Tuloveroprosenttiin messukorotus?

Anonyymi

Paikallinen lehti otsikoi, että valtuusto jätti tuloveroprosentin pöydälle odottamaan kokonaiskuvaa kuntataloudesta. Se oli rkp:n esitys. Tuloveroprosentin nykyiselle tasolle vahvistamisesityksen toisena valmistelijana on talousjohtajan lisäksi kaupunginjohtaja, joka toimi myös asian esittelijänä. Eikö rkp:n esitys pöydälle jättämisestä tarkoita epäluottamusta kaupunginjohtajan kykyyn arvioida kuntatalouden tilaa? Voiko olla myös niin, että kaupunginjohtaja pesee kätensä tuloveroprosentin korotuksesta ja on suostutellut rkp:n ns. likaiseen työhön? Kaupunginjohtajan julkisuuteen haluama (?) käsitys: "Eihän kaupunginjohtaja esitä veroprosentin korottamista, vaan valtuusto sitä haluaa."
Rkp taas puolestaan sotkee muut puolueet asiaan ja yrittää saada ne yksimielisesti hyväksymään veroprosentin korotuksen, ettei rkp:ta päästä kutsumaan verojen korottajaksi? Jokainen vähänkin asioita seuraava ymmärtää kaupungin talouden todellisen tilan. Asian pöydällepanoa esittänyt rkp:läinen mainitsi valtuustossa mm. Soten tulemisen, josta tosin eräs yksittäinen valtuutettu turhaan varoitteli messuhuumassa ollutta edellistä valtuustoa. Veroprosentin korotus tulee ja sitä voi hyvällä syyllä kutsua myös messukorotukseksi.

22

455

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valtuuston päättäessä 2018 asuntomessujen hakemisesta sille annettiin taloudesta väärä kokonaiskuva kertomalla, että käyttökatetta tulee 200 000 ja tulevat vuodet plussan puolella. Tosiasiallisesti vuonna 2018 alijäämää tuli 6,7 miljoonaa ja vuonna 2019 yli 9 miljoonan edestä!

  • Anonyymi

   Kaupunginhallitus teki 11.10.2021 päätöksen:
   Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto päättää vahvistaa Loviisan kaupungin vuoden 2022 tuloveroprosentiksi 20,25 %.

   Huvittavaa ja epäluottamusta herättävää on, että sama kaupunginhallituksessa istuva porukka olikin valtuustossa sitä mieltä, että asia on pantava pöydälle, jotta saataisiin kokonaiskuva kaupungin taloudesta. Tämä taas osoittaa, että hallitus hyväksyi muitta mutkitta esittelijän esityksen siitäkin huolimatta ettei hallituksella ollut kokonaiskuvaa kaupungin taloudesta ja hallituksen hyväksyvän ihan mitä tahansa sille esitetään? Ovatko hallituksen jäsenet koskaan kuulleet sellaisesta velvoitteesta kuin selvittämisvelvollisuus?

  • Anonyymi

   Hallintolaki

   31 §

   Selvittämisvelvollisuus

   Viranomaisen on huolehdittava asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot sekä selvitykset.

  • Anonyymi

   Nyt kyllä palaa niin paljon rahaa, että talousarvioon tulee soveltaa lakia palo- ja pelastustoimesta.

  • Anonyymi

   Jos Loviisan muuttotappiota ei saada käännettyä muuttovoitoksi niin verot tulee nousemaan huimasti SOTEn takia. Yhden vuoden asuntomessut on pisara meressä.

   SOTE tulee joka vuosi.

   • Anonyymi

    Pisaran hinta on kaikkine oheiskuluineen 10 - 20 miljoonan haarukassa!


   • Anonyymi

    Kuntaverothan eivät nouse soten takia, vaan tulee erillinen maakuntavero (tms). Kunnilta sen sijaan poistuu noin 60-70% kuluvelvoite kun sosiaalimenot siirtyvät aluehallinnoille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pisaran hinta on kaikkine oheiskuluineen 10 - 20 miljoonan haarukassa!

    Pisara hinta vain nousee, kun otetaan huomioon vielä infrastruktuurin ylläpitokulu. Esimerkiksi kelluvan sillan ylläpitäminen tulee kalliiksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuntaverothan eivät nouse soten takia, vaan tulee erillinen maakuntavero (tms). Kunnilta sen sijaan poistuu noin 60-70% kuluvelvoite kun sosiaalimenot siirtyvät aluehallinnoille.

    Veron nimellä ei ole merkitystä. Asukkaat maksaa SOTEsta joka vuosi. Messuilla on myös tuloja mikä usein unohtuu. SOTEsta on vain menoja.


  • Anonyymi

   Sote on ongelma niissä kunnissa, joissa sosiaali- ja terveystoimeen tarkoitettuja verorahoja käytetään muihin tarkoituksiin. Tälläkin hetkellä kaupunkilaisten peruspalveluihin tarkoitettuja varoja pumpataan kirjaimellisesti Kuningattarenrannan mutaan.

   • Anonyymi

    Eli Suomen kaupunkien tulisi nyt pysäyttää kaikki hankkeensa että saadaan SOTE rahoitettua? Moni lapsi voikin sitten siirtyä suoraan peruskoulusta SOTEn hoidettavaksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eli Suomen kaupunkien tulisi nyt pysäyttää kaikki hankkeensa että saadaan SOTE rahoitettua? Moni lapsi voikin sitten siirtyä suoraan peruskoulusta SOTEn hoidettavaksi.

    Et bonjaa mistä on kysymys. Asian selittäminen sulle ei kannata. Ota asia esiin valtuustolle järjestettävässä iltakiertokoulussa.


   • Anonyymi

    juurikin näin. Sote vähentää kuntien veronkanto-oikeutta tuon 60-70%. Jos aiemmin mm. valtionosuuksia on käytetty muuhun kuin alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa, sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamiseen, romahtaa sellaisen kunnan talous piankin. Jos tuotot taas on kunnissa kohdistettu ja budjetoitu tarkoituksenmukaisesti oikeisiin kohteisiinsa, jatkuu toiminta niissä kuten ennennkin.


  • Anonyymi

   Paikallisessa lehdessä on uutinen, jossa mm. kerrotaan: "Loviisan elinkeino- infrastruktuurikeskuksessa on aloittanut projektiasiantuntija, joka keskittyy yritystontteihin vuoden 2022 loppuun asti. Tehtävälle on tarvetta, koska kaupungille ei ole laadittu kattavaa invest in- materiaalipaketti, jonka avulla tontteja olisi helpompi esitellä. Työtehtäviin kuuluu tehdä selvitys yritystonttien houkuttelevuudesta sekä uusien tonttien tarpeesta.
   Päätöksen palkkauksesta teki elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen johtaja."

   Rkp vaatii menokuria, mutta katsoo sivusta täydellistä menokurittomuuta. Kuinka paljon noita tyhjiä teollisuustontteja tarvitaan vielä lisää? Lieneekö invest in-huuhaa idea Cursorilta vai raatihuoneelta? Selvitetään muka uusien teollisuustonttien tarvetta, mutta ennen selvittämistä on aloitettu massiivinen tonttien rakentaminen (= asuntomessujen parkkipaikka?).

   Henkilökuntaa palkataan koko ajan lisää virkanimikkeillä, joissa vain mielikuvitus on rajana. Huvittava virka on mm. elinvoiman kehittäjä. Loviisan kaupungin ja Cursorin välisessä sopimuksessa yritys-, kehitys- ja matkailupalvelujen tuottaja on Cursor. Mistä Cursorille oikein maksetaan noin 1,7 miljoonaa 3 vuoden aikana kun esim. tarvitaan elinvoiman kehittäjä? Kaiken huipuksi myös rekrytointi on ulkoistettu konsultille. Mitä johtajat tekevät itse?

   • Anonyymi

    Loviisan kaupungin ja Cursorin välisessä sopimuksessa on käsittämätön hinnoitteluperuste:
    Palveluilla on kiinteä kokonaishinta (40 euroa asukasta kohden). Hinta sisältää sopimusasiakirjoissa kuvatut palvelut.

    Mitä tekemistä asukkaiden määrällä on hinnan määrittelyssä? Hinnan pitäisi muodostua palvelun todellisesta tilaustarpeesta. Todellisuudessa tilaustarvetta ei juurikaan ole, joten keksittiin sellainen kriteeri, joka takaa Cursorin pankkitilin täyttymisen ja veronmaksajien lompakon tyhjenemisen.


  • Anonyymi

   Kaupunginhallitus

   Esityslista 25.10.2021/Asianro 7

   Hallinnon talousarvioesitys vuodelle 2022 ja taloussuunnitelma vuosille 2023 - 2024

   Merkittävimmät muutokset talousarvioesityksessä kehykseen verrattuna ovat seuraavat:

   - Tonttimyynti oli huomioitu raamivaiheessa liian optimistisesti, koskee lähinnä Kuningattarenrannan tontteja.

   • Anonyymi

    Bling....taas tuli miljoona lisää veronmaksajille maksettavaa. Ääni pääni sisältä kertoi niin.


   • Anonyymi

    Onko messurannasta tosiaan myyty tontteja?


  • Anonyymi

   Tontithan meni kun kuumille kiville, vai puhuuko suuri johtaja totuuden vastaisesti?

  • Anonyymi

   Porvoo 19,75

   • Anonyymi

    Ei verrattavissa Loviisaan...


  • Anonyymi

   Ei niin, halvempi on.
   Eikä hinnoissa Loviisa lisää, eli ostovoima on parempi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   122
   4670
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1804
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1570
  4. 436
   1256
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   112
   1194
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   961
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   61
   923
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   68
   833
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   826
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   816
  Aihe