matkakertomus

Hanne

Oltiin viikko Maltalla huhtikuun alkupuolella. Kohteena Sliema, hotelli Bayview. Hotelli siisti, sitä pintaremontoitiin juuri ja meidänkin huoneen kalusteet oli ihan uudet. Hotellin aamupala huomattavasti parempi kuin mitä esitteessä oli mainittu (aamukahvi). Oli munia ja pekonia tai nakkeja, monenlaista leipää, hedelmiä, papuja (!), salaattia.

Säätila ihan mukava (n.20 astetta). Viikon aikana ei satanut. Aurinko paistoi joka päivä, mutta jotkut päivät olivat myös aika tuulisia ja sen mukaan viileämpiä. Myös lämpimiä päiviä oli viikon aikana. Iho paloi vähän, koska tuulisena päivinä ei tajunnut auringon kuumuutta. Suojavoiteet mukaan!

Maltasta jäi mieleen vilkas liikenne (hyvät bussiyhteydet), upeat kirkot ja muut rakennukset, Slieman/St. Juliansin rantakatu, erikoiset parvekkeet, pastaruuat, kapeat kadut. Malta on suht. kallis maa. Oisko Suomen hinnoissa. Halpaa on olut, paikallinen viini, pienten pastakojujen välipalat (pastat ja piiraat, hyviä välipaloja tai lounasruokia) sekä bussilla liikkuminen.

Hintoja: (1 maltan liira = 2,40 euroa)
viinipullo kaupassa alkaen 0,80 liiraa, ravintolassa alk. 2 liiraa
olut kaupassa 0,30 liiraa
bussimatka 0,20 liiraa
pizzapala pastakojusta 0,35 liiraa
pastitseria piiras pastakojusta 0,08 liiraa
pasta-ateria 2,20 - 4 liiraa
pihvi 5-6 liiraa

Paljon on kivoja vaatekauppoja (Zara, Bershka, Next, Mango), mutta aika hinnakkaita vaatteita.

Paikalliset järjestäjät järjestää puolipäivä- ja kokopäiväretkiä. Tehtiin yksi semmoinen, maksoi 2,25 liiraa /hlö. Pikkubussi haki hotellilta. Ajettiin läntiseen Maltaan. Käytiin muutamassa näköalakohteessa ja museossa. Hurjaa kyytiä saatiin ja mukavasti näki maisemia. Tosin helppo on liikkua myös omatoimisesti bussilla.

Pikkutavernoita ei ole samalla tavalla kuin esim. Kreikassa. Ruokapaikan etsiminen oli vähän hankalampaa, eikä ruoka mielestäni ole kreikkalaisen ruuan veroista, mutta koska pastaruuasta pidän, niin kuitenkin hyvää ruokaa sain. Yksi mainitsemisen arvoinen kotiravintola oli Il`merril Slieman Valettan puoleisella rantakadulla, n.10 metriä "sisäkaupunkiin"päin. Helppo löytää, koska kyltit on rantakadun varrella. Ravintola on tosi pieni ja auki 18- 22, joten pöytävaraus voi olla paikallaan.

Maltan lentokenttä siisti ja tax free kattava, mutta hinnakas. Ainakin alkoholituotteet oli Suomen hinnoissa, paitsi maltalaisia viinejä sai kyllä lentokentältäkin edullisesti.

En vaihtanut Suomessa rahaa lainkaan, vaan menomatkalla lentokentällä pankin rahanvaihtopisteessä, jossa oli ihan hyvä kurssi. Pankit ovat auki ma - la. Pankkien ulkpuolella on myös käteviä rahanvaihtoautomaatteja, jotka on auki ympäri vuorokauden. Niissä on suunnilleen sama kurssi kuin pankissa.

4

3482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Malta

      Kiitos ihanasta viestistäsi!!! Olemme huomenna lähdössä St.Juliansiin, joten viestisi tuli "tarpeeseen". Oletko tupakoiva ihminen...? Miten siellä on tupakkaa saatavilla ja tiedätkö hintoja?

      • maltafani

        Viesti tulee vähän liian myöhään mutta ehkä muille tästä on apua:
        Ehdottomasti omat röökit mukaan. Maltalla on ihan omituisia tupakkamerkkejä, ainoastaan punaista ja valkoista mallua löytyy lähes vaivatta. Suurelta vaivalta säästyy jos ostaa kotikentältä kartsan mukaan.


    • Rory

      Voin suositella muutamia hyviä ravintoloita, Pacevillessä supermarketti Arcadiaa viistosti vastapäätä on mainio pieni ravintola nimeltä Il-Rokna. Sieltä saa hyviä pizzoja, pastaa ja muuta italialaistyyppistä ruokaa. Myös Pacessa oleva Avenue on erittäin suosittu ja hyvä ravintola. Laaja ruokalista, pasta-annoksista naisille riittänee se pienempi hyvin. Pacessa oleva kahvila-ravintola Piece of Cake on todella hyvä paikka. Isoja täytekakkuja, hyvät pirtelöt ja myös ruokaa. Sliemassa paras ja suosituin ravintola lienee Mamma Mia, jonne on varsinkin sunnuntaisin ja lauantaisin pitkät jonot. Se on aivan rantakadun alussa, jos katsotaan Valletan puoleisesta päädystä(siis kauppa-alueen jälkeen). Sieltä saa hyviä pizzoja, pastaa yms.
      Slieman Plaza-ostoskeskuksessa on kiva kahvila yläkerroksessa, Stella.
      Valletassa edullinen ja hyvä kahvila on heti vasemmalla porttien jälkeen olevassa ostoskeskuksessa, Rocher nimeltään. Tosi hyvää Black forrest-kakkua!
      Mielestäni parhaimmat cappuccinot ja cappuccionet saa Valletassa pääkadun varrelta, vastapäätä tavarataloa. Kahvilan nimi on 248 jotain, en muista tarkkaa nimeä. paikka kaksikerroksinen.
      Eiköhän näillä pääse alkuun. Olin vaihdossa Maltalla 5kk, joten ravintolat tuli testattua usein. Jos kysymyksiä Maltasta, vastailen mielelläni.

      • Paula

        Olen menossa Maltalle ensi viikolla. Olen historia- ja museohullu tapaus. Olen netistä lukenut, että upeita museoita ym. on vaikka kuinka paljon. Olen kohteessa vain viikon. Pystytkö auttaa, kun pitää valita, niin mitkä museot olisivat sellaisia, jotka on ainakin "pakko" nähdä? Entä muuta historiaan liittyvää, mikä on "pakollista"? Kiitos jos osaat auttaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe