Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tärkein velvollisuus

Anonyymi

Omakotitalon omistajalla on useita eri velvollisuuksia. Ehkä tärkein velvollisuus on kuitenkin pitää talon ympäristö siistinä jotta naapurusto näyttää siistiltä ja naapurit pysyvät tyytyväisenä.

Nurmikko on pihan tärkein elementti. Velvollisuuksistaan huolehtivalla talonomistajalla on pihassaan suuri ja näyttävä nurmikenttä. Nurmikkoa lannoitetaan ja kastellaan riittävästi ja se leikataan vähintään kerran viikossa, alkukesästä kahdesti. Vihreä nurmikenttä on talonomistajan ylpeydenaihe.

Jos jonkun talon nurmikko ei ole kunnolla hoidettu, alentaa se naapuruston viihtyisyyttä ja arvoa. Naapurien onkin hyvä puuttua pikaisesti jos jonkun talon nurmikkoa ei hoideta kunnolla. Alkuun voidaan keskustella naapurin kanssa asiasta, mutta viimekädessä asian kuntoonhoitaminen voidaan antaa kunnan rakennusvalvonnan tehtäväksi.

15

964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pihoilla hohtavat suuret nurmikentät ovat asuinalueen ylpeys ja kunnia-asia. Kun velvollisuudentuntoinen asukas kulkee kotikadullaan, voi hän katsella miten jokaisessa naapuritalossa on iso hyvinhoidettu nurmikenttä ja siinä muutamia istutusryhmiä.

      Asuinalueen yhtenäinen ilme nostaa kaikkien talojen arvoa ja jokainen asukas osallistuu tähän työhön säännöllisellä nurmikonhoidolla.

    • Anonyymi

      Tärkeintä on, että omakotitalon pihalla ei ole numikkoa. Isot ja näyttävät yhtenäiset terassialueet ja siistit pihakivetykset kertovat vastuullisesta omistajasta, isolla tontilla voi lisäksi olla luonnon tilassa olevaa metsä-/niittymaata. Mikäli naapurin tontilla kasvaa nurmikkoa, niin kannattaa myrkyttää sekä nurmikko, että naapuri.

    • Anonyymi

      Ympäristö täytyy pitää siistinä. Naapurin pihalta pitää kerätä trampoliinit ja muut rojut pois ja viedä romunkeräykseen.
      Kaikki turhat puskat ja pensaat pitää käydä kaatamassa ja polttamassa.
      Jos naapuri ei itse tajua pitää tonttiaan siistinä niin siitä voi huomauttaa tekemällä huopakynällä merkinnän talon seinään. Huomautusta voi tehostaa kirkkoveneen kuvalla.

    • Anonyymi

      Joko alkaa hermo kiristyä ?

    • Anonyymi

      Höh, mitä turhaa, ei se niin tarkkaa ole. Meidän pihalle saa naapurikin tuoda omat turhat rojunsa. Aina niille käyttöä löytyy. Jos ei ihan heti, niin vanha sananlaskuhan sanoo, että aika kaupitsee tavaran.

    • Anonyymi

      Tärkeintä on, että pihassa on kahden auton talli, sekä iso autokatos.
      Autot Mersu sekä vaimon 500 sarjan Bemari pidetään ulkona ohikulkijoiden ihailtavina. Katoksessa on talvisäilössä 11 metrin kiiltävä jahti kahdella moottorilla.
      Kadullepäin näkyvä piha on pelkkää asfalttia/laadukasta ladottua kiveä. Takapiha saa olla mitävaan, koska eihän sinne köyhät ohjtuijottavat tuulipukuihmiset näe. Näin meillä toimitaan. Kippis, vaimolle pursuvettä ja itselle konjamiiniä..

      • Anonyymi

        Naapurilla on kolmen ison auton talli ja siellä lisäksi paljon muuta tilaa, pieni puusepänverstas ja sellaista, onko tuo luvallistakaan. Autoja on monin kappalein siellä, mitäänsanomattomia sen ja sen sarjan suurina sarjatuotantoina valmistettuja kansanautoja ei heillä kyllä ole, pari melko arvokasta keräilyharvinaisuutta kylläkin.


    • Anonyymi

      Tälläiset tapaukset kuten Joensuussa ovat hyvä muistutus siitä että talonomistajan pitää pitää piha siistissä kunnossa. Nurmikot leikattuna ja pensaat siistittynä. On hyvä että asiasta kirjoitetaan lehdissäkin. Toisten saamat uhkasakot toimivat pelotteena muillekin ja nurmikot pidetään ojennuksessa oma-aloitteisesti.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6a6b26e4-05ce-46d4-8595-6945ea879696

    • Anonyymi

      Saa muttei tarvitse jollei halua.
      Tärkeämpiä asioita on kuin piha ja nurmikko.
      Meillä ainakin.

      • Anonyymi

        Kyllä ne naapurit alkavat painostaa pihanhoitoon jos sitä ei itse älyä tehdä. Jos se ei auta, niin kunnan rakennusvalvonta ottaa yhteyttä ja nurmikko ja pensasaidat on leikattava uhkasakon uhalla.


    • Anonyymi

      Suuri nurmikenttä omakotitalon pihassa on merkki siitä että talossa asuu ahkeria ja kunnollisia ihmisiä. He leikkaavat nurmen säännöllisesti ja keväisin laittavat sammalsyöpön maahan. Vihreänä hohtava nurmikenttä on talonomistajien ylpeys ja sen hoitaminen kunnia-asia.

    • Anonyymi

      Jos valita pitää, varmaan kaikki mieluummin ottavat naapuriksi ihmisen joka on kesän veneellä tai mökillä. Eli on ollut varaa perennoihin ja laattoihin ja ainavihantiin ja kivetyksiin.

      Tai hyvän ihmisen, ilmaston kuumentamista välttävän ihmisen joka on pyhittönyt oman maksamansa tilan perhosille jaluonnolle (joensuun linkki).

      Kuin ihmisen joka pyörii pihassa ruohoa leikkaamassa ja metelöimässä ja samalla kyttää muiden ruohoa, pihaa, ja soittelee kuntaan naapurin nurmikosta ja yllyttää muita vahtimaan nurmikkoa ja olemaan samanlainen kuin hän itse.

      Amerikkalainen nurmikko on tappanut maapallon. Ennätyskuumuys Euroopassa nyt.

    • Anonyymi

      Oma tontti, kun hoidettu niin katse isketään naapuriin. Naapurin pitää noudattaa samaa kuin meidän. Ei saa poiketa meidän normeista.

      Jos toisin niin kasvatetaan kuusiaita rajalle eikä nähdä naapurin touhuja.

      Sama rokotuksissa, kun itse otettu rokote niin naapurin pitää ottaa myös. ei auta vaikka naapuri kulkisi avaruuspuvussa se on meille vaaraksi.

      • Anonyymi

        Jokainen kunnollinen ihminen haluaa pihaansa ja myös asuinalueen muiden talojen pihoihin siistin hyvinhoidetun nurmikentän jossa voi kasvaa muutamia puita ja muita istutuksia. Pihojen nurmikentät muodostavat yhteisen ison alueen josta kaikki asukkaat ovat vastuussa.

        Jos joku ei nurmikkoa pihaansa haluaisi, pitää miettiä onko tälläinen ihminen lainkaan yhteiskuntakelpoinen. Hän vaatii tulla ojennetuksi jotta hänkin ymmärtää hoidetun nurmikon välttämättömyyden asutussa ympäristössä.


    • Anonyymi

      Millaisella aloituksella seuraavaksi aktivoidaan palstaa ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe