Koronavirus NYT

Anonyymi

Alkuperäistä tarttuvampi Delta Plus -variantti lisääntymässä

Britanniassa terveysturvavirasto tutkii mutatoitunutta virusmuunnosta.

Terveysturvavirasto UKSHA:n mukaan uusi mutaatio saattaa olla alkuperäistä Delta-varianttia helpommin tarttuva, ja sen ominaisuuksia tutkitaan parhaillaan. Vielä ei ole näyttöä siitä, että uusi mutaatio voisi aiheuttaa tavallista vakavampaa koronatautia. Asiasta uutisoi BBC.

Britannian yleisimpänä koronataudin aiheuttajana on yhä alkuperäinen Delta-variantti, mutta ”Delta Plus”-tapaukset ovat lisääntyneet runsaasti. Viimeisimpien tietojen mukaan noin kuusi prosenttia Britannian koronatartunnoista luokitellaan Deltan ”Plus”-mutaatioksi.

– Tämä muunnelma on yleistynyt Yhdistyneessä Kuningaskunnassa viime kuukausina, ja meillä on varhaisia ​​todisteita siitä, että Deltan mutaatio kasvaa nyt alkuperäistä varianttia nopeammin, kertoo UKHSA tiedotteessa.

Britannian lisäksi uutta varianttia on esiintynyt muun muassa Yhdysvalloissa ja Tanskassa.

Jatkuva muuntuminen on tyypillistä virustaudeille, ja asiantuntijoiden mukaan maailmassa kiertääkin parhaillaan tuhansia erilaisia koronaviruksen muunnoksia. Tutkijoiden mukaan olemassa olevia rokotteita ei ole vielä tarpeen päivittää uusien mutaatioiden vuoksi.

– Koronaohjeemme kansalle ovat samat variantista riippumatta. Ottakaa rokote ja tarvittaessa myös sen tehosteannos. Maskia on hyvä käyttää ainakin väentungoksissa, ja sisällä ihmisiä tavatessa voi avata ovet ja ikkunat jotta ilma kiertäisi paremmin, kertoo UKSHAN: toimitusjohtaja, tohtori Jenny Harries BBC:lle.

– Yleistä varovaisuutta on syytä jatkaa. Jos sinulla on oireita, kannattaa tehdä PCR-testi ja pysyä kotona, kunnes testi antaa negatiivisen tuloksen.

MERI NASKI | 27.10.2021 | 07:40- päivitetty 27.10.2021 | 07:18

3

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koronapotilaiden määrän kasvu uhkaa viedä voimavaroja muiden sairauksien hoidosta.

      HUSin tehohoidon linjajohtaja Minna Bäcklund muistuttaa koronapotilaan hoidon eroavan muiden tehohoitoon joutuneiden hoidosta.

      – Eristys vaatii ihan omat resurssinsa. Henkilökunnan tauottaminen on työläämpää ja tavaroiden kuljettaminen sisään ja ulos vaatii oman järjestelynsä, Bäcklund sanoo MTV Uutisille.

      Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty varoituksia sairaalahoidon kuormittumisesta, vaikka tehohoidossa on tällä hetkellä vain 34 koronapotilasta. Viime vuoden keväällä sanottiin, että tarvittaessa hoitopaikkoja saataisiin jopa tuhat. Tehohoitopaikkoja on tällä hetkellä 250 eri puolilla Suomea.

      Minna Bäcklund muistuttaa, että poikkeusmenettely olisi vähentänyt rajusti kaikkea muuta sairaalahoitoa henkilöstön rajallisuuden vuoksi. Tilanne on vaikea jo nyt, sillä monet sairaanhoitopiirit ovat joutuneet lykkäämään kiireetöntä hoitoa koronaepidemian kiihtymisen vuoksi.

      – Tässä palataan jälleen henkilökuntapulaan. Toisekseen keväällä 2020 jouduttiin todella voimakkaasti ajamaan alas elektiivistä [ei-päivystyksellistä] toimintaa, jotta resurssi saatiin käyttöön, linjajohtaja toteaa.

      Hänen mukaansa tehohoidossa työskentelevistä ammattilaisista tuntuu usein turhauttavalta, että asiasta tietämättömät kyseenalaistavat sen toimintaa.

      – Onhan se tietysti turhauttavaa. Tästä asiasta on puhuttu nyt kaksi vuotta ja tämän kanssa on eletty kaksi vuotta, Bäcklund sanoo.

    • Anonyymi

      Virukset ja kulkutaudit tarttuvat helmpommin mitä enemmän ja tiheämmin ihmisiä on.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe