tms). Kunnilta sen sijaan poistuu noin 60-70% kuluvelvoite kun sosiaalimenot siirtyvät aluehallinnoille.

        Veron nimellä ei ole merkitystä. Asukkaat maksaa SOTEsta joka vuosi. Messuilla on myös tuloja mikä usein unohtuu. SOTEsta on vain menoja.


    • Anonyymi

      Sote on ongelma niissä kunnissa, joissa sosiaali- ja terveystoimeen tarkoitettuja verorahoja käytetään muihin tarkoituksiin. Tälläkin hetkellä kaupunkilaisten peruspalveluihin tarkoitettuja varoja pumpataan kirjaimellisesti Kuningattarenrannan mutaan.

      • Anonyymi

        Eli Suomen kaupunkien tulisi nyt pysäyttää kaikki hankkeensa että saadaan SOTE rahoitettua? Moni lapsi voikin sitten siirtyä suoraan peruskoulusta SOTEn hoidettavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli Suomen kaupunkien tulisi nyt pysäyttää kaikki hankkeensa että saadaan SOTE rahoitettua? Moni lapsi voikin sitten siirtyä suoraan peruskoulusta SOTEn hoidettavaksi.

        Et bonjaa mistä on kysymys. Asian selittäminen sulle ei kannata. Ota asia esiin valtuustolle järjestettävässä iltakiertokoulussa.


      • Anonyymi

        juurikin näin. Sote vähentää kuntien veronkanto-oikeutta tuon 60-70%. Jos aiemmin mm. valtionosuuksia on käytetty muuhun kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseen, romahtaa sellaisen kunnan talous piankin. Jos tuotot taas on kunnissa kohdistettu ja budjetoitu tarkoituksenmukaisesti oikeisiin kohteisiinsa, jatkuu toiminta niissä kuten ennennkin.


    • Anonyymi

      Paikallisessa lehdessä on uutinen, jossa mm. kerrotaan: "Loviisan elinkeino- infrastruktuurikeskuksessa on aloittanut projektiasiantuntija, joka keskittyy yritystontteihin vuoden 2022 loppuun asti. Tehtävälle on tarvetta, koska kaupungille ei ole laadittu kattavaa invest in- materiaalipaketti, jonka avulla tontteja olisi helpompi esitellä. Työtehtäviin kuuluu tehdä selvitys yritystonttien houkuttelevuudesta sekä uusien tonttien tarpeesta.
      Päätöksen palkkauksesta teki elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen johtaja."

      Rkp vaatii menokuria, mutta katsoo sivusta täydellistä menokurittomuuta. Kuinka paljon noita tyhjiä teollisuustontteja tarvitaan vielä lisää? Lieneekö invest in-huuhaa idea Cursorilta vai raatihuoneelta? Selvitetään muka uusien teollisuustonttien tarvetta, mutta ennen selvittämistä on aloitettu massiivinen tonttien rakentaminen (= asuntomessujen parkkipaikka?).

      Henkilökuntaa palkataan koko ajan lisää virkanimikkeillä, joissa vain mielikuvitus on rajana. Huvittava virka on mm. elinvoiman kehittäjä. Loviisan kaupungin ja Cursorin välisessä sopimuksessa yritys-, kehitys- ja matkailupalvelujen tuottaja on Cursor. Mistä Cursorille oikein maksetaan noin 1,7 miljoonaa 3 vuoden aikana kun esim. tarvitaan elinvoiman kehittäjä? Kaiken huipuksi myös rekrytointi on ulkoistettu konsultille. Mitä johtajat tekevät itse?

      • Anonyymi

        Loviisan kaupungin ja Cursorin välisessä sopimuksessa on käsittämätön hinnoitteluperuste:
        Palveluilla on kiinteä kokonaishinta (40 euroa asukasta kohden). Hinta sisältää sopimusasiakirjoissa kuvatut palvelut.

        Mitä tekemistä asukkaiden määrällä on hinnan määrittelyssä? Hinnan pitäisi muodostua palvelun todellisesta tilaustarpeesta. Todellisuudessa tilaustarvetta ei juurikaan ole, joten keksittiin sellainen kriteeri, joka takaa Cursorin pankkitilin täyttymisen ja veronmaksajien lompakon tyhjenemisen.


    • Anonyymi

      Kaupunginhallitus

      Esityslista 25.10.2021/Asianro 7

      Hallinnon talousarvioesitys vuodelle 2022 ja taloussuunnitelma vuosille 2023 - 2024

      Merkittävimmät muutokset talousarvioesityksessä kehykseen verrattuna ovat seuraavat:

      - Tonttimyynti oli huomioitu raamivaiheessa liian optimistisesti, koskee lähinnä Kuningattarenrannan tontteja.

      • Anonyymi

        Bling....taas tuli miljoona lisää veronmaksajille maksettavaa. Ääni pääni sisältä kertoi niin.


      • Anonyymi

        Onko messurannasta tosiaan myyty tontteja?


    • Anonyymi

      Tontithan meni kun kuumille kiville, vai puhuuko suuri johtaja totuuden vastaisesti?

    • Anonyymi

      Porvoo 19,75

      • Anonyymi

        Ei verrattavissa Loviisaan...


    • Anonyymi

      Ei niin, halvempi on.
      Eikä hinnoissa Loviisa lisää, eli ostovoima on parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe