Nyt tulee tutaa isännöitsijät

Anonyymi

MOT julkaisi asiaa. Olen jo vuosia todennut heidän toimintansa ja siitä varoittanut taloyhtiöitä jos huomannut sisäpiirilaskutusta ja sitähän on. Olen itse yrittäjä ja mielestäni tämä heidän toimintansa ei ole sitä mitä sen pitäisi olla. Hyvä että käry käy.

https://yle.fi/uutiset/3-12156656

15

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ongelman perussyy on taloyhtiöissä. Isännötsijät "kilpailutetaan" ja taloyhtiö valitsee sen, joka halvimmalla jättää isännöitsijän tehtävät tekemättä.

      Emme ole enää alalla. Alkoi ottaa päähän jokavuotinen kilpailutus. Kaikki ne taloyhtiöt, mitkä kilpailutuksissa menetimme, olisivat tulleet takaisin muiden "palvelua" kokeiltuaan. Emme ottaneet. Luottamus on kaksisuuntainen tie.

      Usein sotketaan kaksi asiaa: suuret projektit ja pienet. Pieniä emme mekään kilpailuttaneet, vaan ne teetettiin luotettaviksi tunnetuilla yrityksillä Pieniä projekteja ei kannata kilpailuttaa. Tuntemattomat yriykset ovat aina suuri riski. Meillä oli luottosähköasentaja, -putkiliike ja -rakennusliike pieniä ja hätätöitä varten. Esimerkiksi putkirikko on syytä korjata per heti, eikä kilpailutuksen jälkeen.

      Isännöintiala on epäterve. Peruspalvelujen hinnat ovat niin lattiassa, ettei niitä voi enää siihen hintaan tehdä. Reilun yritystoiminnan tilalle on tullut kaikenlainen lisätöillä ja vippaskonsteilla rahastus.

      Taloyhtiöillä ja osakkeenomistajilla on peiliin katsomisen paikka.

      • Anonyymi

        Juuri näin….👌


      • Anonyymi

        Arvasin oikein, heh. Syyhän on tietysti asiakkaan. Voi juma... katsokaa nyt jo vihdoin peiliin.


      • Anonyymi

        Tietyllä tavalla on totta, että liialla kilpailutuksella on saatu kiiteistöala ns. pilalle. nyrkkisääntö nimittäin on, että mitä halvempi hinta, sitä enemmän kohteita yhdellä siivoojalla, huoltomiehellä tai isännöitsijällä on hoidettavanaan. Eli vähemmän aikaa hoitaa hommia.
        Toisaalta taas erillislaskutus on mielestäni ihan reilua talonyhtiölle. Se maksaa kuka kuluttaa. Jos taloyhtiö teettää lisäpesuja käytävillä, jaetuttaa tiedotteita joka viikko postilaatikosta tai pitää yk:n joka toinen kuukausi, sen kuuluu maksaa enemmän kuin yhtiössä joka käyttää sähköistä viestintää ja pitää yhden yk:n vuodessa.


    • Anonyymi

      Sekä kiinteistö-, että isännöintiliitto liputtavat näiden kymmenyksen puolesta. Tossavainen taitaa virassa vielä olla. Kommentoi jotakin viisasta.

      • Anonyymi

        Tosi on.


    • Anonyymi

      Hallituksen kuuluu olla isännöitsijän yläpuolella. Yhtiökokouksen ei pidä antaa isännöitsijälle ”täysiä” valtuuksia että ohittaa hallituksen. Hallitus on kuitenkin vastuussa yhtiölle.,.!

      • Anonyymi

        Ja ihan oikeasti, monessako YK:ssa annetaan "täydet valtuudet" isännöitsijälle ohittaa hallitus.
        Ei ole edes mahdollista as oy lain puitteissa. Vähän järkeä tuohon vainoharhaisuuteen. Halitukseen voi mennä sitä vastuuta kantamaan.


    • Anonyymi

      Kannattaa kysäistä omalta isännöitsijältä, kuuluuko ISLI liittoon. Tahkolan ja kumppanit perustama liitto joka ajaa isännöitsijän asiaa.

    • Anonyymi

      "Ja ihan oikeasti, monessako YK:ssa annetaan "täydet valtuudet" isännöitsijälle ohittaa hallitus.
      Ei ole edes mahdollista as oy lain puitteissa. Vähän järkeä tuohon vainoharhaisuuteen. Halitukseen voi mennä sitä vastuuta kantamaan."

      Sitten voisi samalla astua todellisuuteen, otetaan esimerkki toiselta alalta. Läheisesi kuolee ja otat hautaustoimiston hoitamaan hautajaiset (se on käytännössä nykyisin pakko), samalla se hautajaistoimisto suosittelee määrättyä lakiasiaintoimistoa hoitamaan perukirjoituksen ja määrättyä kiinteistönvälitystoimistoa hoitamaan vainajan asunnonmyyntiä, kyseisen hautaustoimiston asiakkaan saa vielä esimerkiksi 10 % alennusta suositeltujen toimijoiden normihinnasta. Ei, se hautaustoimiston hillitty ja mukava työntekijä ei tietenkää suosittele hyvää hyvyyttään, vaan hän kuittaa kyllä vinkkipalkkion. Maasamme ei varmaankaan ole yhtään hautaustoimistoa, joka ei teksi yhteistyötä jonkun lakiasiaintoimiston ja kiinteistönvälitysliikkeen kanssa.

      Edellä mainittu on siis vain esimerkki siitä miten yhteyskuntamme toimii. Eli pitää olla aika lailla sinisilmäinen sulkeakseen silmänsä yritysmaailman lainalaisuuksista, jotka ovat vain tippa valtameressä ammattiyhdistysliikkeen toimintaan verrattuna.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen veto toimitukselta. Haastatellaan isännöitsijää, joka hoitaa mm. putkiremontin projketipäällikön tehtävät - eikös tämä jos mikä ole sitä toimintaa, mitä MOT kritisoi.

      Pystyykö/ehtiikö isännöitsijä oikeasti hallitsemaan kaikki putkiremontin projektipäällikön tehtävät, jos on samanaikaisesti useampi iso projekti menossa?

    • Anonyymi

      Isännöitsijät olivat helposti lahjottavissa.

      Rakennusmestari

    • Anonyymi

      Tutaa tulee!

    • Anonyymi

      Köyhät kyykkyyn!
      t. RahanTahkoaja

    • Anonyymi

      Minua jotenkin huvittaa se miten ihmiset tekevät niskalimassa töitä, jotta saavat asuntolainansa maksettua ja omaisuutta kartutettua. Sitten ei kuitenkaan kiinnosta siitä omaisuudesta huolehtia. En ymmärrä millään tasolla sitä, että nykyaikana osakkaat ovat haluttomia hallituksiin ja omien taloyhtiöiden asioiden hoitoon. Tämä on vähän sama asia kuin pienyrittäjä (tai miksei suurempikin) ulkoistaa kaikki paperityöt ja lukujen tulkitsemiset toiselle yritykselle eikä vaivaudu itse opettelemaan ja tulkitsemaan yrityksensä toimintaa, saati laskuja tekemään. Miksi? Silloin et tosiaan ole perillä oman yrityksesi asioista. Sama pätee taloyhtiön toimintaan. On todella sääli, että isännöintiyrityksille annetaan valtaa ja maksetaan siitä vielä. Lopulta, kun taloyhtiössä on laiska hallitus ja laiskat osakkaat, isännöintiyritys on pystynyt keplottelemaan itselleen tietyllä aikavälillä enemmän hommia --> lasku sen mukainen myös, kun joku osakas muutaman vuoden jälkeen tajuaa tosiaan sitä tilinpäätöstä hieman tulkita oma-aloitteisesti. Kun liian monet asiat ulkoistettu isännöitsijälle, lopputulemana on se, että hallitus ja osakkaat ovat ilmiriidoissa vastuukysymyksistä sekä siitä, mitä kaikkea taloyhtiössä on pieleen hoidettu. Kenellä vastuu lopulta, no, taitaapi hallitukselle kaatua. Isännöitsijät aina löytävät sen pienen porsaanreiän, josta juosta karkuun.

      Eli, en muuta toivottele uusille asunnonomistajille kuin että pitäkää huoli omistuksistanne, se tarkoittaa myös asioiden hoitamista taloyhtiössä ja tarkkailua, miten taloyhtiön palkkaamat yritykset niitä asioita hoitavat. Nekin ovat loppupeleissä yrityksiä, joiden ainoana tarkoituksena on tehdä VOITTOA.

      On hienoa mielestäni, että MOT tehnyt kyseisen jakson. Toivottavasti mahdollisimman moni sen nähnyt ja muutenkin kuunnellut uutisia viime kuukausina siitä mitä isännöinti alalla tapahtuu. Puhumattakaan Tahkolan perustamasta ISLI ry:stä. Kuluttaja-asiamieskin jo sanonut kyseisen yrityksen toimintaa villiksi länneksi. Tämä ehkä kertoo jo jotain..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe